Finsko – Česko 0:2 (kon.)
konec
Finsko
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Česko
Pátek 24.08.2018, 14:00 • Zimný štadión Púchov • Turnaj čtyř (ženy U18)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Pátek, to je finský den. Proč? Protože právě s tímhle soupeřem se dneska utkají rovnou tři české reprezentace – mužský výběr do 20 let, ženský A-tým a rovněž ženská osmnáctka. Nás bude zajímat třetí jmenovaná kategorie, svěřenkyně trenéra Pavla Zuziaka zabojují ve slovenském Púchově o první body do tabulky turnaje čtyř zemí.
     
    Juniorkám se vstup do turnaje nepovedl, nedaly totiž ani gól Japonsku. Šancí měly dost, hlavně v úvodu, jenže výborně chytající brankářku Sasakiovou nedokázaly překonat. Japonky se postupně zvedly a k výhře by jim stačila i trefa Suzukiové z přesilovky ve 21. minutě, nicméně pojistku přidaly do prázdné branky.

    Česko – Japonsko 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

    Branky a nahrávky: 21. Suzukiová (Šigaová, Nomuraová), 59. Šigaová.

    Finky na úvod potvrdily roli favoritek proti domácímu outsiderovi. A to hodně vysokým poměrem. Slovenkám nasázely deset gólů! Nejvíc se jim povedla třetí třetina (5:0), nicméně konečný výsledek byl pro soupeřky až příliš krutý.

    Slovensko – Finsko 1:10 (0:3, 1:2, 0:5)

    Branky a nahrávky: 38. Halušková (Dobošová, Hajniková) – 5. Kailaová (Vainikkaová), 8. Vainikkaová (Parkkonenová), 16. Vainikkaová, 24. Rantalaová (Liikalaová, Yrjänenová), 34. Liikalaová (Rantalaová), 41. Kailaová (Vainikkaová, Vesaová), 47. Sundelinová (Ahlskogová), 49. Lehtová (Nurminenová), 49. Sundelinová, 54. Mäkeläová (Huuskonenová).
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Pohjamová (Jaskariová) – Timonenová, Kahraová, Rantalaová, Suorantaová, Allinenová, Seikkulaová, Ahlskogová, Mäkeläová – Vesaová, Vainikkaová, Kailaová – Liikalaová, Yrjänenová, Nuutinenová – Parkkonenová, Sundelinová, Pasanenová – Nurminenová, Lehtová, Huuskonenová. Trenérka: Mira Kuismaová.

    Česko: J. Pejšová (Mathauserová) – Jandušíková, Škrdlová (A), D. Pejšová, Kotounová (C), Radová, Šmajdová, Seroiszková, Hájková – Dýcková, Mlýnková (A), Machalová – Sýkorová, Mazancová, Čajanová – Haasová, Kaltounková, Exnerová – Fabšicová, V. Černá, Škorpíková. Trenér: Pavel Zuziak.

    Rozhodčí: Findurová Rimbalová – Moleková, Besedičová (všechny SVK).
     
    Jak trenéři avizovali, v sestavě po včerejšku udělali několik změn. Do první obrany jde Klára Jandušíková, na centru prvního útoku bude hrát Natálie Mlýnková, na křídle druhého mladá Karolína Sýkorová, do třetího útoku šla z prvního Kristýna Kaltounková a po jejím boku nastoupí i další hráčka ročníku 2003 Hana Haasová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:04
    Z technických důvodů vám zatím nemůžeme nabídnout podrobný komentář, každopádně české juniorky začaly utkání aktivněji a už třikrát prověřily finskou brankářku.
     
    06:44
    I nadále pokračuje převaha národního týmu, na střely vede už 7:2. Dobré pozice měly Martina Exnerová či Tereza Mazancová.
     
    07:14
    Česká reprezentace vytěžila z dobrého nástupu alespoň první přesilovku, Kiira Yrjänenová (FIN) je vyloučena za podražení.
     
    09:14
    Finky jsou kompletní, jediný střelecký pokus vyslala v přesilové hře Natálie Mlýnková.
     
