Motor ČB – Prostějov 4:1 (kon.) | Martin – Pov. Bystrica 6:1 (kon.) | Znojmo – Zvolen 9:4 (kon.)
Mor. Budějovice – Žďár n/S 2:3 (1:3 po s.n.) | Vrchlabí – Trutnov 2:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 05.09.2018, 16:00Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno! Hokejisté obou celků v generálce na ligovou soutěž dnes nenabídly bůhvíjakou podívanou, Českobudějovičtí dnes ale zvítězili zaslouženě. Divácky nejatraktivnější paradoxně byla asi první třetina, ve které nepadla žádná branka.

    Děkuji za pozornost, z tohoto utkání je to vše. (18:15:50)
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Jakub Neužil je opět na střídačce svého celku. Prostějov to zkouší v šesti hráčích!
     
    59:25
    Prostějov ve své přesilové hře dobře kombinoval. K dobré střele se dostal Lukáš Žálčík, jenž zkusil své štěstí z otočky. Bohužel pro Žálčíka byl Strmeň pozorný a puk vyrazil mimo nebezpečí.
     
    58:44
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pýcha – 2 min., podrážení).
     
    57:42
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí využívají dnes druhou přesilovou hru! ŽIGA PAVLIN opět napřáhl u modré čáry a opět prostřelil. Českobudějovický obránce tak dnes zapisuje svou druhou trefu! Asistence: Zdeněk Doležal, Miloslav Čermák.
     
    57:35
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Karpov – 2 min., podrážení).
     
    57:22
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor si pojišťuje své vedení! Jakub Neužil byl stále na střídačce, čehož využil JAKUB BABKA, který nejprve vydoloval puk, ujel s ním a pak ho z bekhendu poslal do odkryté klece. Tím si nadělil skvělý narozeninový dárek. Bez asistence.
     
    56:29
    Jakub Neužil opustil svou svatyni. Motor ji následně z obranné třetiny ohrozit, kotouč se ale odrazil jen od tyče.
     
    55:47
    Českobudějovičtí dobře zdržovali hru v útočném pásmu, čímž ušetřili cenné vteřinky z oslabení.
     
    54:38
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (M. Novák – 2 min., podrážení).
     
    54:11
    Ladislav Havlík ujel se svým spoluhráčem do přečíslení, jenže nemohl přihrávat. Havlíkův pokus na bližší tyč Strmeň dokázal v poklidu vyrazit.
     
    53:29
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Kellner – 2 min., držení).
     
    52:50
    Ani třetí třetina nenabízí příliš pohledný hokej. Ani nyní se toho na ledové ploše moc neděje. Oba týmy se snaží usadit v útočném pásmu, zatím to ale ani jednomu nevychází.
     
    51:28
    V o něco lepší palebné pozici se nacházel Radek Prokeš. Bývalý českobudějovický hráč ale trefil jen bránícího hráče, který včas padl do střely.
     
    50:34
    Vojtěch Krejčiřík dostal přihrávku a s pukem na holi přejel modrou čáru. Ihned poté se pokusil o rychlou střelu. S ní neměl Strmeň problémy, bude se vhazovat.
     
    49:16
    Tomáš Karpov, nejnovější posila Jestřábů, si nerozuměl se spoluhráčem. Karpov zkoušel od vlastní modré čáry najít svého spoluhráče na soupeřově modré. Ten však odjížděl střídat, a tak je z toho zakázané uvolnění.
     
    47:54
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Kutlák – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Bažant – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    47:54
    Zpestření v podobě šarvátky Zdeňka Kutláka a Matěje Bažanta! Oba jmenovaní se do sebe pustili před Neužilovo svatyní. Poněkud navrch měl domácí kapitán Kutlák, který si vysloužil do českobudějovického publika potlesk.
     
    47:13
    Zdeněk Doležal stál zhruba uprostřed útočného pásma, kam na něj také směřoval puk. Přihrávka ale nebyla z těch nejpřesnějších, navíc Doležal byl pod tlakem soupeře. Jestřábi se následně osvobozují.
     
    46:37
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Meidl – 2 min., držení hole).
     
    46:06
    Dobrá šance Motoru gólem nekončí! Čtvrtá lajna ujela do přečíslení, které měl zakončit Jakub Babka, který dostával zpětnou přihrávku. Už se ale dostal mimo střeleckou pozici.
     
    44:29
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Z přesilové hry sotva uběhly úvodní vteřinky a Motor si bere své vedení zpět! Českobudějovický bek ŽIGA PAVLIN napřáhl a poslal střelu přesně k bližší tyči! Povedená trefa! Asistence: Pavel Novák, Jiří Šimánek.
     
