Jekatěrinburg – Ufa 1:0 (kon.) | Magnitogorsk – Novosibirsk 0:2 (kon.) | CSKA Moskva – Chabarovsk 5:0 (kon.)
Riga – Vladivostok 2:0 (kon.) | Minsk – Čerepovec 1:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Jaroslavl 0:3 (kon.)
Omsk – Barys 5:3 (kon.) | HC Slovan – Kunlun 4:3 (po pr.)
konec
Avangard Omsk
5:3 (1:1, 1:1, 3:1)
Barys Nur-Sultan
Neděle 14.10.2018, 16:30 • Balašicha Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Jak si vedl náš sledovaný hráč I. Michejev?
    Vcelku slušně. Dokázal v zápase dát dvě branky. První zásah si připsal na začátku třetí třetiny, kdy opět dostal svůj tým do vedení. Následně pečetil výhru brankou do prázdné branky při power play Astany.
    Michejev se dále v zápase prezentoval 10 střelami na branku! Celkově měl Omsk 35 pokusů a Michejev byl nejlepším střílejícím hráčem daného zápasu. To vše zvládl za svůj pobyt na ledě, který činil 18:33. Nejvíce byl vidět v první třetině, kdy dokázal šestkrát vystřelit, ve druhé třetině měl útlum, aby v té závěrečné dokázal dát dvě branky a vyprodukovat další tři střely na branku. (19:13:29)
     
    Utkání sledovalo 5 310 diváků!
     
    Třetí třetina nám ukázala asi nejlepší pasáž celého zápasu, kdy Omsk byl v tlaku, ze kterého vytěžil branku. Astana pak dala kuriózní branku při power play Omsku, kdy se puk šťastným odrazem dostal do prázdné branky. Následně se Omsk znovu prosadil a až do závěru bránil těsné vedení. O osudu branky pak rozhodla další branka do prázdné branky a Omsk se po třech nepodařených zápasech opět dostává na vítěznou vlnu.
     
    Konec zápasu.
    59:34 Ilja MICHEJEV - 5:3
     
    59:34
    Avangard právě vstřelil branku!
    A nejproduktivnější hráč týmu nakonec přece jen dává gól do prádzné branky. Vybojoval puk ve středním pásmu a následně již neměl problém dostat puk od branky. Autorem branky je tedy ILJA MICHEJEV. Asistence: Michail Fisenko.
     
    59:10
    Prázdná branka Barysu a již mohlo být rozhodnuto. Hráč Omsku dobruslil vyhozený puk za brankou Astany, ale nedokázal jej nakonec zasunout do branky, neboť na poslední chvíli zakročil vracející se obránce svou hokejkou.
     
    58:47
    Jestřábům se nedaří dostat puk pod svou kontrolu...
     
    58:27
    Puk v obranném pásmu Omsku a nyní je čeká perných několik vteřin zápasu.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty zápasu...dokáže Astana opět vyrovnat v závěru třetiny, tak jako se jim to povedlo v první i v druhé třetině?
     
    57:32
    Ofsajd Astany a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    56:50
    Další nepříjemné nahození na branku Bobkova, obrana Omsku následně vyváží míč do bezpečí.
     
    56:29
    Omsk nyní nechal soupeře, aby se dostal do dalšího zakončení. Bobkov drží těsné vedení svého týmu.
     
    56:06
    K odraženému puku se dostal před brankou Dustin Boyd, ale jeho dorážku blokuje obránce.
     
    55:27
    Henrik Karlsson měl nyní plné ruce práce s nahozeným pukem od Martynova.
     
    54:46
    Omsk se snaží držet puk na svých hokejkách a téměř vůbec jej nepouští svému soupeři, který musí napadat soupeře, což jej stojí hodně sil.
     
    52:39
    Dokonce zápasu je poměrně ještě dost času a uvidíme, s čím hosté ještě přispěchají. Nyní se dostali do zakončení, které však bez větších problémů kryje Bobkov.
    50:39 Alexej JEMELIN - 4:3
     
    50:39
    Avangard právě vstřelil branku!
    A první chybu v obraně dělají hosté. Versteeg přenechal puk a ALEXEJ JEMELIN si pomalým posunem před branku nakonec rozmyslel a zkusil vystřelit a trefuje se ideálně mezi nohy Karlssona. Asistence: Kris Versteeg.

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 6. Pěrežogin (Desharnais, Talbot), 24. Širokov (Pokka, Jemelin), 45. I. Michejev (Pokka, Jemelin), 51. Jemelin (Versteeg), 60. I. Michejev (Fisenko) – 20. Dietz (R. Starčenko), 40. Frattin (Boyd, Dallman), 47. Boyd


    Avangard Omsk: Bobkov (Murygin) – Pokka, J. Medveděv (C), Jemelin, Čudinov, Franson, Martynov, Samochvalov – Zernov, Širokov (A), I. Michejev (A) – Manukjan, Pěrežogin, K. Semjonov – Fisenko, Stas, K. Petrov – Versteeg, Desharnais, Talbot – Zaseda.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Hrachovina) – Danijar, Polochov, Lipin, Klimontov, Makljukov, Dietz, Dallman (A), Blacker – Asetov, Sagadejev, Akolzin – Ševčenko, Valk, Michajlis – R. Starčenko (A), A. Petersson, Cormier – Boyd, Frattin, Bochenski (C).

    Rozhodčí: A. Ljapkin, M. Fraňo – I. Galimov, G. Lazarev

    Diváci: 5310
    thejrc.org