Česko – Rusko 1:6 (kon.)
konec
Česko
1:6 (1:2, 0:2, 0:2)
Rusko
Čtvrtek 30.08.2018, 14:00 • Akademie Red Bull, Salcburk • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Zdravím všechny příznivce hokejové mládeže u dalšího přenosu z Wolfgang Rud Cupu, tedy turnaje čtyř zemí do 16 let. Česká reprezentace v prvním zápase smetla Slovensko vysoko 8:0, ale dnes ji čeká těžší váha a největší výzva na turnaji – tedy Rusové! Ti si včera poradili s domácím výběrem Red Bullu stejně suverénně, 9:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Král (Maláč) – Svozil (A), Jasečko, Moravec D., Cubo, Kunst, Jiříček, Smolka – Ryšavý (A), Soukup (C), Remeš – Brada, Brabenec, Kos – Pajer, Moravec P., Menšík – Kotásek, Půček, Gajda – Szturc

    Rusko: Kanajev (Vjazovoj) – Korobkin, Figurin (C), Ivanov, Grušnikov (A), Gromov, Dmitirjev, Kulakov, Durněv – Poltapov (A), Ivancov, Petrov – Vinogradov, Prokopenko, Syčev – Čibrikov, Lazutin, Mirošničenko – Djakonov, Gajdamak, Šalyškin

    Rozhodčí: Kontschieder – Huber, Priller.
     
    Hráči obou celků už krouží po ledové ploše a utkání tak bude moci za malou chvilku začít.
     
    A nyní na řadu přicházejí hymny. Jako první si vyslechneme hymnu ruské Sborné.
     
    A nyní už znějí tóny hymny české.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní vhazování vyhráli Rusové a už se s pukem chtěli dostat do útočné třetiny. To se povedlo a kombinují před Danielem Králem.
     
    00:31
    Ovšem moc dlouho tam nepobyli, Češi tak otočili hru, ale rázem o puk přišli a jejich soupeř tak může založit další akci před českou brankou.
     
    01:02
    Sebastian Jasečko si klepal na modré čáře o přihrávku, tu mu jeho spoluhráč posílal, ovšem kotouč skončil ve středním pásmu. Češi tak musí ruské teritorium opustit.
     
    01:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    A hned po tom, co se vrátili zase zpátky, dokázali roztáhnout akci před Kanajevem a je z toho úvodní branka zápasu. MATOUŠ MENŠÍK z pravé strany vyslal střelu a prostřelil ruského brankáře – 1:0. Asistence: Jakub Brabenec a Lukáš Pajer.
    01:51 Matouš MENŠÍK - 1:0
     
    03:03
    Na druhé straně musel být v pozoru také český brankář, na něhož vyslal střelu Korobkin, ovšem jeho zákrok holí byl přesný a hned na to pak Král rozehrál puk mezi své spoluhráče.
     
    03:52
    Češi se znovu uhnízdili v pásmu Ruska, kde vyslali další střelu, která však skončila jen těsně vedle.
     
    04:18
    Po zakázaném uvolnění Rusů se hra stěhuje zpět před jejich brankáře, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    05:02
    Rusové se pak dostali na kotouč a vyvezli ho do útočného pásma, kde už také operují před českou klecí. Zatím je to však bez střely.
     
    06:03
    Agilní český celek dokázal opět vybojovat kotouč na svou stranu a bleskurychle se přesunul až před branku Rusů. Tam došlo k přerušení hře a vhazovat se nakonec bude ve středním pásmu.
     
    06:32
    Matvej Petrov střílel z pravého kruhu, jeho pokus však srazila obrana Česka do bezpečí, poté ještě střílel jeden z obránců Rusů a po Králově zákroku je hra přerušena.
     
    07:08
    A znovu musel být na druhé straně pozorný Kanajev, ten čelil střele Čechů a poté raději také hru pozastavuje.
     