    44:22
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Havlík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    43:35
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    V Budvar aréně máme srovnáno, Jestřábi se totiž radují ze své první trefy! Dvořáček poslal přihrávku na LUKÁŠE ŽÁLČÍKA, který Strmeně prostřelil. Právě českobudějovickému gólmanovi ještě jeden ze soupeřů clonil ve výhledu. Asistence: David Dvořáček, Martin Račuk.
     
    42:50
    Motor měl s vyhozením trochu problémy, nakonec kotouč ale končí u Neužila. Českobudějovická čtyřka na oslabení odchází střídat.
     
    41:57
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Kutlák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    41:19
    Na opačné straně kluziště si připisuje první zákrok také Jan Strmeň. Nahození od mantinelu uschoval ve své lapačce, následuje tedy vhazování.
     
    40:28
    Martin Novák si připisuje první střelu ve druhé třetině. S jeho pokusem ale nemohl mít Neužil žádný problém.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je za námi. Už to vypadalo, že skóre i po ní bude bezbrankové, ovšem českobudějovický únik přetavil v gól Lukáš Endál. Hra v druhém dějství už nebyla tak pohledná, nicméně nějaké šance i tak k vidění byly. Uvidíme, jak tento – zatím vyrovnaný – zápas dopadne.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Konečně jsme se dočkali prvního gólu! Pár sekund před koncem druhého dějství poslal Milan Dančišin přihrávku před vzdálenější tyč, kam si sjížděl LUKÁŠ ENDÁL. Českobudějovický útočník potvrdil svou formu, když střelou z první rozvlnil síťku za Neužilovými zády. Asistence: Milan Dančišin.
     
    37:55
    Dobrá střela Jestřábů! Marek Račuk pálil z levého kruhu, odkud zamířil do horních pater branky. Jan Strmeň sice puk neviděl, s dávkou štěstí ho ale dokázal dostat mimo nebezpečí.
     
    36:32
    Zdeněk Kutlák nahodil kotouč ihned po přejetí modré čáry. Pomalu padající puk Neužil pozorně uschoval ve své lapačce. Bude se tak vhazovat po jeho levici.
     
    36:18
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Přikryl – 2 min., krosček).
     
    35:59
    Českobudějovičtí hokejisté jsou v posledních okamžicích jasně lepším týmem, svůj tlak v gól ale zatím nepřetavili.
     
    34:36
    První pětka Motoru se usadila v pásmu a svého soupeře téměř k ničemu nepustila. Z dobré pozice ale před chvílí nepropálil Mitch Fillman, který se v rychlém sledu za sebou dostal k další střele.
     
    33:29
    Nejprve na branku od mantinelu nahodil Martin Heřman, po čemž nastala v brankovišti menší mela. Bohužel pro českobudějovický tým neskončil kotouč za brankovou čárou ani v druhém případě, kdy pálil Fillman.
     
    32:27
    Pavel Novák čekal před soupeřovo brankou na přihrávku, kterou také dostal. Nebyla ale tak přesná, jak by potřeboval. Novák se ke střeleckému pokusu ani nedostal.
     
    31:29
    Jestřábi zkusili zahrozit v útočném pásmu, jenže Motor reaguje zakázaným uvolnění. Hra se tedy po malé chvilce vrátí před Jana Strmeně.
     
    30:25
    A na druhé straně v oslabení ujel Jakub Doktor! Svůj únik zkusil dotáhnout k dokonalosti bekhendovým zakončením, jenže ani on netrefil brankovou konstrukci. Jakoby dnes divákům v Budvar aréně nebyl gólový úspěch přán.
     
    29:35
    Jasný gól se nekoná! Michael Foltýn se ocitl téměř před prázdnou bránou, jenže prostějovský obránce netrefil! Strmeň si možná na kotouč sáhl holí.
     
    28:43
    Lukáš Luňák inkasoval od protihráče velmi nepříjemný hit, po chvíli se ale zvedá z ledu a zřejmě bude v pořádku. Rozhodčí po poradě nebudou trest udělovat.
     
    28:11
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Endál.
     
    27:43
    Mohlo to být 1:0, paradoxně ale pro hosty! David Dvořáček dostal přesnou přihrávku do brejku, Strmeň byl ale připraven a proti Dvořáčkovi zasáhl včas.
     
    27:21
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Karpov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:20
    Motor se stále drží na puku, v posledních minutách se mu ale vůbec nedaří probojovat do útočného pásma. Naopak se puku ujali Jestřábi, jedna z jejich střel ale neprošla.
     
    25:11
    Radek Prokeš se vrátil na ledovou plochu. Ještě předtím ale českobudějovičtí hokejisté kombinovali v útoku. Neužil ale dále zasahovat nemusel.
     
    24:23
    Zdeněk Doležal se v přesilovce přesunul na modrou čáru, kam dostal přihrávku od Pavlina. Doležalův následný pokus nebyl vůbec špatný, jenže skončil těsně mimo tyč.
     
    23:11
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Prokeš – 2 min., faul kolenem).
     
    22:37
    Dlouho se nic moc na ledové ploše neděla, až poté musel Neužil vytáhnout další z lepších zákroků proti střele od modré čáry. Motor se i nadále drží v útoku.
     
    20:54
    Martin Beránek se ocitl v dobré střelecké pozici! Jakub Neužil proti němu ale vytáhl skvělý zákrok a na tribunách to jen zahučelo. První gól nyní nebyl vůbec daleko.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Prvních dvacet minut tohoto mače je za námi. Branka zatím nepadla, víc příležitostí, jak jí docílit ale měl domácí Motor. Právě českobudějovičtí hráči byli po většinu úvodního dějství hegemony ledu. Prostějov pak měl možnost, jak srovnat, především v dvou přesilových hráč ke konci třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:57
    Jestřábi budou mít před koncem třetiny ještě možnost naložit s přesilovou hrou o něco lépe. Žiga Pavlin jde na trestnou poté, co jednoho ze soupeřů nedovoleně podrazil.
     
    17:04
    Přesilová hra Prostějova je u konce. Její první polovina byla z pohledu Jestřábů o něco povedenější než ta druhá.
     
    16:43
    Následně se českobudějovičtí hokejisté osvobozují, a dokonce dostali kotouč až k Neužilovi, který byl nucen kotouč přikrýt pod lapačku.
     
    15:48
    Lukáš Žálčík pálil z pravého kruhu, Jan Strmeň se ale včas přemístil a vcelku nebezpečný projektil stihl lapit.
     
    15:04
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Přikryl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:49
    Akce Romana Přikryla nakonec k ohrožení branky nevedla, uvidíme ale vyloučení. Protentokrát z řad Českobudějovických.
     
    13:32
    Martin Heřman se díky své rychlosti dostal až ke střeleckému pokusu, ani on si ale na prostějovského strážce svatyně nepřišel. Přesilová hra domácích pomalu končí.
     
    12:35
    Mitch Fillman poslal svižnou střelu na prostějovskou klec. Zdeněk Kutlák ji však ještě nebezpečněji před brankou tečoval, avšak jen do betonů hostujícího gólmana.
     
    11:36
    Uvidíme první vyloučení. Ihned po Neužilově zásahu rozhodčí odpískal Prostějovu příliš mnoho hráčů na ledě. Trest jede odpykat Václav Meidl.
     
    10:39
    Neužil nyní proti pokusu domácích hokejistů nepředvedl nejjistější zákrok. Lapačkou kotouč jen těsně škrtl, přesto ho ale mimo nebezpečí dostal.
     
    10:00
    Hned dvakrát mohli Jestřábi vtrhnout do útočného pásma, v obou případech ale byli zastaveni. A to čárovým sudím, který je dvakrát přistihl v ofsajdovém postavení.
     
    09:11
    Třetí útočná formace domácích nevymyslela vůbec špatnou akci. Zhatil ji až Neužil, který zasáhl proti střele Jiřího Šimánka.
     
    08:29
    Lukáš Endál dostal pas před brankoviště, jenže nebyl ve střelecké pozici. Do ní se však šikovným pohybem dostal, jeho následný pokus prostějovský gólman drží někde mezi rukou a tělem.
     
    08:09
    Jan Strmeň na druhé straně pak přikrývá klouzající kotouč, pro který si musel dojet zhruba až do rohu obranného pásma Motoru.
     
    07:05
    Pýcha našel před brankou úplně volného Zdeňka Doležala! Českobudějovický útočník ale puk nasměroval jen tam, kde měl Neužil připravenou svou výstroj. Doležal neuspěl ani se svými pokusy o dorážku.
     
    06:34
    Po delší době musel dávat pozor také Jan Strmeň. Pomalu klouzající kotouč pro něj ale nebyl žádným problémem.
     
    06:03
    Milan Dančišin počkal, až bude moct přejet útočnou čáru, aby se nedostal do ofsajdu. Po přenesení kotouče do útočného pásma pak vystřelil na bližší tyč, kde si toto místo Neužil dokázal pohlídat.
     
