Nové Zámky – Jihlava 2:3 (kon.) | Přerov – Zlín 1:4 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 16.08.2018, 15:30 • MEO Aréna Přerov • Zubr Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné odpoledne z přerovské MEO Arény! V předposledním zápase turnaje ZUBR Cup se mezi sebou utkají týmy HC Mikron Nové Zámky a HC Dukla Jihlava.
     
    Tabulku ZUBR Cupu vede aktuálně právě účastník slovenské Tipsport ligy z Nových Zámků. Po dvou odehraných zápasech má na svém kontě pět bodů. Mikron nejprve v úterý porazil zlínské Berany 2:1, ve středu pak po zvládnutých samostatných nájezdech výsledkem 3:2 zdolal přerovské Zubry. V případě triumfu nad Jihlavou v řádné hrací době si Nové Zámky bezpečně zajistí primát také v rámci celého turnaje.
     
    Jihlavská Dukla zatím na výhru na ZUBR Cupu čeká. V předehrávaném utkání se střetla se Zlínem, jemuž podlehla 2:6. Vyzrát se jí nepodařilo ani na Přerov, jehož stadion je hlavním dějištěm turnaje. Proti Zubrům Horáci dokonce vůbec neskórovali a padli poměrem 0:3. V duelu s Novými Zámky si tak mohou připsat alespoň čestný úspěch.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Tsaregorodtsev (Košarišťan) – Juraško, Andersons, Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, König – Pospíšil, Hruška, H. Ručkay – Štrauch, A. Zbořil, Jurík – Bajtek, Videlka, Rogoň – Janáč, Fábry, J. Ručkay

    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – Štindl, Pohl, Suchánek, Vála, Kajínek, Štebih, Mareš, Pospíchal – Dostálek, Zeman, Čachotský – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Osmík, Čermák – Půža, Hlinka, Jiránek

    Rozhodčí: Kašík, Obadal – Lukš, Novotný.
     
    Oba týmy absolvují rozbruslení. Nové Zámky nastoupí v černých dresech, Jihlava ve žlutočervených trikotech.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu, zápas za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly získaly na svou stranu Nové Zámky a operují s pukem za svou brankou.
     
    00:29
    Henrich Ručkay se protáhl s pukem na holi za brankou, přihrávka na modrou čáru mu však nevyšla.
     
    00:55
    Nové Zámky se do útočné třetiny během krátké chvíle dostaly znovu. Křížný pas zleva se snažil na pravém kruhu uklidit do branky z první Henrich Ručkay, v klíčové chvíli ale promáchl.
     
    01:24
    Nové Zámky se po postavení mimo hru znovu dostal před branku Jihlavy. Kotouč se po sérii odrazů dostal ke zcela volnému Bajtekovi, jenž se snažil procpat černou gumu mezi Brožem a pravou tyčí. Gólman Dukly byl ale dobře postavený a připsal si úspěšný zákrok.
     
    01:47
    Po dalším zákroku Brože se vhazovalo v obranném pásmu Jihlavy, Horáci dokázali kotouč vyvézt a jeden z nich střelou po zemi od levého mantinelu prověřil Tsaregorodtseva. Ten kotouč betonem vyrazil do rohu kluziště.
     
    02:46
    Jakub Ručkay chtěl vyslat prudké nahození od pravého mantinelu na Brože, jeden z hráčů Dukly ale kotouč přizvedl do ochranné sítě.
     
    02:59
    Vála chtěl po vyhraném buly křížnou nahrávkou vyslat do úniku po pravém křídle Skořepu. Ten ale puk nezachytil a sudí pískají zakázané uvolnění.
     
    03:27
    Dukla vyvezla puk do útočného pásma a její hráči svedli o kotouč několik soubojů u mantinelu. Po nich sice Nové Zámky puk získaly do své moci, vyhodily však pouze na zakázané uvolnění.
     
    03:54
    Půža posunul kotouč podél levého mantinelu v útočném pásmu na Osmíka. Ten si s pukem na holi najel více do hřiště a prověřil Tsaregorodtseva. Brankář Zámků proti střele zleva zaklekl a zachytil ji.
     
