Vsetín – Olomouc 7:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mountfield HK 2:5 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
7:4 (2:1, 1:3, 4:0)
HC Olomouc
Čtvrtek 30.08.2018, 15:00 • Zimní stadion Na Lapači • Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    Třetí třetina patřila Vsetínu, který v tomto dějství přidal 4 branky. Poslední část tohoto přípravného utkání byla celkem vyhrocená a k vidění byly v jejím závěru i potyčky. Po dvě třetiny vyrovnaný souboj tak nakonec ovládli Valaši, jež se mohou radovat z výhry 7:4.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Vsetína Vám přeji příjemný zbytek dne. (17:14:17)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    U olomoucké střídačky proběhla malá výměna názorů. Rozhodčí hru přerušili a hlouček u dvířek na hostující lavičku rozpustili.
     
    59:27
    Dvořák z pravého kruhu přestřelil a přesný nebyl ani Petriska na druhé straně.
     
    58:45
    Houser vypálil od modré hned po vhazování. Jeho pokus byl jedním z bránících hráčů tečován a končí za brankou.
     
    58:00
    Vsetínští si nerozuměli na obranné modré čáře, čehož využil Vinter. Hostující obránce ale jen nahodil na Chrásteckého. Ten puk chytil do lapačky a rozehrává.
     
    57:27
    Hosté v plném počtu.
     
    57:13
    Po Petriskově střele do Hasalovy výstroje je hra přerušena. Puk se ale následně ocitl mimo brankoviště, čehož chtěl využít Zetocha a po odpískání ještě vystřelil. Gól samozřejmě neplatí.
     
    57:00
    Kožený nečekal přihrávku od Vašenky, čímž se zastavila vsetínská kombinace.
     
    56:13
    Houserova střela od modré byla tečována nad. Hostům se zatím daří vsetínskou přesilovku bránit.
     
    55:27
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Dvořák – 2 min., sekání + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Štědrý.
     
    55:15
    Na levém kruhu se během hry strhla potyčka mezi hostujícím Štefkou a domácím Lukačkou. Hra je přerušena.
     
    54:46
    Krupova šikovná střela z ostrého úhlu nadělala Hasalovi problémy, nakonec ji však ukryl v lapačce.
     
    53:08
    Vsetín právě vstřelil branku!
    DANIEL KLÍMEK nejprve zachytil odražený kotouč a první střelu mu překazil hostující obránce. Po následných pokusech Vsetína a zásazích olomoucké obrany se Klímek dostal opět k puku, tentokrát už jej ve střele na betony nikdo nestačil zastavit a kapitán domácího mužstva zvyšuje vsetínský náskok. Asistence: Bez asistence.
     
    52:41
    Tomajko si potáhl kotouč na levém křídle, čímž si vytvořil samostatný nájezd na Chrásteckého. Ten puk vytěsňuje lapačkou.
     
    51:44
    Štefka obral o kotouč Šimona Jenáčka na útočné modré čáře. Na Chrásteckého však nevystřelil, protože jej zastavil Pospíšil.
     
    50:41
    Vašenkovo nahození ze středního pásma končí za olomouckou brankou. Zde se puku ujímá hostující Vosátko a snaží se o vyhození.
     
    50:08
    Petriska přijel k olomoucké bráně zezadu, projel okolo pravé tyčky, skrz brankoviště a zakončil. Hasala ukrývá puk pod lapačkou.
     
    49:00
    Po pasáži, kdy se ani jeden celek nemohl udržet na puku, vybojoval Šimon Jenáček kotouč pro sebe. Po kombinaci se Valaši dostali až do útočného pásma a Klímek zakončoval mezi betony. Hasala zasahuje.
     
    47:43
    Vašenka přijížděl do útočného pásma po levé straně, na druhém křídle mu najížděl Petriska. Prvně jmenovaný vsetínský útočník to vzal na sebe, jeho dělovka označila mantinel za brankou.
     
    46:40
    Vinter s Kleslou v klidu dobruslovali vyhozený kotouč Vsetínských. Hostující obránce však přebruslil Klímek a za Hasalovou brankou se k puku dostal jako první.
     