    14:22
    Ani nadále žádný z týmů nedokázal pohnout bezbrankovým stavem. Stejně jako včera to mrzí zejména Češky, které vedou na střely už 11:4.
     
    15:42
    První početní výhoda čeká i hokejistky Suomi. Za nedovolené bránění je totiž vyloučena Karolína Sýkorová (CZE).
     
    16:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    No tak pozor! Co se naší reprezentaci nepovedlo ve hře pět na pět či v přesilovce, to zvládla v oslabení! KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ otevírá skóre utkání – 0:1. Bez asistence.
     
    17:42
    Češky hrají v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Podobně jako včera zahájily české juniorky utkání ve velmi dobrém tempu. Když už se zdálo, že z toho úspěch nevytěží, prosadila se paradoxně ve vlastním oslabení Kristýna Kaltounková, která skórovala z našeho týmu jako první na turnaji.

    Druhá třetina začne přibližně ve 14:43.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Finsko – 6
    Česko – 13
     
    Informace k nám putují postupně, takže doplním, že v české brance stojí znovu Julie Pejšová, která včera dostala jen jeden gól.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:56
    Zdá se, že teď už konečně budeme moci přinést podrobný komentář. Česká sestava se i zkraje druhé části usadila v pásmu, ale zatím z toho nebyla přesná střela.
     
    21:26
    Do protiútoku se naopak vydaly Finky a Julia Luukalaová přes obránkyni vystřelila na Julii Pejšovou, která přerušuje hru.
     
    22:07
    Hana Haasová velmi dobře bojovala o kotouč a napadala finskou rozehrávku, pak se ale srazila s Martinou Exnerovou a obě hráčky skončily na ledě.
     
    22:55
    Česká reprezentace nahodila puk do pásma v ofsajdové pozici, Finky o něj pak ale přišly hned na modré čáře.
     
    23:30
    Občas se bez ohledu na kategorii říká, že ve hře v rozích by Češi byli mistry světa, teď se to částečně naplnilo. Místo střely si naše hráčky jen hodily kotouč do rohu.
     
    24:12
    Snahu druhé formace dokončila Tereza Mazancová. Brankářku chtěla překvapit prakticky z nulového úhlu, jenže puk napálila až do ochranné sítě.
     
    25:36
    Velké šance na obou stranách! Anna Fabšicová vypíchla Finkám puk a ohrozila Pohjamovou, na druhé straně se za české bekyně vydala Vesaová, ale v tutové pozici jí naštěstí kotouč ujel. Potom dopředu prchla Sára Čajanová, ani ta neuspěla.
     
    26:34
    Julie Pejšová musela špičkou pravého betonu vykopnout střelu Sofie Nuutinenové, hodně důležitý zákrok.
     
    27:19
    Česká reprezentace se dostala pod obrovský tlak, ale defenzíva naštěstí Pejšové pomohla a spoustu střel zblokovala. Pak se náš tým osvobodil, ale Finky mají po nahození na branku útočné buly.
     
    27:46
    Souboj v rohu české třetiny končí vyloučením na naší straně. Kristýna Hájková (CZE) inkasuje dvě minuty za hru tělem.
     
    28:39
    Národní tým se zatím brání dobře. Finské útočnici na levé straně střela nesedla a snášela se k Pejšové, jež kotouč alespoň ztlumila lapačkou.
     
    29:10
    Na chvíli dostaly Češky hru do středního pásma, teď se zase brání. Tečovaný puk přeletěl obloučkem svatyni Pejšové.
     
    29:25
    Kaltounková posílá obloučkem puk přes všechny čáry a česká čtveřice si může aspoň na chvíli oddechnout.
     
    30:34
    O rozhodčích na turnaji si po včerejšku nedělám velké iluze, teď se to jasně potvrdilo. Kristýna Hájková dojížděla nahozený kotouč několik metrů před Finkou, a přesto jí bylo odpískáno zakázané uvolnění.
     
