Willem II – Heracles 5:0 (kon.) | Heerenveen – Feyenoord 3:5 (kon.) | Utrecht – Venlo 1:1 (kon.)
Alkmaar – Arnhem 0:0 (kon.)
konec
SC Heerenveen
3:5 (0:3)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 26.08.2018, 14:30 • Abe Lenstra Stadion, Heerenveen • Nizozemská Eredivisie • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Díky za pozornost, přeji příjemný zbytek nedělního odpoledne a zase někdy na počtenou! (16:27:52)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:8.
     
    Je konec, přestřelka mezi Heerenveenem a Feyenoordem končí divkoým výsledkem 3:5. Po poločase přitom hosté s náskokem 3:0 jasně kráčeli za drtivou výhrou, nicméně v závěru v rozmezí 18 minut třikrát inkasovali a až rychlý gól Ayouba z nastavení jim umožnil v klidu zápas dovést do vítězného konce.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Bulthuis se zase vydal dopředu a po jeho sražené střele mají domácí k dobru rohový kop.
     
    90+3
    Larsson ještě udržel míč na hrací ploše pro Vilhenu, ještě jeden útok pro Feyenoord.
     
    90+3
    Už běží poslední, třetí nastavená minuta. Míč je v moci Bijlowa, který vyzývá své spoluhráče k pohybu vpřed.
     
    90+2
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jens Toornstra, přichází Renato Tapia.
    90+1. Yassin AYOUB - 3:5
     
    90+1
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, závěr zápasu je hodně vydatný! Po centru St. Justea z pravé strany sklepl Larsson míč pod sebe na YASSINA AYOUBA, který se z voleje trefil přesně do dolního rohu branky.
    89. Dave BULTHUIS - 3:4
     
    89
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Že by se schylovalo k dramatu? Nedorazy v obraně Feyenoordu se kupí a dalšího z nich po nehrávce Lammerse z pravé strany využívá DAVE BULTHUIS, který se dostal do vápna, kde byl špatně pokryt, a napálil balon do bližší šibenice.
     
    87
    Bijlow opět zazmatkoval a šel zbytečně do souboje na hranici vápna, kde však netrefil míč a ten se odrazil ke Kobajašimu, který ale z voleje přestřelil odkrytou branku.
    85. Kik PIERIE - 2:4
     
    85
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Zbytečná chyba v obraně Feyenoordu! Po centru Bruijna z levé strany se Bijlow nedohodl s van der Heijdenem, který před vlastním gólmanem šel do riskantního skluzu a nešťastně tak balon sklepl mimo dosah Bijlowa přímo před KIKA PIERIEHO, jenž zblízka prostřelil hostujícího brankáře a snížil.
     
    85
    Čerstvý Woudenberg hned svedl souboj s Larssonem. Poradil si na výbornou a útočníka Feyenoordu nepustil k vápnu.
     
    84
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Doke Schmidt, přichází Lucas Woudenberg.
     
    83
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jordy Clasie, přichází Yassin Ayoub.
     
    82
    Velikou kliku měli domácí při další akci Berghuise, který měl na kraji vápna dost místa a křížnou přízemní střelou pravačkou orazítkoval vzdálenější tyčku.
     
    81
    Steven Berghuis si na pravém křídle při přebírání míče pomohl rukou, načež vztekle zahodil balon a může být rád, že se nežlutí.
     
    79
    Moc pěkně to sehráli Larsson s van Persiem. Švédský křídelník sklepl míč zpátky na hranici vápna na svého kapitána, jehož ránu na bližší tyč vyrazil skvělým skokem Hahn.
     
    78
    Aktivní Malacia se zase vydal na zteč domácího vápna, do něj ho však nepustil pozorný Schmidt. Tomu navíc přispěchal na pomoc Hahn a sebral kutálející se míč.
     
    77
    Malacia hledal přízemním pasem za obranou nabíhajícího van Persieho, ten byl ale při náběhu moc rychlý a dostal se do ofsajdu.
     
    76
    Po další akci domácího mužstva centroval z levého křídla opět Pierie, tentokrát ale přestřelil celé vápno Feyenoordu a nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    74
    Po rohovém kopu sice hlavičkoval van Persie, ale bylo to nad. Daleko závažnější byl střet van der Heijden a St. Justea, po němž musí být druhý jmenovaný ošetřen.
     
    73
    Tonny Vilhena proběhl po levé straně až k brankové čáře a zpětným pasem se pokusil dostat míč do vápna, to však překazil skluz Schmidta. Po něm se bude kopat roh.
     
    72
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Arber Zeneli, přichází Jordy Bruijn.
    71. Morten THORSBY - 1:4
     
    71
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Tak konečně zaznameli domácí alespoň dílčí úspěch! Pierie vyslal zleva precizní centr na malé vápno, kde svého strážce Malaciu přetlačil MORTEN THORSBY a hlavičkou na zadní tyč překonal Bijlowa.
     
    69
    Vilhena neobešel Pierieho a vpřed mohou zamířit domácí fotbalisté. Těm se však dnes nedaří v podstatě vůbec nic a nepřesná rozehrávka po pravé straně je toho důkazem.
     
    68
    Berghuisovu nahrávku zkusil van Persie z první posunout pod sebe na volného Vilhenu, tento úmysl ale přečetl bránící hráč.
     
    66
    Vilhena vytáhl míč středem pole a přesným pasem mezi dvěma obránci vyzval ke sprintu van Persieho. Na poslední chvíli před ním zakročil vyběhnuvší Hahn, nutno ale uznat, že kapitán Feyenoordu zjevně byl v mírném ofsajdu.
     
    65
    Dobrá šance domácích! Zeneliho centr Vlap ve vápně akrobaticky přizvedl přes obránce a Lammers pálil z voleje, bohužel pro svůj tým však přímo do Bijlowa.
     
    64
    Po dobré nahrávce Zeneliho se do otevřené obrany Feyenoordu pustil Michel Vlap, jehož zakončení však bylo hodně nepřesné. Rozehrávat může Bijlow.
     
    62
    Zeneli zpracoval obtížný pas, načež si narazil s Kobajašim a zkusil štěstí z hranice vápna. Míč však nabral až moc a poslal ho do ochozů.
     
    61
    Eric Botteghin se z pozice stopera vytáhl až do zálohy a ve volném prostoru za vápnem Heerenveenu se zkusil opřít do balonu. Přitom ale podklouzl a výsledný produkt tak nebyl ani pořádnou nahrávkou, ani střelou...
     
    60
    Všudypřítomný Toornstra po rychlé souhře Larssona s Malaciou pláchl po levém křídle, jeho následný centr však místo hlavy van Persieho našel jen Hahnovy rukavice.
     
    58
    Skluzující Bulthuis dokázal na poslední chvíli odrazit balon do autu těsně před Berghuisem, který by se byl mohl řítit sám na Hahnovu branku.
     
    57
    Nepřesná nahrávka Malacii ukončila obléhání domácího vápna a přes Rienstru mohou protiakci založit hráči Heerenveenu.
     
    55
    Opět se na delší čas zmocnili balonu Rotterdamští, kteří kombinují tu vpravo, tu vlevo. Hráči domácího mužstva se teď hodně zatáhli a nechávají soupeři dost prostoru.
     
    54
    Výborně teď spolupracovali Toornstra s Berghuisem. Prvně jmenovaný hledal přízemním pasem z pravé strany nabíhajícího spoluhráče ve vápně, útočník Feyenoordu Berghuis ale na míč nakonec nedosáhl.
     
    53
    Po autovém vhazování St. Justea se k míči dostal na levém křídle Sam Larsson, ovšem pomohl si proti Schmidtovi nedovoleným zákrokem. Je pískáno, hrát budou domácí.
     
    51
    Po Vilhenově faulu rozehrají domácí přímý kop téměř z rohu velkého vápna. Nic velkého z toho však nevymysleli, Eric Botteghin byl tím, kdo dokázal balon odvrátit do bezpečné vzdálenosti od Bijlowovy brány.
     
    50
    S brankářem si při rozehrávce pomohl také mladý obránce Jerry St. Juste, který zahrál na jistotu na Bijlowa.
     
    49
    St. Juste svým nepřesným odkopem jen odevzdal míč do moci Heerenveenských, těm se však nepovedlo prokombinovat se až k zakončení. Následně balon putuje až dozadu k Warneru Hahnovi.
     
    48
    Další útočný výpad Feyenoordu končí nepřesnou nahrávkou, po které balon proklouzl pod kopačkou Berghuise a ujel až do autu.
    47. Tyrell MALACIA - 0:4
     
    47
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné sólo předvedl levý bek Feyenoordu TYRELL MALACIA. Na vlastní půlce si hlavou sklepl balon do běhu, přetlačil Schmidta, přeběhl až k vápnu soupeře, kde obešel i posledního obránce, načež po zemi prostřelil Hahna.
     