    45:09
    Pernický nabruslil za soupeřovu branku, odkud poslal přihrávku před ni. V Hasalově blízkosti nestál nikdo z jeho spoluhráčů, byl zde jen hlouček Olomouckých, a tak se kotouče chopili hosté.
     
    44:18
    Valaši se drží v útočném pásmu, nejedná se však o žádný souvislý tlak, se kterým by měl hostující celek problémy.
     
    42:25
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Kombinace Klímka s MARCEM LUKAČKOU končí dalším pohledným vsetínským gólem, kdy dostal Lukačka přihrávku na levý kruh a švihem poslal kotouč pod odkrytou horní tyčku. Asistence: Daniel Klímek.
     
    41:56
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Houser nahodil kotouč z levého kruhu před brankoviště, kde již čekal TADEÁŠ POSPÍŠIL. Jeho teč končí za zády Hasaly. Asistence: Marek Houser.
     
    41:33
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Petriska jel sám na soupeřova gólmana. Trefil jen špičku levého betonu, od kterého se kotouč odrazil na ADAMA ZETOCHU, jenž přijížděl z druhé vlny. Asistence: Ján Petriska.
     
    40:54
    Hosté se puku ve svém pásmu rychle zbavili a zpoza vlastní branky rozehrává Jakub Jenáček.
     
    40:14
    Vhazování vyhráli Olomoučtí, puk si však pro sebe vybojovali domácí a Klímek s Frimelem nahazují podél mantinelu do útočné třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Olomoučtí ve druhé třetině gólově zabrali a dvěma rychlými góly v 28. a 29. minutě otočili stav zápasu. Na 3:3 srovnal ve vlastním oslabení Jakub Jenáček. Jednalo se o prvního vyloučeného hráče v utkání a Valaši, kromě vstřeleného góly, taky úspěšně bránili. Zatím poslední brankové slovo měli ale v dnešním střetnutí olomoučtí kohouti, kteří teď díky přesné Máchově trefě z brejku vedou o jeden gól. Své vedení mohli v poslední minutě ještě navýšit, Kořenek ale nařízené trestné střílení neproměnil.
    Třetí třetina začne cca v 16:35.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Petriskovi v rychlosti nesedla střela z ostrého úhlu na levém křídle. Zakončovat mohl ještě Zetocha, ani on ale kotouč netrefil a do odkryté brány nezakončil.
     
    39:39
    Matěj Kořenek zamíchal s pukem a poslal jej na vsetínskou bránu po ledě. Střela byla směřována k pravé tyčce, kterou si Chrástecký pohlídal.
     
    39:39
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Lukačka – trestné střílení, hákování).
     
    39:12
    Valaši se snaží získat puk za svou bránou. Což se jim v přesile čtyř proti jednomu daří.
     
    38:19
    Ze situace dva na dva vystřelil od mantinelu Bahounek. Pokus se zastavil o Gorase, a Vsetínští se tak mohli vydat na druhou stranu. Tento útočný výpad likviduje svým zákrokem Hasala.
     
    37:33
    Olomouc právě vstřelila branku!
    JOSHUA JAMES MÁCHA využil příležitosti, ve které se ocitl. Hostující útočník jel sám na Chrásteckého a prosadil se mezi betony. Asistence: Daniel Ministr.
     
    36:47
    Frimelova přihrávka k Jakubu Jenáčkovi na modrou čáru přeskočila hokejku druhého jmenovaného a musí pro kotouč do středního pásma. Valaši se ale relativně rychle dostávají zpět do útočného rozestavení.
     
    36:17
    Olomoucká kombinace skončila na hokejce Štefky, který z levého kruhu vypálil. Pozorný Chrástecký ukrývá puk v lapačce.
     
    34:51
    Šimon Jenáček si nabruslil na vrchol levého kruhu a vypálil. Hasala jeho střelu vyrazil před sebe, kde již čekal Krupa. Ten se pokusil uspět střelou na betony, ty ale dostaly kotouč jen na Pospíšila. Hasala i potřetí úspěšně zakročil.
     
    34:33
    Pospíšil přihrával z levého křídla na druhou stranu kluziště. Této nahrávce stálo v cestě hned několik hráčů hostujícího celku, a tak se až ke svému adresátovi nedostala.
     
    33:56
    Domácí v plném počtu.
     
    33:14
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši v početní nevýhodě přece jen skórují. A je to JAKUB JENÁČEK, kdo se po Vašenkově přihrávce dostal do brejku a poslal přesnou střelu mezi betony. Asistence: Jan Vašenka.
     
    32:14
    Šimon Jenáček se dostal do šance ve vlastním oslabení, když si po levém křídle nabruslil před Hasalu. Olomoucký brankář vyvázl z tohoto souboje lépe a vsetínského obránce vychytal.
     
    31:56
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Zeman – 2 min., sekání).
     
    31:39
    Tichého střela z levého kruhu skončila mezi Chrásteckého betony. Vsetínský gólman rozehrál a následně musel krýt pokus Klesly z vrcholu pravého kruhu.
     
    30:29
    Valaši se drží v útočném pásmu, Hasala si však ve druhé třetině zatím počíná bezchybně. Proti poslední střele ale zasahovat nemusel, jelikož po pokusu Jakuba Jenáčka proletěl kotouč okolo levé tyčky.
     
    28:43
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A hosté otáčejí zápas těsně před jeho polovinou. DANIEL MINISTR se prosmýkl mezi hráči Vsetína a poslal kotouč na vzdálenější, tedy levou, tyč. Asistence: Petr Bahounek, Joshua James Mácha.
     
    27:49
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Jeden z protiútoku olomoucké ofenzivy končí brankou. TOMÁŠ DVOŘÁK trefil kotouč na levém křídle a poslal jej nad pravé rameno vsetínského brankáře. Asistence: Jan Štědrý.
     
    26:53
    Klímek počkal s přechodem útočné modré čáry na Frimela, jejich akce se nakonec nevydařila. Úspěšný nebyl ani Kožený se svým pokusem z mezikruží, který mířil nad.
     
    26:40
    Jakub Jenáček zavezl kotouč z vlastního pásma až na levý kruh útočné třetiny Vsetína. Přihrávkou hledal spoluhráče na druhé straně kluziště, tam však nikdo ve žlutém nebyl.
     
    25:03
    Bahounkova střela od modré se u levé tyčky otřela o Tomajkovu brusli a nasměrovala si to do brány. Chrástecký na tento kotouč nemohl dosáhnout, nakonec ale zasahovat ani nemusel, protože puk proklouzal těsně kolem tyče.
     
    24:30
    Krupa je dneska na ledě hodně vidět. Po další přesné kombinaci vystřelil z vrcholu levého kruhu nad.
     
    24:17
    Dalšího vyhraného vhazování využil na modré čáře Houser. Jeho střela končí mezi betony Hasaly.
     
    23:41
    Vsetínští vyhráli vhazování před olomouckou bránou. Zetocha si stáhl kotouč pod sebe a poslal zadovku na Petrisku. Hru uklidňuje Kožený na modré čáře, který odtud rozehrává a rozjíždí vsetínskou kombinaci.
     
    22:45
    Klímek kombinoval ve středním pásmu s Frimelem, který pod tlakem Štefky pouze nahodil podél mantinelu. Akce končí střelou Jakuba Jenáčka do Hasalovy lapačky.
     
    22:07
    Gorasovu přihrávku zpoza brány před brankoviště na Krupu ztečoval Štědrý mimo. Kdyby se tak nestalo, mohl střelec první vsetínské branky zakončovat do protipohybu Hasaly.
     
    20:59
    Na gól to vypadalo na druhé straně, kdy bekhendový pokus Kořenka vyrazil Chrástecký na Máchu. Ten poslal puk rychle mezi brankářovy betony. Vsetínský gólman tento pokus neočekával, a tak se ihned ohlížel za sebe. Puk, naštěstí pro něj, skončil u levé tyčky.
     
    20:19
    Lukačka s Jakubem Jenáčkem ukořistili kotouč na útočné modré čáře, přes olomouckou obranu se však k bráně nedostali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina dopadla lépe pro domácí, kteří se po dvou pohledných akcích dostali do dvoubrankového vedení již v její první polovině. Olomouc následně snížila na rozdíl jedné branky. Hra byla vyrovnaná, vyložených gólových šancí ale k vidění moc nebylo. Uvidíme, co přinesou další části dnešního zápasu.
    Druhá třetina začne cca v 15:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:19
    Necelou minutu před koncem první třetiny mohl srovnávat Štefka. Chrástecký si však s jeho střelou z mezikruží poradil.
     
