Montreal – Washington 5:2 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 2:0 (kon.) | Detroit – Chicago 4:2 (kon.)
Minnesota – Dallas 1:3 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 7:3 (kon.) | Anaheim – San Jose 3:7 (kon.)
Vancouver – Los Angeles 4:3 (2:1 po s.n.) | Los Angeles – Vegas 2:7 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
7:3 (1:0, 2:2, 4:1)
Winnipeg Jets
Pátek 21.09.2018, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:45 Ty RATTIE - 7:3
     
    58:45
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Spojení Connora McDavida a TY RATTIEHO se zatím zdá být jako geniální nápad. Tato dvojice je dnes nezastavitelná a postarala se o další gól. McDavid tentokrát potáhl puk po pravé straně a udržel na svých zádech Poolmana. Z rohu nakonec přihrál do mezikruží na volného Rattieho, který se prosadil povedenou střelou z první. Asistence: Connor McDavid, Adam Larsson.
    56:01 Milan LUCIC - 6:3
     
    56:01
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a podle všeho rozhodují o své třetí výhře ze tří přípravných zápasů! Klefbom během nekonečné série přihrávek přenesl hru od modré čáry k pravému mantinelu na Draisaitla. Toho Lowry vůbec nedostupoval a německý forvard mohl několik vteřin stát v kruhu pro vhazování. Z úhlu nakonec silně nastřelil puk do brankoviště a v něm se ocitla čepel MILANA LUCICE, který zblízka přidal už šestý gól Oilers. Asistence: Leon Draisaitl, Oscar Klefbom.
     
    55:33
    Znovu jenom důkaz toho, jak jsou dnes rozhodčí citliví na nedovolené bránění. Za dohrání Larssona je nekompromisně poslán na trestnou lavici Brendan Lemieux.
    50:11 Ryan NUGENT-HOPKINS - 5:3
     
    50:11
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Eric Comrie chytá velmi dobrý zápas, ale přesto inkasuje už pátý gól! Domácí se přes Boucharda a Rattieho bleskově přesunuli z obrany do útoku. McDavid díky své rychlosti získal prostor na centr, který RYAN NUGENT-HOPKINS tentokrát přijal a snadno překonal přesunujícího se gólmana. Asistence: Connor McDavid, Ty Rattie.
     
    46:40
    Jujhar Khaira podrazil Michaela Špačka a opět poslal Edmonton do oslabení! Jets naopak mají ideální příležitost ke srovnání.
    46:01 Andrew COPP - 4:3
     
    46:01
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté skórují vteřinu před koncem přesilové hry a mažou tím polovinu svého manka! Joe Morrow přihrávkou podél modré čáry nechal puk Nikuovi, který tentokrát nepálil zpoza levého kruhu, ale chytře poslal křižnou přihrávku na ANDREW COPPA. Ten měl poměrně velké starosti se zpracováním, ale nakonec se srovnal ke střele z těžkého úhlu, která se ještě vešla mezi bližší tyč a natahujícího se Talbota. Asistence: Sami Niku, Joe Morrow.
     
    44:02
    Jets se mohou vrátit do hry v přesilovce. Leon Draisaitl mimo hlavní dění zbytečně najel do Griffithe a dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
    42:58 Connor MCDAVID - 4:2
     
    42:58
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Na konci třiapadesáté minuty o sobě dala vědět největší zbraň domácího týmu, který vede 4:2! Ty Rattie uklidnil hru u červené čáry a počkal si na příjezd CONNORA MCDAVIDA, který se nebál jet proti dvěma bekům a přes jednoho z nich vyslal pod břevno nechytatelnou střelu tahem. Asistence: Ty Rattie, Evan Bouchard.
    32:57 Ty RATTIE - 3:2
     
    32:57
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers se v gólově bohaté druhé třetině vrací do vedení! Chiasson nejprve narazil na vytaženou levou nohu hostujícího gólmana. Akce Edmontonu ale pokračovala, když Marody z otočky přihrál do mezikruží TY RATTIEMU a ten už se zakončením z prvního doteku nemýlil. Comrie šel rychle k zemi a puk naopak do horní poloviny branky. Asistence: Cooper Marody.
     