    46
    Doke Schmidt hned po rozehrávce vyrazil vpřed, dostal se k míči a střílel po zemi na zadní tyč, kterou ovšem o kousek minul.
     
    46
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Nemanja Mihajlović, přichází Ben Rienstra.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Tím je první půle uzavřena, rozhodně se zatím bylo na co dívat! Převaha Feyenoordu je značná a dokumentuje ji i skóre 0:3. Dva hezké góly Toornstry a pohotová trefa kapitána van Persieho vybudovaly celku z Rotterdamu jasný náskok. Domácí hrozí spíše z ojedinělých šancí. Z dobré pozice pálil vedle Thorsby a z úhlu nemířil přesně ani Zeneli, proto Bijlow zatím drží čistý štít.

    Těšme se na další dějství, druhý poločas by měl začít cca v 15:32.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Jens TOORNSTRA - 0:3
     
    45+1
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Fotbalová paráda v podání JENSE TOORNSTRY! Hahn zbytečně čekal s rozehrávkou z hranice svého území, čímž se dostal pod tlak a potom se míče zbavil jen odkopem po zemi. Ten minul dva hráče domácího týmu a dojel až k záložníkovi Feyenoordu, který z velké dálky z první přehodil Hahna a zaznamenal svůj druhý dnešní gól.
     
    45
    Podobně jako u první branky si teď Jens Toornstra hledal místečko za obránci Heerenveenu, tentokrát ovšem přehazoval Hahna z ofsajdu, hra je přerušena.
    44. Zeneliho šance skončila na boční síti.
     
    44
    Největší šance domácího týmu! Malacia se zapomněl za linií svých spoluhráčů a tím pádem nebyl nalevo nabíhající Zeneli v ofsajdu. Toho našel perfektním pasem Kobajaši, švédský forvard ale z úhlu mířil pod tělem Bijlowa jen do boční sítě.
     
    43
    Clasie znovu vybojoval míč a posunul jej na Toornstru. Ten zkušeně zklidnil hru zpětnou nahrávkou na Bijlowa, čímž rozjeté domácí hráče alespoň trochu rozhodil a vyvedl z tempa.
     
    41
    Dobývání hostujícího vápna ukončil až dobrý obranný zákrok záložníka Clasieho. Poté se k míči dostal van Persie, jehož nešetrně dohrál jeden z obránců.
     
    40
    Od praporku kopal Arber Zeneli, na jeho centr ale vyběhl Bijlow a rukou vyrazil míč z vápna ven. Heerenveen se nevzdává a nadále se tlačí do útoku.
     
    39
    Domácí hráči se postupným útokem propracovali až k šestnáctce Feyenoordu a posléze také k rohovému kopu.
     
    37
    Jeho dobrodružství však mělo krátkého trvání, teď už s balonem hodnou chvíli kombinují fotbalisté z přístavního města.
     
    35
    Toornstra čekal na Vilhenovu nahrávku a nedočkal se, dobře ho přeskočil Kik Pierie, který se po levé lajně okamžitě vydal na ofenzivní výlet.
     
    34
    Thorsbymu míč při zpracování příliš odskočil a Eric Botteghin toho dokázal využít, když ho důrazně odkopl až do zámezí. Domácí budou vhazovat.
     
    33
    Míč se několikrát překvapivě odrazil na hranici vápna, ale nakonec ho přeci jen jeden z bránících hráčů dokázal dostat do bezpečí.
     
    32
    Larssona ubránil pravý bek Heerenveenu Doke Schmidt jen za cenu odražení míče na rohový kop. O jeho rozehrání se postará Berghuis.
     
    30
    Larsson obratným manévrem uvolnil prostor Berghuisovi, jehož nahrávku ale nepochopil nikdo v červenobílém a míč končí v moci domácí obrany.
     
    29
    Nepřesnou nahrávku neměl Malacia šanci dostihnout, Heerenveen se zadarmo dostává k balonu. Jeho ofenziva ale netrvala dlouho, teď už jsou na míči zase hráči Rotterdamu.
     
    28
    V posledních minutách se domácí dokázali oklepat z nevydařeného vstupu do utkání a zpřesnili své kombinace. Teď to ale nepotvrdil Kobajaši, po jehož ztrátě může vyrazit vpřed van Persie.
     
    27
    Zeneliho centr z volného kopu od půlicí čáry doletěl až do vápna, kde si jej našel Höegh. S jeho hlavičkou si bezpečně poradil brankář Feyenoordu.
     
    26
    Po ose Berghuis – Toornstra došel míč až na van Persieho, který číhal za hranicí šestnáctky. Poté zamířil a levačkou zkoušel technický obstřel, míč letí jen těsně mimo.
    25. Thorsbyho rána skončila jen těsně vedle tyče.
     
    25
    Výborný průnik Lammerse, který se na středu hřiště vyhnul třem protihráčům, jeho střelu potom srazil Malacia přímo proti noze Thorsbymu. Rána norského středopolaře míří těsně vedle Bijlowovy branky.
     
    24
    Berghuis si neporozuměl s van Persiem, který jeho přihrávku nečekal. Je z toho odevzdaný balon.
     
    23
    Hosté jsou stále aktivní směrem vpřed a i s dvoubrankovým náskokem v zádech se stále snaží o další ofenzivní výpady.
     
    22
    Throsby se akrobaticky protáhl do vápna a tam padl po kontaktu s bránícím hráčem k zemi. Odehrálo se to přímo před očima rozhodčího, který také okamžitě ukazuje, že se přerušovat nebude.
     
    20
    Za Toornstrovou průnikovou nahrávkou spěchal Berghuis, byl ale dobře odstaven obráncem. Míč tak doletěl až k brankáři Hahnovi.
     
    17
    Rohový kop Heerenveenu letěl do nebezpečného prostoru, dobře se však zorientoval Malacia a míč odehrál pryč z předbrankové skrumáže.
    15. Robin van Persie - 0:2
     
    15
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Po centru Berghuise vrátil Clasie míč do vápna na ROBINA VAN PERSIEHO, který nezaváhal a pravou nohou zblízka propálil domácího gólmana.
     
    15
    Berghuis si dobře seběhl na levou stranu, kde na něj obránci úplně zapomněli a on tak měl dost času i prostoru.
     
    14
    Vilhena fauloval na vlastní polovině, volný kop rozehrál Kobajaši. S jeho centrem si ale poradila obrana Rotterdamu.
     
    14
    Nepřesná rozehrávka ale jejich snahu rychle zastavuje. Míč doputoval až do vápna Feyenoordu, kde jej sebral Justin Bijlow.
     
    13
    Pro centr Stevena Berghuise si v pohodě došel Warner Hahn. Útočné otěže znovu přebírají hráči v modrobílém.
     
    13
    Opravdu to nakonec Larsson zkusil napřímo, jeho střelu ale dokázala zeď srazit. Míč proskočil kolem branky, bude z toho roh.
     
    12
    Van Persie protáhl míč středem a posunul ho na Tonnyho Vilhenu, jenž byl faulován. Otevírá se tak dobrá střelecká pozice pro Sama Larssona, který si staví balon na ose hřiště zhruba 28 metrů od branky.
     
    11
    Zeneli nejprve nedokázal pořádně odcentrovat od rohového praporku,míč se od Clasieho odrazil zpátky k němu. Ani druhý pokus domácího útočníka k ničemu nevedl, Berghuis ho dobře zablokoval.
     
    10
    Larsson se po souboji u postranní čáry ocitl na zemi, sudí ale nepíská. Pokračovt směrem dopředu tedy mohou Heerenveenští.
     
    9
    Mihajlović se se štěstím probil kolem dvojbloku hráčů Feyenoordu, nicméně musel autové vhazování rozehrát směrem dozadu. Domácí tak kombinují okolo středového kruhu.
     
    8
    Van der Heiden posunul míč na Malaciu, jenž si troufl jít jeden na jednoho proti Zenelimu. S trochou štěstí to zvládl a švédský útočník SC ho fauloval.
     
    7
    Mihajlović hledal před brankou soupeře nabíhajícího Lammerse, ten na vysoký centr nedosáhl. Odkopávat od branky bude Justin Bijlow.
     
    6
    Další výpad směrem na branku rotterdamského týmu zakládá domácí SC od vlastního pokutového území. Zatím se mezi sebou přihrávají zadáci v bílomodrých dresech.
     
