Poruba 2011 – Litoměřice 4:5 (kon.) | Benátky n/J – Ústí n/L 2:7 (kon.) | Slavia – Kladno 4:3 (kon.)
Přerov – Kadaň 5:0 (kon.) | Motor ČB – Prostějov 4:3 (kon.) | Vsetín – Třebíč 4:3 (kon.)
Jihlava – Havířov 1:3 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:3 (3:1, 0:1, 1:1)
LHK Jestřábi Prostějov
Sobota 22.09.2018, 17:00 • Budvar aréna • Chance liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě to je pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:21:07)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 43 – 20
    Střely mimo: 8 – 10
    Zblokované střely: 13 – 11
    Vhazování: 30 – 35
    Přesilové hry: 1/6 – 2/5
     
    Zápas provázely také značné boje nejen na ledě, ale i v hledišti. Několikrát jsme byli svědky soubojů ochranky a hostujících fanoušků. Za domácí tým šel dokonce do kotle Prostějovských vyjednávat Stanislav Bednařík a nutno dodat, že po jeho zásahu se emoce trochu zklidnily. Dokonce to na pár okamžiků zpomalilo hru, jelikož sudí chvíli čekali, jak se situace vyvine. Po několika desítkách vteřin se však pokračovalo ve hře.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec dotáhl do vítězného konce Motor, který byl v průběhu zápasu jasně lepším týmem a tři body si zasloužil. Do třetí třetiny vstoupili Jihočeši dobře, jelikož se prosadili Miloslav Čermák. Prostějov se nevzdal a ve třetí třetině rozhodně předvedl nejlepší výkon v utkání, díky čemuž snížil na rozdíl jedné branky zásluhou Tomáše Divíška, který vstřelil branku o hůl Reného Vydareného.

    Budějovické mohly za celý zápas mrzet dvě neproměněná trestná střílení, která byla nařízena po jasných situacích. Své možnosti nevyužili Zdeněk Doležal ani Cody Bradley.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    To vypadá pro Budějovice dobře! Lukáš Endál s velkými problémy, ale poslal puk tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    59:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:25
    To bude ještě drama v závěrečných vteřinách! Motor totiž vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Minuta do konce!
     
    58:43
    Prostějovští jsou poprvé za zápas v tlaku v útočné třetině. Celá pětka Motoru toho má celkem dost, ale podařilo se jí dostat puk alespoň za modrou.
     
    58:04
    Obrovská šance na srovnání! Tomáš Karpov dostal křižný pas a byl úplně sám před gólmanem, přesto počkal, než k němu dojel Kutlák, který jeho pokus zastavil.
     
    57:46
    Prostějov to zkouší v šesti!
     
    57:29
    Do konce utkání nám chybí něco málo přes dvě a půl minuty a Motor stále vede o jednu branku! Vypadá to však, že ještě máme zaděláno na drama.
     
    56:48
    Prostějovští protečovali kotouč do útočného pásma, kde se strhnul boj o puk. Ten však vyhráli domácí hráči, kteří oddalují tlak Prostějovských.
     
    55:53
    Škoda, že Čermák musel počkat, než Babka přejede útočnou modrou. Takhle mohl jít sám na gólmana, nebo z toho mohlo být přečíslení dva na jednoho.
     
    55:21
    Vzápětí dobrá šance na straně Motoru! Endál ujel se spoluhráči z lajny do přečíslení. Vzal to celé na sebe, ale jeho ránu Neužil vyrazil ramenem.
     
    55:08
    Dobrá střela v podání prostějovského obránce. Strmeň toho moc neviděl, přesto dokázal puk vytěsnit lapačkou mimo tři tyče.
     
    54:53
    Zdeněk Kutlák vzal celou akci na sebe. Najel si s pukem a vyslal nebezpečnou ránu zápěstím na zadní tyč. Neužil musel přijít se zákrokem lapačkou. Následuje komerční přestávka.
     