    04:16
    Dobrá šance Dukly a v ní Adam Zeman. Z levé strany se člen prvního útoku Jihlavy prosmýkl mezi kruhy a měl volný prostor ke střele. Puk se pokoušel umístit mezi ruku a tělo Tsaregorodtseva, ten ale toto místo vykryl a kotouč uzmul do výstroje.
     
    04:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Horáci se ujímají vedení. Krátce po dobré možnosti Zemana se z pravé strany poblíž tyče dostal k zakončení MATĚJ PEKR a pod padajícím Tsaregorodtsevem propasíroval černou pryž za brankovou čáru.
    Asistence: Josef Skořepa.
     
    05:34
    Nové Zámky vyhrály buly po obdržené brance a snažily se natlačit do pásma. Na obranu Jihlavy ale vyzrát nedokázaly, a to ani prudkým pasem stříleného charakteru ze středního pásma.
     
    06:17
    Lepší střelu si naopak připsal jihlavský kapitán Čachotský, Tsaregorodtsev musel do práce se svým levým betonem. Tím kotouč letící lehce nad zemí vyrazil do strany vedle sebe.
     
    07:06
    Nové Zámky zavřely soupeře na chvíli v jeho obranném pásmu. O vyvezení puku se pokusil Pekr, jeho úmysl ale na modré čáře vystihl Zaťko. Sám si pak nabruslil za branku Brože, nic kloudného pro svůj tým ale nevymyslel.
     
    07:40
    Hra se přelila zase na druhou stranu. Rámu z pravé strany chytil v pokleku Tsaregorodtsev a následně se kotouč potuloval blízko jeho branky. Obránci před ním situaci s vypětím všech sil uklidnili.
     
    07:40
    Vyloučení v týmu HC Mikron Nové Zámky (Novák – 2 min., podražení).
     
    08:01
    Po kombinaci v útočné třetině doputoval kotouč po teči až k před brankou stojícímu Čermákovi, který zamířil těsně vedle!
     
    08:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Chvíli nato se ale už DAVID ČERMÁK raduje z gólu. Osmík přihrál k modré čáře Štebihovi. Slovinský bek ve službách Dukly vyslal prudké nahození směrem na branku. Zcela ideálně pro Čermáka, jenž kotouč letící kousek nad ledem tečoval mimo dosah Tsaregorodtseva.
    Asistence: Miha Štebih, Martin Osmík.
     
    09:11
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Štindl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:33
    Nové Zámky operovaly s pukem na holích v útočném pásmu. Ke střele se ale nikdo z jejich hráčů nedostal a Jihlava se dokázala osvobodit. Po chvíli tento počin zopakovala.
     
    10:20
    Štrauch zkoušel prudce nahodit kotouč křížem do rohu útočného pásma. Ani tento záměr slovenského celku úspěch neslavil, u hrazení se ke kotouči jako první dostal bek Kajínek a odpravil ho do bezpečnější zóny.
     
    11:12
    Zámky si vytvořily krátký tlak v útočném pásmu. Z pravého kruhu dobře pálil Zaťko, Brož kotouč viděl a vyrážečkou ho vytěsnil do strany vedle sebe. Po chvíli si poradil také s pokusem Štraucha z levé strany.
     
    11:54
    Jihlava se na chvíli dokázala osvobodit, poté zahrozil za Nové Zámky z pravého kruhu Štrauch. Jeho přízemní střela skončila na konci pravého betonu Brože. Poté jihlavský muž s maskou raději hru přerušil přikrytím kotouče.
     
    12:15
    Nové Zámky vyhrály buly v útočném pásmu a od modré čáry okamžitě pálil obránce Ordzovenský. Brož kotouč dobře viděl a střelu z pravé strany poklekem zlikvidoval ve své výstroji. Vzápětí hru přerušil jeho další úspěšný zákrok.
     
    12:39
    Na levém křídle se křížné nahrávce přes útočnou modrou čáru uvolnil Adam Zeman. Gólmana zkoušel překonat střelou ke vzdálenější tyči, špatně si ale seřídil mířidla a puk skončil v rohu obranného pásma Nových Zámků.
     
    13:50
    Další jihlavský pokus, dosti tvrdý, skončil na tvrzeném skle za brankou Tsaregorodtseva. Vzápětí se Nové Zámky provinily faulem.
     
    13:50
    Vyloučení v týmu HC Mikron Nové Zámky (H. Ručkay – 2 min., držení).
     
    14:12
    Ránu od jihlavského beka od modré čáry ihned po vyhraném buly v útočném pásmu vyrazil betonem Tsaregorodtsev. Vzápětí se slovenským tým osvobodil vyhozením puku.
     
    15:12
    Jihlavská přesilovka vyústila v několik razantních střel. Tsaregorodtseva zaměstnal například Osmík ranou z mezikruží či pumelicí od modré čáry Vála. Se všemi pokusy si brankář dokázal poradit.
     
    16:09
    Jan Pohl vypálil na sklonku přesilovky od levého hrazení v útočném pásmu. Tsaregorodtsevovi kotouč vypadl, ale naštěstí pro Nové Zámky mimo branku.
     
    16:14
    Vyloučení v týmu HC Mikron Nové Zámky (H. Ručkay – 2 min., hákování).
     
    16:33
    Dukla opět hned vyhrála buly na chvíli soupeře zmáčkla před jeho brankou. Tentokrát se hráči Nových Zámků zvládli osvobodit vyhození přes všechny čáry o poznání rychleji. Jihlava ale opět bleskově pronikla do útočné třetiny a rybičkou její snažení raději zastavil Tsaregorodtsev, jenž kotouč schoval do své výstroje.
     
    17:22
    Jihlava začíná s rozehrávkou od své branky. Už kombinuje v útočném pásmu.
     
    17:49
    Od modré čáry to zkusil Kajínek, první soupeř jeho střelu zastavil svýma nohama. Z pravého kruhu pak vyslal ostrý pokus Harkabus, kotouč o kousek minul pravou tyči novozámecké klece.
     
    18:32
    Jihlava založila postupný útok. Na jeho konci byla ztečované střela z pravého kruhu, Tsaregorodtsev tak zasahovat nemusel.
     
    19:06
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    19:27
    Pospíšil přišel o puk u červené čáry, chvíli nato se ale k puku dostal znovu a ranou z mezikruží prověřil pozornost Brože. Jihlavský gólman sklapl betony včas a puk vyrazil do míst před sebe.
     
    19:50
    Následně ještě Brož zkontroloval kotouč, který se po teči střely z pravé strany klouzal kousek vedle jeho branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina utkání je minulostí. Dukla Jihlava zatím vede nad Novými Zámky v poměru 2:0. Vedení zajistil Horákům v páté minutě Matěj Pekr, druhý gól do sítě Tsaregorodtseva přidal v deváté minutě v početní převaze David Čermák.
     
    Druhá část začne zhruba v 16.20.
     
    Oba týmy už nastupují zpět na hrací plochu, za malou chvíli začne druhá třetina utkání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrála Jihlava a hned podnikla krátký útok, který ovšem skončil nezdarem.
     
    20:34
    Čachotský se po pravém křídle protáhl za branku, tam ho po boji připravili o puk dva hráči Nových Zámků.
     
    21:40
    Na pravém kruhu měl plno místa Anděl. Kotouč dostal křížem a nikdo ho neatakoval, jeho rána švihem ale letěla nad branku Tsaregorodtseva.
     
    22:04
    Dukla se snažila usadit se v útočném pásmu, navzdory veškerému úsilí se jí to ale nepovedlo.
     
    22:24
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Osmík – 2 min., držení).
     
    22:30
    Dukla vyhrála buly ve svém pásmu a jeden z jejích beků okamžitě odpálil puk až za modrou čáru.
     
    23:08
    Dostálek ve vlastním oslabení vybojoval kotouč, udělal s ním pár kroků a nahrál doprava volnému Pekrovi. Ten stačil na pravém kruhu vystřelil, jeho pokus švihem přeletěl břevno branky Tsaregorodtseva.
     
    23:26
    Na hranici levého kruhu měl volno Hain, svou střelu tahem ale nedokázal vměstnat mezi tři tyče jihlavské klece. To byla dobrá možnost Nových Zámků.
     
    24:13
    O puk se bojuje u mantinelu v jihlavském obranném pásmu.
     
    24:40
    Dukla s koncem oslabení dokázala kotouč vyvézt od své klece. Následně vyslal jeden z hráčů Nových Zámků nepříjemné nahození po ledě, které musel Brož vyrážet koncem svého pravého betonu do strany.
     
    25:25
    Útočná akce Dukly ztroskotala na špatných, nepřesných nahrávkách. Nové Zámky si navíc znovu zahrají přesilovku.
     
    25:44
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Dostálek – 2 min., sekání).
     
    25:50
    Nové Zámky sice vyhrály buly v útočném pásmu, střela jednomu z jejich obránců ale zcela nesedla. Následně se slovenský tým dokonce ocitl v postavení mimo hru.
     
    26:21
    Hruška posunul kotouč na Henricha Ručkaye, jeho pas po mantinelu za brankou ale zpracoval Kajínek. Následně se o puk bojovalo u pravého bočního mantinelu, vše skončilo střelouho jednoho z hráčů Nových Zámků. Ta byla ještě tečovaná někým z Jihlavy, takže se vhazuje před Brožem.
     
    26:56
    Jihlava vyhrála buly v obranném pásmu a hned vyhodila až ke kleci Tsaregorodtseva.
     
    27:24
    Dobrou ránu vyslal z pravé strany Zbořil, Brož se musel mít na pozor a kotouč vytěsnil pryč pravým betonem.
     
    27:54
    Dukla s končícím oslabením vyvezla puk a ze střední třetiny jeden z jejích hráčů nahodil kotouč na Tsaregorodtseva. Ten puk vyrazil před sebe, zbytek práce odvedli jeho spoluhráči z obrany.
     
    28:20
    Nové Zámky právě vstřelily branku!
    Hráči slovenského mužstva pronikli do útočného pásma. Rogoň pusunul kus černé pryže na hůl DAVIDA VIDELKY, který u pravé tyče našel skulinku v postavení Jana Brože.
    Asistence: Patrik Rogoň.
     
    28:38
    Nové Zámky se vytasily s šancí na vyrovnání. Jeden z jejich hráčů zakončoval z pravé strany bekhendem na vyrážečku přesouvajícího se Brože. Ten kotouč s vypětím všech sil dokázal udržet ve své výstroji.
     
    29:23
    Jihlavská útočné akce skončila u modré čáry, kde si puk ne zcela obratně zpracoval Skořepa.
     
    29:48
    Vzápětí ale Dukla do útočného pásma přeci jen pronikla a Tsaregorodtsev musel likvidovat dvě střely. První z pravého kruhu, druhou betonem u levé tyče.
     
    30:06
    Po levém křídle projel Anděl. Jeho střelu ztečoval hráči stojící před ním, takže Tsaregorodtsev neměl žádný problém zastavit kotouč na svém betonu.
     
    30:13
    Po vyhraném buly to za levým kruhem zkusil se střelou švihem Harkabus. Tsaregorodtsev pokus na přední tyč vyrazil paží za branku.
     
    30:58
    Filip Bajtek z Nových Zámků putuje na dvě minuty za nedovolenou výstroj.
     
    31:33
    Po pár soubojích u pravého mantinelu se Nové Zámky dokázaly osvobodit vyhozením až k Brožovi.
     
    31:45
    Vyloučení v týmu HC Mikron Nové Zámky (Fábry – 2 min., podražení).
     
    32:06
    Jihlava okupuje útočné pásmo. Dvě pumelice od Štindla musel vyrazit do strany Tsaregorodtsev!
     
    32:36
    Čachotský měl před sebou poloodkrytou klec, nedokázal do ní ale kotouč usměrnit!
     
    32:50
    Dělovku z osy hřiště s vypětím všech sil zachytil do betonů Tsaregorodtsev. Buly po jeho pravici.
     
    32:58
    Nové Zámky se osvobodily vyhozením na druhou stranu hřiště.
     
    33:31
    Slovenský tým už je ve čtyřech.
     
    33:41
    Rána Pekra na konci přesilovky zamířila jen do hrazení za brankou Tsaregorodtseva. Nové Zámky oslabení zvládly ubránit.
     
    34:40
    Protiútok Nových Zámků zhatili dva hráči Jihlavy ještě ve středním pásmu. Ránu Harkabuse z pravého kruhu o chvíli později zastavil svým tělem Tsaregorodtsev.
     
    35:25
    Dobrou možnost měl jeden z hráčů Nových Zámků, Brož si jeho ránu u pravé tyče dokázal pohlídat, když se proti ní včas přesunul.
     
    36:19
    Hra se přelila na druhou stranu, tam ale Jihlava nedokázala vymyslet nic kloudného.
     
    36:54
    Nahození Zemana od pravého hrazení ztečoval obránce soupeře, takže Tsaregorodtsev vůbec nemusel zasahovat. Puk k němu nedoputoval.
     
    37:26
    Pohl uvolnil Harkabuse, proti jeho střele z pravého obětavě zalehl bránící hráč Nových Zámků. Dobrý obranný zásah.
     
    38:13
    Hra se chvíli odehrávala před brankou Jihlavy. Poté Osmík vyvezl puk a ze středního pásma ho obloučkem poslal až k Tsaregorodtsevovi.
     
    38:41
    Jednomu z Horáků chyběl kousíček, aby puk dostihl a řítil se zleva sám na bránu. Takto ze situace nebylo v podstatě nic.
     
    39:01
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:14
    Jihlavě nevyšla nahrávka přes útočnou modrou čáru. Následně se její hráči dostali do ofsajdu.
     
    39:18
    Matěj Pekr (JIH) dostal dvě minuty za nepovolenou výstroj.
     
    39:47
    Dukla se zatím v oslabení spolehlivě brání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po druhé třetině vede stále Jihlava, oproti prvnímu dějství ale už pouze o jediný gól. Na straně Nových Zámků totiž ve 29. minutě snížil David Videlka. Dukla pak nevyužila dvojnásobnou početní výhodu a do třetí periody půjde v oslabení, byť klasickém, naopak ona.
     
    Třetí část začne přibližně v 17.10.
     
    Oba týmy už jsou zpět na hrací ploše, za malou chvíli začne třetí třetina utkání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    První buly třetí části po menším boji získaly ve svůj prospěch Nové Zámky. Jeden z jejich hráčů hned nahodil puk za Brože, nic z toho ale nevzniklo. Vzápětí se Zámky k puku dostaly znovu a dopustily se icingu.
     
    40:45
    U levé tyče střílel po nahrávce skrz brankoviště Štrauch, puk zřejmě lízl beton Brože a odrazil se mimo branku Jihlavy. Dobrá možnost Nových Zámků.
     
    41:05
    Horáci zastavili soupeřovu akci hned v zárodku a osvobodili se vyhozením.
     
    41:42
    Pas Zemana křížem odravil na obranné modré čáře pryč Hatala. Hra se ale přeci jen na chvíli k bráně Tsaregorodtseva přelila.
     
    42:24
    Nové Zámky operovaly s pukem za vlastní bránou. Jihlava se po získání puku ocitla v postavení mimo hru.
     
    42:45
    Nahozený kotouč z pravé strany raději chytil do lapačky Tsaregorodtsev. Ve stejné části výstroje ho také podržel, buly po jeho levici.
     
    42:53
    Dukla vyhrála buly a jeden z jejích hráčů okamžitě prověřil Tsaregorodtseva. Ten musel v pokleku čelit tvrdé ráně, kterou dokázal zachytit.
     
    43:10
    Tutovka Jihlavy! Zcela sám byl před bránou David Čermák, když dostal nahrávku z levé strany. V klíčové chvíli přehodil Tsaregorodtseva, kotouč ale přitom do branky neposlal.
     
    43:55
    Dukla právě vstřelila branku!
    Krátce po neproměněné velké šanci Jihlava přidává svou třetí branku v utkání. Anděl přihrál k levému mantinelu Štebihovi, ten vyslal jedovaté nahození směrem na branku a před Tsaregorodtsevem ho do sítě úspěšně tečoval MATĚJ PEKR. Jihlavský forvard s číslem 69 tak zapisuje druhou branku v duelu.
    Asistence: Miha Štebih, Lukáš Anděl.
     
    45:02
    Nové Zámky přenesly hru do útočného pásma, ke střele se ale nedostaly, jelikož jejich hráči nevyhráli souboj o puk v rohu kluziště.
     
    45:35
    Velmi razantními střelami zaměstnali Tsaregorodtseva Jihlavští. Gólman Nových Zámků vyrazil střelu z osy hřiště před sebe. Následně odolal i ráně z pravého kruhu od Harkabuse. Hra ale pokračovala, protože Tsaregorodtsev puk opět jen vyrazil vedle sebe. Zneškodnit tak musel i střelecký pokus Pekra z pravé strany z nebezpečné blízkosti. Nové Zámky se osvobodily jen za cenu icingu!
     
    46:51
    Nové Zámky operovaly v útočném pásmu, vše zastavil faul na jejich hráče.
     
    46:54
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Pekr – 2 min., hákování).
     
    47:03
    Dukla vyhrála buly před svou brankou a díky Pohlovi s Čachotským dopravila kotouč alespoň do střední třetiny.
     
    47:35
    Jihlava zatím v oslabení prokazuje dobrou defenzívu, kvalitně brání obrannou modrou čáru, přes níž se soupeř nemůže dostat.
     
    48:06
    Nové Zámky teď pronikly před Brože, který vytěsnil ránu Zbořila z pravého kruhu a následně zaklekl proti pokusu z opačné strany. Ten rovnou schoval ve své výstroji.
     
    48:23
    Akci na jeden dotek zakončoval před brankou stojící Videlka. Puk ale jen tak posunul směrem k betonům Brože. Od nich se hlavní herní náčiní odrazilo pryč.
     
    48:53
    Jihlava se osvobodila a současně už je kompletní.
     
    49:05
    Pekr chtěl projet po pravém křídle, přes dva protihráče ale neprošel. Jihlava přesto získala útočné pásmo, ovšem jen na chvilku, jelikož její obránce nedokázal u modré čáry zastavit kotouč.
     
    50:02
    Brož chvíli váhal s rozehrávkou a málem se mu to vymstilo. Hůl Andersonse nakonce jen lízl, takže hráč slovenského celku puk nemohl usměrnit do sítě.
     
    50:54
    Pohl se rozhodl vystřelit při útočném výletě přes dva soupeře, Tsaregorodtsev jeho pokus viděl a v pokleku ho zastavil.
     
    51:47
    Bajtek u levého hrazení prostrčil na Rogoně, kterého ale odzbrojil Půža. Ten následně svedl opodál úspěšný souboj s dalším z hráčů Nových Zámků. Mikron se ale přeci jen dostal k zakončení, jeho bek vypálil od modré čáry a Brož puk betonem poslal do rohu kluziště.
     
    52:49
    Nové Zámky operují s pukem za svou klecí.
     
    53:09
    Nové Zámky právě vstřelily branku!
    Štindl užuž odstavoval od puku v levém rohu kluziště Radima Hrušku. Ten ale ještě stačil posunout puk do strany, kde si pro něj sjel HENRICH RUČKAY a pohotově ranou příklepem ho uklidil nad ruku klečícího Brože.
    Asistence: Radim Hruška.
     
    54:07
    Zámky se natlačily do útočného pásma. Vyvrcholením všeho byla střela z osy hřiště, kterou gólman vyrazil do rohu. Tam proběhl souboj o puk, jenž nepoznal vítěze. Sudí hru přerušili a nařídili buly v obranném pásmu Dukly.
     
    54:24
    Jihlava vyvezla puk do střední třetiny, takže krátkému tlaku zvládla odolat.
     
    55:16
    Po postupném útoku Dukly vypálil z levé strany od modré čáry Štindl. Tsaregorodtsevovi puk vypadl z výstroje a jen tak tak, že ho někdo z Horáků nedopravil do odkryté brány. Teď měly Nové Zámky velké štěstí!
     
    55:30
    Jihlava se vymanila z krátkého tlaku v obranném pásmu, Nové Zámky ale opět pronikly s pukem na holi k Brožovi.
     
    56:08
    Vynikající zákrok Jana Brože! Po nahrávce z levé strany na něj krátce najížděl zcela volný Štrauch. Zakončoval se rozhodl k pravé tyči, kde ale jihlavský gólman zasáhl pomocí své lapačky a betonu.
     
    56:09
    Dukla si bere time-out.
     
    56:09
    Konec time-outu.
     
