Boston – Detroit 2:3 (po pr.) | NY Rangers – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – Buffalo 5:1 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:3 (kon.) | Colorado – Dallas 1:3 (kon.)
Anaheim – Los Angeles 7:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
Buffalo Sabres
Čtvrtek 27.09.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:33:13)
     
    Československá stopa v utkání:
    Dominik Simon (PIT) 0+1, 2 střely, čas na ledě 14:17
    Vladimír Sobotka (BUF) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:39
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Phil Kessel (PIT) 2+0
    2. Derick Brassard (PIT) 1+0
    3. Kris Letang (PIT) 1+0
     
    Střely na branku: 32 – 22
     
    Je konec! Pittsburgh zvládl přípravné utkání s Buffalem a vítězí vysoko 5:1! O svém triumfu rozhodli Tučňáci ve druhé třetině. Buffalo sice v jejím úvodu dokázalo snížit zásluhou Nylandera, ale Penguis vrátil dvoubrankové vedení Kris Letang. V závěru třetiny hrál Pittsburgh přesilovku, kterou po pěkné akci využil Derick Brassard. Za dalších třináct sekund se navíc prosadil Matt Cullen a hráči Sabres byli zralí na ručník. Ve třetí třetině se hosté mírně zlepšili, ale obrana Penguins byla pozorná a nenechala si vsítit další branku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Guentzel dostal přihrávku na modrou čáru, ale vinou špatného převzetí kotouče se nechal připravit o možnost zakončovat.
     
    59:06
    Buffalo se ještě pokusilo zaútočit. Girgensons střílel z levého křídla, ale jeho rána prolétla kolem zadní tyče domácí branky.
     
    58:22
    Nylander nedokázal ukočírovat svůj přechod přes modrou čáru a byl v útočném pásmu ještě před kotoučem. Ofsajd, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:40
    Cullen dojel nahození do rohu útočného pásma, nicméně ihned se u něj vyrojili dva obránci v bílém dresu, kteří mu nedovolili přesně přihrát.
     
    57:10
    Dumoulin projel s pukem do útočného pásma, bekhendem našel Dominika Simona, ale tomu se střela nepovedla a Ullmark stačil zasáhnout.
     
    56:35
    Kris Letang vyslal prudkou přihrávku na pravé křídlo, ale nikdo v černém dresu na jeho pobídku nedosáhl. Penguins ale mají šanci na reparát.
     
    56:09
    Hornqvist si nabruslil na pěknou přihrávku z rohu útočného pásma. Švédský útočník si puk přehodil na bekhend, ale nedokázal vypálit.
     
    55:29
    Baptiste obdržel krásnou přihrávku do jízdy, prosmýkl se do útočného pásma, jenže z ostréhu úhlu nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    55:03
    Hagelin protečoval kotouč do útočného pásma, ale obránce Buffala Fedun nepustil nikoho v černém dresu do zakončení.
     
    54:20
    Ullmark se parádně roztáhl na brankovišti a nepustil za svá záda prudké nahození od mantinelu. Také brankář Buffala ve třetí třetině chytá opravdu dobře.
     
    53:35
    Riikola dojel nahození Buffala za branku Penguins. Finský obránce se nenechal rozhodit dotírajícím soupeřem a s přehledem rozehrál.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 18. Kessel, 20. Kessel (Malkin, Hagelin), 28. Letang (Hornqvist, Crosby), 37. Brassard (Guentzel, Simon), 38. Cullen (Rust, Maatta) – 27. Nylander (Pominville, Scandella)


    Pittsburgh Penguins: Murray (Desmith) – Dumoulin, Letang, Maatta, Johnson, Oleksiak, Riikola, Trotman, Ruhwedel – Hornqvist, Crosby, Guentzel – Kessel, Malkin, Hagelin – Rust, Brassard, Simon – Sprong, Sheahan, Cullen
    Buffalo Sabres: Ullmark (Wedgewood) – Scandella, Ristolainen, Pilut, Tennyson, Beaulieu, Fedun – Pominville, Sobotka, Girgensons – Bailey, Mittelstadt, Nylander – Baptiste, Larsson, Wilson – Thompson, Asplund, Olofsson
    ocianews.com