    53:58
    Škoda pro budějovické hráče! Babka dobře zastavil puk na mantinelu. Chvíli mu však trvalo, než si všiml, že u branky je osamocený Jakub Doktor. Když si toho všiml, bylo již pozdě a Doktor byl odzbrojen.
     
    53:20
    Divíšek je na ledě!
     
    53:06
    Dobrá pozice Davida Gilberta! Ten pálil z prostoru mezi kruhy, ovšem jeho rána jen prosvištěla okolo tyče hostující brány.
     
    52:32
    Motor se usadil v pásmu a chvíli kombinoval. Pak přišla střela Fillmana, se kterou měl Neužil problémy, jenže puk nakonec vyrazil mimo.
     
    51:36
    Nepřesná přihrávka málem zapříčinila rychlý protiútok hostí. Nakonec ovšem přišli domácí jen o pásmo, nikoliv o kotouč.
     
    51:20
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Divíšek – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:09
    Do Budvar arény si našlo cestu 5504 diváků!
     
    50:40
    Dvořáček jel sám na gólmana, jenže na poslední chvíli byl vyrušen vracejícím se obráncem. Strmeň si tak jeho pokus pohlídal.
     
    50:11
    Heřman táhl protiútok tři na jednoho. Rozhodl se pro střelu, jenže do té mu lehl první protihráč. Škoda pro domácí tým, to byla dobrá šance.
     
    49:36
    Martin Novák chtěl vyslat přihrávkou o mantinel Lukáše Endála, jenže jeho pas byl hodně prudký a bylo odpískáno zakázané uvolnění.
     
    48:37
    Máme zde komerční pauzu!
     
    47:59
    Ladislav Havlík dobře pálil, ale jeho ránu zablokoval Zdeněk Kutlák, od kterého se kotouč odrazil mimo nebezpečí. Jestřábi zůstávají v pásmu.
     
    47:03
    Obrovská šance Bradleyho! Heřman ho vyslal do samostatného úniku. Domácí útočník mířil dobře mezi betony, jenže Neužil předvedl parádní zákrok!
     
    46:23
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Motor si střílí vlastní branku, a tak Prostějov využívá přesilovou hru! TOMÁŠ DIVÍŠEK chtěl zamést puk přes brankoviště, jenže trefil jen hokejku Vydareného, od které se puk odrazil za brankovou čáru. Asistence: Tomáš Nouza.
     
    46:05
    Prostějovu začíná přesilovka!
     
    45:52
    Jeden z českobudějovických hráčů dostal jednoznačně vysokou holí, avšak ani jeden z rozhodčích to neviděl. Havlíkovi poté nesedla střela.
     
    44:45
    Žiga Pavlin odebral puk u svého brankoviště a poslal Pýchu do útoku. ten využil toho, že obránci odjeli s jeho spoluhráči a pálil na zadní tyč. Zde ovšem předvedl dobrý zákrok betonem Neužil!
     
    44:29
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miloslav Čermák – 2 min., podrážení).
     
    44:24
    Motor přes těžkosti v počátku udržel útočné pásmo a dostal se do kombinace. Nakonec pálil z první Pavlin a Neužil měl co dělat, aby jeho ránu udržel.
     
    44:05
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Karpov – 2 min., podrážení).
     
    44:00
    Dobře to vymyslel René Vydarený. Ten měl puk na holi za soupeřovo brankou a poslal ho před bránu, kam si sjížděl Gilbert, ten ovšem nezakončil.
     
    43:27
    Nádherná akce v podání třetí lajny plní mladíků. Beránek našel na útočné modré Nováka, který poslal do úniku Dančišina. Ten Neužila rychlou střelou překonal, jenže jeho rána se zastavila o spojnici!
     
    42:38
    Lukáš Endál chtěl pálit z první, jenže puk měl rotaci, a tak mu jen vyskočil nad hokejku. Poté se k němu dostali hostující, kteří se ženou do útoku.
     
    41:58
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budějovickým vstupy do třetin většinou vycházejí, což se ukázalo i v tento moment. MILOSLAV ČERMÁK získal puk u mantinelu a vypálil na zadní tyč, kam kotouč také propadl. Asistence: Jakub Babka.
     
    41:08
    Také Pavlinovi kotouč přeskočil hokejku. Domácím obráncům se zatím nedaří ve třetí třetině udržet útočné pásmo.
     
    40:19
    Mitch Fillman nezachytil prudký pas na modré a Prostějov se dostal do útočné třetiny. Nic kloudného zde nevymyslel a do útoku se žene Motor.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po dvou třetinách:

    Střely na branku: 34 – 11
    Střely mimo: 7 – 4
    Zblokované střely: 10 – 7
    Vhazování: 22 – 24
     
    Už jsou za námi dvě třetiny dnešního utkání a domácí tým stále vede, už je to však jen o jednu branku! Motor sice mlel svého soupeře drtivou většinu periody, jenže Jestřábi měli k dispozici přesilovou hru na konci dvacetiminutovky, kterou využil Tomáš Nouza

    Další třetina začne přibližně v 18:52.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:02
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov využívá přesilovou hru a už je to zase jen o gól! TOMÁŠ NOUZA vypálil na přední tyč a kotouč propadl Strmeňovi mezi tělem a tyčkou. Nejspíše se o něj puk i otřel. Asistence: Lukáš Žálčík.
     
    38:36
    Jakub Doktor obětavě schytal střelu od modré někam pod koleno. Vystřídat ovšem nemůže, a tak se snaží udržet alespoň na nohou a blokovat pasy.
     
    37:54
    Prostějovští ve velmi těžké pozici udrželi útočné pásmo a kombinují. Zatím je to však bez střelby a Strmeň zatím nemusel zasahovat.
     
    37:35
    Zajímavost ze statistik! Druhá asistence u poslední branky Motoru byla přidána domácí gólmanovi – Janu Strmeňovi. Ten tak zapisuje první bod.
     
    37:15
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miloslav Čermák – 2 min., sekání).
     
    36:51
    Zdeněk Kutlák dobře udržel puk v útočném pásmu. Poté poslal puk na Čermáka, který pálil od modré jen do míst, kde byl připravený Neužil.
     
    36:07
    Znovu gólovka Lukáše Endála! Jeho spoluhráč ho našel od rohu. Domácí útočník se přes tíseň dostal k zakončení, jenže jeho střela šla jen doprostřed.
     
    35:32
    Jakub Neužil nevymyslel zrovna dobrý pas po mantinelu. Tam si jako první totiž najel Dančišin, ovšem hostující gólman se stihl vrátit do brány.
     
    34:37
    Gilbert posílal přihrávku před bránu, kam si najížděl Martin Heřman. Tomu však puk na hůl nespadl a domácí útočník nedokázal zakončit.
     
    33:59
    Budějovice poslaly kotouč jen na zakázané uvolnění, a potom se musely několik vteřinek bránit. Celá pětka už ovšem stihla vystřídat.
     
    33:17
    Velmi dobrá práce v oslabení v podání Jakuba Babky a Jakuba Doktora. Ti ušetřili cenní vteřinky a Bradley se mezitím vrátil na led.
     
    32:48
    Alex Rašner pálil od modré, jenže jeho rána jen prolétla okolo pravé tyče Strmeňovy brány. Poté Budějovice vyhodily přes všechny čáry.
     
    32:29
    Konečně se Prostějovští dostali k nějaké střele, i když k trochu šťastné, když se puk odrazil od hokejky Žálčíka a Strmeně. Budějovický brankář situaci vyřešil.
     
    31:55
    Tomáš Nouza chtěl poslat prostrkávačku na rozjetého Lukáše Žálčíka, jenže přihrávka byla o něco delší, než by útočník hostí potřeboval.
     
    31:31
    Dobře to udělal Karel Plášil. Vystihl přihrávku na vrcholek kruhu, stihl tam dát hokejku, od které se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    31:17
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Cody Bradley – 2 min., hákování).
     
    31:09
    Prokeš je zpět na ledě! Prostějov přežil hodně perné chvilky a další branka Motoru visela ve vzduchu. Jestřábi si ovšem také zahrají početní výhodu.
     
    30:34
    Paráda v podání Motoru! Bradley poslal puk na teč Čermákovi, jenže jeho povedená teč skončila na tyči prostějovské brány!
     
    30:05
    Tentokrát se k trestnému střílení postavil Cody Bradley. Ten zkusil střelu nad beton, jenže Neužil jeho úmysl vystihl a puk vytěsnil mimo tři tyče.
     
    30:05
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Ladislav Havlík – trestné střílení, zdržování hry / padnutí na puk).
     
    29:36
    Už to vypadalo, že Budějovice ztratí puk, jenže Endál ho dokázal udržet v útočném pásmu. jihočeši tak nadále kombinují v útočné třetině.
     
    29:09
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Radek Prokeš – 2 min., sekání).
     
    29:07
    Zdráhal je na ledě! Budějovicím ovšem bude přesilová hra pokračovat, jelikož hosté se znovu provinili faulem. Nejprve však bude komerční pauza.
     
    28:55
    Žiga Pavlin tvrdě vypálil od modré, jenže jeho pumelici schytal první hráč hostujícího týmu, od něhož se puk odrazil mimo. Motoru končí pomalu přesilová hra.
     
    27:51
    Prostějov si teď hodně zahrával! Jeden z hostí si všiml, že puk je vidět a chtěl se s ním otočit a odpálit ho. Všiml si toho ovšem i Endál, který ho napadal. přesto Prostějovští nakonec vyhodili.
     
    27:20
    Posléze dobrá šance v podání Motoru. Fillman měl před sebou hodně prostoru, navíc Neužil nic neviděl. Přesto jeho ránu vyrazil, a poté ještě po puku skočil a ukryl ho v lapačce.
     
    27:14
    Prostějov hraje ve čtyřech!
     
    27:07
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jan Zdráhal – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    27:00
    Bradley ve velké šanci! Dobře to zkusil na zadní tyč, ale jeho ránu dokázal Neužil vytěsnit ramenem mimo tři tyče!
     
    26:20
    Domácí jsou v tlaku v útočném pásmu a Prostějovští se musí hodně ohánět. Teď si ovšem Budějovice nerozuměly a Jestřábi vyhodili přes všechny čáry.
     
    25:42
    Obrovská šance Lukáš Endála na navýšení náskoku. Ten dostal parádní křižný pas a zívala na něj prázdná brána. Domácí útočník ji ovšem netrefil a puk jen prolétl brankovištěm.
     
    25:22
    Už to vypadalo, že se hosté dostanou do kontru, ale David Gilbert odvedl skvělou defenzivní práci, když zastavil rozehrávku hostí.
     
    25:14
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Michael Foltýn – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:37
    Rychlý protiútok v podání Motoru! Nakonec dostal puk na modrou Vydarený, který možná pálil, možná posílal puk na teč. Neužil ho jen vyrazil před sebe, kde se snažil jeden z domácích poslat puk do brány, ovšem to se mu nepovedlo.
     
    24:06
    Pavel Novák byl ve svízelné situaci na středové čáře, a tak udělal to nejjednodušší, co mohl. Poslal puk až za bránu Neužila.
     
    23:29
    Pavel Pýcha to měl hodně těžké, přesto poslal puk na teč. Jeho nabídka šla hodně mimo branku a nikdo z jeho spoluhráčů neposlal kotouč mezi tři tyče.
     
    23:11
    Martin Novák byl na hraně faulu sražen za hostující brankou, ovšem píšťalka sudích zůstala němá. Poté Prostějov zahrál jen na zakázané uvolnění.
     
    22:37
    A situace na tribunách zatím rozhodně není v klidu. Do kotle hosté se dokonce vydal domácí generální manažer – Stanislav Bednařík!
     
    21:45
    Dobrý pokus Jihočechů! Jakub Doktor vystřelil ihned po buly a orazítkoval tyč hostující brány. neužil byl však u své přední tyče připravený.
     
    21:36
    Martin Heřman ukázal, že je šikovným hokejistou. Procpal se až ke střele, avšak ta byla sražena do ochranné sítě. Vhazování v útočném pásmu domácích.
     
    21:07
    Po chvíli čekání se rozhodčí rozhodli, že budou pokračovat ve hře, přestože situace na tribuně ještě rozhodně není klidná. Motor zahrál na icing.
     
    20:55
    Máme přerušenou hru, jelikož na tribuně se strhla rvačka! Ta je na druhé straně od obou kotlů, jenže Prostějovští by se rádi vydali na pomoc. Ochranka má plné ruce práce, aby se to více nerozjelo...
     
    20:54
    Na druhé straně pěkná akce Davida Gilberta! Ten si najížděl z úhlu, ale nakonec překvapil a chtěl poslat puk pod horní tyčku. Bránu však minul.
     
    20:19
    Radek Prokeš se dostával ke střele z velmi dobré pozice, jenže ta mu nakonec vůbec nesedla. Nakonec puk projel jen okolo brány.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky první třetiny:

    Střely na bránu: 18 – 4
    Střely mimo: 2 – 2
    Zblokované střely: 5 – 5
    Vhazování: 11 – 11
    Přesilové hry: 1/1 – 0/2
     
    A na tribunách to vře! strhla se nám druhá mela, a to máme za sebou teprve dvacet minut hry. Nakonec se vše uklidnilo, ale uvidíme, jak to bude v dalším průběhu zápasu.
     
    Je za námi prvních dvacet minut utkání mezi domácími Českými Budějovicemi a hostujícím Prostějovem, po kterých vedou Jihočeši 3:1. Po pěti minutách se prosadil Jakub Doktor, jenž doklepl puk do sítě. Motor byl v první třetině jasně lepším týmem, jenže Jestřábi dokázali srovnat, když se prosadil Tomáš Nouza těsně po skončení přesilové hry. Budějovice poté přidaly ještě dvě další branky zásluhou Zdeňka Doležala a Codyho Bradleyho. Doležal měl ještě možnost trestného střílení, ale svou druhou branku v zápase nepřidal.

    Další třetina začne přibližně v 17:56.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Zdeněk Doležal si mohl zopakovat svůj nájezd na Neužila, jenže ten se mu nepovedl. Chtěl zkusit bekhendový blafák, jenže puk mu sjel po patce čepele. Domácí útočník to chtěl ještě zachránit šoupnutím puku mezi betony, jenže prostějovský brankář si místo na zemi pohlídal.
     
    19:48
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Ladislav Havlík – trestné střílení, podrážení).
     
    18:40
    Jakub Babka si sjížděl pro odražený puk od zadního mantinelu. Zkusil to z první na přední tyč, jenže Neužil si zde mezírku pohlídal a puk vyrazil.
     
    17:55
    Alex Raška dostal pas na modrou, odkud vypálil pěknou pumelici. Endál se do ní snažil vpadnout, jenže rána prostějovského obránce prolétla okolo tyče,
     
    17:17
    Lukáš Endál se snažil udržet kotouč za bránou soupeře, jenže se mu to nepovedlo. Prostějovští ovšem také nic nevymysleli.
     
    16:45
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nádherná akce, po které vede Motor již o dvě branky! Karel Plášil táhl celou akci od své obranné třetiny a Jihočeši se dostali do přečíslení tři na dva. Domácí obránce parádním pasem vyslal CODYHO BRADLEYHO do úniku. Ten ukázal, že má šikovné ruce a zavěsil pod víko! Asistence: Karel Plášil a Jan Strmeň.
     
    16:13
    Miloslav Čermák je na ledě!
     
    15:27
    Znovu nehrají České Budějovice své oslabení vůbec špatně. Poněkolikáté vyhodili puk přes všechny čáry a Jestřábi musí začínat od své brány.
     
    14:55
    Na druhou stranu se navíc hnal David Gilbert. Ten podržel puk, díky čemuž Motor ušetřil cenné vteřinky, navíc nebezpečně vypálil. Neužil vyrazil.
     
    14:25
    Tomáš Nouza se dostával do zajímavé šance, jenže na poslední chvíli mu odpálil puk z hokejky domácí hráč, a tak Prostějov přišel o pásmo.
     
    14:13
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miloslav Čermák – 2 min., napadení).
     
    13:57
    Zápas nám začíná nabírat na obrátkách. Vidíme od začátku utkání spoustu osobních soubojů, na stadionu vládne velmi dobrá atmosféra. Navíc domácí tým vede o jednu branku. Nyní se čeká, jelikož zde máme komerční pauzu.
     
    13:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budějovice využívají svou první přesilovou hru v zápase a jdou znovu do vedení! Pavlin poslal svůj pas na volného ZDEŇKA DOLEŽALA, který si chvíli rovnal puk, jenže poté vypálil a překonal Neužila střelou na bližší tyč. Asistence: Žiga Pavlin a Miloslav Čermák.
     
    12:57
    To vůbec nebylo myšleno šatně! Pavlinovo nahození tečoval prostějovský hráč přesně na hůl Čermáka, který z první hledal Bradleyho. Ten jeho úmysl nepochopil a přihrávku přejel.
     
    12:48
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Vojtěch Krejčiřík – 2 min., sekání).
     
    12:27
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Motor může pykat za své neproměněné šance, jelikož je srovnáno! TOMÁŠ NOUZA byl úplně osamocen na hranici brankoviště, kam dostal pas. Stačilo mu jen nastavit hůl a překonal bezmocného domácího brankáře. Poté svou branku ani neslavil. Asistence: Tomáš Divíšek.
     
    12:24
    Beránek je na ledě!
     
    12:06
    Tentokrát se sice hosté do útočné třetiny dostali, jenže znovu ne na dlouho. Opět bylo vyhozeno přes všechny čáry.
     
    11:38
    A Jestřábům se od té doby nedaří založit kloudnou útočnou akci. Motor dobře hlídá střední pásmo, a tak Prostějovští musí zase začít od svého gólmana.
     
    11:06
    Tentokrát se Jihočechům podařilo vyhodit přes všechny čáry. Celá čtyřka tak mohla vystřídat.
     
    10:32
    První zajímavější šance na straně Prostějova! Lukáš Žálčík dostal pas na vrcholek kruhu, odkud pálil. Strmeň ovšem vytáhl skvělý zákrok ramenem.
     
    10:24
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Beránek – 2 min., hákování).
     
    09:26
    Máme za sebou necelou polovinu první třetiny. V té naprosto jasně dominuje Motor, který svého soupeře mačká v útočném pásmu, zatím však dokázal vstřelit jen jednu branku, což by ho později mohlo mrzet.
     
    08:21
    Velká šance v podání Jihočechů! Fillman vypálil od modré a Endál jeho střelu tečoval. To Neužil vyrazil, ale k puku se znovu dostal hráč s číslem devět, jenže v těžké pozici nezakončil.
     
    07:50
    Již dvakrát během deseti vteřin se vhazovalo v útočné třetině Motoru. Jeho hráči dvakrát vypálil, ovšem neužil si připsal dva snadné zákroky.
     
    07:40
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Radek Prokeš – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    07:40
    Prostějov se poté dostal do útočné třetiny. Nic velkého zde sice nevymyslel, avšak Budějovice vyhodily jen na zakázané uvolnění. Vhazování po levici Strmeně.
     
    07:03
    René Vydarený zastavil puk nedaleko modré, díky čemuž udržel útočné pásmo pro svůj tým. Nakonec posílal Čermák pas před bránu, jenže zde nebyl nikdo z domácích hokejistů.
     
    06:47
    Jestřábi se na několik vteřin ocitli v útočném pásmu. Jihočeši si s touto situací poradili. Navíc získali buly v útočném pásmu. Nejprve bude komerční přestávka.
     
