Ajax – Emmen 5:0 (kon.) | Graafschap – Groningen 0:1 (kon.) | Breda – Excelsior 0:2 (kon.)
Zwolle – Eindhoven 1:2 (kon.)
konec
PEC Zwolle
1:2 (0:1)
PSV Eindhoven
Sobota 25.08.2018, 20:45 • MAC³PARK Stadion, • Nizozemská Eredivisie • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:9. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:8. (22:43:59)
     
    Tři nastavené minuty jsou pryč a zápas třetího kola mezi PSV Eindhoven a Zwolle končí 2:1 ve prospěch hostujícího celku.

    PSV ihned po rozehrávce hrubě zaspalo. Po úniku Namliho a zákroku v pokutovém území Hoeta se pískal pokutový kop. Ve třetí minutě mohl domácí poslat do vedení Mike van Duinen, ale jeho střelu k levé tyči dokázal Zoet vyrazit!! Hostující celek se postupně rozjížděl, až těsně před koncem poločasu dokázal vstřelit úvodní branku. Na Lozanův centr si skvěle naskočil Luuk De Jong a hlavou umístil balon za bezmocného Van der Harta. Druhá půle začala pro domácí ideální, rychle po příchodu ze šaten srovnal krok parádní střelou ze střední vzdálenosti Vito van Crooij. Zwolle mačkalo soupeře téměř celou druhou půli, ale v nastaveném času přišla ojedinělá šance PSV a tu využil Luuk De Jong, který přidal dnešní druhou branku a zařídil pro Eindhoven tři body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Luuk de Jong - 1:2
     
    90+3
    PSV právě vstřelilo branku!
    Krutý konec zápasu pro domácí. Zwolle celý druhý poločas mačkalo soupeře, ale v nastaveném čase dostává druhou rozhodující branku. LUUK DE JONG se dostal před obránce, dokázal se probojovat k míči a z blízkosti už neměl problém ho dostat do sítě.
     
    90+2
    Viergever zahrál rukou ve středu pole a připravil tak domácí o solidní šanci. Hlavní rozhodčí ukazuje obránci PSV žlutou kartu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Před Van der Hartem bylo ještě pořádně rušno. Hendrix napálil míč do před sebou stojícího obránce. Následně se balon ale odrazil jen k brankáři Zwolle.
     
    89
    Hosté už nemají potřebné síly na odpovědi směrem dopředu. Malen sice udržel proti dvojici napadajících hráčů míč, ale následně De Jong už byl potažen za dres.
     
    88
    Eindhovenu se daří kouskovat hru. Tentokrát byl faulován na útočné polovině Luuk De Jong. Autor vyrovnávací branky navíc přidal i povedený centr do vápna, kde však zasáhl Van den Berg.
     
    87
    Rozehrávky z místa přestupku se ujal Mike Van Duinen. Van Duinen zakroutil míč do šestnáctky, ale tam si s míčem poradil jen Schwaab.
     
    86
    Zwolle ždímá svého soupeře. Teze se uvedl na trávníku faulem u pokutového území a domácí budou mít k dispozici volný přímý kop.
     
    85
    PSV stále pomýšlí i na plný bodový zisk, ale hostující výpady končí povětšinou ještě před půlící lajnou podobně jako teď ten Hendrixův.
     
    84
    Tlak Zwolle stoupá. Po narážečce s Namli pálil ze stoje Van Duinen. Jeho střela však skončila vysoko nad brankou Zoeta.
     
    83
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Rick Dekker, přichází Gustavo Hamer.
     
    82
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Dante Rigo, přichází Donyell Malen.
     
    81
    Po přistrčení Riga pálil z třiceti metrů Jorrit Hendrix, ale jeho pokus zamířil jen vysoko nad domácí branku. Mickey Van den Hart mohl být zcela v klidu.
     
    80
    PSV se snaží dostat alespoň na útočnou polovinu. Mauro Junior přihrál přesně na levou stranu, kde zklidnil hru Dante Rigo.
     
    79
    Van Crooij utekl po levém kraji, dokázal se ještě zkoncentrovat na centr, ale v šestnáctce ho nedokázal Namli ani Dekker zasáhnout.

    Vít Schück

    Branky: 49. V. van Crooij – 42. L. de Jong, 90+3. L. de Jong

    Karty:   41. Ehizibue (ZWO) – 58. Dumfries (PSV), 90+2. Viergever (PSV)

    Neproměněná penalta: 3. van Duinen (ZWO), brankář Zoet zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:9. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:8.
    PEC Zwolle: van der Hart – Ehizibue, Lachman, S. van den Berg, van Polen (54. Paal) – Leemans, Dekker (83. Hamer), Genreau (67. Flemming) – Namli, van Duinen, V. van Crooij.
    Náhradníci: Hauptmeijer – Elbers, Flemming, Hamer, Ligeon, Ondaan, van den Belt, Paal, Bouy.

    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries (77. Teze), Schwaab, Viergever, Angeliño – Hendrix, Pereiro (68. Mauro Júnior), Rigo (82. Malen) – Lozano, L. de Jong, Bergwijn.
    Náhradníci: Room, van Osch – Mauro Júnior, Gakpo, Isimat-Mirin, Malen, Ramselaar, Sadílek, Teze.

    Rozhodčí: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra
    thejrc.org