Montreal – Washington 5:2 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 2:0 (kon.) | Detroit – Chicago 4:2 (kon.)
Minnesota – Dallas 1:3 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 7:3 (kon.) | Anaheim – San Jose 3:7 (kon.)
Vancouver – Los Angeles 4:3 (2:1 po s.n.) | Los Angeles – Vegas 2:7 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
7:3 (1:0, 2:2, 4:1)
Winnipeg Jets
Pátek 21.09.2018, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Edmonton Oilers

    Svěřenci Todda McLellana zahájili přípravu dvěma výhrami. V prvním utkání sice nezabránili čtyřem gólům, ale sami skórovali hned sedmkrát. Do druhého zápasu už za Oilers nastoupilo i duo českých hokejistů, Ostap Safin ani Jakub Jeřábek sice nebodovali, ale i tak se podíleli na výhře 4:2 nad Vancouverem. Dnes by měl poprvé nastoupit i gólman Cam Talbot, na kterého čeká porce kompletních šedesáti minut. Diváci se mohou těšit i na svou největší hvězdu Connora McDavida, jenž bude mít na křídlech Nugenta-Hopkinse a Rattieho.
     
    Winnipeg Jets

    Hostující Jets zatím mají v nohou jen jedno přípravné střetnutí, ve kterém na domácím ledě udolali Minnesotu 2:1. Jedním gólem se na tom podílel i slovenský útočník Marko Daňo, který bude v sestavě Wininpegu figurovat i dnes. Poprvé si zahraje také jeho český spoluhráč Michael Špaček, jenž nastoupí na křídle čtvrtého útoku. Jinak Jets nastoupí bez svých největších ofenzivních opor, v brance nastoupí od začátku Eric Comrie, který bude mít o motivaci postaráno, neboť bude hrát v rodném Edmontonu.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Koskinen) – Larsson, Klefbom, Bouchard, Nurse, Bear, Garrison, Jeřábek – Rattie, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Rieder, Draisaitl, Lucic (A) – Puljujärvi, McLeod, Khaira – Åberg, Marody, Chiasson – Yamamoto.

    Winnipeg Jets: Comrie (Brossoit) – Trouba, Morrissey (A), Morrow, Stanley, Poolman, Niku – Tanev, Lowry (A), Copp (A) – Appleton, Roslovic, Vesalainen – Daňo, Griffith, Lemieux – Lipon, Everberg, Špaček.

    Rozhodčí: Rank, Skilliter – Shewchyk, Gibbons.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:31
    První desítky vteřin byly hodně opatrné. Poprvé se přerušuje až po minutě a půl kvůli zakázanému uvolnění Jets.
     
    01:43
    Lemieux měl zájem o nahozený puk, ale u něj byl jako první Talbot, který pro jistotu opět zastavil hru.
     
    02:18
    Jesse Puljujärvi dostal hokejkou do zubů při vzájemném souboji s Morrowem. O faul se nejednalo a finský mladík se z nepříjemné rány určitě rychle oklepe.
     
    03:37
    Bouchardovo přízemní nahození Comrie vyrazil pravou nohou. Chvíli předtím likvidoval nepříjemnou teč od Rattieho.
     
    04:04
    Rattie jenom nahodil puk, aby mohl střídat. Rozehrávka Stanleyho pak nebyla ideální, ale Oilers vrátili puk ke Comriemu zakázaným uvolněním.
     
    04:27
    Lemieux dostal puk a z levého kruhu dobře mířil na vzdálenější tyč. Talbot ještě lépe zasáhl levým loktem.
     
    05:17
    Oscar Klefbom z úhlu neuspěl, pak si své zakončení ještě zopakoval zpoza pravého kruhu, ale Comrie byl opět připraven. Jeho spoluhráči pak vyhodili na icing.
     
    05:56
    Poolman ztratil puk za hostující brankou. Následovala přihrávka před brankoviště, kde operoval důrazný Marody, ale Comrieho nepřekonal. Hra pak byla přerušena, protože Everberg posunul branku.
     
