Plzeň – Banská Bystrica 6:4 (kon.) | Třinec – Storhamar 2:3 (kon.) | IFK Helsinky – Skellefteå 1:5 (kon.)
TPS – Junosť Minsk 3:1 (kon.) | Kärpät – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Djurgården – Tappara 3:5 (kon.)
Växjö – Cardiff 3:1 (kon.) | Frölunda – Aalborg 6:0 (kon.) | Mnichov – Malmö Redhawks 3:2 (kon.)
Zürich – Vienna Capitals 7:4 (kon.) | Lugano – JYP 2:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
Storhamar Hockey Hamar
Úterý 09.10.2018, 17:30 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. Na shledanou! (19:49:04)
     
    O výhře hostí rozhodly dvě branky v poslední dvacetiminutovce. V čtyřicáté šesté minutě nejprve srovnával Salsten, necelé dvě minuty před koncem pak o osudu dnešního utkání rozhodl Svensson.
     
    Utkání je u konce, z těsného jednobrankového vítězství se radují hráči Storhamaru Hamar, kteří si tak uchovali naději na postup do další fáze Champions Hockey League. Oceláři naopak v evropské soutěži skončí již v základní skupině.
     
    Konec zápasu.
     
    59:18
    Oceláři ještě zkoušejí něco udělat s nepříznivým výsledkem, zdá se však, že jejich letošní putování hokejovou Ligou mistrů skončí již v základní skupině.
    58:39 SVENSSON - 2:3
     
    58:39
    Storhamar Hamar právě vstřelil branku!
    Hamarští ubránili tlak Ocelářů a z protiakce udeřili! Victor Svensson v útočném pásmu krásně našel hůl rozjetého PATRICKA THORESENA! Ten ještě chtěl vrátit puk Svenssonovi, do vlastní sítě si ale kotouč nešťastně srazil bránící Gernát! Asistence: Victor Svensson, Robin Dahlstrøm.
     
    58:27
    Oceláři vyhráli vhazování a dostali kotouč na modrou, odkud pálil Gernát. Gólman hostí ale celou dobu viděl na puk, zákrok proto byl jednoduchý.
     
    58:19
    Hamaru se nepovedl pokus o rychlou rozehrávku, kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    57:59
    Do další akce šli Marcinko s Gernátem, druhý jmenovaný ale nedokázal úspěšně zakončit přečíslení dvou proti jednomu. Gólman Östlund má další úspěšný zákrok.
     
    57:03
    Martin Adamský ve vlastním pásmu vypíchl hostům kotouč, prosvištěl kolem dvou bránících hráčů, tváří v tvář brankáře Östlunda ale nedokázal trefit branku.
     
    56:48
    Christov získal kotouč ve středním pásmu a mohl do brejku vyslat Adamského. Přihrávka se mu ale vůbec nepovedla a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    56:17
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:17
    Hrňa mohl v útočném pásmu posunout kotouč pro najíždějícího Ciencialu, přihrávka ale byla příliš dlouhá. Hosté následně odpálili kotouč na icing.
     
    55:42
    Norští hokejisté nakonec šikovně rozebrali třineckou obrannou linii a Rønnhild mohl střílet na branku Ocelářů. Jeho pokus ale byl sražen bránícím hráčem do ochranné sítě.
     
    55:06
    Bukarts vybojoval kotouč v rohu hostujícího pásma, jeho následný centr ale obránci Storhamaru srazili za vlastní branku. Hosté se následně dostali do středního pásma.
     
    54:42
    Rozehrávka Storhamaru z vlastní třetiny se od tvrzeného skla odrazila mezi diváky, buly před Östlundem.
     
    54:27
    Akce se střídají na obou stranách, do útoku se tentokráte řítili hosté. Steffen Thoresen si nabruslil na pravou stranu třinecké třetiny, pak ale trefil jen Hamerlíkovu lapačku.
     
    53:30
    Oceláři, kteří v dnešním utkání musí zvítězit, aby uchovali naděje na postup do vyřazovací fáze, přenesli hru na druhou stranu kluziště, Chmielewski ale na brankáře Östlunda nevyzrál.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 23. O. Kovařčík (M. Kovařčík, Bukarts), 37. Marcinko (Bukarts, M. Doudera) – 3. Dahlstrøm (Svensson, P. Thoresen), 46. Salsten (Fogström, Løkken Østli), 59. P. Thoresen (Svensson, Dahlstrøm)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Daneček) – M. Doudera (A), Gernát, D. Musil, Galvinš, Kovář, Matyáš, Bartko – Chmielewski (TS), Marcinko (A), Rudovský – Adamský (C), Cienciala, Svačina – Bukarts, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Christov, Hladonik, Hrňa – Przybyla.
    Storhamar Hockey Hamar: Östlund (Strand) – Løkken Østli, Hesbråten, Irving, Bull, Ass-Eng Mikkelsen, Johansson (TS), Edvardsen, Vold Engerbråten – Dahlstrøm, Svensson, P. Thoresen (C) – Salsten, Fogström, Rønnild – Zettergren (A), Larrivée (A), Jensen – S. Thoresen, Martinsen, Dokken.

    Rozhodčí: Jarec (BLR), Jeřábek – Lederer, Lhotský (všichni CZE)
    ocianews.com