    05:21
    Pýcha oslovil u mantinelu stojícího Žigu Pavlina, jenž pálil z první, ale nebyl v příliš střelecké pozici. Jakub Neužil puk bez větších problémů vyráží mimo svou branku.
     
    04:24
    Zdeněk Kutlák stál před brankovištěm, tudíž Neužil nemohl vidět vůbec nic. Proti dalekonosnému pokusu i tak dokázal zasáhnout. Hra se pak přesouvá opět před prostějovskou branku, a to po icingu.
     
    03:40
    Radek Prokeš našel na modré čáře stojícího Michaela Foltýna. Druhý jmenovaný si puk zpracoval a vzápětí se pokusil o střelu, Strmeň však moc práce neměl.
     
    02:30
    A vzápětí přichází další pokus od modré. I tentokrát ale končí vedle. Nyní pálil českobudějovický bek Pavel Pýcha. Prostějov se následně osvobozuje a bude moct jít vystřídat.
     
    02:10
    Puk se odrazil příhodně pro Zdeňka Kutláka, jenž střílel z dobré pozice. Jeho střela z prvního doteku ale v rychlosti prosvištěla jen kolem tyče.
     
    01:58
    Prostějovští se provinili zakázaným uvolněním, a hra se tak opět přesune do jejich pásma, kde se budou muset bránit.
     
    01:16
    A neprošlo ani Pavlinovo nahození. Až po chvíli kotouč směřoval až na Neužila, který ale puk jen v klidu sebral. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    00:25
    Zdeněk Kutlák zkusil propálit blok těl před sebou. To se mu nepodařilo, načež se Motor dostává z útočného pásma, puk má ale v držení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Kutlák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený (A), Plášil – M. Novák, Dančišin, Endál, Čermák (A), Šimánek, P. Novák, Beránek, Přikryl, Doležal, Heřman, J, Doktor, Babka

    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Zdráhal, Kolář, Havlík, Mikliš, Foltýn, Bažant, Kellner, Chujas – Starý, Meidl, Nouza (A), Dvořáček, Venkrbec (C), Račuk, Luňák, Karpov, Žálčík, Krejčiřík, Matýš, Prokeš

    Rozhodčí: Valenta, Skopal – Polonij, Šimánek.
     


    LHK Jestřábi Prostějov

    Prostějov před začátkem soutěže vyhlásil jasný cíl – postup do semifinále ligy. Jestřábi do svých řad přivábili čtyři hráče – Marka Račuka, Jana Zdráhala, Lukáše Žálčíka a nejnovější akvizicí je pak Tomáš Karpov, český hokejista, který v posledních letech studoval v Anglii, kde hrál také hokej. V přípravě jsou Hanáci zatím úspěšní z padesáti procent. Tři utkání vyhráli, tři prohráli. Do Budvar arény by zřejmě měla přijet také bodově velmi produktivní dvojice. Tomáš Nouza, kterého fanoušci Motoru dobře znají, a jeho jmenovec Divíšek. Oba byli v uplynulém ročníku na špici tabulky v kanadském bodování, což by určitě v sezóně 2018/19 rádi zopakovali.
     


    ČEZ Motor České Budějovice

    Trenéři Českých Budějovic chtěli, aby jejich svěřenci – s ohledem na sobotní první ligový zápas – nevypadli z tempa, a tak dnes na jih Čech přicestují prostějovští Jestřábi. Podle všeho je Motor v dobré formě. To ostatně dokázal zápas proti Amuru Chabarovsk, účastníkovi KHL. V něm Českobudějovičtí předvedli skvělý výkon a soupeře přehráli, díky čemuž si v přípravných duelech připsali již pátou výhru. Do zápasu s Jestřáby nezasáhnou dva hráči, kteří by za normálních okolností hráli. Přesný důvod, proč tomu tak je, nechtěl Václav Prospal blíže specifikovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 40. Endál (Dančišin), 45. Pavlin (Novák, Šimánek), 58. Babka, 58. Pavlin (Doležal, Čermák) – 44. Žálčík (Dvořáček, Račuk)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Svoboda) Kutlák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený (A), Plášil – M. Novák, Dančišin, Endál – Čermák (A), Šimánek, P. Novák – Beránek, Přikryl, Doležal – Heřman, J, Doktor, Babka
    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Zdráhal, Kolář, Havlík, Mikliš, Foltýn, Bažant, Kellner, Chujas – Starý, Meidl, Nouza (A), Dvořáček, Venkrbec (C), Račuk, Luňák, Karpov, Žálčík, Krejčiřík, Matýš, Prokeš

    Rozhodčí: Valenta, Skopal – Polonij, Šimánek
    bahis siteleri