    31:08
    Kocourkov je oproti Púchovu klidným místem. Čárová rozhodčí hlídala případný finský icing a na poslední chvíli rozpažila. Tak za ni zakázané uvolnění odpískala hlavní sudí.
     
    31:58
    Obrovské štěstí stálo na české straně! V brankovišti dorážela Sofia Nuutinenová, Pejšová puk napoprvé vyškrábla, ale pak už ležela na ledě a pomoct jí musely spoluhráčky.
     
    32:48
    Finský nápor pokračuje a Julie Pejšová má mnohem víc práce než v první třetině.
     
    33:12
    České reprezentantky znovu zastavuje icing, teď byl hraniční, ale možná dejme tomu...
     
    33:55
    Kristýna Kaltounková si vynutila finský faul a Češky jdou na svou druhou přesilovku. Elli Mäkeläová (FIN) pyká za podrážení.
     
    34:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle! České juniorky využívají přesilovku a jdou už do dvoubrankového vedení! Vivien Šmajdová zastavila špatné finské vyhození a nahrála po modré čáře Kristýně Kaltounkové, která vypálila na bližší růžek. Střelu ještě přesnou tečí mírně pozvedla HANA HAASOVÁ pod břevno bezmocné gólmanky a slaví první trefu v osmnáctce – 0:2! Asistence: Kristýna Kaltounková, Vivien Šmajdová.
    34:37 HAASOVÁ - 0:2
     
    35:05
    A další přesilovky! Elli Suorantaová (FIN) je vyloučena za hru tělem.
     
    36:19
    Český tlak sílí. Ze svého puntíku znova střílela Kaltounková, potom to zkoušela Tereza Radová. První střelu vytáhla Pohjamová vyrážečkou, druhou bombu pak zastavila tělem.
     
    37:05
    Tuhle přesilovku jsme nevyužili. Před jejím koncem se k velkolepému slalomu odhodlala Daniela Pejšová, skoro jí to i vyšlo, ale střílet mohla až z téměř nulového úhlu.
     
    37:48
    Jedné z finských hráček se hokejka vtipně zasekla do vrat pro vjezd rolby. Naše soupeřky teď po dlouhé době útočí.
     
    38:20
    Druhou třetinu bude náš tým dohrávat v početní nevýhodě. Klára Seroiszková (CZE) totiž u hrazení podmetla soupeřku.
     
    38:48
    Zblokovaná rána od modré se neujala a naše hokejistky se osvobozují.
     
    38:56
    Opřené hráčky na české střídačce zastavily kotouč a hra je přerušena. Teď je naprosto zásadní, aby náš tým tohle oslabení ubránil.
     
    39:30
    U hrazení se jedna z Finek dostala do klinče s Terezou Mazancovou, sudí opět zastavije hru.
     
    39:55
    Závěr třetiny patří souboji Julie Liikalaové s Julií Pejšovou. První střela finské hráčky skončila na českém břevnu, druhou skvěle vykopla naše gólmanka betonem!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla vyrovnaný obraz hry. Dneska to jsou naštěstí Finky, kdo se trápí v zakončení, a může za to i skvěle chytající Julie Pejšová. Na druhé straně se v přesilovce trefila Hana Haasová a český tým má k vítězství o dva góly blíž!

    Třetí třetina začne přibližně v 15:28.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Finsko – 9 (15)
    Česko – 9 (22)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Klára Seroiszková opustila trestnou lavici a rovnou se vydala do úniku! Škoda, že neměla velkou rychlost, takže si gólmanka její střelu z levého kruhu pohlídala.
     
    40:59
    Pohjamovou vylekala tečovaná střela, nyní už její spoluhráčky vyvážejí kotouč do bezpečí.
     
    41:25
    Krátká finská aktivita skončila nahozením Liikalaové od modré čáry. Pejšové přejely ve výhledu hráčky, ale přehled naštěstí neztratila a puk schovala do lapačky.
     
    42:18
    Aktivní střídání odehrál čtvrtý český útok, nicméně do zajímavější střelecké pozice se nedostal.
     