    06:06
    Evan Bouchard propadl na útočné modré. Do úniku se dostal Copp, který bekhendovým blafákem mířil mezi betony, ovšem ty Talbot sklapl k sobě včas.
     
    06:36
    Milan Lucic čekal na levé straně pro přihrávku z krátkého mantinelu. Ta sice přišla, ale zkušený silový útočník z úhlu Comrieho nezaskočil.
     
    07:06
    Jack Roslovic byl ve správný čas na správném místě a zablokoval střelu Adama Larssona, který dlouze napřahoval od modré.
     
    07:47
    Nurseho jedovka z levého mantinelu skončila na betonech hostujícího gólmana. Jets se záhy přesunuli do útočného pásma.
     
    08:44
    Špaček sice zachytil špatné vyhození jednoho ze soupeřů, ale než se stihl pořádně zorientovat, tak ho odzbrojil Khaira. Jesse Puljujärvi pak ujel do úniku, při kterém pořádně nedokončil finální manévr kvůli faulu.
     
    08:51
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Jacob Trouba – 2 min., hákování).
     
    09:14
    Oilers se usadili v útočné třetině. Klefbomovu střelu od modré však Comrie jednoduše pokryl a přerušil hru, takže Jets mohou vystřídat.
     
    09:56
    Winnipeg pod tlakem nevyhodil, puk ještě zachytil na ose hřiště stojící Nugent-Hopkins, jenž při okamžité střele narazil na Morrisseyho.
     
    10:16
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a dostávají se do vedení! Ehan Bear přihrál z obranné třetiny do středního pásma na JESSE PULJUJARVIHO, který na minimálním prostoru nabral obrovskou rychlost, velmi snadno se tím dostal za couvající obránce a bekhendovým blafákem dostal puk za bezmocného Comrieho. Asistence: Ethan Bear.
    10:16 Jesse PULJUJÄRVI - 1:0
     
    11:23
    Obránce Josh Morrissey se vydal na útočný výlet, který skončil až v levém kruhu, nicméně Talbot měl při zákroku poměrně snadnou práci.
     
    11:42
    Na ledě je čtvrtý útok Jets, Everberg ale prohrál buly a se svými křídly Špačkem a Liponem se musí zaměřit na defenzivní činnost.
     
    11:50
    A právě český útočník Michael Špaček ve středním pásmu zezadu zadržel McDavida a vyfasoval dvě minuty za držení. Trochu zbytečné, neboť v souboji vůbec nebyl puk.
     
    12:22
    Přesilovka Oilers ale trvala velmi krátce. Jesse Puljujärvi sledoval přihrávku mezi jeho kolegy z obrany a přitom vrazil do Taneva, což bylo posouzeno jako nedovolené bránění.
     
    12:43
    Hosté se dostali do několikanásobného přečíslení, které chvíli bylo až čtyři na jednoho, ovšem Coppova střela švihem z pravého kruhu skončila na ruce Cama Talbota.
     
    13:18
    Connor McDavid nastartoval své motory, jenže z pravého křídla Comrieho nezaskočil. Rodák z Edmontonu pak vyrazil i dva pokusy Ryana Nugenta-Hopkinse.
     
    13:50
    Hosté v plném počtu.
     
    14:07
    Morriessey přihrávkou na vzdálenější tyč hledal kolegu z obrany Troubu. Ten na kotouč ale nedosáhl a Edmonton ho dostal do klidnějších vod.
     
    14:22
    Domácí v plném počtu.
     
    14:45
    Šanci dostává i český bek Jakub Jeřábek, který v roli posledního hráče vyhrál bruslařský souboj a nepustil hosty k ohrožení Talbota.
     
    15:14
    Darnell Nurse u zadního mantinelu dohrál Lemieuxe a dostává menší trest za hrubost. První přesilovku si zahrají také hráči Winnipegu.
     
    15:29
    Leon Draisaitl vyhrál buly nad Roslovicem a Oilers tak mohli velmi rychle dostat puk ven z obranného pásma.
     
