Omsk – Nižněkamsk 4:2 (kon.) | Minsk – Jokerit 1:4 (kon.) | Petrohrad – Soči 3:1 (kon.)
Viťaz – Spartak Moskva 2:3 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Spartak Moskva
Pondělí 10.09.2018, 18:30 • Viťaz Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Vítám vás u dalšího zápasu Kontinentální ligy, v níž se představí HC Viťaz Moskevská oblast a Spartak Moskva.
     
    Spartak Moskva

    Hostující celek se po třech odehraných zápasech nachází se čtyřmi body na sedmém místě Západní konference. Spartak do soutěže vstoupil dvěma výhrami, ale v posledním duelu poznal hořkost porážky s čínským klubem. Moskevský celek hraje zatím hodně ofenzivní partie, vždyť už vstřelil deset branek.

    Spartak – Kunlun 1:2
    Spartak – Vladivostok 3:1
    Spartak – Chabarovsk 6:3
     
    HC Viťaz Moskevská oblast

    Stejně jako Spartak, tak také Víťaz odehrál stejný počet zápasů a má stejný počet bodů. Ovšem je na tom o jednu příčku hůře, díky horšímu skóre. Také Moskevská oblast vstoupila do Kontinentální ligy na jedničku, ale v posledním střetnutí přišla porážka. Ve skóre najdeme na obou stranách sedmičku, což ukazuje, že ani domácí celek brankami nešetří.

    Novgorod – Viťaz 4:1
    Kazaň – Viťaz 3:5
    Nižněkamsk – Viťaz 0:1
     
    Československá stopa

    Vojtěch Mozík (VTZ) 1 bod (0+1)
    Marek Hrivík (VTZ) 3 body (2+1)
    Julius Hudáček (SPM) žádný odchytáný duel
    Robin Hanzl (SPM) 2 body (1+1)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Stasenko, Jevsejenkov, Katičev, Mozík, Šinkevič, Golovkov – A. Sjomin, P. Černov, Makejev – M. Aaltonen, Rendulić, Stoljarov – Kokarev, N. Komarov, Hrivík – Vyglazov, A. Nikulin, Švec-Rogovoj – Mojsejev.

    Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Kulik, Kutějkin, A. Osipov, Dyblenko, Kalinin, Pedan, V. Sorokin – Karsums, Zubov, Chochlačov – Daugavinš, R. Hanzl, Filatov – Nikoncev, Leščenko, Maxwell – Cyplakov, Kosov, Šalagin – Šaškov.

    Rozhodčí: Kulakov, Oskirko – Palej, Sysujev.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Po představení domácího mužstva se oba celky seřadily na modrý čarách a arénou už se nesou tóny ruské hymny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní vhazování vyhrál Marek Hrivík, jenž pouští Viťaz do prvního útoku. Ovšem formace slovenského hráče se nedostala ani za modrou čáru a musí spěchat za vlastní branku.
     
    00:44
    Od modré čáry vypálil Nikita Komarov, ovšem Július Hudáček si našel výhled a kotouč schoval do lapačky. Bude se vhazovat po levé ruce slovenského gólmana.
     
    01:14
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Vojtěch Mozík – 2 min., hákování).
     
    01:26
    Na přihrávku z rohu si najel Alexandr Chochlačov, jehož pokus přeletěl horní tyč domácí branky. Ovšem přesilovkový tlak hostů stále pokračuje.
     
    02:09
    Finský gólman měl dva těžší zákroky, když vykopl střelu z mezikruží a pokryl také zakončení od modré čáry. Následně se Moskevské oblasti podařilo vyhodit a vystřídat.
     
    03:09
    Ještě v přesilovce přihrával Robin Hanzl na spoluhráče vedle branky. Ten se snažil najít spoluhráče na brankovišti, ale puk projel jen k mantinelu.
     
    04:09
    Z pravého kruhu pro vhazování vypálil Vjačeslav Leščenko, jehož pokus pokryl dobře povyjetý finský brankář ve službách domácího mužstva.
     
    04:57
    Spartak je v úvodu zápasu jasně lepším celkem, o další střelu se postaral Gleb Šaškov. Jeho pokus mířil vedle vzdálenější tyče a Joni Ortio se pouze za pukem otočil.
     
