Motor ČB – Prostějov 4:1 (kon.) | Martin – Pov. Bystrica 6:1 (kon.) | Znojmo – Zvolen 9:4 (kon.)
Mor. Budějovice – Žďár n/S 2:3 (1:3 po s.n.) | Vrchlabí – Trutnov 2:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
6:1 (0:0, 4:0, 2:1)
HK 95 Považská Bystrica
sk Středa 05.09.2018, 17:00 • Martinské hokejové centrum • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Juraj Firit (tréner HK´95 Považská Bystrica): "V zápase som videl veľa pozitívneho, iba na začiatku druhej tretiny sme na štyri minúty zadriemali a následne bolo veľmi ťažké proti takému tímu akým je Martin doháňať rozdiel. V stretnutí však bolo vidieť veľmi veľa vecí, ktoré trénujeme a ktorým sa venujeme. Ohľadom vylúčení, túto tému sme prebrali s hráčmi už po prvej tretine keďže sme v nej mali trojicu vylúčených. Začiatok druhej tretiny bol v tomto ešte o niečo horší, pred tretím dejstvom sme si však v šatni povedali, že musíme dať hlavy hore a zabojovať. Chceli sme ukázať, že hokej hrať vieme a v treťom dejstve sme miestami boli aj lepším tímom. Vieme, že sa s Martinom počas základnej časti stretneme štyrikrát, chceli sme si po tomto stretnutí preto nechať nejaké tromfy v rukáve. Po úvodnej 4-minútovke druhej tretiny som si však viac všímal kde je lekár. Neviem, nad čím sme rozmýšľali, stačili ale dva góly a išlo to s nami dolu. Pri treťom sme videli, že hráči chceli ísť veľmi dopredu, puk však skočil a zrazu tu bolo prečíslenie dvoch na jedného. Takéto veci sa ale stávajú. V tejto sezóne by sme z našej strany chceli nadviazať na koniec uplynulej počas ktorej sme mali dobré výsledky a objavili sa na tribúnach aj diváci v hojnejšom počte. Odohrali sme kvalitné play-off stretnutia so Skalicou, účasť vo vyraďovacích súbojoch by sme chceli zopakovať aj počas tejto sezóny. Samozrejme, sledujeme aj výsledky prípravných zápasov ostatných tímov. Martin mal veľmi dobré výsledky, ktoré vzbudzovali rešpekt. Ak sme však koncentrovaní, poraziť sa dá každý súper. Z pohľadu prípravy však odhadujem, že Martin by mal byť v prvej štvorke. Má svoje zázemie, fanúšikov. Ak by sa neobjavil v prvej štvorke, asi by tu bolo veľké zemetrasenie."

    Róbert Spišák (tréner HK Martin): "V úvodnej tretine sme si veľmi komplikovali hru zbytočným držaním puku a slabším pohybom. V druhej tretine nám vyšiel úvod, strelili sme rýchle góly, rýchlo sme sa však uspokojili a do tretej tretiny sme nenastúpili podľa našich predstáv. Súperovi sme dali priestor, dovolili sme mu skórovať, v závere sme ale dokázali potvrdiť dnešný výsledok. V budúcnosti sa musíme takýchto chýb vyvarovať, hrať koncentrovane celých 60 minút. Aby sme boli úplne spokojní s výkonom tímu, chcelo by to ešte rýchlejšie posúvanie puku, zlepšiť hru bez puku. Početnosť streľby dnes bola na slušnej úrovni, chceme ju však ešte zintenzívniť a strieľať najmä také góly ako tomu bolo v prípade posledného. Prihrávka na beka, strela, teč pred bránkou. Jednoducho a priamočiaro. Dnes sme na úkor priamočiarosti volili spätné prihrávky. Keď sa poohliadneme po výsledkoch ostatných tímov 1. ligy, vidíme, že tento ročník súťaže môže byť mimoriadne vyrovnaný, čo je len dobré pre slovenský hokej. Každý z tímov sa ukazuje výkonnostne vyrovnaný, určite aj Prešov bude schopný po dnešnej informácii vyskladať konkurencieschopný tím keďže tam bude mať hráčov zo Zvolena či Detvy. Samozrejme, v dobrom svetle sa ukazuje aj Humenné či ďalší súperi ako Michalovce. V tejto súťaži nebude ľahkého súpera. V úvode nás hneď čaká niekoľko náročných súperov. Ak však chceme byť hore, musíme vyhrávať, hlavne doma." (20:50:11)
     