    06:16
    První střela v podání Prostějovských, která vůbec nebyla špatná. Matouš Venkrbec vypálil zpoza obránce, ale Strmeň vyrazil puk svou lapačkou.
     
    05:59
    Žiga Pavlin táhl celou útočnou akci. Objel si branku a nakonec vystřelil z velkého úhlu, jelikož Neužil měl zakrytý výhled. Další gól ovšem nepustil.
     
    04:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se dostává do vedení po necelých pěti minutách hry! Čermákovu střelu ještě dokázal Neužil vyrazit, jenže dostal se do svízelné situace, když skončil na zádech. Potom se ke kotouči dostal JAKUB DOKTOR, který v pohodě dostal puk do sítě. Je to pro něj trefa po dvou letech! Asistence: Miloslav Čermák a Jakub Babka.
     
    04:19
    Zdeněk Doležal se natahoval, co mohl, ovšem brusli na modré neudržel. Bude se vhazovat na obranné modré Prostějova.
     
    03:45
    Lukáš Endál dobře hrál s Žigou Pavlinem. Prvně jmenovaný již najížděl ke střele, ale v tu chvíli sudí odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    02:58
    Pavel Novák získal puk u mantinelu, najel si na vrcholek kruhu a vypálil. Jeho ránu Neužil moc neviděl, přesto zasáhl svým prvým betonem!
     
    02:09
    Jakub Babka dobře mířil na zadní tyč, ovšem hostující brankář stihl kotouč vykopnout betonem jen vedle sebe. Nikdo z domácích ale nestihl zakončit.
     
    01:33
    Asi první střelu na bránu v dnešním utkání si připsal Miloslav Čermák. Jeho ránu na zadní tyč chytil Neužil do lapačky. bude se vhazovat.
     
    00:41
    Martin Heřman s Bradleym vybojovali svému týmu puk v útočné třetině. Zde byly České Budějovice v tlaku a vyprodukovaly zajímavou střelu, ta mířila těsně vedle.
     
    00:20
    Ostrou ránu do obličeje schytal Lukáš Endál, který se dostal do klinče mezi dva hráče. Chvíli ležel na ledě, ale po krátkém okamžiku se zvedl a odjel na střídačku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – Čermák, Doktor, Babka – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, P. Novák – Heřman, Bradley, Z. Doležal.

    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Rašner, D. Kolář, Havlík, Foltýn, Mikliš, J. Zdráhal – Karpov, Prokeš, Žálčík – L. Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Starý, Divíšek, Nouza – V. Meidl, Krejčiřík, Matýs.

    Rozhodčí: Jechoutek, Veselý – Kreuzer, Šimán.
     
    Zápasy v minulé sezóně:

    České Budějovice – Prostějov 5:3
    Prostějov – České Budějovice 2:3 p.
    České Budějovice – Prostějov 1:4
    Prostějov – České Budějovice 7:2
     
    text ČEZ Motor České Budějovice

    Loňská sezóna skočila v Motoru velkým nezdarem, který zapříčinila porážka od Kladna v semifinále WSM ligy. V kádru skončilo rovnou šestnáct hráčů, mezi které například patřili Peter Galamboš, Luboš Rob, Vlastimil Dostálek, Václav Nedorost nebo David Gába. Naopak do Budějovic přišlo několik známých jmen – Jan Strmeň, René Vydarený, Karel Plášil, Lukáš Endál, Jiří Šimánek, Roman Přikryl, Zdeněk Doležal nebo Bradley Cody. Zároveň se v přípravných zápasech objevila spousta hráčů z mistrovského dorostu.

    Hlavní cíl českobudějovického klubu zůstává již několik let stejný – postup do extraligy, což potvrdil ředitel klubu Roman Turek: "Chtěli bychom hrát aktivní, atraktivní a agresivní hokej, což se vztahuje ke všem týmům v klubu, nikoliv jen pro A tým. Hlavní cíl pak zůstává stejný – postup do extraligy. Dále bychom chtěli zapojovat hráče akademie do prvního týmu."