    5
    Pokus o rychlou odpověď domácích, po rohovém kopu se k hlavičce protlačil kapitán Daniel Höegh, byl však tísněn a nedokázal přesně zamířit.
    4. Jens TOORNSTRA - 0:1
     
    4
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Na první zásah jsme nečekali dlouho, Steven Berghuis vyslal z hloubi vlastní poloviny dlouhatánský centr za obranu Heerenveenu, kam si seběhl JENS TOORNSTRA. Proti tomu sice vyběhl Hahn, špílmachr Feyenoordu ho ale jednoduše obhodil a nechal míč dokutálet do prázdné branky.
     
    3
    Feyenoord se dostává ke své kombinační hře, domácí se zatáhli do kompaktního bloku před vlastním vápnem.
     
    2
    Robin van Persie si nabíhal na pravé křídlo, obránci Heerenveenu ho však vystavili do ofsajdu.
     
    1
    Jdeme na to! První útok v režii hostujícího týmu nic nepřinesl a na druhou stranu vyráží Nemanja Mihajlović.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SC Heerenveen: Hahn – Schmidt, Höegh (C), Bulthuis, Pierie – Kobajaši, Thorsby, Vlap – Mihajlović, S. Lammers, Zeneli.
    Náhradníci: Bednarek, Doornbusch – R. Kongolo, B. Rienstra, Woudenberg, van Amersfoort, Bruijn, Drkusić, Hornkamp, Naess.

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – St. Juste, Botteghin, van der Heijden, Malacia – Clasie, Toornstra, Vilhena – S. Berghuis, van Persie (C), Sam Larsson.
    Náhradníci: Vermeer, Delle – van Beek, Nieuwkoop, Verdonk, Tapia, Ayoub, Sinisterra, Vente, El Hankouri.

    Rozhodčí: Kamphuis – Siebert, Dobre.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Slavný klub z přístavního města skončil loni čtvrtý a navíc ještě vyhrál nizozemský pohár, takže se kvalifikoval do třetího předkola Evropské ligy, kde mu byl soupeřem Trenčín. Dopadlo to neslavně, na Slovensku inkasovala parta trenéra van Bronckhorsta tvrdý direkt v podobě debaklu 0:4 a ani domácí odveta nebyla o moc lepší, skončila remízou 1:1 a favorit se hned po prvním dvojzápase pakoval z evropské scény.

    V domácích soutěžích je zatím o chlup úspěšnější. Po remíze 0:0 zvládl penaltový rozstřel a porazil ligového šampiona PSV, čímž si zajistil zisk domácího superpoháru. Na úvod ligové sezony sice přišlo nečekané zaváhání na půdě De Graafschapu, který vyhrál 2:0, následné městské derby proti Excelsioru ale Feyenoord ovládl jasně 3:0.
     
    SC Heerenveen

    Domácí tým se v loňské sezoně jen těsně nevešel na pohárové příčky, skončil celkově osmý, což je první nepostupové umístění. To do letošního ročníku vstoupilo mužstvo kouče Jana Oldeho Riekerinka v solidní formě a po dvou kolech se drželo na 5. místě tabulky. V prvním kole SC vyhrál na hřišti Zwolle 3:2 a poté uhrál domácí remízu 1:1 s Vitesse Arnhem.
     
    Hezké nedělní odpoledne od přenosu z utkání nizozemské Eredivisie! Ta pokračuje už svým třetím kolem, v jehož rámci se střetnou Heerenveen a úřadující vítěz národního poháru Feyenoord Rotterdam.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Michal Konvalina

    Branky: 71. Thorsby, 85. Pierie, 89. Bulthuis – 4. Toornstra, 15. van Persie, 45+1. Toornstra, 47. Malacia, 90+1. Ayoub


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:8.
    SC Heerenveen: Hahn – Schmidt (84. Woudenberg), Höegh (C), Bulthuis, Pierie – Kobajaši, Thorsby, Vlap – Mihajlović (46. B. Rienstra), S. Lammers, Zeneli (72. Bruijn).
    Náhradníci: Bednarek, Doornbusch – R. Kongolo, B. Rienstra, Woudenberg, van Amersfoort, Bruijn, Drkusić, Hornkamp, Naess.

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – St. Juste, Botteghin, van der Heijden, Malacia – Clasie (83. Ayoub), Toornstra (90+2. Tapia), Vilhena – S. Berghuis, van Persie (C), Sam Larsson.
    Náhradníci: Vermeer, Delle – van Beek, Nieuwkoop, Verdonk, Tapia, Ayoub, Sinisterra, Vente, El Hankouri.

    Rozhodčí: Kamphuis – Siebert, Dobre
    bahis siteleri