Boston – Detroit 2:3 (po pr.) | NY Rangers – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – Buffalo 5:1 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:3 (kon.) | Colorado – Dallas 1:3 (kon.)
Anaheim – Los Angeles 7:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
Buffalo Sabres
Čtvrtek 27.09.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobré ráno všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z přípravného utkání NHL mezi Pittsburghem Penguins a Buffalem Sabres. Zápas startuje hodinu po půlnoci.
     
    Buffalo Sabres

    Buffalo skončilo v loňské sezóně ve Východní konferenci až na posledním šestnáctém místě s šedesáti dvěma body a skóre 199:280. V přípravě na novou sezónu zatím Buffalo odehrálo pět duelů. Po domácích výhrach s Columbusem a Pittsburghem si Sabres připsali tři porážky. Poté ale přišly dvě porážky s Torontem a naposledy padlo Buffalo s Columbusem. V dnešním duelu by měly nastoupit největší opory jako Eichel či Ristolainen.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Pittsburgh Penguins

    Domácí Tučňáci zatím neprožívají povedenou přípravu na novou sezónu. V té minulé útočil Pittsburgh na zisk třetího Stanley Cupu v řadě, ale cestu Penguins v play-off zastavil Ovečkinův Washington, což se v Pensylvánii kousalo hořce. V přípravě na novou sezónu se Crosbyho partě příliš nedaří. Všechny duely zatím Pittsburgh prohrál výsledkem 3:2. Nejprve v Buffalu a poté dvakrát s Detroitem.
     
    Jak už je za oceánem zvykem, začne dnešní duel o několik minut později.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Desmith (Murray) – Dumoulin, Letang, Maatta, Johnson, Oleksiak, Riikola, Trotman, Ruhwedel – Hornqvist, Crosby, Guentzel – Kessel, Malkin, Hagelin – Rust, Brassard, Simon – Sprong, Sheahan, Cullen

    Buffalo Sabres: Ullmark (Wedgewood) – Scandella, Ristolainen, Pilut, Tennyson, Beaulieu, Fedun – Pominville, Sobotka, Girgensons – Bailey, Mittelstadt, Nylander – Baptiste, Larsson, Wilson – Thompson, Asplund, Olofsson.
     
    Oba týmy už nastupují na ledovou plochu. Pittsburgh bude hrát v černém, zatímco Buffalo přijelo v bílých dresech.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Buffalo uspělo na úvodním vhazování dnešního střetnutí. Pittsburgh se však rychle dostal ke kotouči, ale akci domácích přerušil ofsajd.
     
    00:28
    Vladimír Sobotka dostal krásnou přihrávku do útočného pásma, kde našel Nylandera, ale jeho zakončení skončilo na betonu domácího brankáře.
     
    01:03
    Hagelin našel pěknou přihrávkou volného Malkina, který pohotově střílel na branku, ale hostující brankář udržel beton na ledě.
     
    01:38
    Brassard projel po pravém křídle do útočného pásma, kde se mu do volné pozice nabídl Dominik Simon, jenže na prudkou zadovku nedosáhl.
     
    02:10
    Až nyní hráči Buffala definitivně získali puk do své moci a mohou rozjet další ofenzivní snažení. Pittsburgh začal velmi aktivně.
     
    02:35
    Sobotka dostal přihrávku na modrou čáru, nicméně důrazný Letang k němu bleskově přistoupil a poslal českého útočníka na mantinel.
     
    03:06
    Murray si skvěle pohlídal mezírku u levé tyče a betonem zlikvidoval dělovku od mantinelu. Domácí brankář na úvod předvedl dva dobré zákroky.
     
    03:35
    Johnson nahodil puk na branku Buffala, ale nikdo v černém dresu za jeho pobídkou nepokračoval. Obránci Buffala tak měli snadnou práci.
     