    15:32
    Rozhodčí jsou zatím hodně hákliví na střety, ve kterých nefiguruje kotouč. Přesilovka znovu končí předčasně kvůli nedovolenému bránění od Kristiana Veselainena, jenž najel do Larssona.
     
    16:14
    Adam Lowry si dal trochu načas se zakončením, které Talbot vyrazil a měl štěstí, že Trouba neměl tušení, že má puk pod nohama. K dorážce do odkryté branky tak nemohlo dojít.
     
    17:12
    Lemieux přečetl úmysl Draisaitla, který se nedokázal prosmýknout mezi domácím hráčem a pravým mantinelem.
     
    17:14
    Domácí v plném počtu.
     
    17:32
    Hosté v plném počtu.
     
    18:17
    Morrissey přihrávkou podél modré čáry oslovil parťáka Troubu, jehož střela tahem byla hodně nepřesná a zastavila se jen o zadní mantinel.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:23
    Andrew Copp čistým způsobem vypíchl puk Marodymu, který jej vzápětí sekl do ruky a daroval tím Tryskáčům přesilovou hru.
     
    19:45
    Jack Roslovic dostal vynikající pas od nedívajícího se Morrisseyho, díky rychlosti se dostal za obranné duo Oilers, ovšem po rychlé stahovačce na forhend Talbotovu klec přestřelil!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Edmonton rozehrál tento duel mnohem lépe a moc nepouštěl svého soupeře do hry. Comrie si na nedostatek práce rozhodně nestěžoval, celkem na něj šlo sedmnáct střel, přičemž na jednu z nich nestačil. Stalo se tak v jedenácté minutě, kdy ho z úniku překonal finský talent Puljujärvi. Winnipeg hrozil hlavně z rychlých kontrů, na překonání Talbota to ale nestačilo ani v jednom případě a do šaten se tak jde za stavu 1:0 pro domácí Oilers.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 17 – 8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Jets pokračují v přesilové hře a už se usadili v útočném pásmu, kde se snaží vymyslet recept na čtveřici obránců uskupených do čtverce.
     
    20:48
    Chiasson vyhazuje a domácí v klidu střídají. Jets navíc pokazili rozehrávku a ztratili cenné vteřiny.
     
    21:23
    Domácí v plném počtu.
     
    21:45
    Stanley od modré asi nahazoval, ale nenašel spoluhráče ani branku. Poté přihrál doprava, kde hráče s pukem odzbrojil Rieder.
     
    22:05
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Rattie ve středním pásmu posunul puk dopředu, kde s pukem na holi trestuhodně zaváhal Stanley. Kotouče se snadno zmocnil McDavid a přihrál doprava RYANU NUGENTU-HOPKINSOVI, jenž z první poslal puk mimo dosah Comrieho. Asistence: Connor McDavid, Ty Rattie.
    22:05 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:0
     
    22:41
    Na ledě čtvrtý útok s Michaelem Špačkem na křídle. Sami Niku vystřelil od modré, leč hokejka Puljujärviho srazila puk do ochranné sítě.
     
    23:29
    Rychlý přechod Edmontonu do útoku zakončoval Puljujärvi, který těsně před Comriem tentokrát neuspěl, protože se mu do cesty postavil levý gólmanův beton.
     
    24:25
    Marody přenesl puk z levého mantinelu doprava, ale Bouchard z vrcholku pravého kruhu minul prostor mezi tyčemi.
     
    24:43
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Také Jets poprvé skórují a snižují na rozdíl jediného gólu! Seth Griffiths si ve středním pásmu bruslemi zpracoval těžkou přihrávku od Morrowa a roztáhl hru z osy hřiště doprava na MARKA DAŇA, který rychle zasekl a tím si udělal prostor ke střele švihem, na kterou Talbot nedosáhl. Pro slovenského šikulu je to už druhý gól v přípravě. Asistence: Seth Griffith, Joe Morrow.
    24:43 Marko DAŇO - 2:1
     
    25:53
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    I další akce hostů končí gólem a dvoubrankový náskok Edmontonu je rázem pryč! Parádní gólová souhra začala u Taneva, který z rohu vrátil puk na modrou. Morrissey pak přenesl hru k pravému mantinelu, odkud Copp odcentroval do brankoviště a tam se dobře nastavenou holí prosadil ADAM LOWRY. Asistence: Andrew Copp, Josh Morrissey.
    25:53 Adam LOWRY - 2:2
     
    26:36
    Dennis Everberg clonil Talbotovi a spoluhráčovu střelu od modré čáry ještě tečoval. Do branky tentokrát puk nepřesměroval.
     
    26:58
    Na druhé straně to z pravého mantinelu zkoušel aktivní Jesse Puljujärvi, nicméně jistý Comrie jeho pokus vyrazil do hlediště. Následuje reklamní pauza.
     
    27:35
    Winnipeg vybojoval puk za vlastní brankou a vydal se vstříc Talbotovi, který si připsal první úspěšný zákrok v této třetině po bekhendu Taneva.
     
    28:30
    Draisaitl si několik vteřin dobře kryl puk a přitom se posouval podél mantinelu na levou stranu, kde nakonec přihrál Lucicovi, ale tomu ihned upálil kotouč Morrow.
     
    28:52
    Nugent-Hopkins chytrou zadovkou oslovil Draisaitla, který už nic nevymýšlel a pálil, jenže dobře reagujícího Erica Comrieho nepokořil.
     
    29:04
    Connor McDavid dával kotouč pod sebe na Rattieho, který z mezikruží rovněž narazil na zákrok rozchytaného Comrieho.
     
    29:47
    A ještě jednou chytrá nahrávka McDavida, jenž z krátkého mantinelu opět našel v dobré pozici Rattieho, ovšem výsledek byl stejný jako před chvíli.
     
    30:05
    Michael Špaček si zatím svým výkonem asi neřekl o místo v prvním týmu Jets. Teď přidržel Khairu a už podruhé míří na trestnou lavici určenou hráče Winnipegu.
     
    30:39
    Brandon Tanev vyklekával střelu Klefboma, kterou schytal někam do zad a sudí citlivě ihned přerušili hru. Doufejme, že se nebude jednat o nic vážného.
     
    31:07
    Nugent-Hopkins na dva metry přihrál napřaženému Draisaitlovi, jehož rána z první neměla přesnost a vyděsila jen diváky za brankou Jets.
     
    31:34
    Celek z Manitoby získal kotouč a v oslabení i zaútočil. Everbergův pokus byl každopádně jenom propagačního typu.
     
    32:05
    Hosté v plném počtu.
     
    32:34
    Z urputného souboje vyletěl puk směrem na hostující branku, Comrie naštěstí pro Jets dával pozor a nepustil laciný gól.
     
    32:57
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers se v gólově bohaté druhé třetině vrací do vedení! Chiasson nejprve narazil na vytaženou levou nohu hostujícího gólmana. Akce Edmontonu ale pokračovala, když Marody z otočky přihrál do mezikruží TY RATTIEMU a ten už se zakončením z prvního doteku nemýlil. Comrie šel rychle k zemi a puk naopak do horní poloviny branky. Asistence: Cooper Marody.
    32:57 Ty RATTIE - 3:2
     
    33:58
    Tanev objel domácí klec a vrátil puk na modrou, kde sice byl Trouba, ale střela mu absolutně nesedla, což publikum kvitovalo.
     
    34:25
    Trochu chaotické okamžiky před Talbotem, jehož spoluhráči už jsou hodně dlouho na ledě. Týká se to i českého beka Jakuba Jeřábka.
     
    35:19
    Nakonec se Edmonton osvobodil, aniž by čelil nějaké vážnější šanci. Na druhé straně naopak musel zasahovat Comrie proti střele Ryana McLeoda z pravého kruhu.
     
    36:14
    Pontus Åberg nabral rychlost a zajel za branku, odkud ještě vracel puk do ohně, ale dojíždějící Marody trefil jenom padajícího Comrieho.
     
    36:45
    JC Lipon táhl puk ven z obranné třetiny Jets, ale poslal ho na jednu ze střídaček. Vhazovat se bude po levici Erica Comrieho.
     