    42:48
    První pětka také dobře napadala, což Finkám znemožnilo postup přes červenou čáru. Takhle se to trenéru Pavlu Zuziakovi určitě líbí.
     
    43:32
    Kailaová vykroužila oblouk od pravého hrazení před branku, kde naštěstí ani ona, ani její spoluhráčka kotouč netrefily.
     
    44:13
    Práci teď české defenzivě přidělala Vesaová, ale hráčky ji zablokovaly a nechaly kotouč dojet do míst hlídaných Pejšovou.
     
    44:34
    Zakázané uvolnění znamená další buly před českou brankářkou.
     
    44:54
    Patricie Škorpíková (CZE) nenápadně postrčila soupeřku na mantinel, nicméně na vyloučení to stačilo. Češky se budou bránit.
     
    45:36
    Kus výtečné práce odvedla Natálie Mlýnková, potom její spoluhráčky znovu poslaly kotouč do bezpečí.
     
    46:05
    Finka při rozehrávce upadla, což přineslo střeleckou pozici Martině Exnerové. Teď už naše soupeřky kombinují v české třetině.
     
    46:36
    Pejšová nechce dovolit Yrjänenové kontaktní trefu. Když už se puk odrážel jejím brankovištěm a před další Finkou zívala prázdná svatyně, naštěstí ji rozhodla Klára Jandušíková a minula.
     
    46:59
    Český tým je v plném počtu. Měl tedy namále, ale pochvalme výborně blokující hokejistky.
     
    48:27
    První dvě formace zaměstnaly finskou defenzívu bez většího ohrožení branky. Teď na ně navázala i předchozí hříšnice Škorpíková, jejíž zajímavá střela přes obránkyni prosvištěla vedle.
     
    49:18
    Martina Exnerová se dostala ke kotouči na levé straně pásma a centrovala směrem na Kaltounkovou. Té nechybělo vůbec moc. Každopádně Češky hrají výtečně.
     
    49:58
    Práci Natálie Mlýnkové dokonala Adéla Škrdlová, která dostala od kamarádky nabito na modrou čáru. Pohjamová si tvrdou ránu navzdory zakrytému výhledu pohlídala.
     
    50:57
    Stále a stále pokračují hráčky v červených dresech v neúnavném napadání finské rozehrávky. Nedostat se na naši polovinu, to by byl úplně ideální recept na závěrečné minuty.
     
    51:24
    Po vřavě v rohu českého pásma se vhazovalo po pravici Pejšové. Na tu šla vzápětí rána z dálky, česká gólmanka puk nejdřív zastavila a pak bezpečně přikryla.
     
    52:05
    Kaltounková s Exnerovou se snažily propasírovat puk kolem tyčky do finské branky, všechno ještě hlídala Haasová. Důraz ovšem nestačil.
     
    52:19
    Dopředu se po buly vydala Vainikkaová, hezky si vybruslila na střed, nicméně pak mířila jen doprostřed branky připravené Pejšové.
     
    52:38
    A v rychlém sledu další dva zákroky naší gólmanky, která právě proti Finkám předvedla životní výkon letos na Evropském poháru do 16 let. Teď to může mít taky sladkou tečku... Ale nepředbíhejme.
     
    53:05
    Julie Pejšová nezaváhala proti schované dělovce Rantalaové, pak se držela za ruku, možná inkasovala nějakou sekerku. Ale je v pohodě.
     
    53:24
    Kristýna Kaltounková na sebe natáhla další faul, a to se nám moc hodí. Krista Parkkonenová (FIN) pyká za nedovolené bránění.
     
    53:48
    Na pravém kruhu si střeleckou pozici hledala Natálie Mlýnková. Nakonec se odhodlala, leč Pohjamová chytá.
     
    54:09
    Kotouč se vrátil dozadu k Daniele Pejšové, která ho rovnou poslala na branku. Do desítky, takže následuje další buly.
     
    54:22
    Šmajdová poslala skvostnou křižnou přihrávku Kaltounkové, která ale kotouč nezpracovala ideálně!
     