    18:13
    Kotouč dlouho ve středním pásmu střídal majitele, až se k němu dostal Jakub Jenáček. Vsetínský obránce projel středem kluziště, kde však na poslední chvíli zablokoval Bahounek. Střela tak Hasalu nijak významně neohrozila.
     
    17:22
    Klímek se prohnal po pravém křídle a poslal kotouč na levý beton gólmana Hasaly. Tam už měl olomoucký brankář připravenou lapačku, do níž puk ukryl.
     
    16:38
    Šance hostujících nebyly nijak nebezpečné a puk se ocitá ve středním pásmu. Mezi modrými čarami našel kotouč Klímek, zaváží jej na levý kruh vlastního pásma a uklidňuje hru.
     
    15:30
    Opět v útočném pásmu bojuje ofenzivní trio Goras, Krupa, Šánek. Souboj u mantinelu ale prohráli a po levém křídle mohou z pásma uniknout Olomoučtí.
     
    14:18
    Šánek vybojoval kotouč pro Vsetín a přidal k tomu i přechod do útočného pásma. Na Hasalu od pravé tyčky nevyzrál, nechal tam však kotouč pro Krupu, který se jej snažil poslat do prázdné brány. Olomoucký brankář puk vyrazil před brankoviště, kde si jej našel Goras. Ani tomu se ve zmatku nepovedlo přehodit levý beton hostujícího gólmana.
     
    13:35
    Máchovi střela z vrcholu pravého kruhu nesedla a Chrástecký tak nemusel zasahovat. Olomouc se i nadále drží v útočné třetině.
     
    12:51
    Střelecký pokus Jakuba Jenáčka se proletěl nad olomouckou branou a od mantinelu se odrazil až do středního pásma. Valaši se kotouče nevzdali a přivezli jej zpět před Hasalu.
     
    12:06
    Nyní se role vyměnily a v útoku jsou hosté. Štefkovu střelu likviduje obraným zákrokem na vrcholu levého kruhu Zeman.
     
    11:11
    Střelu Šimona Jenáčka od modré chtěl na hranici brankoviště tečovat Šánek. Toho ale nebylo třeba, jelikož puk skončil mezi betony Hasaly hned po prvním vsetínském pokusu.
     
    10:46
    Hosté měli z levého křídla šanci na srovnání, netrefili však prostor třech tyčí branky domácích, načež se do útoku vydali právě Valaši. Petriska přidržel kotouč u levé tyčky a čekal na pohyb gólmana. Hasalova branka je však nakonec vychýlena ze své normální pozice.
     
    09:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Před vsetínským brankovištěm se dostal odražený kotouč k JANU ŠTĚDRÉMU, který z levé strany poslal přesnou trefu do horních pater branky. Asistence: Bez asistence.
     
    09:22
    Kohouti se pokusili o rychlé snížení, nepříliš přesnou ránu ale ukryl vsetínský brankář v lapačce a na druhou stranu se mohl vydat jeho tým. Ani Valaši ale v útoku protentokrát neuspěli.
     
    08:20
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Marco Lukačka a DANIEL KLÍMEK se dostali těsně před brankovištěm do převahy dva na jednoho. Vyměnili si kotouč, Lukačkova přihrávka byla zastavena hostujícím gólmanem, i přes to se dostala ke Klímkovi, který zasadil kotouč do odkryté části brány. Asistence: Marco Lukačka.
     
    07:52
    Zeman přenechával kotouč Frimelovi, přihrávku vzduchem ale vystihli Olomoučtí a tlačí se dopředu.
     
    06:55
    Tomajko se sám prohnal do útočné třetiny, kde jeho prudkou ránu z mezikruží nejprve zastavil Chrástecký betonem, při druhém pokusu olomoucký útočník přestřelil.
     
    06:26
    Valaši jsou po vstřelené brance v útočném pásmu a tlačí se do brankoviště.
     
    05:21
    Vsetín právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ KRUPA nejprve obral o kotouč soupeře za jeho brankou a zkusil propasírovat puk kolem levé tyčky. Hasala se stačil včas přemístit, a tak následovala přihrávka na Gorase. Ten místo střely puk podržel, povytáhl gólmana z brány a opětovnou přihrávkou na Krupu mu připravil parádní příležitost pro skórování. Střelec prvního gólu už měl před sebou jen prázdnou bránu. Asistence: Tomáš Goras.
     
    04:10
    Hra se odehrává ve středním pásmu. Štědrý chtěl zamířit před vsetínskou branku. A velkým obtížemi prošel, neměl ale z levého křídla komu přihrát, a tak odevzdává puk domácím.
     
    02:49
    Nebezpečnou střelu Olomouce zachytil vedle levé tyčky své brány Frimel a na chvíli osvobodil Vsetín od tlaku kohoutů. Frimel se následně dostal i k vyhozenému kotouči, zblízka však neuspěl, a tak chtěl vytvořit šanci pro Lukačku, který přihrávku netrefil podle představ.
     
    01:51
    Olomouc se drží v útočném pásmu. Tvrdou ránu do Chrásteckého výstroje vyslal z mezikruží Kořenek.
     
    00:51
    Plhal obhodil Petrisku a dostal kotouč na Máchu, kterému se nepodařilo projít přes vsetínskou obranu. Mácha byl bekem donucen změnit svou zamýšlenou cestu, takže nakonec vystřelil až z téměř nulového úhlu na levém křídle.
     
    00:14
    Vsetínští vyhráli úvodní buly zápasu a Zeman s Jakubem Jenáčkem rozehrávají od branky Chrásteckého.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Málek) – Houser, Jenáček Š., Kožený, Zeman, Sviták, Pernický, Jenáček J. – Klímek, Frimel, Petriska, Lukačka, Pospíšil, Vašenka, Šánek, Zetocha, Krupa, Goras.

    HC Olomouc: Hasala (Fajgl) – Vosátko, Bahounek, Harabiš, Plhal, Vinter, Klesla, Hladiš – Rosecký, Kořenek, Štefka, Tichý, Ministr, Mácha, Tomajko, Štědrý, Dvořák..
     
    HC Olomouc
    Kohoutům z Olomouce se v přípravě na ligu moc nedaří, z deseti zápasů vyhráli třikrát, a to když na domácím stadionu porazili Zlín 3:1, rozstříleli Vítkovice 9:3 a přehráli Pardubice 4:1. V přátelských utkáních se jim nepodařilo porazit například Hradec Králové (3:8 a 1:4), Třinec (3:4), Jihlavu (3:6) a v jednom případě ani Pardubice (1:3) či Vítkovice (1:3).
     
    VHK ROBE Vsetín
    V posledních dvou zápasech se Valaši utkali s velkým rivalem z Havířova. Nejprve jej na jeho ledě dokázali porazit rozdílem jedné branky 3:2, při odvetě na Lapači se to však zelenožlutým vrátilo. AZ se na vsetínském zimním stadionu radoval z vítězství 2:1. Kromě těchto utkání odehrál Vsetín turnaj v Přerově, na kterém skončil čtvrtý, a přípravný zápas s Kometou Brno (2:7).
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu z přípravného zápasu juniorů mezi celky VHK ROBE Vsetín a HC Olomouc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 6. Krupa (Goras), 9. Klímek (Lukačka), 34. Jenáček J. (Vašenka), 42. Zetocha (Petriska), 42. Pospíšil (Houser), 43. Lukačka (Klímek), 54. Klímek – 10. Štědrý, 28. Dvořák (Štědrý), 29. Ministr (Bahounek, Mácha), 38. Mácha (Ministr)


    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Málek) – Houser, Jenáček Š., Kožený, Zeman, Sviták, Pernický, Jenáček J. – Klímek, Frimel, Petriska, Lukačka, Pospíšil, Vašenka, Šánek, Zetocha, Krupa, Goras.
    HC Olomouc: Hasala (Fajgl) – Vosátko, Bahounek, Harabiš, Plhal, Vinter, Klesla, Hladiš – Rosecký, Kořenek, Štefka, Tichý, Ministr, Mácha, Tomajko, Štědrý, Dvořák.
    bahis siteleri