    37:18
    Tanev bekhendovým obloučkem našel na koncové čáře Lowryho, který si puk rukavicí sklepl pod sebe, ale Talbot si u své levé tyčky dal pozor na případné zakončení z úhlu.
     
    37:29
    Copp vyjel z pravého kruhu a předním nechal kotouč Stanleymu. Do jeho střely ještě sahal Lowry, ale puk poslal jenom do Talbotovy výstroje.
     
    38:29
    Zničehonic se Mason Appleton dostal do zajímavé palebné pozice. Byl z ní ale trochu překvapen a střela se mu vůbec nepovedla. McDavid rychle otočil hru a přihrál doprava Rattiemu, jenž trefil Morrisseyho.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:19
    Daňo nabil na modrou čáru Poolmanovi, jehož střelu z první pro změnu pokazil na ose hřiště dobře postavený Jujhar Khaira.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce se hrál vynikající hokej, který rozhodně nepřipomínal přípravné utkání. Oilers byli po změně stran opět o něco aktivnější a zásluhou Nugenta-Hopkinse navýšili svůj náskok na 2:0. Podobně se ale nedařilo domácímu brankáři Talbotovi, který první dvě střely mířící na jeho branku propustil, a tak po gólech Daňa a Lowryho bylo zničehonic vyrovnáno. Edmonton ale dobře zareagoval, znovu přeřadil na vyšší rychlostní stupeň a vrátil se do vedení gólem Ty Rattieho, pro kterého to byl v přípravě už třetí zásah.
     
    Střely na branku: 28 – 17 (17:8, 11:9).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Copp na útočné modré zachytil pokus o vyhození a předal puk Lowrymu. Do jeho střely vložil hůl Larsson a přesměroval ji do ochranné sítě.
     
    40:51
    Stanley si krásně vyměnil kotouč s Griffithem a vyšachoval tím obranu Oilers, jež pouze přihlížela střele z levého kruhu a Talbotův zákrok pravým ramenem!
     
    41:40
    Jesse Puljujärvi byl sám a když se nedočkal podpory, tak zkusil vystřelit přes obránce, nicméně kotouč poslal zpoza pravého kruhu nad branku.
     
    42:20
    Čtvrtý útok Winnipegu se dostal z tlaku. Špačkovu přihrávku při přechodu do útoku Everberg ale nezpracoval a hra se vrací ke Comriemu.
     
    42:58
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Na konci třiapadesáté minuty o sobě dala vědět největší zbraň domácího týmu, který vede 4:2! Ty Rattie uklidnil hru u červené čáry a počkal si na příjezd CONNORA MCDAVIDA, který se nebál jet proti dvěma bekům a přes jednoho z nich vyslal pod břevno nechytatelnou střelu tahem. Asistence: Ty Rattie, Evan Bouchard.
    42:58 Connor MCDAVID - 4:2
     
    44:02
    Jets se mohou vrátit do hry v přesilovce. Leon Draisaitl mimo hlavní dění zbytečně najel do Griffithe a dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    44:37
    Trouba dal puk kolegovi Morrisseymu, jehož střelu zablokoval Bear a Oilers se díky tomu snadno osvobodili.
     
    45:20
    Hosté v jedné lajně přejeli útočnou modrou, puk nakonec dostal Niku, ale z dálky o velký kus minul Talbotovu klec.
     
    45:34
    Přesný nebyl ani Brendan Lemieux, puk po jeho střele rozvlnil pouze ochrannou síť a hra je vykázána do středního pásma.
     
    46:01
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté skórují vteřinu před koncem přesilové hry a mažou tím polovinu svého manka! Joe Morrow přihrávkou podél modré čáry nechal puk Nikuovi, který tentokrát nepálil zpoza levého kruhu, ale chytře poslal křižnou přihrávku na ANDREW COPPA. Ten měl poměrně velké starosti se zpracováním, ale nakonec se srovnal ke střele z těžkého úhlu, která se ještě vešla mezi bližší tyč a natahujícího se Talbota. Asistence: Sami Niku, Joe Morrow.
    46:01 Andrew COPP - 4:3
     
    46:40
    Jujhar Khaira podrazil Michaela Špačka a opět poslal Edmonton do oslabení! Jets naopak mají ideální příležitost ke srovnání.
     