    04:05
    Další akci Buffala zastavuje ofsajd. Olofsson byl příliš netrpělivý a projel do útočného pásma ještě před kotoučem. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    04:25
    Bailey nahodil puk od modré čáry do rohu útočného pásma, ale kotouč se odrazil pouze na hokejky připravených obránců Penguins.
     
    05:06
    Dominik Simon přenechal kotouč Rustovi, který se probil do pravého kruhu, jenže jeho zakončení zlikvidoval soupeřům brankář ramenem.
     
    05:31
    Buffalo se ubránilo rostoucímu tlaku jen za cenu vyhození kotouč do středního pásma. Někteří z unavených hráčů Sabres dokonce stačili vyrovnat.
     
    06:10
    Malkin byl první u nahození do rohu útočného pásma, ale v tísni nedokázal oslovit nikoho v černém dresu. Buffalo v úvodu utkání brání dobře.
     
    06:35
    Bailey nahodil puk do útočného pásma bekhendem o mantinel, ale ani na jeho přihrávku nezareagoval nikdo v bílém dresu. Zatím je to hodně opatrné.
     
    07:10
    Sidney Crosby posílal z levé strany prudkou přihrávku mezi kruhy. Guentzel se už chystal ke střele, ale vracející se obránce na poslední chvíli vypíchl puk.
     
    07:39
    Jevgenij Malkin střílel od mantinelu. Hostující brankář se skvěle roztáhl a betonem vykopl puk mimo branku Sabres. Pittsburgh pokračuje v útočení.
     
    08:12
    Dominik Simon poslal prudkou přihrávku před branku, jenže Rust ve velké šanci nedokázal doklepnout puk do prázdné branky!
     
    08:46
    Simon se blýskl také v obraně. Ve vlastní třetině vystoupil český útočník proti zakončení od modré čáry a bruslí odehrál kotouč do bezpečí.
     
    09:00
    Až nyní se po delší době přerušuje hra. Domácím se vůbec nepovedla rozehrávka a dlouhá přihrávka na Hagelina skončila na zakázaném uvolnění.
     
    09:28
    Fedun dojel nepřesnou rozehrávku Penguins za brankou Buffala. Hráč hostujícího celku si zbytečně nechtěl přidělávat práci a vyhodil puk ze třetiny.
     
    10:13
    Crosby našel krásnou přihrávkou rozjetého Hornqvista, který jeho pobídku pohotově tečoval, ale nedokázal puk usměrnit mezi tři tyče.
     
    10:35
    Letang vyčkával s rozehrávkou na modré čáře a zadáci Buffala se stačili srovnat na svých pozicích. Pittsburgh je zatím aktivnějším týmem.
     
    11:07
    Ullmark musel vytáhnout dobrý zákrok! Hostující brankář se bleskově přemístil k pravé tyči a schoval do lapačky Hagelinův pokus!
     
    11:26
    Kessel chtěl z pravé strany vrátit kotouč před branku Buffala, nicméně dobře postavený Pominville jeho přihrávku vypíchl za modrou čáru.
     
    11:45
    Bude se vylučovat! Pittsburgh si zahraje první přesilovku. Dvě minuty za hákování dostává Fedun.
     
    12:15
    Hráči Buffala vybojovali puk v souboji u mantinelu a okamžitě se osvobozují. Hokejisté Pittsburghu teď musí vyklidit útočné pásmo.
     
    12:45
    Domácí hráči se nepřesnou rozehrávkou vyhnali sami z útočného pásma a pětice hráčů v černém odjíždí na střídačku.
     
    13:20
    Crosby dojel prudkou přihrávku do rohu útočného pásma. Hráči Penguins však v útočném pásmu nemají čas na kombinaci. Buffalo brání skvěle.
     
    13:45
    Hosté v plném počtu.
     
    14:09
    V přetlačované u mantinelu nakonec uspěli hokejisté Buffala, kteří puk následně vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Ullmarka.
     
    14:35
    Sheahan udržel puk v souboji v rohu útočného pásma. Kanadský hráč se poté vytočil kolem branky Buffala, jenže neposlal přesnou přihrávku.
     