    30:05
    Michael Špaček si zatím svým výkonem asi neřekl o místo v prvním týmu Jets. Teď přidržel Khairu a už podruhé míří na trestnou lavici určenou hráče Winnipegu.
    25:53 Adam LOWRY - 2:2
     
    25:53
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    I další akce hostů končí gólem a dvoubrankový náskok Edmontonu je rázem pryč! Parádní gólová souhra začala u Taneva, který z rohu vrátil puk na modrou. Morrissey pak přenesl hru k pravému mantinelu, odkud Copp odcentroval do brankoviště a tam se dobře nastavenou holí prosadil ADAM LOWRY. Asistence: Andrew Copp, Josh Morrissey.
    24:43 Marko DAŇO - 2:1
     
    24:43
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Také Jets poprvé skórují a snižují na rozdíl jediného gólu! Seth Griffiths si ve středním pásmu bruslemi zpracoval těžkou přihrávku od Morrowa a roztáhl hru z osy hřiště doprava na MARKA DAŇA, který rychle zasekl a tím si udělal prostor ke střele švihem, na kterou Talbot nedosáhl. Pro slovenského šikulu je to už druhý gól v přípravě. Asistence: Seth Griffith, Joe Morrow.
    22:05 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:0
     
    22:05
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Rattie ve středním pásmu posunul puk dopředu, kde s pukem na holi trestuhodně zaváhal Stanley. Kotouče se snadno zmocnil McDavid a přihrál doprava RYANU NUGENTU-HOPKINSOVI, jenž z první poslal puk mimo dosah Comrieho. Asistence: Connor McDavid, Ty Rattie.
     
    19:45
    Jack Roslovic dostal vynikající pas od nedívajícího se Morrisseyho, díky rychlosti se dostal za obranné duo Oilers, ovšem po rychlé stahovačce na forhend Talbotovu klec přestřelil!
     
    19:23
    Andrew Copp čistým způsobem vypíchl puk Marodymu, který jej vzápětí sekl do ruky a daroval tím Tryskáčům přesilovou hru.
     
    15:32
    Rozhodčí jsou zatím hodně hákliví na střety, ve kterých nefiguruje kotouč. Přesilovka znovu končí předčasně kvůli nedovolenému bránění od Kristiana Veselainena, jenž najel do Larssona.
     
    15:14
    Darnell Nurse u zadního mantinelu dohrál Lemieuxe a dostává menší trest za hrubost. První přesilovku si zahrají také hráči Winnipegu.
     
    12:22
    Přesilovka Oilers ale trvala velmi krátce. Jesse Puljujärvi sledoval přihrávku mezi jeho kolegy z obrany a přitom vrazil do Taneva, což bylo posouzeno jako nedovolené bránění.
     
    11:50
    A právě český útočník Michael Špaček ve středním pásmu zezadu zadržel McDavida a vyfasoval dvě minuty za držení. Trochu zbytečné, neboť v souboji vůbec nebyl puk.
    10:16 Jesse PULJUJÄRVI - 1:0
     
    10:16
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a dostávají se do vedení! Ehan Bear přihrál z obranné třetiny do středního pásma na JESSE PULJUJARVIHO, který na minimálním prostoru nabral obrovskou rychlost, velmi snadno se tím dostal za couvající obránce a bekhendovým blafákem dostal puk za bezmocného Comrieho. Asistence: Ethan Bear.
     
    08:51
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Jacob Trouba – 2 min., hákování).
     
    06:06
    Evan Bouchard propadl na útočné modré. Do úniku se dostal Copp, který bekhendovým blafákem mířil mezi betony, ovšem ty Talbot sklapl k sobě včas.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 11. Puljujärvi (Bear), 23. Nugent-Hopkins (McDavid, Rattie), 33. Rattie (Marody), 43. McDavid (Rattie, Bouchard), 51. Nugent-Hopkins (McDavid, Rattie), 57. Lucic (Draisaitl, Klefbom), 59. Rattie (McDavid, Larsson) – 25. Daňo (Griffith, Morrow), 26. Lowry (Copp, Morrissey), 47. Copp (Niku, Morrow)


    Edmonton Oilers: Talbot (Koskinen) – Larsson, Klefbom, Bouchard, Nurse, Bear, Garrison, Jeřábek – Rattie, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Rieder, Draisaitl, Lucic (A) – Puljujärvi, McLeod, Khaira – Åberg, Marody, Chiasson – Yamamoto.
    Winnipeg Jets: Comrie (Brossoit) – Trouba, Morrissey (A), Morrow, Stanley, Poolman, Niku – Tanev, Lowry (A), Copp (A) – Appleton, Roslovic, Vesalainen – Daňo, Griffith, Lemieux – Lipon, Everberg, Špaček.

    Rozhodčí: Rank, Skilliter – Shewchyk, Gibbons

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri