Plzeň – Lugano 3:2 (kon.) | Växjö – Bern 1:2 (kon.) | Banská Bystrica – JYP 1:6 (kon.)
Zürich – Aalborg 6:5 (po pr.) | Vienna Capitals – Frölunda 1:4 (kon.) | Cardiff – Salzburg 2:5 (kon.)
po prodl.
ZSC Lions
6:5 (2:2, 1:2, 2:1 - 1:0)
Aalborg Pirates
Čtvrtek 30.08.2018, 19:45 • Hallenstadion, Curych (SUI) • Hokejová Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Hokejisté Aalborgu se ve čtvrtek večer poprvé představí v Champions Hockey League a jejich soupeřem bude Curych. Domácí Lions budou spoléhat na nejlepšího střelce loňského ročníku evropské soutěže Fredrika Petterssona a Romana Červenku, který přišel do švýcarského klubu, aby ještě zvýšil jeho už tak velkou ofenzivní sílu. Dánský mistr před novou sezónou přivedl nového hlavního trenéra, kterým se stal Jason Morgan. Ačkoliv je Aalborg nováčkem, ve svých řadách má několik hráčů se zkušenostmi s CHL. Jedním z nich je Thomas Spelling, který je bývalým útočníkem SønderjyskE a v roce 2012 byl draftován New Yorkem Rangers. Utkání začne v 19:45 hodin.
     
    Úvodní sestavy:

    ZSC Lions: Flüeler (Schlegel) – P. Baltisberger, Klein, Marti, Noreau, Blindenbacher, Stutter, Berni – Miranda, Červenka, Wick – Hollenstein, Suter, Bodenmann – Herzog, Prassl, C Baltisberger – Bachofner, Shore, Hinterkkircher – Sigrist.

    Aalborg Pirates: Quemener (Wulff) – Humphries, Carstensen, Bo Knudsen, Panelin Borg, Iversen, Harstad, Gatz – Spelling, Jakobsen, Mikkel Højbjerg – Martin Højbjerg, S. Brinkman, Jul Korsgaard – Friedmann, McNamee, Walker – J. Brinkman, Marcussen, Anker.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina, Daniel Stricker. Čároví: Simon Wust, Dario Fuchs.

     
    Hallenstadion v Curychu se zaplnil a diváci uvnitř něj už jsou připraveni na úvodní buly zápasu nového ročníku Champions Hockey League. Domácí hráči ZSC Lions hostí nováčka z Aalborgu. V akci je Roman Červenka!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Puk dopadl na led a jako první na levém křídle vyrazili do útoku domácí hokejisté Curychu, kterým se rychle podařilo přejít přes útočnou modrou čáru.
     
    00:44
    Jonathan Brinkman se společně se svými spoluhráči k ničemu nedostal, Aalborg se ovšem ubránil pouze za cenu zakázaného uvolnění. Po 44 sekundách byla hra poprvé přerušena.
     
    01:44
    Curych podle předpokladů od úvodních sekund dominuje a nyní se dostal ke střele od modré čáry, táhlý pokus jednoho z domácích hráčů byl ale mezi kruhy zablokován.
     
    01:52
    Mads Iversen fauloval na pravé straně obranného pásma a Curych si zahraje úvodní přesilovou hru zápasu.
     
    03:02
    Roman Červenka na levém křídle nabral rychlost a po objetí brány zpětnou přihrávkou našel na bodu pravého kruhu pro vhazování najíždějícího Maxima Noreaua, který bez přípravy vypálil, na první tyči ale našel pouze připravenou náruč brankáře Ronana Quemenera.
     