    V závere prípravy sa zrodilo vysoké víťazstvo Martina nad Považskou Bystricou 6:1. Góly: 21. Markovič (Rudzan, Burzík), 22. Jurášek, 22. Paulíny (Pokrivčák, Dírer), 26. Paulíny (Burzík, Dírer), 57. Hús (Rechtorík, Brveník), 60. Paulíny (Dvořák, Pokrivčák) – 50. Drevenák (Zlocha, Trška).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:28
    Martin dal gól!
    V závere sa ešte domácemu tímu darí prikrášliť vedenie zásluhou ADAMA PAULÍNYHO po asistenciách Michala Dvořáka a Tomáša Pokrivčáka, ktorý bol za bránkou súpera. Napokon gól padol až po teči Dvořákovej strely, teda ďalšom dotyku s pukom.
     
    58:29
    Pokračujúca akcia domáceho tímu. Pokrivčák opäť stráca pozíciu vďaka obrannej hre hostí.
     
    57:41
    Pokrivčák osamotený vpredu. Nevyťažil z tejto príležitosti.
     
    57:08
    Bednár na útočnom výlete. Ďaleko sa nedostal.
     
    56:27
    Martin dal gól!
    Domácim sa napokon podarilo streliť gól aj v tomto dejstve. Pred bránkou sa objavili Milan Rechtorík spolu s ANDREJOM HÚSOM, ktorý prekonáva Kompasa nadvihnutým pukom. Druhú asistenciu si pripisuje Ivan Brveník
     
    55:25
    Dírer spolu s Brveníkom spálili ďalšiu príležitosť. Domácim sa tak nedarí gólovo sa presadiť v tretej tretine.
     
    54:56
    Dvořák na Dírera. Ten však nemá pred sebou voľný priestor.
     
    54:06
    Burzík sa snažil získal pridlhú prihrávku od spoluhráča. Tá končí až pri brankárovi hostí.
     
    53:29
    Brveník zrazený v útočnom pásme Cígerom, ktorý sa mu prichádza ospravedlniť. Domáci hráč vyzerá byť v poriadku, mal by pokračovať v hre.
     
    52:43
    Rudzan netrafil skackajúci puk pred bránkou. Veľká smola na domácej strane.
     
    52:03
    Ján Zlocha (POB) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    51:44
    Ďurkechova strela, ktorú dorážal Zlocha. Bude sa však vylučovať.
     
    51:17
    Lavička nadvihol puk pred Kompasom. Ten tak míňa bránku súpera.
     
    50:43
    Nahodený puk do útočného pásma. Domáci však túto situáciu nedomysleli.
     
    49:56
    Rechtorík sa pokúša prejsť stredným pásmom. Tam je priestor prehustený.
     
    49:27
    Martin dal gól!
    Gól dosiahnutý za pomoci žŕdky odkiaľ smeroval do vnútra bránky. Tešiť sa z neho môže MILAN DREVENÁK po asistenciách Jána Zlochu a Milana Tršku.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 21. Markovič (Rudzan, Burzík), 22. Jurášek, 22. Paulíny (Pokrivčák, Dírer), 26. Paulíny (Burzík, Dírer), 57. Hús (Rechtorík, Brveník), 60. Paulíny (Dvořák, Pokrivčák) – 50. Drevenák (Zlocha, Trška)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Tabaček, Lavička – Pacalaj, Burzík – Rusina, Dvořák – Themár, Oravec – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Paulíny, Dírer, Pokrivčák – Rechtorík, Hús, Brveník
    HK 95 Považská Bystrica: Kompas (Klinčúch) – Leško, Niník – Trška, Ďurkech – Augustín, Fančovič – Savara – Cíge, Ligas, Dolinajec – Drevenák, Zlocha, Špankovič – Vlad, Rodionov, Koleda – Bednár, Németh

    Rozhodčí: Vido – Hanko, Pleško

    Diváci: 475
    bahis siteleri