    07:51
    Rusové byli znovu bezzubí v útoku a po ztrátě puku šli směrem dopředu zase čeští hráči. Jenže ani oni před brankou Kanajeva nic nevymysleli.
     
    09:19
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Vinogradov – 2 min., hákování).
     
    09:29
    Češi mají možnost navýšit své vedení, když budou hrát přesilovou hru. Už se snaží dostat se do útočného pásma.
     
    09:46
    Zatím se jim to však nedaří, Rusové ho dostali do obranné třetiny a následně pak ho vyhazují.
     
    10:10
    Čechům nevyšla souhra, po pokusu o střelu od modré čáry vyskočil kotouč do středního pásma a Češi musí teritorium Ruska opustit.
     
    11:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové srovnávají stav utkání ve vlastním oslabení. Po dalším nepřesném pokusu Čechů vypíchli puk a ujeli do úniku. Poté se těsně před Králem dokázal prosadit ALEXEJ PROKOPENKO a začíná se znovu od začátku. Bez asistence.
    11:11 Alexej PROKOPENKO - 1:1
     
    11:19
    Rusové jsou v plném počtu.
     
    12:17
    Rusko právě vstřelilo branku!
    No a Rusové otáčejí během chvilky zápas na svou stranu. Znovu se ocitli v útočném pásmu, kde se ke střele z vrcholu levého kruhu dostal VŠELOVOD GAJDAMAK a jeho střela byla přesná – 1:2. Bez asistence.
    12:17 Všelovod GAJDAMAK - 1:2
     
    14:10
    Češi se snažili o vyrovnání po tom, co se na delší dobu uhnízdili v pásmu Rusů, ale jejich další pokus mezi tři tyče nedostali. Nicméně udrželi útočnou třetinu i pro následující chvíle.
     
    15:16
    Po zisku kotouče šli Češi znovu do další akce, ovšem zastavila je obrana ruského celku. Ta si počínala velmi dobře a poté hned puk vyhodila do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    16:17
    Proti další střele Rusů zasahoval Daniel Král, jenž sklapl své betony a kotouč za svá záda nepustili. Následně pak hru raději přerušil.
     
    17:04
    Rusové znovu obléhali pásmo Čechů, střela Dmitrije Gromova však zamířila jen do boční sítě české branky. Češi rázem otáčejí hru na druhou stranu.
     
    17:57
    Blíží se koncovka první třetiny a Češi jsou u puku. Mezi kruhy byl připravený na střelu Gabriel Szturc, ovšem kotouč ideálně netrefil. Následně pak Češi střídají kompletní pětici hráčů.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Daniil Lazutin projel do útočného pásma prakticky jako nůž máslem, nebylo mu to ale nic platné. Byl totiž v ofsajdové pasti a hra se tak stěhuje do středního pásma.
     
    19:40
    Další český pokus nekončí v ruské síti, hráči Ruska pak chtěli puk vyhodit pryč, ovšem zachytil ho jeden z Čechů a svou střelou donutil Kanajeva k dalšímu zákroku. Hra je zastavena a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    19:55
    Češi jsou stále nastěhovaní v útočném pásmu, srovnat ale už zřejmě nestihnout. První část hry se už blíží ke svému úplnému konci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku: 8 – 7
     
    První třetina je minulostí. V ní se Češi ujali vedení, které jim ale nevydrželo. Rusové dokázali nejprve srovnat ve vlastním oslabení a o chvíli později pak vedení strhli na svou stranu. Po první třetině tak jdou do kabin s vedením 2:1 a Češi tak budou muset dohánět jednobrankovou ztrátu. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně ve 14:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Vyloučení v týmu Česko (Dominik Soukup – 2 min., podrážení).
     
    21:11
    Rusové se uhnízdili v českém pásmu a kombinují před Králem. Ten zatím v oslabení neinkasoval a hned po zisku kotouče vyhazují jeho spoluhráči puk až před Kanajeva.
     
    22:03
    České oslabení je už u konce a jsou tak v plném počtu.
     