    06:46
    Před brankou byl osamocený Robin Hanzl, ale přihrávku na něj spoluhráč u mantinelu nedostal. Škoda, český reprezentant by byl blízko vstřelení branky.
     
    07:23
    Další parádní akce Spartaku. Vjačeslav Leščenko v osobním souboji přetlačil obránce a následně předvedl přihrávku do brankoviště. Ovšem Anatolij Nikoncev byl tísněn, a tak nebyl schopný zakončit.
     
    10:18
    Ben Maxwell nejprve trefil obránce před brankou a poté také beton finského brankáře. Následně se píská postavení hráče Spartaku v brankoviště a hra se tak přesouvá do středního pásma.
     
    11:00
    Po delší době registrujeme Viťaz v útočném pásmu, ale přihrávka za branku úspěch neslavila. Ovšem domácí se do třetiny rychle vrátili a Alexandr Jevsejenkov jen těsně minul prostor tří tyčí.
     
    11:59
    Neskutečný zákrok slovenského brankáře! Nikita Komarov přihrál na kruh, kde byl osamocený Denis Kokarev. Jeho pokus po ledě už mířil do branky, ale Július Hudáček se fantasticky přesunul a zasáhl betonem.
     
    12:02
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Denis Kokarev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:45
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexandr Chochlačov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:53
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách, Spartak se zatím nemůže vymanit z vlastní třetiny, a tak přichází souboj u mantinelu.
     
    13:37
    Při hře ve čtyřech zakončil z pravého kruhu pro vhazování Alexandr Sjomin, ale slovenský gólman si připsal tentokrát snadný zákrok betonem.
     
    14:45
    Hosté v plném počtu, oba týmy hrají v pěti.
     
    15:11
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Gennadij Stoljarov – 2 min., napadení).
     
    15:13
    Hostující centr sice vyhrál vhazování, ale kotouč letí mezi beky, a tak Spartak musí začít až za vlastní brankou. Ovšem následnou akci zastavuje zakázané uvolnění.
     
    15:45
    Nikita Filatov projel do pásma jako nůž máslem a procpal se také ke střele z mezikruží. Ovšem Joni Ortio zasáhl ramenem a následně se domácím podařilo vyhodit.
     
    16:45
    Spartak právě vstřelil branku!
    Spartak se zaslouženě v přesilové hře ujímá vedení! Střelu od modré čáry tečoval Ben Maxwell, na změnu směru puku Joni Ortio ještě reagoval. Jenže po odrazu kotouče k ALEXANDRU CHOCHLAČOVI už se finský fantom nestihl přesunout. Bez asistence.
    16:45 Alexandr CHOCHLAČOV - 0:1
     
    17:10
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jaroslav Kosov – 2 min., hákování).
     
    18:10
    Július Hudáček čelil dvěma střelám. Nejprve musel zasáhnout po zakončení z mezikruží a následně také po ráně od modré čáry. Slovenský brankář stále drží čistý štít.
     
    19:00
    Je ohlášená poslední minuta a ve stejný čas zakončoval Jevgenij Katičev, jehož pokus z pravé strany pokryl u bližší tyče slovenský gólman.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme viděli zajímavou podívanou, v níž byl lepší hostující celek, který tak zaslouženě vede. Spartak si vynutil několik přesilových her, v nichž hrozil, ale prosadil se až v sedmnácté minutě zásluhou Alexandra Chochlačova. Viťaz toho směrem dopředu moc nepředvedl a může děkovat finskému brankáři, že rozdíl ve výsledku není vyšší.
     
    Rozhodčím se nelíbí led za domácí brankou, a tak je potřeba ledovou plochu u mantinelu ještě upravit. Začátek třetiny se trochu zpozdí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Druhé zahajovací buly třetiny vyhrál Ilja Zubov, a tak Spartak bude mít právo prvního útoku. Ovšem hned při první akci se píská ofsajd.
     
    20:50
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tak to je začátek třetiny ze strany Spartaku jako hrom! ALEXANDR OSIPOV dostal přihrávku přes střed hrací plochy a přesnou střelou do horního rohu branky nedal šanci finskému brankáři. Asistence: Jaroslav Dyblenko a Alexandr Chochlačov.
    20:50 Alexandr OSIPOV - 0:2
     
    21:50
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Miro Aaltonen – 2 min., krosček).
     