    56:17
    Jihlava po buly ve vlastním obranném pásmu dostala puk až přes červenou čáru. Opět se však musí bránit, iniciativa je na holích Nových Zámků.
     
    56:49
    Vyloučení v týmu HC Mikron Nové Zámky (Bajtek – 2 min., sekání).
     
    57:06
    Dukla kombinuje v útočném pásmu.
     
    57:20
    Delší pasáž beze střelby ukončil zblízka Dostálek a Tsaregorodtsev měl co dělat, aby puk špičkou betonu vytáhl pryč, respektive před sebe.
     
    58:10
    Pekrovo nahození tečoval před levou tyčí Skořepa, ovšem jen do ochranné sítě. Buly ve středním pásmu.
     
    58:14
    Běží poslední dvě minuty třetí části.
     
    58:30
    Rána Pekra z levé strany se do branky nevešla.
     
    58:44
    Ani další rána z první od Pekra nezamířila přímo na Tsaregorodtseva, ten kotouč letící kolem jen zkontroloval pohledem.
     
    59:06
    Bek Nových Zámků vypálil, ale už z ofsajdu. Veškeré vzrušení je tedy zbytečné.
     
    59:06
    Time-out pro Nové Zámky.
     
    59:06
    Konec time-outu.
     
    59:08
    Jihlava vyhrála buly, ale puk rázem získal soupeř. Ten to nyní zkouší se šesti muži v poli!
     
    59:22
    Tsaregorodtsev se do brány musí na chvíli vrátit, buly ve středním pásmu.
     
    59:28
    Jihlava vyhrála buly a vyhodila až k brance Zámků. icing to není.
     
    59:48
    O kotouč se bojuje v rohu útočného pásma Dukly, což Horákům velmi vyhovuje.
     
    59:59
    Brož už nebude muset zasahovat, Jihlava tento duel vyhraje.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí výhrou Jihlavy nad Novými Zámky 3:2. Ve třetí části vstřeliĺy oba týmy po jedné brance. Nejprve vrátil Horákům vedení o dvě branky Matěj Pekr, v 54. minutě však ještě zadělal na drama Henrich Ručkay. Vyrovnat ale slovenský celek už nedokázal a svůj poslední mač na ZUBR Cupu tak prohrál, čímž zřejmě promrhal šanci na celkový primát v turnaji. Konečné pořadí ale definitivně určí až večerní zápas mezi Přerovem a Zlínem.
     
    Na ledě ještě probíhají doplňkové samostatné nájezdy.
     
    V nájezdech si úspěšněji počínali hráči Nových Zámků. Ti se trefili hned třikrát, a to zásluhou HENRICHA RUČKAYE, FILIPA BAJTEKA a DAVIDA VIDELKY. Naproti tomu Jihlava se gólově neprosadila ani jednou.
     
    Nejlepší hráči utkání: Patrik RogoňMatěj Pekr.
     
    Jihlavští hráči zároveň na ledě přebírají ocenění za účast na ZUBR Cupu. Navzdory výhře nad Novými Zámky obsadili na turnaji poslední čtvrtou příčku. Ocenění dostaly i Nové Zámky, těm by ale měl zároveň náležet i pohár. Jaký? To se uvidí podle večerního utkání Přerov – Zlín.
     
    Ode mne je to pro dnešek z Přerova vše, hezký zbytek dne. (17:53:14)

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 29. Videlka (Rogoň), 54. H. Ručkay (Hruška) – 5. Pekr (Skořepa), 9. Čermák (Štebih, Osmík), 44. Pekr (Štebih, Anděl)


    HC MIKRON Nové Zámky: Tsaregorodtsev (Košarišťan) – Juraško, Andersons, Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, König – Pospíšil, Hruška, H. Ručkay – Štrauch, A. Zbořil, Jurík – Bajtek, Videlka, Rogoň – Janáč, Fábry, J. Ručkay
    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – Štindl, Pohl, Suchánek, Vála, Kajínek, Štebih, Mareš, Pospíchal – Dostálek, Zeman, Čachotský – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Osmík, Čermák – Půža, Hlinka, Jiránek

    Rozhodčí: Kašík, Obadal – Lukš, Novotný
    bahis siteleri