    46:56
    Leon Draisaitl uspěl na buly a domácí mohli dvakrát vyhodit puk až k brance, kterou stráží Eric Comrie.
     
    47:24
    Morrisseyho přihrávka doprava byla pro Appletona příliš dlouhá a puku se znovu zmocnili Oilers, kteří ho dostali do bezpečí.
     
    48:05
    Rychlý protiútok Edmontonu nevyšel i přes hvězdné obsazení. McDavid zachytil puk na obranné modré a upaloval kupředu. Přes ležícího beka přihrál až na poslední chvíli a Nugent-Hopkins už na jeho centr zleva nedosáhl.
     
    48:40
    Domácí v plném počtu.
     
    48:58
    Tato přesilovka se Winnipegu vůbec nepovedla, Tryskáči mohou být rádi, že v ní neinkasovali. Problémy můžou mít i po odpískaném icingu.
     
    49:06
    Teď už můžou hosté v klidu dokončit předtím neuskutečněné střídání. Klefbomova propagační střela od modré byla pro Comrieho velmi snadná pro chycení.
     
    49:36
    Lemieux inkasoval tvrdý hit od Larssona. Domácí pak ale ztratili puk, jenž zadarmo dostal Daňo, ale chybu v rozehrávce Oilers nijak nepotrestal.
     
    50:11
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Eric Comrie chytá velmi dobrý zápas, ale přesto inkasuje už pátý gól! Domácí se přes Boucharda a Rattieho bleskově přesunuli z obrany do útoku. McDavid díky své rychlosti získal prostor na centr, který RYAN NUGENT-HOPKINS tentokrát přijal a snadno překonal přesunujícího se gólmana. Asistence: Connor McDavid, Ty Rattie.
    50:11 Ryan NUGENT-HOPKINS - 5:3
     
    50:35
    Bouchardova tečovaná střela od modré byla nepřesná a domácí se museli vrátit k obranné modré čáře, odkud špatně rozehráli jenom na hokejku Morrisseyho.
     
    51:05
    Draisaitl posunul puk na svého německého krajana Riedera, který měl rychlost, ale z pravého kruhu netrefil bránu.
     
    51:24
    Na druhé straně se snažil snížit aktivní Lowry, ale zleva také nemířil přesně. Snažení Jets tím ale ještě nekončí.
     
    52:18
    Marko Daňo přijel podpořit Lemieuxe, ale hosté přesto přišli o pásmo. Protiakce Oilers pak trvala jen chvíli, odzbrojen byl Puljujärvi.
     
    52:53
    Špaček slabě nahazoval ze středového kruhu, Talbot sice musel zasahovat, ale kotouč odrazil na hokejky svých kolegů z obrany.
     
    53:42
    McDavid poznal tvrdost mantinelů za Comrieho brankovištěm. Winnipeg měl klid na rozehrávku, ale vyprodukoval z ní icing.
     
    54:09
    Trouba nohou rozhodil Nugenta-Hopkinse a hosté se přesunuli do útočného pásma, kde však pobyli jen několik málo vteřin.
     
    54:39
    Logan Stanley zpoza levého kruhu minul. Lowry pak zprava centroval na Morrowa, ale ten letící puk nezpracoval.
     
    55:07
    Oilers neprošli přes střední pásmo, ze kterého naopak vyplaval rozjetý Marko Daňo, ale narazil na pozorného Adama Larssona.
     
    55:33
    Znovu jenom důkaz toho, jak jsou dnes rozhodčí citliví na nedovolené bránění. Za dohrání Larssona je nekompromisně poslán na trestnou lavici Brendan Lemieux.
     