    22:27
    Domácí celek se rychle osvobozuje a pouští do hry čerstvé síly. Ovšem Spartak rychle spěchá zpátky do útočné třetiny.
     
    23:05
    Tato přesilová hra se hostujícímu celku zatím vůbec nedaří. Viťaz vyhazuje a opět může v klidu vystřídat.
     
    23:35
    Další parádní zákrok předvedl finský brankář. Kaspars Daugavinš dostal přesnou přihrávku na kruh pro vhazování a měl před sebou odkrytou branku. Jeho pokus mířil k bližší tyči, ale Joni Ortio se skvěle přesunul a schoval kotouč do lapačky.
     
    24:05
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Nikita Filatov.
     
    24:24
    Spartak vyhrál vhazování a okamžitě vyhazuje až za branku finského gólmana.
     
    25:18
    Dost času mezi kruhy měl Marek Hrivík, jenž hledal mezeru mezi rukou a tělem svého slovenského kolegy. Ovšem Július Hudáček mezírku včas ucpal.
     
    26:15
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu, hra se vrací před branku slovenského gólmana.
     
    27:43
    Od levého mantinelu se přes obránce uvolnil Alexandr Sjomin, Jeho pokus golfákem zamířil jen do hrudi slovenského brankáře.
     
    28:08
    Robin Hanzl přihrával z rohu kluziště před branku, kde byl tísněný Nikita Filatov. Od něho se puk sice odrazil do brankoviště, ale finský brankář jej rychle schoval pod lapačku.
     
    29:11
    Ve druhé třetině sledujeme hodně nepřesností a i když se hra neustále přelévá, velké šance nepřicházejí.
     
    30:01
    Už máme za s sebou polovinu zápasu a zaslouženě ho vede hostující Spartak. Nyní se hra odehrává ve středním pásmu.
     
    30:50
    Pokus od modré čáry Július Hudáček vyrazil před sebe a hned poté měl slovenský brankář obrovské štěstí. Z otočky totiž přestřelil odkrytou branku Gennadij Stoljarov.
     
    31:41
    Ve středním pásmu se mimo hru odehrává bitka, do které se pustili Jaroslav Kosov (Spartak Moskva) a Vojtěch Mozík (Viťaz). Český obránce sice rozdal pár ran, ale poté byl poslán k ledu.
     
    31:41
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Vojtěch Mozík – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jaroslav Kosov – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    32:48
    Další pohledná akce domácího týmu, kterou zakončoval Nikita Vyglazov. Hráč Viťazu si najel ze středu hrací plochy do kruhu, odkud trefil ruku slovenského brankáře.
     
    33:43
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jevgenij Kulik – 2 min., podrážení).
     
    34:02
    Spartak dvakrát vyhazuje, nejprve vyhrál vhazování a následně zastavil útok soupeře hned za modrou čárou.
     
    34:38
    Z vrcholu levé kruhu vypálil Borna Rendulić, jehož střela skončila na bránícím hráči. Slovenský brankář má dnes velkou podporu ve spoluhráčích.
     
    35:32
    Po skvělé akci spoluhráče se ke střele dostal Alexandr Sjomin. Ruský útočník z hranice brankoviště okamžitě střílel, ale trefil jen brusle před sebou stojícího soupeře.
     
    36:52
    Alexandr Chochlačov hraje úžasný zápas. Autor dvou bodů přihrál pod sebe, kam si najel Ilja Zubov. Jeho pokus minul branku pouze o pár centimetrů.
     
    37:29
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Domácí jeli dva na jediného obránce. Miro Aaltonen se snažil přihrávat, ale do přihrávky mu sáhl Jevgenij Kulik. Puk mířil k levé tyči, s čímž si Július Hudáček ještě poradil. Jenže u vyražené černé gumy byl první MAREK HRIVÍK, který udržel nervy na uzdě a trefil odkrytou branku. Asistence: Miro Aaltonen.
    37:29 Marek HRIVÍK - 1:2
     
    39:12
    Do útočného pásma vletěl Nikita Komarov,ale jeho střela mířila vedle brány. Na Viťazu je okamžitě cítit chuť po vyrovnání.
     
    39:36
    Ještě jedno přerušení, o které se postaral Joni Ortio. Finský gólman patří v tomto střetnutí k tomu nejlepšímu na domácí straně a tentokrát schoval do lapačky nahození od mantinelu.
     
    39:45
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Jevgenij Katičev – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé části jsme viděli po jedné brance na každé straně, a tak je stále v jednobrankovém vedení Spartak. Prostřední perioda už nebyla tak pohledná, jako ta úvodní. Ve hře se objevilo hodně nepřesností, ale stále se hraje o vítězství. Kdo se bude radovat, to nám odtajní poslední dvacetiminutovka.

    Střely na branku: 23:21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Třetí úvodní vhazování vyhrál hostující centr, a tak se Spartak při pokračující přesilové hře může usadit před brankou finského brankáře.
     
    41:00
    Od modré čáry nahodil kotouč Andrej Kutějkin, vypadalo to, že Joni Ortio puk v klidu pokryje. Jenže touš mu vypadl z lapačky, a tak musel vyrazit dorážku ještě betonem.
     
    42:00
    Tvrdou ránu vyslal Alexej Makejev, jehož pokus vyrazil Július Hudáček vedle sebe. K dorážce se procpal další z útočníků, jenž trefil boční stranu brankové konstrukce.
     
    42:43
    Spartak se dostal pod menší tlak, a tak si pomohl dlouhou přihrávkou. Viťaz ale nikam nepospíchal a oba celky mohly poslat do hry čerstvé síly.
     
    43:27
    Vypádá to, že Moskevská oblast přepnula na vyšší obrátky a okamžitě se usadila v útočném pásmu. Ovšem zatím domácí celek střelu na slovenského brankáře nevyslal.
     
    44:11
    A taky ani nevyšle. Hostující tým vyhazuje a spěchá na střídačku.
     
    44:57
    Z pravé strany vystřelil Jevgenij Katičev, jehož pokus byl sražený nad branku. Július Hudáček se po kotouči natahoval, ale nedosáhl na něj, a tak se pokračuje ve hře.
     
    45:54
    Po přihrávce na slepo se píská zakázané uvolnění, hra se přesouvá před branku domácího mužstva.
     
    46:49
    Viťaz dlouho kombinoval v útočném pásmu, ale Spartak si situaci po zisku kotouče vůbec nekomplikoval a vyhazuje opět na zakázané uvolnění. Hra se ve třetí části hodně kouskuje, což vyhovuje spíše hostujícímu celku.
     
    47:08
    Spartak opět vyhazuje, ale tentokrát letí puk na branku, a tak musel Joni Ortio zasáhnout. Hosté využívají situace a jdou střídat.
     
    47:44
    Vojtěch Mozík přihrál na vrchol kruhů, kde byl připravený Alexandra Sjomina. Jeho bomba sice mířila na branku, ale zastavil ji obránce. Následně Spartak opět vyhazuje na icing.
     
    48:41
    Z modré čáry k levému mantinelu i sjel Ilja Šinkevič, který neváhal a nahodil černou gumu na branku. Jenže u první tyče byl připravený Július Hudáček, jenž k zákroku použil lapačku.
     
    49:05
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Andrej Kutějkin – 2 min., držení).
     
    49:12
    Hostující tým vyhrál vhazování a okamžitě vyhazuje. Ale Viťaz se velmi rychle vrací do útočné třetiny.
     
    49:45
    Před brankou bylo hodně rušno, a tak od mantinelu vystřelil Marek Hrivík. Ovšem Július Hudáček opět zasahuje i s efektem pro diváky. Slovenský brankář betonem vyrazil puk nad sebe a poté kotouč schoval do lapačky.
     
    50:51
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Další přesilová hra a je vyrovnáno! Na levý kruh pro vhazování dostal přihrávku MIRO AALTONEN, jenž střelou do bližšího rohu trochu překvapil i slovenského brankáře. Utkání tak začíná od začátku. Asistence: Vojtěch Mozík a Marek Hrivík.
    50:51 Miro AALTONEN - 2:2
     
    52:03
    Z ostrého úhlu vypálil Vjačeslav Leščenko, jenž málem nachytal finského brankáře málem nachytal. Jonimu Ortiovi vypadl kotouč, ale dorážka Bena Maxwella se do prostoru tří tyčí nevešla.
     
    52:37
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jaroslav Dyblenko – 2 min., faul kolenem).
     