    15:10
    Pittsburgh nadále pokračuje ve své aktivitě. Dominik Simon dojel nahození za branku soupeře, ale neměl prostor, kudy by poslal přihrávku na Rusta.
     
    15:30
    Hostující brankář nyní vyjel ven z branky, aby svým spoluhráčům pomohl s rozehrávkou. Buffalo se však stále nemůže dostat do útočného pásma.
     
    16:03
    Dumoulin pálil po dobré přihrávce od modré čáry. Jeho dělovka však prolétla kolem Ullmarkovy klece. Až nyní se Buffalo může osvobodit.
     
    16:30
    Girgensons byl tvrdě naražen na hrazení. Domácí obránce Johnson za svůj ukázkový hit sklidil potlesk solidně zaplněné haly.
     
    17:08
    Hagelin vystřelil z ostrého úhlu. Jeho pokus prolétl před brankou Buffala, aniž by jej kdokoliv na ledové ploše tečoval.
     
    17:23
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí Pittsburgh se nakonec dostává do vedení! PHIL KESSEL dostal parádní přihrávku do jízdy, dostal se do samostatného úniku a krásnou střelou pod břevno poslal domácí celek do vedení! Bez asistence.
    17:23 Phil KESSEL - 1:0
     
    18:06
    Domácí nepolevují ve své aktivitě. Dumoulin zastavil pokus hostujících obránců o vyhození kotouče z obranného pásma. Pittsburgh může nadále útočit.
     
    18:35
    Až nyní se Buffalo osvobodilo. Hráči Sabres měli dostatek času na to, aby mohli odjet na střídačku. Domácí Pittsburgh zvládá závěr třetiny ve velkém stylu.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:20
    Buffalu se vůbec nedaří při přechodu do útočného pásma. Hosty zkrátka trápí přechodová fáze. Domácí bez problémů sbírají odražené kotouče.
     
    19:54
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí přidávají druhou branku! PHIL KESSEL tentokrát dostal příliš mnoho času a prostoru na kruhu, připravil si puk na forhend a dělovkou zápěstím pod břevno navýšil domácí vedení! Asistence: Jevgenij Malkin, Carl Hagelin.
    19:54 Phil KESSEL - 2:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí! Domácí Pittsburgh byl v úvodní dvacetiminutovce jasně lepším týmem a zaslouženě vede. Tučňáci přitom dlouho nemohli najít recept na skvělého Ullmarka. Až tři minuty před přestávkou ujel obraně Phil Kessel, který střelou pod břevno otevřel skóre. Právě Kessel je zatím hrdinou dnešního utkání. Šest sekund před sirénou totiž přidal svůj druhý zásah. Do kabin se proto odchází za stavu 2:0.
     
    Střely na branku: 11 – 5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Buffalo bude doufat, že se mu oproti první periodě podaří zlepšit hru.
     
    20:35
    Crosby napadal rozehrávku soupeře. Fedun musel rozehrávat pod tlakem a od modré čáry nahodil puk jen do rohu útočného pásma.
     
    21:08
    V souboji za brankou Pittsburghu uspěl Carl Hagelin, který okamžitě rozjel akci domácího celku, ale hostující brankář je zatím pozorný.
     
    21:38
    Maatta dostal přihrávku na levou stranu, kde protečoval puk do útočného pásma. Ullmark tentokrát raději přerušil hru. Vhazuje se po jehop pravici.
     
    22:10
    Murray vyjel ven ze své branky a zastavil prudké nahození po mantinelu. Hráči Penguins tak mohou rozjet další útok od své branky.
     
    22:29
    Rust vybojoval puk v přetlačované u mantinelu, jenže pod tlakem nedokázal přesně rozehrát. Buffalo se znovu ubránilo jen za cenu dlouhého vyhození.
     