    04:23
    Lions právě vstřelili branku!
    TIM BERNI z vrcholu pravého kruhu pro vhazování napálil puk před bránu, kde se od brusle jednoho z obránců Aalborgu odrazil do sítě! Curych sice úvodní přesilovou hru nevyužil, hned vzápětí ovšem udeřil a vede nad hosty 1:0. Asistence: Jérôme Bachofner a Fabrice Herzog.
    04:23 Tim BERNI - 1:0
     
    05:45
    Aalborg právě vstřelil branku! NIKOLAJ CARSTENSEN se postaral o bleskovou odpověď, když si v blízkosti modré čáry na ose hřiště zpracoval puk bruslí a poté ho nahodil na bránu. Na první pohled nikterak nebezpečná situace, jenže puk nad lapačkou brankáře zamířil k tyči a je vyrovnáno! Asistence: Jonas Jakobsen.
    05:45 Nikolaj CARSTENSEN - 1:1
     
    06:57
    Těžko říci, zda se jedná o jednu z pořadatelek nebo fanynku, každopádně na ledovou plochu se během powerbreaku vydala slečna a udělala si selfie na mobilní telefon. Halou se začal rozléhat hlasitý pískot a slečna rychle led opustila.
     
    08:02
    Aalborg se dokázal vymanit z tlaku Curychu, když nejprve zablokoval jeho nebezpečnou ránu z levého kruhu pro vhazování a poté vyhodil puk až k jeho bráně.
     
    09:32
    Dánský tým se dostal ke střele z pravého kruhu pro vhazování, na přední tyči byl ale připravený Lukas Flüeler, který puk bez potíží podržel a přerušil hru.
     
    09:49
    A další nahození hostujícího celku, tentokrát z opačné strany. Výsledek byl ale stejný. Lukas Flüeler si povyjel trochu z brány, aby puk bez problému zastavil na své hrudi.
     
    11:49
    Julian Jakobsen využil špatné rozehrávky domácího týmu a pokusil se puk vyhodit z obranného pásma, což se mu podařilo, ovšem s tím, že puk skončil v hledišti. Byla tam teč.
     
    12:27
    Raphael Prassl na pravé straně šlápl do pedálů a u pravé tyče se zrodil úplně sám, jenže v rychlosti se mu puk svezl z čepele hole a na bekhendový blafák nedošlo! Domácí hokejista každopádně objel rychle bránu a z otočky to u levé tyče zkusil znovu, opět mu ale sjel z hole.
     
    12:41
    Curych vyhrál vhazování ve středním pásmu a Ronan Quemener si připsal zákrok, když puk mířící do bližšího levého horního rohu brány vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    14:19
    Pokud je Curych v některé disciplíně hodně nebezpečný, tak jsou to nahazované puky z křídel, bohužel pro domácí se mu ale zatím po této variantě útoku skórovat nepodařilo.
     
    15:31
    Aaron Harstad fauloval v kruhu pro vhazování střílejícího Marca Mirandu a dostal dvě minuty za hákování.
     
    16:15
    Pius Suter se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, ani nadvakrát ale pozorného Ronana Quemenera střelou těsně nad ledem překonat nedokázal! Hostující brankář rychle zmrazil puk v brankovišti pod svou lapačkou. Hra přerušena.
     
    17:51
    Lions právě vstřelili branku!
    CHRISTIAN MARTI v mezikruží tečoval holí přiloženou k ledu nahození Maxima Noreaua od modré čáry z pravé strany a puk zamířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Curych vede krátce před přestávkou 2:1. Nutno dodat, že zaslouženě. Asistence: Maxim Noreau.
    17:51 Christian MARTI - 2:1
     
    18:27
    Aalborg právě vstřelil branku! Aalborg se na pravém křídle dostal ke dvěma střelám, přičemž první jednomu z hostů v pravém kruhu nesedla a puk promáchl. Využít toho mohl jeho spoluhráč, táhlá rána ale byla pro změnu zablokována, čehož v mezikruží využil AARON HARSTAD a poslal puk do prázdné brány! Aalborg se opět postaral o bleskové vyrovnání a odpověď na inkasovaný gól. Bez asistence.
    18:27 Aaron HARSTAD - 2:2
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hokejisté Curychu vykročili do úvodního zápasu Champions Hockey League dobře, když po dvou nevyužitých přesilových hrách v úvodu a poté závěru první třetiny vždy dokázali skórovat. Nejprve se prosadil Tim Berni a po něm v domácím dresu Christian Marti, Aalborg ale bleskově dokázal na oba dva inkasované góly zareagovat. První vyrovnávací gól přinesl Nikolaj Carstensen, zatímco druhý Aaron Harstad. Skóre po 1. třetině. ZSC Lions 2 Aalborg 2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 20:36.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Curych vstoupil do druhé třetiny, stejně jako do první, hodně aktivně, jeho útočnou akci ovšem tentokrát na levém křídle zastavilo postavení mimo hru.
     