    22:31
    Na levém kruhu číhal na přihrávku Marek Brada, byl však tísněn ruskou obranou, která puk vytáhla na druhou stranu. Z prostoru mezi kruhy pak nepřesně střílel Ilja Ivancov.
     
    23:33
    Jan Půček dostal přihrávku před branku Rusů, nakonec však na kotouč nedosáhl. Akce Čechů tak končí hned v jejím začátku.
     
    24:38
    Obránci českého národního týmu se museli opět vracet rychle zpátky, proti nim totiž vyrazilo trio útočníku ruského celku.
     
    25:23
    Sudí nařizuje trestné střílení pro ruský celek!
     
    22:23
    Vyloučení v týmu Česko (David Moravec – 2 min.).
     
    25:23
    To jel Prochor Poltapov, jenž se ale před Králem netrefil. Zamíchal několikrát kotoučem, nakonec ztratil rovnováhu a upadl. Češi tak stále mají šanci na srovnání stavu.
    25:23 Neproměněný Poltapovův nájezd.
     
    26:32
    Vyloučení v týmu Česko (Stanislav Svozil – 2 min., držení).
     
    26:36
    Vyloučení v týmu Rusko (Kirill Dmitrijev – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    27:25
    Série nepřesností na obou stranách. Nyní už jsou u puku Rusové a snaží se projít rychle do útočného pásma.
     
    28:36
    Oba celky jsou už v plném počtu.
     
    28:43
    Další snaha českého celku dostat se na srovnání stavu. Ovšem Kanajev předvedl další přesný zákrok a hned po něm raději přerušil hru. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    29:07
    Alexandr Figurin se napřáhl na modré čáře, jeho pokus ovšem nikdo před českou brankou netečoval a puk na svou stranu získávají zase Češi.
     
    29:38
    Vyloučení v týmu Česko (René Smolka – 2 min., držení).
     
    29:51
    Vyloučení v týmu Česko (David Jiříček – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    29:51
    Čechy nyní čekají krušné chvíle, budou čelit dvojnásobné přesile Rusů.
     
    30:08
    Po pěkné kombinaci zakončoval z levého kruhu Poltapov, Král dokázal zakročit. Češi se ale nedokázali osvobodit a musejí tak znovu bránit ruské akce.
     
    31:01
    Až nyní se jim to povedlo a puk letí až před ruskou branku. Rusové tak musejí svou další akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    31:38
    Češi jsou už ve čtyřech hráčích.
     
    31:51
    A nyní už i v plném počtu. To nejhorší mají za sebou, dvojnásobné oslabení zvládli a mohou projít po delší době do útočné akce.
     
    32:15
    Pokus Stanislava Kunsta byl zastaven obranou Rusů, následně pak před dotírajícími českými útočníky podržel puk pod lapačkou Kanajev a hra je přerušena.
     
    32:38
    Rusové vybojovali v obranném pásmu kotouč a hned se s ním vydali na útočný výlet.
     
    32:56
    Střelu švihem z pravého kruhu vyslal Lukáš Pajer, proti jeho pokusu nastavil svoji hůl Kanajev a hned poslal puk mezi své spoluhráče.
     
    33:49
    Jeden z českých obránců zachytil na poslední chvíli puk u modré čáry a udržel tak útočné pásmo. Z něj se však Češi sami vykázali a o puk tak přicházejí.
     
    34:36
    Ve skrumáži před českou brankou se nejlépe zorientoval Daniel Král, který dokázal puk zachytit a hned na to radši zastavil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    34:36
    Vyloučení v týmu Česko (David Moravec – 2 min., držení).
     
    34:42
    Vyloučení v týmu Česko (Sebastian Jasečko – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu Rusko (Prochor Poltapov – 2 min., hákování).
     
    35:14
    Rusové se dlouho drží v útočném pásmu, na Krále letěly další střely, ale zatím český brankář svůj tým drží.
     