    54:35
    Teď už Kaltounková střílela ze stejného místa jako předtím Mlýnková. Musím říct, že z Pohjamové kotouče nevypadávají.
     
    55:05
    Češky teď trochu vypadly z přesilovkového tempa a musí to zkoušet zase od začátku.
     
    55:25
    Přesilovka je minulostí, snad nás nebude mrzet, že neskončila třetím gólem.
     
    55:46
    Zdravá drzost nikdy Patricii Škorpíkové nechyběla, teď si díky ní moc pěkně proklestila cestu přes dvě soupeřky, ale kotouč jí nakonec utekl.
     
    56:09
    A bohužel následují těžké chvilky v oslabení. Anna Kotounová (CZE) je vyloučena za podrážení.
     
    56:49
    Prvotní finský tlak naše defenzíva ustála, vyhazujeme a střídáme celou čtveřici.
     
    57:30
    Liikalaové střela nesedla, tým Suomi dál kombinuje a hledá ideální pozici...
     
    57:45
    Yrjänenová vyzvala spoluhráčku, ta u druhé tyčky naštěstí netrefila kotouč dobře!
     
    58:15
    Uff. Češky jsou kompletní a tohle už musí dotáhnout do vítězného konce!
     
    58:25
    Po vřavě u mantinelu je hra přerušena a vhazuje se v českém pásmu.
     
    58:56
    Náš tým se dostal do útoku, kde nyní u mantinelu šetří cenné vteřinky. Výborně.
     
    59:20
    Finky dostaly puk ze třetiny, ale rozehrát nedokázaly.
     
    59:32
    Obránkyně Tereza Radová šikovně vyvezla kotouč dopředu, kde nyní pokračují v její práci Machalová s Mlýnkovou.
     
    59:59
    Už je to jasné, ale po finském ofsajdu následuje ještě jedno vhazování.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny obránkyně Heli Allinenová a Kristýna Kaltounková.
     
    Paráda! České juniorky po včerejší porážce 0:2 s Japonskem tentokrát stejným poměrem vítězí nad tradičními soupeřkami z Finska. O branky se ve vyrovnané bitvě postaraly Kristýna Kaltounková v oslabení a Hana Haasová v přesilovce.

    Děvčata odvedla spoustu parádní práce napadáním finské rozehrávky, v defenzívě pak obětavostí i s kapkou štěstí ustála všechny šance soupeřek. A to nejlepší jsem si nechal na konec, brankářka Julie Pejšová slaví po vynikajícím výkonu první čisté konto v osmnáctce, kde nastupuje proti o rok či o dva starším hráčkám!
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Finsko – 11 (26)
    Česko – 11 (33)
     
    Naše hokejistky zakončí turnaj v Púchově zítra od 15 hodin zápasem proti domácímu Slovensku. V něm budou chtít potvrdit roli favoritek, a pak už se uvidí, na jakou příčku jim to bude stačit. Ode mě je to pro dnešek vše, zítra zase na shledanou! (16:05:57)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. Kaltounková, 35. Haasová (Kaltounková, Šmajdová)


    Finsko: Pohjamová (Jaskariová) – Timonenová, Kahraová, Rantalaová, Suorantaová, Allinenová, Seikkulaová, Ahlskogová, Mäkeläová – Vesaová, Vainikkaová, Kailaová – Liikalaová, Yrjänenová, Nuutinenová – Parkkonenová, Sundelinová, Pasanenová – Nurminenová, Lehtová, Huuskonenová. Trenérka: Mira Kuismaová.
    Česko: J. Pejšová (Mathauserová) – Jandušíková, Škrdlová (A), D. Pejšová, Kotounová (C), Radová, Šmajdová, Seroiszková, Hájková – Dýcková, Mlýnková (A), Machalová – Sýkorová, Mazancová, Čajanová – Haasová, Kaltounková, Exnerová – Fabšicová, V. Černá, Škorpíková. Trenér: Pavel Zuziak.

    Rozhodčí: Findurová Rimbalová – Moleková, Besedičová (všechny SVK).
    bahis siteleri