    53:02
    K odraženému puku na hranici brankoviště se prodral Denis Kokarev, jehož pokus mířil do hrudi Júliuse Hudáčka. Slovenský brankář drží ve třetí části Spartak ve hře o body.
     
    53:47
    Po nepřesné přihrávce na modrou čáru Viťaz opouští pásmo, ale opět se do něj rychle vrátil.
     
    53:58
    Hostující obránci se rozestoupili, čehož mohl využít Marek Hrivík. Ve slovenském souboji jeden na jednoho tentokrát vyhrává Július Hudáček. Brankář Spartaku se rychle položil a utěsnil mezeru mezi betony.
     
    56:01
    Oba celky tvoří jednu nepřesnost za druhou. Ani jeden z nich se nedokáže usadit v pásmu, a tak sledujeme bitvu ve středním pásmu.
     
    56:39
    Marek Hrivík našel na modré čáře najetého Vojtěcha Mozíka, který zakončoval do horní části branky. Ovšem slovenský brankář jeho pokus viděl a opět jej pokryl.
     
    57:30
    Už to vypadá, že utkání dojde do prodloužení. Ovšem tentokrát sledujeme tlak Moskevské oblasti, která se ale opět k zakončení nedostala.
     
    58:32
    Tvrdou ránu od modré čáry vyrazil finský brankář k mantinelu. Obránce měl na pokus hodně času, ale místo střely zvolil razanci.
     
    59:13
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tak jsem to s tím prodloužením asi solidně zakřikl a dost možná vítězná branka padá za pět minut dvanáct! Robin Hanzl vybojoval kotouč na modré čáře a posunul jej k Kasparsu Daugavinšovi. Lotyššský útočník zvedl hlavu a viděl přes obránce osamoceného NIKITU FILATOVA. Hostující útočník šanci ke vstřelení gólu neodmítl a dává třetí gól Spartaku. Asistence: Kaspars Daugavinš a Robin Hanzl.
    59:13 Nikita FILATOV - 2:3
     
    59:13
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:13
    Joni Ortio zůstává na střídačce a Viťaz posílá do boje šest bruslařů.
     
    59:53
    Po zakázaném uvolnění se finský brankář opět vrací do své svatyně. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    Konec zápasu.
     
    Tak to byl strhující závěr utkání, které sedmačtyřicet vteřin před koncem rozhodl Nikita Filatov. Viťaz byl v poslední dvacetiminutovce lepším celkem a zaslouženě vyrovnal. Jenže si nepohlídal poslední minutu zápasu a odchází ze zápasu bez bodu. Naopak hostující tým může slavit. Co může těšit české a slovenské fanoušky je fakt, že naši hráči se v duelu neztratili a patřili k tomu nejlepšímu na ledové ploše.

    Střely na branku: 35:29.
     
    Československá stopa

    Vojtěch Mozík (VTZ) (0+1), 3 střely, 21:58 čas na ledě
    Marek Hrivík (VTZ) (1+1), 4 střely, 20:13 čas na ledě
    Julius Hudáček (SPM) 33 zákroků, 94,29% úsp. zákroků
    Robin Hanzl (SPM) (0+1), 0 střel, 20:01 čas na ledě
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit zase u některého z dalších zápasů Kontinentální hokejové ligy. (21:00:33)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 38. Hrivík (M. Aaltonen), 51. M. Aaltonen (Mozík, Hrivík) – 17. Chochlačov, 21. A. Osipov (Dyblenko, Chochlačov), 60. Filatov (Daugavinš, R. Hanzl)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Stasenko, Jevsejenkov, Katičev, Mozík, Šinkevič, Golovkov – A. Sjomin, P. Černov, Makejev – M. Aaltonen, Rendulić, Stoljarov – Kokarev, N. Komarov, Hrivík – Vyglazov, A. Nikulin, Švec-Rogovoj – Mojsejev.
    Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Kulik, Kutějkin, A. Osipov, Dyblenko, Kalinin, Pedan, V. Sorokin – Karsums, Zubov, Chochlačov – Daugavinš, R. Hanzl, Filatov – Nikoncev, Leščenko, Maxwell – Cyplakov, Kosov, Šalagin – Šaškov.

    Rozhodčí: Kulakov, Oskirko – Palej, Sysujev

    Diváci: 5500
    bahis siteleri