    35:37
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové nakonec svou početní výhodu využívají, když se těsně před Králem z levé strany prosadil přízemní střelou MATVEJ PETROV – 1:3. Asistence: Nikita Čibrikov a Ilja Ivancov.
    35:37 Matvej PETROV - 1:3
     
    36:20
    Vyloučení v týmu Česko (David Jiříček – 2 min., podrážení).
     
    36:53
    Češi jsou znovu v oslabení a Rusové už jim zatápějí v útočném pásmu.
     
    37:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Další početní výhodu Rusové zvládají a přetavují už ve čtvrtou branku. Po sérii kombinací udeřil z levého kruhu MATVEJ PETROV a svým druhým střeleckým příspěvkem v utkání navyšuje ruské vedení – 1:4. Asistence: Nikita Korobkin a Ilja Ivancov.
    37:06 Matvej PETROV - 1:4
     
    38:40
    Češi se neprosadili před ruskou brankou a jejich soupeř tak jde do další akce. Obrana českého týmu se tak vrací zase zpátky.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:37
    Češi ještě vybojovali vhazování před Kanajevem a mohou tak ještě ohrozit ruskou branku.
     
    39:47
    Nakonec se jim to nepovedlo. Do rychlého protiútoku šli Rusové a z pravé strany zakončoval Prokopenko, ovšem bylo to neúspěšné.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní se dlouho skóre nepohnulo. Až v závěru třetiny využil dvakrát přesilovou hru Matvej Petrov a dal Rusům tříbrankový náskok. Češi ustáli trestné střílení, které neproměnil Poltapov, dokonce ubránili i dvojnásobnou ruskou přesilu. To nakonec ale nehrálo roli, dvakrát inkasovali a zatím to s nimi nevypadá dobře. Uvidíme, co nám ještě nabídne třetí třetina, která začne přibližně v 15:35.
     
    Střely na branku: 8 – 9
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Rusové zavezli puk do útočného pásma, v blízkosti Krále pak chtěl kotouč zasunout za jeho záda Ilja Ivancov, to se mu ale nepovedlo.
     
    40:47
    Na druhé straně za brankou Rusů vybojovali puk právě Rusové, záhy o něj ale přišli a akce Čechů tak může pokračovat dále.
     
    41:24
    Od modré čáry střílel Matouš Menšík, jeho střela byla ale sražena mimo tři tyče. Následně pak hru přerušil ruský brankář Kanajev.
     
    41:55
    Vyloučení v týmu Rusko (Artěm Grušnikov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:51
    Stanislav Svozil vyslal střelu kus před modrou čárou a zasahovat musel Kanajev. Ten pak poslal puk až na opačnou stranu a Rusové se osvobozují.
     
    43:38
    Vyloučení v týmu Rusko (Artěm Kulakov – 2 min., hákování).
     
    43:55
    Rusové jsou ve čtyřech.
     
    44:28
    Z pravé strany se napřáhl ke střele Marek Brada, jeho projektil však mezi tři tyče neposlal. Následně pak se Rusové znovu osvobozují.
     
    45:02
    Ruští hokejisté hrají své oslabení velmi dobře a znovu se dostali na kotouč, který vyhazují před českou branku.
     
    45:34
    Nyní se Češi natlačili před ruskou klec, kde vznikla skrumáž, ale v ní se dobře zorientoval brankář Kanajev a hned poté hru přerušil.
     
    45:34
    Vyloučení v týmu Česko (Sebastian Jasečko – 2 min., sekání).
     
    45:38
    Rusové jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    46:12
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A další početní výhodu Rusové využívají a už mají čtyřbrankový náskok. Mezi tři tyče zblízka poslal puk ALEXEJ PROKOPENKO – 1:5. Asistence: Artěm Grušnikov a Vladimir Syčev.
    46:12 Alexej PROKOPENKO - 1:5
     
    47:08
    Rusové i nadále obléhají českou branku, Král musí být na pozoru, aby další jejich snahu zastavil.
     
    47:45
    Vyloučení v týmu Česko (Sebastian Jasečko – 2 min., držení).
     
    48:21
    Z prostoru mezi kruhy střílel Daniil Lazutin, který nechal vyznamenat Krále. Ten chytil puk do lapačky a pak přerušil hru.
     
    49:09
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové přesilovky prostě umí a ta další je toho důkazem. Od modré čáry střílel Alexej Prokopenko a těsně před Králem jeho střelu tečoval GLEB IVANOV – 1:6. Asistence: Alexej Prokopenko a Artěm Grušnikov.
    49:09 Gleb IVANOV - 1:6
     
    50:04
    Rusové nemají dost a nyní se dostali do další akce před českou brankou. Nicméně jejich následná střela skončila mimo tři tyče.
     
    51:03
    Český celek se po delší době předvedl v útoku. Střela jednoho z českých útočníků skončila pouze na Kanajevovi, jenž přerušuje hru.
     
    51:35
    Vyloučení v týmu Česko (Alex Kotásek – 2 min., pozdní dohrání).
     
    52:53
    Češi se zatím dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Rusové se zatím k pořádné střele nedostali.
     
    53:35
    Česko je už v plném počtu.
     
    54:19
    Další ruský pokus končí na Královi, ten sklapl své betony a kotouč za svá záda tentokráte nepustil.
     
    55:18
    David Moravec střílel od modré čáry, jeho dalekonosná střela však skončila pouze na ruské obraně, která okamžitě po zisku puku míří do útočného pásma.
     
    56:18
    Kotouč se na chvilku ocitl nikým nehlídaný u české branky, ovšem Rusové na něj nedosáhli a nemohli se tak dostat ke střele, která by českou branku ohrozila.
     
    56:53
    Vyloučení v týmu Česko (Marek Brada – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Korobkin – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    57:30
    Rusové se už nikam neženou, jen kontrolují hru a užívají si koncovku zápasu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:24
    Vyloučení v týmu Česko (Sebastian Jasečko – 2 min., držení).
     
    59:15
    Zápas se už pouze dohrává, o vítězi je rozhodnuto. Češi už vědí, že v tomto duelu na vítězství nedosáhnou.
     
    59:25
    Vyloučení v týmu Rusko (Ivan Miroščiněnko – 2 min., sekání).
     
    59:55
    Ještě střelecký pokus jednoho z Rusů, který skončil mimo tři tyče a je tu konec utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Rusové nakonec ve třetí třetině přidali další dva góly a zpečetili tak výhru nad Českem 6:1. O jedinou branku českého týmu se na začátku první třetiny postaral Matouš Menšík, na víc však dnes Češi neměli. Rusové po zásluze vítězí jasným rozdílem a v tabulce na Turnaji čtyř v Salzburgu tak jsou na prvním místě.
     
    Střely na branku: 23 – 28
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (16:14:03)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. Menšík (Brabenec, Pajer) – 12. Prokopenko, 13. Gajdamak, 36. Petrov (Čibrikov, Ivancov), 38. Petrov (Korobkin, Ivancov), 47. Prokopenko (Grušnikov, Syčev), 50. Ivanov (Prokopenko, Grušnikov)


    Česko: Král (Maláč) – Svozil (A), Jasečko, Moravec D., Cubo, Kunst, Jiříček, Smolka – Ryšavý (A), Soukup (C), Remeš – Brada, Brabenec, Kos – Pajer, Moravec P., Menšík – Kotásek, Půček, Gajda – Szturc
    Rusko: Kanajev (Vjazovoj) – Korobkin, Figurin (C), Ivanov, Grušnikov (A), Gromov, Dmitirjev, Kulakov, Durněv – Poltapov (A), Ivancov, Petrov – Vinogradov, Prokopenko, Syčev – Čibrikov, Lazutin, Mirošničenko – Djakonov, Gajdamak, Šalyškin

    Rozhodčí: Kontschieder – Huber, Priller
    bahis siteleri