Česko – Portugalsko 2:4 (kon.)
konec
Česko
2:4 (1:2)
Portugalsko
Úterý 11.09.2018, 17:30 • Na Litavce, Příbram (CZE) • U20 Elite Tournament • 2. kolo
     
    Fotbalisté české reprezentace do 20 let podruhé na Elite Tournament prohráli, když v Příbrami nestačili na takticky vyspělé Portugalsko. Tým z jihu Evropy sice promarnil rychle získaný dvoubrankový náskok, když se po brzkých brankách Nuna Santose a Pedra Correiry prosadili deset minut před přestávkou Patrik Žitný a hned po ní Filip Havelka, který vyrovnal na 2:2. Česká radost ovšem trvala pouhou minutu, protože hned vzápětí udeřil Pedro Neto a vystřelil portugalské reprezentaci cenné vítězství, které po necelé hodině hry potvrdil svým druhým gólem v zápase Pedro Correira. Češi podali slušný výkon, ale bohužel prohráli. Konečný výsledek velice atraktivního zápasu na stadionu Na Litavce. Češko 2 Portugalsko 4. (19:24:01)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Filip Havelka byl zřejmě hráčem, který zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele a našel pouze rukavice Luise Maximiana.
     
    89
    Češi na levé straně hřiště rozehráli rohový kop a do šestnáctky přilétl ostrý centr, který Luis Maximiano raději vyboxoval do bezpečí.
     
    88
    Další centr z levé strany hřiště tentokrát přinesl obrovské nebezpečí a míč po teči jednoho z Lvíčat zamířil těsně nad!
     
    87
    Češi se na levém křídle opět dostali k centru, jenže tentokrát byl příliš vysoký a ze vzduchu se na vzdálenější tyči snesl do zámezí.
     
    85
    Antonín Růsek se po přízemním centru z levého křídla na přední tyči dostal dvakrát do zakončení, přičemž jeho první střela byla zablokována a druhá po teči těsně minula vzdálenější pravou tyč!
     
    83
    Na opačné straně mohl udeřit po přízemní střele zpoza šestnáctky Elves Baldé, jeho pokus ale minul levou tyč, protože při nápřahu podklouzl.
     
    82
    Příbramský Rostislav Jandera se pokusil potěšit domácí fanoušky a vůbec ne špatně, když jeho střela na ose hřiště téměř od středového kruhu těsně zamířila vedle levé tyče portugalské brány!
     
    80
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Nuno Henrique, přichází Filipe Soares.
     
    80
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Moura, přichází Ruben Vinagre.
     
    80
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Jan Král, přichází Dominik Plechatý.
     
    78
    A znovu Jakub Klíma, který z pravé strany pronikl do šestnáctky a zpětnou přihrávkou oslovil ze druhé vlny nabíhajícího Christiána Frýdka, hráč Táborska ale z blízkosti pálil těsně nad!
     
    77
    Střídající Jakub Klíma se ihned zapojil do hry, když u postranní čáry úspěšně zastavil rychlý protiútok portugalské reprezentace.
     
    76
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Pavel Bucha, přichází Christián Frýdek.
     
    76
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Libor Holík, přichází Jakub Klíma.
     
    75
    Dnešní utkání sleduje 476 diváků.
     
    71
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Nuno Santos, přichází Elves Baldé.
     
    71
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Mesaque Dju, přichází Domingos Quina.

    Tomáš Reiner

    Branky: 36. Žitný, 49. Havelka – 4. Nuno Santos, 8. Pedro Correira, 50. Pedro Neto, 56. Pedro Correira

    Karty:   58. Pedro Correira (POR)


    Česko: Šiška – Holík (76. Klíma), Sadílek (63. Janošek), Bucha (76. Ch. Frýdek), Havelka, Šašinka (63. Douděra), Král (80. Plechatý), Žitný (63. Jandera), Granečný (63. Rychnovský), Chaluš (C) (63. Růsek), Pfeifer.
    Náhradníci: Jedlička – Janošek, Klíma, Plechatý, Douděra, Jandera, Rychnovský, Růsek, Ch. Frýdek. Trenér. Karel Krejčí.

    Portugalsko: Maximiano – Carmo (71. Romain Correira), Luis Silva, Dju (71. Quina), Henrique (80. Soares), Moura (80. Vinagre), Teixeira (63. Trincao), Pedro Correia (63. Luis), Neto (63. Gomes), Santos (C) (71. Baldé), Oliveira.
    Náhradníci: Benjamin, Ricardo Silva – Romain Correia, Vinagre, Florentino, Trincao, Miguel Luis, José Gomes, Quina, Thierry Correia, Baldé, Soares. Trenér: Hélio Sousa.

    Rozhodčí: Jochem Kamphuis. Asistenti: Jiří Pečenka, Petr Kotalík. Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Berka

    Diváci: 476
    bahis siteleri