    56:01
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a podle všeho rozhodují o své třetí výhře ze tří přípravných zápasů! Klefbom během nekonečné série přihrávek přenesl hru od modré čáry k pravému mantinelu na Draisaitla. Toho Lowry vůbec nedostupoval a německý forvard mohl několik vteřin stát v kruhu pro vhazování. Z úhlu nakonec silně nastřelil puk do brankoviště a v něm se ocitla čepel MILANA LUCICE, který zblízka přidal už šestý gól Oilers. Asistence: Leon Draisaitl, Oscar Klefbom.
    56:01 Milan LUCIC - 6:3
     
    56:57
    Dennis Everberg se jako člen čtvrté lajny obětoval pro tým a skočil do střely Boucharda, kterou tělem srazil do ochranné sítě.
     
    57:55
    Larssonův nástřel od modré čáry lehce tečoval jeho krajan Pontus Åberg, nicméně Comrie zasahovat nemusel.
     
    58:24
    Žádné drama se podle všeho konat nebude, Edmonton si hlídá svůj náskok a neustále tlačí na trochu odevzdaně působící hráče Winnipegu.
     
    58:45
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Spojení Connora McDavida a TY RATTIEHO se zatím zdá být jako geniální nápad. Tato dvojice je dnes nezastavitelná a postarala se o další gól. McDavid tentokrát potáhl puk po pravé straně a udržel na svých zádech Poolmana. Z rohu nakonec přihrál do mezikruží na volného Rattieho, který se prosadil povedenou střelou z první. Asistence: Connor McDavid, Adam Larsson.
    58:45 Ty RATTIE - 7:3
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:47
    Nurse špatně přihrál přes střední pásmo. Za domácí brankou se pak nechal obrat i Bouchard, ovšem Daňo po přihrávce Lemieuxe z levého kruhu minul.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Souboj dvou kanadských soupeřů nabídl vynikající hokej okořeněný rovnou desítkou gólů! Na první dva zásahy Edmontonu ještě hosté z Manitoby dokázali zareagovat dvěma góly během dvou minut. Od té doby už ale v ofenzivě vládli Oilers vedení čtyřbodovým Connorem McDavidem. Tomu dnes excelentně sedla spolupráce s Ty Rattiem, který byl dokonce u pěti gólů! Todd McLellan si zatím musí mnout ruce z fungování svého útoku, jenž za tři zápasy nastřílel už osmnáct branek.
     
    Střely na branku: 37 – 23 (17:8, 11:9, 9:6).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Ty Rattie (EDM) 2+3
    2. Connor McDavid (EDM) 1+3
    3. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) 2+0.
     
    Československá stopa v utkání:
    Jakub Jeřábek (EDM)

    0+0, 0 střel, +1, 0 TM, 3 hity, čas na ledě 17:31
    Marko Daňo (WPG)
    1+0, 3 střely, -1, 0 TM, 1 hit, čas na ledě 14:34
    Michael Špaček (WPG)
    0+0, 2 střely, -2, 4 TM, 0 hitů, čas na ledě 12:21.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám klidný páteční den. (05:49:11)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 11. Puljujärvi (Bear), 23. Nugent-Hopkins (McDavid, Rattie), 33. Rattie (Marody), 43. McDavid (Rattie, Bouchard), 51. Nugent-Hopkins (McDavid, Rattie), 57. Lucic (Draisaitl, Klefbom), 59. Rattie (McDavid, Larsson) – 25. Daňo (Griffith, Morrow), 26. Lowry (Copp, Morrissey), 47. Copp (Niku, Morrow)


    Edmonton Oilers: Talbot (Koskinen) – Larsson, Klefbom, Bouchard, Nurse, Bear, Garrison, Jeřábek – Rattie, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Rieder, Draisaitl, Lucic (A) – Puljujärvi, McLeod, Khaira – Åberg, Marody, Chiasson – Yamamoto.
    Winnipeg Jets: Comrie (Brossoit) – Trouba, Morrissey (A), Morrow, Stanley, Poolman, Niku – Tanev, Lowry (A), Copp (A) – Appleton, Roslovic, Vesalainen – Daňo, Griffith, Lemieux – Lipon, Everberg, Špaček.

    Rozhodčí: Rank, Skilliter – Shewchyk, Gibbons

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri