Gap – Znojmo 2:4 (kon.) | Miskolc – Vítkovice 3:1 (kon.)
konec
DVTK Jegesmedvék Miškovec
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
sk Pátek 31.08.2018, 19:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Tatranský pohár je však najstarším hokejovým turnajom na Slovensku a druhým najstarším hokejovým turnajom v Európe. Tento rok sa bude písať jeho 71. kapitola.
    Počet účastníkov a systém turnaja je rovnaký ako minulý rok. Šesť mužstiev je rozložených do dvoch skupín, v skupine odohrá zápas každý s každým. Na základe získaných bodov (3 za výhru v riadnom hracom čase, 2 za výhru po predĺžení alebo nájazdoch, 1 za prehru po predĺžení alebo nájazdoch) sa v posledný deň turnaja odohrajú tri zápasy: o konečné 5. miesto, o bronz a finále. Úlohu postavenia v tabuľke môžu zohrať aj pomocné body. Pomocný bod môže mužstvo získať, ak zvíťazí v doplnkových samostatných nájazdoch, ktoré sa konajú po každom zápase.

    Účastníci:
    A skupina: DVTK Jegesmedvék Miskolc, HC Vítkovice Ridera, HK Poprad
    B skupina: HC Košice, HC Orli Znojmo, Rapaces de Gap

    Program:
    Štvrtok 30.8.2018

    16:00 HK Poprad – DVTK Jegesmedvék 3:1 (skupina A)
    20.00 HC Orli Znojmo – HC Košice 4:3 p.p. (skupina B)

    Piatok 31.8.2018
    15.00 Rapaces de Gap – HC Orli Znojmo (skupina B)
    19.00 DVTK Jegesmedvék – HC Vítkovice (skupina A)

    Sobota 1.9.2018
    15.00 HC Košice – Rapaces de Gap (skupina B)
    19.00 HK Poprad – HC Vítkovice (skupina A)

    Nedeľa 2.9.2018
    11.00 o 5. miesto: 3A – 3B
    15.00 o 3. miesto: 2A – 2B
    19.00 finále: 1A – 1B

    Posledných päť víťazov Tatranského pohára
    66. ročník, 2013, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    67. ročník, 2014, medzinárodný, HK Poprad
    68. ročník, 2015, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    69. ročník, 2016, medzinárodný, Pelicans Lahti (Fínsko)
    70. ročník, 2017, medzinárodný, HC Košice

    K sledovaniu prenosov zo zápasov Tatranského pohára 2018 ste srdečne pozvaní. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý vám bude z popradského zimného štadióna prinášať všetky priame prenosy. Pekný športový zážitok!
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z druhého zápasu druhého hracieho dňa na 71. ročníku Tatranského pohára. O 19:00 je na pláne stretnutie skupiny A medzi DVTK Miškolc a HC Vítkovice Ridera.

    DVTK Miškolc
    Miškolc včera nastúpil popoludní na duel proti domácemu Popradu, v ktorom ťahal za kratší koniec. Stretnutie nemalo nejaký veľký náboj a nehralo sa vo veľkom tempe. Zaujala najmä druhá tretina, v ktorej diváci videli dva domáce góly a po 40 minútach viedli 2:0. Miškolc sa pokúšal vyrovnať, no proti Popradu to včera nešlo. Napokon DVTK inkasoval počas záverečnej power-play z hokejky Dávida Bondru do prázdnej bránky a podľahol kamzíkom 3:1.

    Maďarský klub DVTK Jegesmedvék Miškolc bude od novej sezóny 2018/19 účastníkom slovenskej Tipsport ligy pod vedením známeho lodivoda Glena Hanlona. Miskolc odohral v príprave zatiaľ tri stretnutia. Dvakrát sa stretol s Košicami (výhra 3:1 a prehra 7:1) a raz s Michalovcami (prehra 5:3). Tím trojnásobného šampióna bývalej MOL Ligy tvoria prevažne maďarskí hokejisti, no medzi nimi sa nachádza aj niekoľko legionárov vrátane štyroch Kanaďanov, jedného Fína a Slovinca Žigu Panceho. V tíme pôsobí aj tipsportligovým fanúšikom dobre známy obranca Jamie Milam a takisto aj slovenský obranca Tomáš Slovák. Pre Miskolc je 71. ročník Tatranského pohára premiérovým.

    HC Vítkovice Ridera
    Slovenským a najmä tým popradským fanúšikom je určite dobre známy celok z Ostravy, ktorý je asi najväčším lákadlom 71. ročníka Tatranského pohára. Vítkovice sa na tomto hokejovom turnaji predstavia už po jubilejný 15. krát, dvakrát štartovali ešte pod hlavičkou TJ Vítkovice. Celkovo Vítkovice vyhrali Tatranský pohár štyrikrát, v rokoch 2002, 2006, 2007 a naposledy v roku 2009. Naposledy sa na Tatranskom pohári predstavili v roku 2011. Káder mužstva, ktorému sa ešte nikdy v histórii nepodarilo vyhrať českú extraligu, tvoria zatiaľ do veľkej miery českí hokejisti spoločne so šiestimi Slovákmi. Vo Vítkoviciach pôsobia momentálne naši hráči, ktorí si obliekli aj slovenský reprezentačný dres, a to Ivan Baranka (124 zápasov za „A“ SR), Peter Trška (31) , Rastislav Dej (31) či Radoslav Tybor (49). Do tímu sa snažia plnohodnotne zapracovať aj slovenskí mladíci Lukáš Žiak a Jozef Baláž, ktorí reprezentovali Slovensko aj v mládežníckych, dorasteneckých a juniorských výberoch. Okrem spomenutých šiestich Slovákov je vo Vítkoviciach aj Kanaďan Samson Mahbod a Švéd Erik de la Rose. V príprave na novú sezónu sa Vítkoviciam veľmi nedarilo. Zdolali síce Slovan Bratislava 3:1 a Porubu 6:2, ale podľahli dvakrát Třincu 0:3 a 3:1, Vsetínu 2:1 a ruskému Soči 4:6.
     
    Úvodné zostavy:

    DVTK Miškolc: Adorján (Duschek) – Crawford, Kiss, Szirányi (A), Slovák, Rusk, Milam, Vojtkó – Miskolczi, Galanisz, Magosi (C) – Loiseau, Kulmala, Somogyi – Pance, Vas (A), Vincze – Ritó, Hajós, Lada

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – de la Rose, Šidlík, Hrbas, Baranka, Výtisk (A), Trška, Krenželok – Květoň, Roman, Tybor – Olesz (C), Lev (A), Schleiss – Kučera, Mahbod, Dej – Szturc, Stránský, Zdráhal – Kurovský.
     
    Prajem vám príjemný večer z popradského zimného štadióna. Prebieha rozkorčuľovanie oboch tímov a je čas si pripomenúť, ako dopadlo prvé stretnutie dnešného hracieho dňa. Znojmo zdolalo Gap 2:4 a získalo ďalšie tri body, v tabuľke skupiny B tak má päť bodov a bez ohľadu na výsledok zápasu medzi Košicami a Gapom sa dostane s piatimi bodmi do finále.

    Les Rapaces de Gap – HC Orli Znojmo 2:4 (1:0, 1:1, 0:3)
    Góly a asistencie: 12. Kambeitz (Reno), 28. Abramov (Biezais) – 21. Lattner (Stehlík, McPherson), 45. Kalus (Kruckovyč), 48. Stehlík (Lattner), 60. McPherson
     
    Na ľadovú plochu nastupujú oba celky. Miškolc odohrá toto stretnutie v červených dresoch, Vítkovice v bielych.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:28
    Miškolcu sa podarilo založiť prvú útočnú akciu. Spomedzi kruhov sa dostal do zakončenia Bálint Magosi, ktorého strela letela na hokejku gólmana Bartošáka.
     
    00:48
    Obranca Erik de la Rose si musel dať pozor na útočníka Bálazsa Somogyiho, ktorý sa nebezpečne pretláčal za pukom na bránku.
     
    01:35
    Prihrávka z hokejky Jamesona Milama bola tečovaná a následne sa DVTK dopustil postavenia mimo hry. Úvodu sa zatiaľ lepšie chytil maďarský celok.
     
    01:52
    Vítkovice sa po prvýkrát v stretnutí dostali do útočného pásma. Roman Szturc sa dostal na os ihriska medzi kruhmi a poslal svižnú strelu na Adorjána. Maďarský gólman bol úspešný.
     
    02:19
    Jemné nahodenie puku z hokejky Dániela Kissa skončilo v rohu klziska a Miškolc vybojoval puk znovu. Vítkovice sú uzavreté v obrannom pásme.
     
    02:50
    Jan Schleiss posielal prihrávku naslepo po mantineli, no napokon tam nenašiel žiadneho spoluhráča. Od modrej sa následne oprel do puku Ivan Baranka a delovkou trafil spojnicu bránky!
     
    03:53
    Puk z hokejky Zdráhala smeroval na zadný mantinel a Vítkovičania okamžite korčuľovali za ním. Miškolc sa rýchlo zorganizoval v defenzíve a puk prvý vybojoval.
     
    04:39
    Slovenský obranca Peter Trška zatiahol puk do útočného pásma a snažil sa z ostrého uhla posúvať prihrávku pred bránku. Žiaden potenciálny adresát sa mu však neukazoval.
     
    05:11
    Krenželok prihral na útočnú modrú čiaru Romanovi Szturcovi, ktorý sa musel vyhnúť stretu s protihráčom. Vítkovice si následne streleckú možnosť nevytvorili.
     
    05:40
    K odrazenému puku pred bránku sa dostal Márk Miskolczi, ktorý to ešte skúsil na Bartošáka z otočky, ale gólman Vítkovíc bol dostatočne pripravený.
     
    06:05
    Od modrej čiary dvakrát pálil obranca Miškolcu Slovák. Nastrelil hráčov HC Ridera. Miškolc odštartoval stretnutie v dosť vysokom tempe. Predsa, DVTK je rozbehnutý ešte zo včerajšieho zápasu.
     
    06:55
    Rostislav Olesz vnikol do útočnej tretiny a urobil protismernú kľučku na pravom kruhu. Prihrával na modrú, ale puk Hrbasovi unikol.
     
    07:24
    Hrbas to nemyslel zle nahodením puku. Chcel so svojimi spoluhráčmi predviesť hybridný icing, ale tentokrát to nevyšlo. Hra sa sťahuje pred Bartošáka.
     
    08:16
    Kucsera sa snažil prihrávať krížom cez útočné pásmo. Nakorčuľovali mu medzi kruhy aj dvaja spoluhráči, ale ani jeden z nich prihrávku nedostihol.
     
    08:37
    Pekný úmysel malo nahodenie puku z hokejky Krenželoka, ktorý to mieril na Samsona Mahboda a ten už iba tečoval túto strelu na brankára Adorjána. Gólman DVTK odolal.
     
    09:45
    Nepresnú Výtiskovu prihrávku nezachytil nik z jeho spoluhráčov. Celá situácia sa končí zakázaným uvoľnením.
     
    10:52
    Galanisz prepasíroval prihrávku na Magosiho, ktorý sa pokúšal pripraviť si streleckú pozíciu na pravom kruhu. Napokon ho obrancovia HC Ridera zastavili.
     
    11:25
    Krásna spolupráca dvojice hráčov Vítkovíc. Schleiss od opačného mantinelu našiel krížnou prihrávkou pred bránu Jakuba Leva, ktorý vypálil z prvej, ale trafil bočnú konštrukciu!
     
    12:09
    Erik de la Rose pre istotu posunul puk späť na svojho spoluhráča z obrany a odišiel striedať, keďže jeho spoluhráči sa rozhodli ísť na striedačku chvíľu pred ním. Tak môžu Vítkovice založiť pohodlne novú akciu.
     
    13:21
    Kulmala prehodil puk na opačnú stranu k Vojtkóvi, ktorý chcel vyskúšať pozornosť gólmana Bartošáka. Obrancovia českého mužstva však boli pripravení a neuvoľnili dráhu strely.
     
    14:06
    Práve, keď chcel Bence Szirányi dávať prihrávku o mantinel, boli ešte pootvorené dvierka na striedačke a puk preletel práve do tej medzery. Hra je prerušená, vhadzuje sa pred Adorjánom.
     
    14:23
    Šikovnú strelu poslal Szirányi od modrej čiary. Brankár Bartošák šiel okamžite na kolená, nepríjemnosti mu robil aj Žiga Pance. Gólman v službách Vítkovíc však odolal.
     
    15:13
    Schleiss korčuľoval po letiaci puk na útočnú modrú čiaru, napokon si ho aj spracoval, no preberanie nebolo v súlade s pravidlami. Pískalo sa postavenie mimo hry.
     
    15:55
    Miškolc dal gól!
    Miškolc sa dostáva do vedenia v tomto zápase! Strelu Hajósa od modrej čiary šikovným rýchlym tečom spomedzi kruhov poslal pod hornú žrď BÁLAZS LÁDA a otvoril skóre.
    Asistencie: Roland Hajós, Nick Crawford.
     
    16:32
    Zdráhal šikovne prenechal puk na pravom kruhu Květoňovi, ktorý ho chcel poslať priamo na bránku, no ešte tam boli aj obrancovia Miškolca, ktorí znemožnili protihráčom zakončiť.
     
    17:41
    Tyborovi sa ukázal pred bránkoviskom Dávid Květoň, ktorý už mal pripravenú aj hokejku na ľade, ale napokon nedokázal v správny čas reagovať na prihrávku a z prvej strieľať.
     
    18:37
    Schleiss sa predviedol svojimi individuálnymi schopnosťami, puk nahodil do rohu klziska. Spoluhráči ho chceli podporiť, ale Miškolc vybojoval puk a smeroval dopredu.
     
    19:08
    Puk medzi kruhmi zachytil Alexis Loiseau, ktorému sa podarilo aj vystreliť, ale Bartošáka príliš neohrozil.
     
    19:29
    Vítkovice získavajú presilovú hru. Tomáš Slovák dostáva dve minúty za úmyselné posunutie bránky.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry predviedli oba tímy svižný a rýchly hokej. Prvá tretina priniesla aj jeden gól, v 16. minúte sa presadil Láda.
    Druhá tretina sa začne približne o 19:44.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:35
    Jakub Lev si spracoval prihrávku na modrej čiare a pálil príklepom. Jeho tvrdá strela opečiatkovala plexisklo.
     
    21:20
    Vítkovice sa dostali dopredu po ľavom krídle. Z ľavého kruhu vystrelil Ondrej Roman a gólman Adorján bol pripravený.
     
    22:20
    Od modrej čiary poslal strelu na bránku David Květoň. Brankár Adorján bol znovu v plnej pohotovosti a postrážil si svoju svätyňu.
     
    23:03
    Balász Somogyi sa dostal s pukom medzi kruhy a následne sa mu podarilo vyslať puk na bránu. Bartošák si pripísal na konto ďalší zákrok.
     
    24:01
    Po pravom krídle vyštartoval dopredu Jakub Lev, ktorý si to namieril na bránku a vystrelil z tesnej blízkosti. Zakončenie letelo tesne vedľa brány.
     
    24:24
    Po pravom krídle sa dopredu dostal Daniel Kiss, ktorý preveril gólmana Bartošáka. Český brankár puk pokryl a pre istotu ho podržal pod lapačkou.
     
    24:56
    Magosi hľadal prihrávkou Jamesona Milama, ktorý si hľadal priestor pred bránkoviskom. Vítkovičania sa zorganizovali v defenzíve a nedovolili preniknúť prihrávke.
     
    26:07
    Nick Crawford dokázal uspieť v súboji s Rastislavom Dejom. Miškolcu sa však nepodarilo vytlačiť puk preč z obranného pásma.
     
    26:51
    Delovka Jana Výtiska bola zablokovaná, k puku sa potom dostal Roman Szturc, ktorý už poslal prudkú strelu švihom na bránu. Gólman Adorján si bránku postrážil.
     
    28:11
    Baranka si musel dať pozor na napádajúcich miškoveckých hokejistov, ktorí šli za ním vo dvojici. Statný slovenský obranca si však so situáciou hravo poradil.
     
    28:47
    Roman prenechal puk medzi kruhmi Radoslavovi Tyborovi, ktorý sa pokúšal vypracovať si streleckú pozíciu, ale jeden z obrancov DVTK mu veľmi rozumne vypichol puk.
     
    29:35
    Zápas stále pokračuje v dobrom tempe a vidíme stále dobré akcie na oboch stranách. Nepredpokladal by som, že DVTK bude mať čo i len trochu navrch, no tím z Miškolca dnes predvádza kvalitný výkon.
     
    30:21
    Vas posunul medzi kruhy puk Žigovi Pancemu, ktorý ihneď pálil z prvej, ale jeho zakončenie smerovalo vedľa svätyne gólmana Patrika Bartošáka.
     
    31:15
    Jakub Lev prenechal puk za ľavý kruhom Rostislavovi Oleszovi, ktorý sa pokúsil vystreliť, ale napálil to iba do chráničov protihráča.
     
    31:45
    Prebiehali súboje o puk pri mantineli v obrannom pásme HC Vítkovice. Uspeli v ňom českí hokejisti. Petr Šidlík okamžite rozohral dopredu na útočníkov.
     
    32:39
    Nikandrosz Galanisz si pripravil puk na pravom kruhu, podarilo sa mu poslať strelu na Bartošáka. Český gólman zachytil puk na hrudi a podržal ho u seba.
     
    33:18
    Od modrej čiary nahadzoval puk do predbránkového priestoru Nick Crawford, ale nik z jeho spoluhráčov nebol pripravený na teč alebo dorážku.
     
    34:38
    Lukáš Kucsera si nakorčuľoval medzi kruhy, spoza pravého kruhu sa snažil zakončovať, ale obrancovia DVTK si s ním poradili a nedovolili mu ohroziť Attilu Adorjána.
     
    35:40
    Zdráhal prenechal puk na ľavom kruhu Romanovi Szturcovi, ktorý sa snažil okamžite páliž. Adorján pohotovo vystrčil svoj betón a zakročil.
     
    35:47
    Presilovka pre DVTK Miškolc. Erik de la Rose dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    36:48
    Pri Kucserovi v obrannom pásme nik nebol, a tak mohol pohodlne odstreliť puk von do útočnej tretiny. Zachytili ho hráči DVTK a snažia sa rozvinúť akciu spoza Adorjána.
     
    37:57
    Šidlík dobre videl nakorčuľovaného Daniela Kurovského, ktorý vletel do pásma z druhej vlny a namieril si to priamo na bránu. Prihrávku si spracoval jednou rukou a napokon mu puk od hokejky odskočil a Adorján ostal neohrozený.
     
    38:17
    Presilová hra pre Vítkovice. László Ritó dostáva dve minúty za držanie hokejky.
     
    38:47
    Ivan Baranka pálil z prvej po prihrávke od svojho kolegu z obrany. Adorján rýchlo nastrčil svoj ľavý betón a strelu odrazil.
     
    39:42
    Vítkovice dali gól!
    Pekná kombinácia prináša prvý gól pre Vítkovice v tomto zápase a zároveň dáva gól do šatne DVTK! Hráči si rýchlo vymieňali puk v pásme, Dej dal pohotovo medzi kruhy Schleissovi, ktorý vystrelil z prvej, nastrelil žrď, ale následne už do odkrytej časti brány bez problémov dorazil ROSTISLAV OLESZ.
    Asistencia: Jan Schleiss.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Opäť sme v prostrednej časti hry videli atraktívny hokej. DVTK držal dlhú dobu súpera na dištanc, no Vítkovice predsa len našli recept na Adorjána. 18 sekúnd pred koncom tretiny vyrovnal Olesz.

    Tretia tretina sa začne približne o 20:26.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:13
    Po pravom krídle vyštartovali dopredu hráči Vítkovic. Nahodili puk na bránku, ale Adorján bol okamžite pozorný.
     
    41:05
    Jakub Lev nahodil puk zo stredného pásma smerom do útoku. Hráči DVTK ho získali a okamžite otočili hru na opačnú bránku.
     
    41:29
    Vítkovice vyhrali vhadzovanie v obrannom pásme a Petr Šidlík poslal nedopatrením puk poza plexisklo až mimo hraciu plochu.
     
    41:52
    Milam presunul prihrávku na Žigu Panceho, ktorý operoval medzi kruhmi. Puk sa mu však zaplietol medzi korčule.
     
    42:36
    Hokejisti DVTK vyhodili puk von z obranného pásma a za týchto okolností sa píska zakázané uvoľnenie.
     
    43:18
    Po pravom krídle sa pretlačil dopredu Márk Miskolczi, ktorý si pripravil puk na bekhend a zakončoval na bránku. Strela mierila mimo priestoru brány.
     
    44:10
    Erik de la Rose napriahol na modrej čiare a poslal prudkú strelu na bránku. Zakončenie skončilo na betónoch gólmana DVTK.
     
    45:14
    Po osi ihriska šikovne súperom unikol Samson Mahbod, ktorý sa dostal tesne pred Adorjána a napokon mu blafák stopercentne nevyšiel, puk ušiel popri pravej žrdi.
     
    46:14
    Szturc bol na zadnom mantineli za Adorjánovou bránkou tvrdo narazený obrancom Tomášom Slovákom. Okamžite sa však otriasol a v hre pokračoval ďalej.
     
    47:09
    Vítkovice vyhrali buly v útočnom pásme, od modrej čiary strieľal Ondrej Roman. Jeho pokus skončil na brankárovi Adorjánovi.
     
    47:46
    Trška dlhou krížnou prihrávkou v útočnom pásme hľadal Schleissa, ktorý síce bol na dobrej pozícii, ale bola to naozaj ťažká prihrávka na spracovanie a nepodarilo sa mu s ňou popasovať.
     
    48:50
    Po avizovanom vylúčení odskočil na striedačku Bartošák a Vítkovice rozbehli krátku powerplay. Mahbod to vyskúšal pálil spoza pravého kruhu a Adorján pokryl a podržal.
     
    49:00
    Presilová hra pre Vítkovice. Daniel Kiss dostáva dve minúty za držanie.
     
    49:40
    Samson Mahbod sa z úrovne bránkovej čiary pretlačil pred Attilu Adorjána, ktorý si bližšiu žrď pozorne pokryl a nedovolil preniknúť puku.
     
    50:27
    Lev nahadzoval puk na bránku. Maďarský gólman si strelu bezpečne pokryl a udržal si len jednogólové manko.
     
    50:29
    Krátka presilová hra pre Vítkovice o dvoch hráčov. Jameson Milam dostáva dve minúty za vyhodenie puku.
     
    51:43
    Miškolc dal gól!
    Tak toto bola perfektná spolupráca hráčov DVTK! Magosi získal prihrávku protihráča ešte na obrannej modrej. Dostal sa s pukom dopredu a z pravého kruhu vystrelil. Jeho pokus Bartošák vyrazil pred seba, kde už bol nakorčuľovaný MÁRK MISKOLCZI a ten pohotovo dorazil!
    Asistencia: Bálint Magosi.
     
    53:34
    Šikovne vykorčuľoval po pravom krídle Alexis Loiseau, ktorý sa snažil českého brankára prekvapiť strelou bekhendom. Bartošák použil špičku opačnej strany svojej hokejky, aby puk vytesnil preč.
     
    54:14
    Mahbod sa šikovnými a pozoruhodnými kľučkami prepracoval po osi ihriska až pred gólmana Adorjána, ktorý ho sledoval pozorne a napokon proti nemu aj úspešne zakročil.
     
    54:51
    Olesz sa uvoľňoval v strednom pásme Trškovi, ktorý ho aj hľadal takou nízkou vzdušnou prihrávkou. Tá však kapitánovi Ridery preskočila cez hokejku. Vítkovice však aj tak získali pásmo.
     
    55:54
    Od modrej čiary nahadzoval puk na zadný mantinel Somogyi. Vítkovice sa však ihneď zorganizovali v defenzíve a získali puk v čo najkratšom možnom čase.
     
    56:33
    Milam ostal mierne osamotený v útočnom pásme. Ešte zabrzdil akciu, počkal si na Žigu Panceho, ktorému posielal prihrávku, ale nebola úspešná.
     
    57:17
    Ivan Baranka si pripravil puk na modrej čiare a príklepom tvrdo vypálil. Jeho delovka si našla cieľ. Adorján nastavil svoju lapačku a do nej pohotovo zachytil puk.
     
    57:21
    Oddychový čas pre Vítkovice!
     
    57:22
    Vítkovice vyhrali buly v útočnom pásme a už predtým odvolali brankára.
     
    57:28
    Táto powerplay Vítkovic sa však veľmi rýchlo končí. Kapitán Rostislav Olesz urobil chybu, odchádza na dve minúty za držanie hokejky.
     
    58:10
    Miškolc je s pukom v útočnom pásme a darí sa mu zbierať naozaj veľmi užitočné sekundy.
     
    58:58
    Miškolc dal gól!
    Miškolc pečatí výhru v tomto zápase! Brankár Bartošák opäť odišiel na striedačku, no v nesprávny čas. Na modrej čiare sa puku zmocnil MÁRK MISKOLCZI a pohodlnou strelou do odkrytej brány skóroval.
    Bez asistencie.
     
    59:34
    Strela Petr Šidlíka od modrej čiary letela priamo na Adorjána, ktorý si ju postrážil.
     
    Koniec zápasu.
     
    Máme za sebou tretiu tretinu, v ktorej DVTK Miškolc mierne prevýšil súpera, strelil dva góly a zvíťazil. V 52. a 59. minúte sa dvakrát presadil Miskolczi. V skupine A je to teda po druhom hracom dni zamotané, Poprad aj Miškolc majú zhodne po tri body, Vítkovice nula a Ridera hrá zajtra vo večerných hodinách proti Popradu. Zrejme budú v tejto skupine rozhodovať o nasadení účastníkov do záverečných bojov o piate, tretie a prvé miesto aj pomocné body z doplnkových samostatných nájazdov.
     
    V doplnkových samostatných nájazdoch uspeli Vítkovice a získavajú teda jeden pomocný bod.

    Najlepší hráči zápasu:
    Vítkovice – Rostislav Olesz
    Miškolc – Attila Adorján

    To je pre dnešný deň z Tatranského pohára všetko. Tešíme sa na vašu priazeň aj zajtra, kedy vyvrcholia boje v skupine poslednými dvomi zápasmi. Popoludní sa stretnú Košice s Gapom a večer Poprad s Vítkovicami.

    Ďakujeme za pozornosť. (21:05:51)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 16. Láda (Hajós, Crawford), 52. Miskolczi (Magosi), 59. Miskolczi – 40. Olesz (Schleiss)


    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Adorján (Duschek) – Crawford, Kiss, Szirányi (A), Slovák, Rusk, Milam, Vojtkó – Miskolczi, Galanisz, Magosi (C) – Loiseau, Kulmala, Somogyi – Pance, Vas (A), Vincze – Ritó, Hajós, Lada
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – de la Rose, Šidlík, Hrbas, Baranka, Výtisk (A), Trška, Krenželok – Květoň, Roman, Tybor – Olesz (C), Lev (A), Schleiss – Kučera, Mahbod, Dej – Szturc, Stránský, Zdráhal – Kurovský

    Rozhodčí: Orolín – Šoltés, Stanzel
    bahis siteleri