    21:49
    Domácí hráči se nejprve dostali do velké šance v mezikruží, jenže Ronan Quemener předvedl solidní zákrok, když hrudí puk vyrazil, a další jejich akci zhatila nepřesná přihrávka. Aalborg toho využil a vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    21:55
    Curych vyhrál vhazování v útočném pásmu a od modré čáry přišly dvě dělové střely, před bránou ale nebyl nikdo, kdo by je tečoval, a tak Ronan Quemener dvakrát puk zachytil.
     
    22:42
    Hodně velká nepříjemnost pro Curych. Kevin Klein byl vyloučen na 2 plus 2 minuty za vražení na hrazení.
     
    24:42
    První polovina z trestu domácího hokejisty je minulostí a Aalborg se hned v úvodu přesilové hry dostal do velké šance u levé tyče, jenže obě jeho střely byly zřejmě zablokovány! Škoda.
     
    24:55
    Denis Hollenstein byl zřejmě hráčem, který využil na levém křídle otevřeného prostoru a mohl skórovat v oslabení, když pěknou střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Puk ovšem nedokázal dostatečně zvednout a Ronan Quemener ho lapil do lapačky.
     
    27:08
    Hra byla přerušena a na řadu přichází powerbreak poté, co hosté nevyužili čtyřminutovou přesilovou hru a vyloučený Kevin Klein se vrátil zpět na led.
     
    27:53
    Dvojice hráčů Curychu se ocitla u levé tyče v obrovské šanci, jenže ani jeden z nich fantastického Ronana Quemenera z blízkosti překonat v rychlém sledu nedokázal! Hostující brankář dvakrát skvěle zakročil a puk dostal za svou bránu.
     
    29:37
    Aalborg právě vstřelil branku! DAVID FRIEDMANN dostal u levé tyče brány příliš volného prostoru, a přestože první pokus skončil pouze na hrudi Lukase Flüelera, druhý zamířil mezi jeho betony do sítě! Aalborg skóroval dvakrát v řadě a poprvé v zápase vede!
    29:37 David FRIEDMANN - 2:3
     
    30:04
    Ronan Quemener u levé tyče zachytil pro jistotu puk po prudké střele domácího týmu od modré čáry a za bránou se pustil do jednoho z domácích hráčů Spencer Humphries. Byla z toho ale jen drobná strkanice, takže se nevylučovalo.
     
    32:21
    Ronan Quemener toho příliš neviděl přes clonu před sebou, rána domácího týmu od modré čáry ale byla zablokována.
     
    32:52
    Po zakázaném uvolnění Aalborgu se snažil jeden z domácích hokejistů rychle objet bránu, což se mu sice podařilo, zasunout puk do brány už ale po rychlé otočce nikoliv. Vůbec nedošlo k ohrožení brány hostů. Následuje powerbreak.
     
    32:59
    Julian Jakobsen vyhodil puk přes ochranné sklo a vyfasoval dvě minuty za zdržování hry.
     
    33:11
    Lions právě vstřelili branku!
    Curych dostal k dispozici třetí přesilovou hru a po pouhých dvanácti sekundách ji dokázal využít, když si KEVIN KLEIN mezi kruhy zpracoval přihrávku Romana Červenky a poté rychlou střelou zápěstím nad lapačkou Ronana Qumenera vymetl pravý horní roh brány – 3:3! Asistence: Roman Červenka a Roman Wick.
    33:11 Kevin KLEIN - 3:3
     
    33:27
    Aalborg čtyřminutovou přesilovou hru nevyužil a nyní jsme zvědavi, jak si během stejné herní varianty povede Curych. Victor Panelin Borg byl vyloučen na dvě plus dvě minuty taktéž za vražení na hrazení.
     
    36:49
    Roman Wick je nejlepším střelcem svého týmu, jeho nahození od modré čáry se ale stalo snadnou kořistí Ronana Quemenera, který u levé tyče raději skočil po puku.
     
