Tottenham – Liverpool 1:2 (kon.) | Bournemouth – Leicester 4:2 (kon.) | Huddersfield Town – Crystal Palace 0:1 (kon.)
Chelsea – Cardiff 4:1 (kon.) | Manchester City – Fulham 3:0 (kon.) | Newcastle – Arsenal 1:2 (kon.)
Watford – Manchester Utd. 1:2 (kon.)
konec
Newcastle United
1:2 (0:0)
Arsenal FC
Sobota 15.09.2018, 16:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy

     
    Drama nakonec nepřišlo a Arsenal nakonec v dnešním utkání urval tři body. Newcastle se vůbec nemusí za co stydět, protože předvedl opravdu dobrý výkon, a to hlavně v prvním poločase, kde naprosto dominoval, branku se ale nepovedlo vstřelit a to byl hlavní kámen úrazu domácího celku. Do druhého poločasu totiž přišel naprosto jiný Arsenal, nejvíc určitě pomohla úvodní branka, kterou si připsal z přímého kopu Granit Xhaka, míč zapadl do pravé šibenice. Druhý zásah následně přidal Mesut Özil a hosté se dostali na koně. Newcastlu se sice povedlo reagovat, ale v samém závěru zápasu a to už bylo poněkud pozdě. Arsenal se v tabulce zvedá na sedmou pozici a dnešní domácí celek padá na osmnáctou příčku. To je z dnešního přenosu vše, přeji příjemný podvečer. (17:54:09)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat tři minuty nad hrací plochu, to je ještě poměrně dost času na další ohrožení branky.
     
    90+1
    Newcastle právě vstřelil branku!
    A ještě to může být velice zajímavé! Newcastle v nastavení snížil na rozdíl jediného zásahu! Naprosto skvělý centr předvedl Federico Fernández a míč přistál až na hlavičce střídajícího hráče CIARANA CLARKA, který svou hlavičku poslal z bezprostřední blízkosti až do branky, Petr Čech nemohl reagovat.
     
    90
    Z první rohu nic nebylo, ale Newcastle má šanci na reparát a bude následovat druhá šance.
     
    88
    Bude následovat rohový kop.
     
    87
    Newcastle se ještě snaží o závěrečný tlak a byla z toho opravdu velká šance! K hlavičce se těsně před brankářem dostal Joselu, který mířil pod horní tyčku, Petr Čech ale předvedl naprosto famózní zákrok a míč vyškrábl mimo brankovou konstrukci!
    85.
     
    85
    Alexandre Lacazette se dostal do velké šance! Welbeck mu přihrál míč a francouzskému útočníkovi už jen scházelo umístit míč mezi tři tyče! To se ale nepovedlo díky zákroku jednoho z obránců!
     
    82
    Záložníci hostujícího celku v poklidu kombinují uprostřed hrací plochy a nikam se vlastně nehrnou. Nakonec budou mít dokonce výhodu rohového kopu, míč do hry pošle autor první branky.
     
    81
    Granit Xhaka a jeho přihrávka do malého vápna, Alexandre Lacazette se snažil jak mohl, ale míč nakonec nedoběhl a Martin Dúbravka bude odkopávat.
     
    80
    Arsenal posílá do hry dalšího útočníka, což může být celkem překvapivý tah vzhledem k tomu, že Arsenal už vede o dva přesné zásahy.
     
    80
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Aaron Ramsey, přichází Danny Welbeck.
     
    79
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Ayoze Pérez, přichází Jošinori Muto.
     
    78
    Volný kop pro domácí tým poblíž středového kruhu. Skončilo to dlouhou přihrávkou na útočníky, míč ale nakonec svého adresáta vůbec nenašel.
     
    76
    Sokratis Papastathopoulos se statečně postavil do rány jednoho z útočníků a obdržel zasloužený potlesk od spoluhráčů, bude z toho rohový kop.
     
    75
    DeAndre Yedlin skončil na zemi a nevypadá to, že by měl pokračovat ve hře, zranění se sice snaží rozchodit, ale je dost možné, že budeme svědky nuceného střídaní.

    Marek Jašek

    Branky: 90+1. Clark (F. Fernández) – 49. Xhaka, 58. Özil


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 0:5. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:11.
    Newcastle United: Dúbravka – P. Dummett, F. Fernández, Lascelles (C) (46. Clark), Yedlin – Jacob Murphy (69. Kenedy), Diamé, Hayden, Ritchie – Ayoze Pérez (79. Muto) – Joselu.
    Náhradníci: Darlow – Clark, Kenedy, Manquillo, Muto, Rondón, Shelvey.

    Arsenal FC: Čech (C) – Monreal, Mustafi, Papastathopoulos, Bellerín – Xhaka, Guendouzi (46. Torreira), Ramsey (80. Welbeck) – Özil, Aubameyang (69. Mchitarjan), A. Lacazette.
    Náhradníci: Leno – Alnaní, Holding, Lichtsteiner, Mchitarjan, Torreira, Welbeck.

    Rozhodčí: Lee Probert
    thejrc.org