    23:10
    Baptiste se po pravé straně prosmýkl do útočného pásma a zakončil z ostrého úhlu. Matt Murray jeho slabou střelu schoval do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    23:24
    Sheahan nedokázal vyhodit puk ven z obranného pásma. Larsson však nenašel Nylandera a hráči Penguins se znovu zadarmo dostali ke kotouči.
     
    24:03
    Dumoulin přenesl hru na levou stranu na Crosbyho, jenže největší hvězda domácího celku nedokázala najít rozjetého Guentzela.
     
    24:28
    Girgensons dostal přihrávku mezi kruhy a bez váhání zakončil. Matt Murray však dával dobrý pozor a schoval jeho zakončení do lapačky.
     
    25:10
    Buffalo je ve druhé třetině přeci jen o něco málo aktivnější. Bailey projel s pukem na holi do útočného pásma, ale jeho bekhend byl nepřesný.
     
    25:30
    Matt Murray zastavil puk za vlastní brankou pro Johnsona. Pittsburgh může rozjet další útok od vlastní klece.
     
    26:06
    Dominik Simon přišel o puk v rohu útočného pásma, ale hosté se osvobodili jen dlouhým vyhozením do obranného pásma Penguins.
     
    26:29
    Malkin se na modré čáře natahoval po prudké přihrávce z levé strany. Ruský bohatýr měl ale příliš krátkou hůl. Přihrávka prošla k obráncům Buffala.
     
    26:50
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hostům se podařilo snížit! Na krásnou přihrávku z rohu útočného pásma si nabruslil ALEXANDER NYLANDER, který pohotovou střelou překonal domácího brankáře! Asistence: Jason Pominville, Marco Scandella.
    26:50 Alexander NYLANDER - 2:1
     
    27:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh si bleskově bere zpátky své dvoubrankové vedení! KRIS LETANG dostal krásnou přihrávku na modrou čáru a parádní střelou zápěstím nasměroval kotouč do sítě. Hostující brankář přes clonícího hráče nemohl nic vidět. Asistence: Patrick Hornqvist, Sidney Crosby.
    27:22 Kris LETANG - 3:1
     
    28:04
    Bailey projel za odraženým kotoučem do útočného pásma, nicméně jeho rána zápěstím byla hodně nepřesná a kotouč prolétl vysoko nad břevnem.
     
    28:26
    Před brankou Buffala se chvíli povaloval odražený kotouč. Aktivní Rust se za ním vydal, ale jeden z obránců Sabres si jej všiml o chvíli dříve.
     
    29:06
    Rust tentokrát hledal rozjetého Dominika Simona, ale český útočník se k zakončení nedostal. Vracející se obránce totiž do přihrávky stačil vložit hůl.
     
    29:29
    Vladimír Sobotka vybojoval puk v rohu obranného pásma. Český hokejista si ale nerozuměl s Fedunem a hráči Penguins znovu získali kotouč.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    30:10
    Alexander Nylander projel po pravém křídle do útočného pásma. Hned za modrou čárou vyslal svižnou střelu zápěstím, ale jeho pokus minul domácí klec.
     
    30:29
    Obránci Pittsburghu hrají opravdu skvěle. Domácí zadáci v obranném pásmu dohrávají každý souboj a nenechávají hráčům Sabres prostor.
     
    31:09
    Borgen projel s pukem do útočného pásma a vyslal střelu bekhendem. Jeho pokus ale obránce Dumoulin srazil bruslí k mantinelu.
     
    31:45
    Jevgenij Malkin obdržel přihrávku do jízdy na modrou čáru. Ruský hráč se snažil zakončit bekhendem, ale jeho pokus prolétl kolem branky.
     
    32:10
    Domácí nadále kontrolují vývoj dnešního utkání. Riikola dlouho otálel s rozehrávkou, nakonec našel Rusta, který zkusil objet branku, ale svou kličku nedotáhl do konce.
     
    32:29
    Hostující brankář ukázal svou rychlost. Ullmark se bleskově přesunul ke své pravé tyči a betonem zastavil další Rustovo zakončení.
     
    33:07
    Brassard dostal přihrávku za branku, odkud hledal Dominika Simona. Český střelec se pohotově pokusil o zakončení, ale v dobré pozici netrefil branku.
     
    33:35
    Dumoulin si dal pozor na dotírající soupeře a odrazem o mantinel raději vyhodil puk do středního pásma. Sabres se snaží získat kotouč.
     
    34:09
    Matt Cullen si udělal prostor za brankou Buffala a vrátil kotouč mezi kruhy. Do zakončení se drali hned dva hráči v černém, ale obrana Buffala stačila zasáhnout.
     
    34:30
    Obrana Pittsburghu zastavila další akci Buffala po levém křídle. Finský obránce Maatta poslal svého soupeře pěkným hitem na mantinel.
     
    35:06
    Kessel hledal z levé strany rozjetého Crosbyho. Kessel mu však poslal skákavou přihrávku, na kterou kanadský střelec nedosáhl.
     
    35:28
    Další akci Pittsburghu zastavuje postavení mimo hru. Carl Hagelin byl příliš rychlý a vlétl do útočného pásma ještě před kotoučem. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    36:03
    Kessel nepřesnou přihrávkou vyhnal své spoluhráče z útočného pásma. Pittsburgh však nadále hraje ve velké pohodě a nedává soupeři prostor.
     
    36:26
    Pittsburgh si zahraje další přesilovou hru. Dvě minuty za sekání vyfasoval Baptiste.
     
    36:54
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh už svou druhou přesilovku v utkání využívá a navyšuje své vedení na 4:1! Dominik Simon našel spoluhráče v těžké pozici. Na následnou přihrávku před branku si nabruslil DERICK BRASSARD, který dopravil puk do sítě! Asistence: Jake Guentzel, Dominik Simon.
    36:54 Derick BRASSARD - 4:1
     
    37:07
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ještě jedna branka! Domácí pokračují v exhibičním tempu! Rust se natlačil před obránce a snažil se zakončit blafákem. Kotouč ale zůstal ležet vedle betonu hostujícího brankáře a MATT CULLEN jej doklepl do sítě! Asistence: Bryan Rust, Olli Maatta.
    37:07 Matt CULLEN - 5:1
     
    38:00
    Buffalu se v posledních minutách vůbec nedaří. Hosté se s pukem vůbec nemohou prodrat do útočného pásma. Hráči Sabres kazí snadné přihrávky.
     
    38:29
    Jevgenij Malkin přebruslil statického obránce Buffala a střelou z ostrého úhlu pořádně prověřil hostujícího brankáře. Ullmark jeho ránu vykopl.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:28
    Dominik Simon svedl souboj o puk na modré čáře. Český hokejista chtěl najít Brassarda, ale ten byl těsně bráněn.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Domácí Pittsburgh v ní udělal výrazný krok za vítězstvím. Buffalo sice dokázalo snížit zásluhou Nylandera, ale Penguis vrátil dvoubrankové vedení Kris Letang. V závěru třetiny hrál Pittsburgh přesilovku, kterou po pěkné akci využil Derick Brassard. Za dalších třináct sekund se navíc prosadil Matt Cullen a hráči Sabres byli zralí na ručník. Uvidíme, zda se po přestávce postarají o dramatizaci.
     
    Střely na branku: 21 – 15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny a ihned se vydali do útoku. Obrana Penguins však první soupeřův výpad přestála.
     
    40:35
    Rust poslal z rohu útočného pásma prudkou přihrávku mezi kruhy, kam se tlačil Dominik Simon, ale český útočník se neprobil až do zakončení.
     
    41:10
    Naprosto stejný způsobem to zkoušeli Hagelin s Malkinem. První jmenovaný ale dostal přihrávku za tělo a už se nedokázal včas srovnat.
     
    41:40
    Pittsburgh hraje v úvodu třetí části ve velké pohodě. Domácí hokejisté se už nikam neženou.
     
    42:15
    Buffalo se nyní ubránilo jen obloučkem do středního pásma. Odražený kotouč ale sebrali hokejisté Penguins, kteří mohou rozjet další útok.
     
    42:45
    Vladimír Sobotka pomohl obraně v rohu kluziště. Český hokejista získal kotouč, ale ani Sobotka nedokázal konstruktivně rozehrát.
     
    43:12
    Nylander projel s pukem podél mantinelu do útočného pásma, našel Feduna, jenže ten si nepotykal se zpracováním kotouče.
     
    43:35
    Crosby střílel po zpětné přihrávce na modrou čáru. Kanadský střelec vyslal přízemní střelu, kterou brankář Buffala vykopl pravým betonem.
     
    44:15
    Hosté znovu vyhodili puk daleko od své branky a odjeli na střídačku. Ve třetí části se zatím hraje hodně dlouhou dobu bez přerušení.
     
    44:23
    Až nyní musel sudí přerušit hru. Girgensons střílel od modré čáry a jeden z obránců Penguins jeho střelu přizvedl do ochranné sítě.
     
    45:09
    Carl Hagelin získal puk v přetlačované u mantinelu a rozjel aktivního Malkina. Ruský útočník byl v útočném pásmu sám proti přesile a neměl šanci na úspěch.
     
    45:20
    Ullmark si všiml dotírajících hráčů Penguins a raději přikryl kotouč lapačkou. Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Buffala.
     
    46:10
    Maatta dostal krásnou přihrávku na modrou čáru a finský obránce okamžitě zakončil. Jeho pokus zápěstím však prolétl kolem branky Sabres.
     
    46:23
    Rust si nedal pozor na svůj pohyb a vlétl do útočného pásma příliš brzy. Další akci Pittsburghu tak zastavuje odpískaný ofsajd. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    47:10
    Hornqvist poslal prudkou přihrávku na levé křídlo, jenže Guentzel na jeho pobídku nedosáhl. Buffalo tak dostává prostor k rozehrávce.
     
    47:30
    Riikola vymyslel hodně nepřesnou přihrávku. Jeho pobídka prolétla přes celé kluziště na zakázané uvolnění. Vhazuje se před brankou Penguins.
     
    48:10
    Fedun vybojoval puk v rohu útočného pásma, otočil se kolem obránce, ale neoslovil nikoho v bílém dresu. Pittsburgh už ve třetí části hraje na údržbu.
     
    48:32
    Crosby se prosmýkl mezi obránce Sabres a zkusil Ullmarka překvapit bekhendovým zakončením. Jeho pokus pod břevno hostující brankář vyrazil.
     
    49:10
    Rust vybojoval puk ve středním pásmu a pomohl si přihrávkou na obránce Penguins. Domácí Pittsburgh se už nikam nežene.
     
    49:24
    Dominik Simon byl příliš rychlý při přechodu do útočného pásma a přejel do ofsajdu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    50:06
    Domácí hokejisté sbírají odražené kotouče a nepouštějí hráče Sabres do hry. Pittsburgh dnes podává opravdu soustředěný výkon.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:35
    Malkin poslal krásnou přihrávku na Kessela, který mohl útočit na hattrick, ale jeho zakončení do protipohybu brankáře zablokoval obránce.
     
    51:05
    Matt Murray musel vytasit povedený zákrok. Domácí brankář vykopl pravou nohu proti dělovce z mezikruží a vyrazil puk k mantinelu.
     
    51:35
    Crosby si v útočném pásmu vybruslil do střelecké pozice a z ostréhu úhlu prověřil hostujícího brankáře. Ullmark si ale pohlídal mezírku u levé tyče.
     
    52:12
    Bailey projel do útočného pásma, kde si srovnal puk na forhend, ale jeho následná střela byla hodně nepřesná.
     
    52:35
    Matt Murray vyjel ven z branky a zastavil prudké nahození podél mantinelu. Domácí hráči mají dostatek prostoru na rozehrávku.
     
    53:09
    Murray si dal pozor na nahození od modré čáry a připsal si rutinní zákrok. Gólman domácího Pittsburghu dnes podává dobrý výkon.
     
    53:35
    Riikola dojel nahození Buffala za branku Penguins. Finský obránce se nenechal rozhodit dotírajícím soupeřem a s přehledem rozehrál.
     
    54:20
    Ullmark se parádně roztáhl na brankovišti a nepustil za svá záda prudké nahození od mantinelu. Také brankář Buffala ve třetí třetině chytá opravdu dobře.
     
    55:03
    Hagelin protečoval kotouč do útočného pásma, ale obránce Buffala Fedun nepustil nikoho v černém dresu do zakončení.
     
    55:29
    Baptiste obdržel krásnou přihrávku do jízdy, prosmýkl se do útočného pásma, jenže z ostréhu úhlu nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    56:09
    Hornqvist si nabruslil na pěknou přihrávku z rohu útočného pásma. Švédský útočník si puk přehodil na bekhend, ale nedokázal vypálit.
     
    56:35
    Kris Letang vyslal prudkou přihrávku na pravé křídlo, ale nikdo v černém dresu na jeho pobídku nedosáhl. Penguins ale mají šanci na reparát.
     
    57:10
    Dumoulin projel s pukem do útočného pásma, bekhendem našel Dominika Simona, ale tomu se střela nepovedla a Ullmark stačil zasáhnout.
     
    57:40
    Cullen dojel nahození do rohu útočného pásma, nicméně ihned se u něj vyrojili dva obránci v bílém dresu, kteří mu nedovolili přesně přihrát.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:22
    Nylander nedokázal ukočírovat svůj přechod přes modrou čáru a byl v útočném pásmu ještě před kotoučem. Ofsajd, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    59:06
    Buffalo se ještě pokusilo zaútočit. Girgensons střílel z levého křídla, ale jeho rána prolétla kolem zadní tyče domácí branky.
     
    59:32
    Guentzel dostal přihrávku na modrou čáru, ale vinou špatného převzetí kotouče se nechal připravit o možnost zakončovat.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Pittsburgh zvládl přípravné utkání s Buffalem a vítězí vysoko 5:1! O svém triumfu rozhodli Tučňáci ve druhé třetině. Buffalo sice v jejím úvodu dokázalo snížit zásluhou Nylandera, ale Penguis vrátil dvoubrankové vedení Kris Letang. V závěru třetiny hrál Pittsburgh přesilovku, kterou po pěkné akci využil Derick Brassard. Za dalších třináct sekund se navíc prosadil Matt Cullen a hráči Sabres byli zralí na ručník. Ve třetí třetině se hosté mírně zlepšili, ale obrana Penguins byla pozorná a nenechala si vsítit další branku.
     
    Střely na branku: 32 – 22
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Phil Kessel (PIT) 2+0
    2. Derick Brassard (PIT) 1+0
    3. Kris Letang (PIT) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Dominik Simon (PIT) 0+1, 2 střely, čas na ledě 14:17
    Vladimír Sobotka (BUF) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:39
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:33:13)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 18. Kessel, 20. Kessel (Malkin, Hagelin), 28. Letang (Hornqvist, Crosby), 37. Brassard (Guentzel, Simon), 38. Cullen (Rust, Maatta) – 27. Nylander (Pominville, Scandella)


    Pittsburgh Penguins: Murray (Desmith) – Dumoulin, Letang, Maatta, Johnson, Oleksiak, Riikola, Trotman, Ruhwedel – Hornqvist, Crosby, Guentzel – Kessel, Malkin, Hagelin – Rust, Brassard, Simon – Sprong, Sheahan, Cullen
    Buffalo Sabres: Ullmark (Wedgewood) – Scandella, Ristolainen, Pilut, Tennyson, Beaulieu, Fedun – Pominville, Sobotka, Girgensons – Bailey, Mittelstadt, Nylander – Baptiste, Larsson, Wilson – Thompson, Asplund, Olofsson
    bahis siteleri