    37:27
    Ani Curych nedokázal využít dlouhou čtyřminutovou přesilovou hru, a tak skóre zůstává nerozhodné 3:3. Na nedostatek gólů si dnes rozhodně stěžovat nemůžeme.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:02
    Hra byla přerušena. Zřejmě kvůli postavení mimo hru hostující Aalborgu, který debutuje v soutěži.
     
    39:22
    Aalborg právě vstřelil branku! MARTIN HØJBJERG si na pravém křídle na útočné modré čáře najel na přihrávku Mikkela Højbjerga ze středového kruhu, krátkým obloukem se v jízdě zbavil protihráče a krásnou střelou zápěstím z pravého kruhu nad pravým ramenem Lukase Flüelera a jeho vyrážečkou zavěsil puk do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Aalborg vede 4:3! Asistence: Mikkel Højbjerg.
    39:22 Martin HØJBJERG - 3:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Aalborg přečkal úvodní tlak Curychu ze začátku druhé třetiny a poté dokázal zápas otočit na svou stranu, když se prosadil David Friedmann a nováček soutěže poprvé v zápase vedl. Hosté se ale radovali z vedení jen necelé čtyři minuty, když Kevin Klein rychle využil přesilovou hru a domácí fanoušci mohli být zase o něco spokojenější, jenže pouhých 38 sekund před druhou sirénou je zmrazil Martin Højbjerg. Skóre po druhé části utkání. ZSC Lions 3 Aalborg Pirates 4.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 21:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Oliver Ankel využil rychlosti na levém křídle a na bodu kruhu pro vhazování napřáhl k rychlé střele zápěstím, jenže našel pouze připravenou náruč Lukase Flüelera.
     
    42:56
    Kevin Klein napřáhl na vrcholu pravého kruhu k prudké ráně s příklepem, která byla tečována, minula vzdálenější levý horní roh brány a skončila v ochranné síti. Hra přerušena.
     
    43:18
    Aalborg se ocitl pod obrovským tlakem a jeho hráči raději vyhodili puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    43:39
    Sebastian Brinkman byl vyloučen na dvě minuty za podražení poté, co fauloval za vlastní bránou.
     
    44:57
    Severin Blindenbacher se ocitl ve skvělé střelecké pozici v blízkosti levé tyče, krátkou střelou zápěstím ale našel pouze náruč brankáře Ronana Quemenera.
     
    46:08
    Vyloučený Sebastian Brinkman se vrátil z trestné lavice zpět na led a Aalborg hraje opět v pěti. Krátce na to byla hra přerušena, protože hosté vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    46:33
    David Friedmann byl vyloučen na dvě minuty za krosček a Aalborg bude čelit dalšímu oslabení.
     
    46:43
    Aalborg právě vstřelil branku! Sebevědomí Curychu utrpělo obrovský šrám, když si po nádherné kombinaci SPENCER HUMPHRIES najel před bránu a z blízkosti zasunul puk po dvou krátkých diagonálních přihrávkách mezi betony brankáře! Pirates udeřili v oslabení a vedou 5:3!
    46:43 Spencer HUMPHRIES - 3:5
     
    49:05
    Lions právě vstřelili branku!
    Ronan Quemener během zápasu předvedl několikrát skvělých zákroků, tento si ale za rámeček rozhodně nedá! JÉRÔME BACHOFNER z vrcholu levého kruhu nahodil puk před bránu a hostující brankář puk poskakující na jeho rameni nedokázal ani nadvakrát dopravit do bezpečí, když si ho místo toho srazil do sítě! Je sníženo.
    49:05 Jérôme BACHOFNER - 4:5
     
    50:09
    Jack Walker se ocitl před bránou domácího týmu ve velké šanci, střela mu ale vůbec nesedla a Lukas Flüeler šel rychle na kolena, aby puk zmrazil pod lapačkou!
     
    52:28
    Lions právě vstřelili branku!
    Ronan Quemener fantasticky zasáhl proti střele Tima Berniho z vrcholu levého kruhu pro vhazování, která mířila těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, když puk vykopl levým betonem. Ovšem pouze před sebe, čehož CHRIS BALTISBERGER využil a v nepřehledné situaci přes ležícího brankáře poslal kotouč k levé tyči – 5:5! Neuvěřitelný zápas. Asistence: Tim Berni.
    52:28 Chris BALTISBERGER - 5:5
     
    53:28
    Ve středním pásmu došlo k souboji, po kterém byl puk přizvednut do vzduchu a opustil hrací plochu.
     
    53:50
    Thomas Spelling dostal dvě minuty za hákování a Curych má šanci otočit zápas v přesilové hře.
     
    54:23
    Kevin Klein využil zpětné přihrávky z pravé strany a od modré čáry bez přípravy napřáhl ke tvrdé ráně s příklepem, která byla těsně před bránou zablokována a následná dorážka z mezikruží skončila v ochranné síti.
     
    55:50
    Vyloučený Thomas Spelling je zpět na ledě a Lions využili z několika přesilových her pouze jednu převahu.
     
    57:19
    Roman Červenka si najel v mezikruží na pěknou přihrávku do jízdy z pravého křídla a střelou zápěstím se snažil mířit do horní části brány, bohužel pro českého útočníka ale našel pouze náruč Ronana Qumenera. Slibná příležitost.
     
    58:33
    Lions si zahrávali s ohněm na obranné modré čáře, Aalborg se ale nakonec k ničemu nedostal.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Aalborg během premiérového utkání v Champions Hockey League dvakrát prohrával, vždy ale dokázal rychle zareagovat a v polovině utkání dokonce zápas otočit. Ve třetí části utkání si dánští šampioni vytvořili dvoubrankové vedení, jenže Curych ukázal velkou sílu a vyrovnal ze stavu 3:5 na 5:5. Domácí inkasovali gól v oslabení, nikterak je to ale nerozhodilo. Skóre po třetí třetině krásného duelu. ZSC Lions 5 Aalborg Pirates 5.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:17
    Po vzoru slavné NHL začíná prodloužení 3 na 3, které přinese parádní akce a možná rychlý gól.
     
    60:24
    Lions právě vstřelili branku!
    CHRISTIAN MARTI ukončil rychle prodloužení nádhernou individuální akcí, když se mezi dvěma protihráči na ose útočného pásma od modré čáry protáhl do mezikruží, pokryl si skvěle puk bekhendem a poté ho z blízkosti zasunul mezi betony brankáře! Curych si koledoval, nakonec ale roli favorita potvrdil, když vyhrál těsně 6:5.
    60:24 Christian MARTI - 6:5
     
    Konec zápasu.
     
    Ačkoliv to z našeho pohledu nebyl úplně snadný zápas, protože padalo opravdu hodně branek, věříme, že jste se u dnešního přenosu bavili. Aalborg ukázal na nováčka soutěže obrovskou sílu a určitě mu hodně pomohlo, že má ve svých řadách hráče se zkušenostmi z Champions Hockey League. Curych byl velkým favoritem utkání, který ve třetí třetině prohrával o dva góly, nakonec ale povstal z popela a urval vítězství v prodloužení. Konečný výsledek. ZSC Lions 6 Aalborg Pirates 5 po prodloužení. Děkujeme za pozornost. (22:16:30)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Berni (Bachofner, Herzog), 18. Marti (Noreau), 34. Klein (Červenka, Wick), 50. Bachofner, 53. Baltisberger (Berni), 61. Marti – 6. Carstensen (Jakobsen), 19. Harstad, 30. Friedmann, 40. Martin Højbjerg (Mikkel Højbjerg), 47. Humphries


    ZSC Lions: Flüeler (Schlegel) – P. Baltisberger, Klein, Marti, Noreau, Blindenbacher, Stutter, Berni – Miranda, Červenka, Wick – Hollenstein, Suter, Bodenmann – Herzog, Prassl, C Baltisberger – Bachofner, Shore, Hinterkkircher – Sigrist.
    Aalborg Pirates: Quemener (Wulff) – Humphries, Carstensen, Bo Knudsen, Panelin Borg, Iversen, Harstad, Gatz – Spelling, Jakobsen, Mikkel Højbjerg – Martin Højbjerg, S. Brinkman, Jul Korsgaard – Friedmann, McNamee, Walker – J. Brinkman, Marcussen, Anker.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina, Daniel Stricker. Čároví: Simon Wust, Dario Fuchs

    Diváci: 2435
    bahis siteleri