    Odehrané zápasy v Chance lize

    Jihočeši v letošní sezóně odehráli čtyři utkání s bilancí tří výher a jedné prohry. Budějovickým vyšle vstup do sezóny, když na svém ledě porazili Benátky nad Jizerou 5:1. V druhém kole zajížděl Motor na led jihlavské Dukly, kde přišla vysoká porážka 0:7.

    Poté však toto zaváhání Budějovice napravily, když ve dvou dalších zápasech vyhrály. Nejprve porazily na svém ledě Slavii 5:0. V posledním zápase porazili Jihočeši Přerov na jeho ledě 3:1. V pátém kole měli volno.

    Nejproduktivnější hráči:
    Lukáš Endál – 5 bodů (3+2)
    David Gilbert – 5 bodů (0+5)
    Žiga Pavlin – 4 body (3+1)
    Martin Novák – 4 body (2+2)

    Sestava z posledního utkání:
    Strmeň – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – Čermák, Doktor, Babka – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, P. Novák – Heřman, Bradley, Z. Doležal.
     
    text LHK Jestřábi Prostějov

    Prostějovští hráči skončili v loňské sezóně na šestém místě, které jim zaručilo postup do play-off. Zde však dlouho nepobyli. Hned ve čtvrtfinále se totiž utkali s Kladnem, které je porazilo 4:2 na zápasy a které postoupilo do semifinále. Letos chtějí Jestřábi ještě o level výše – do semifinále. To potvrdil trenér Jiří Vykoukal: „Nemůžeme být alibisti. Hráči musí být ambiciózní a musí cítit, že přišli pro to, aby se to semifinále udělalo."

    V kádru Prostějova ani nepřišlo tolik změn jako v ostatních týmech Chance ligy. Odešli však tři důležití hráči – Jan Rudovský, Dušan Žovinec a Marek Drtina. Naopak do mužstva přišli Lukáš Žálčík, Marek Račuk či Jan Zdráhal.

    Odehrané zápasy v Chance lize

    Hráči z Hané odehráli v letošní sezóně pět utkání s bilancí tří výher a dvou proher. Hned v prvním kole se Prostějov utkal s posíleným Vsetínem a po velkém boji vyhrál 6:5 v prodloužení. V dalším kole hráli Prostějovští na ledě Benátek, kde přišla první prohra 4:6.

    Potom přišly dva vítězné zápasy. Nejprve si Jestřábi poradili na vlastním hřišti s Duklou, poté porazili Slavii na jejím hřišti. V posledním utkání se hrálo derby s Přerovem. Přerovští měli skvělý vstup do utkání, když vedli po první periodě o dvě branky. Do konce zápasu svůj náskok zvýšili a porazili Prostějov 4:1.

    Nejproduktivnější hráči:
    Tomáš Divíšek – 7 bodů (5+2)
    Marek Račuk – 7 bodů (4+3)
    Tomáš Nouza – 5 bodů (0+5)

    Sestava z posledního utkání:
    Neužil – Foltýn, Havlík, D. Kolář, Mikliš, Rašner, J. Zdráhal – Prokeš, Krejčiřík, L. Luňák – Dvořáček, Starý, Karpov – Divíšek, Matýs, Račuk – Nouza, Venkrbec, Žálčík.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 5. Doktor (Čermák, Babka), 14. Z. Doležal (Pavlin, Čermák), 17. Bradley (Plášil, Strmeň), 42. Čermák (Babka) – 13. Nouza (Divíšek), 40. Nouza (Žálčík), 47. Divíšek (Nouza)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – Čermák, Doktor, Babka – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, P. Novák – Heřman, Bradley, Z. Doležal.
    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Rašner, D. Kolář, Havlík, Foltýn, Mikliš, J. Zdráhal – Karpov, Prokeš, Žálčík – L. Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Starý, Divíšek, Nouza – V. Meidl, Krejčiřík, Matýs.

    Rozhodčí: Jechoutek, Veselý – Kreuzer, Šimán

    Diváci: 5504
    bahis siteleri