Třinec – Zlín 1:2 (2:4 po s.n.) | K. Vary – Olomouc 5:0 (kon.) | Liberec – Plzeň 3:0 (kon.)
Vítkovice – Pardubice 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Chomutov 3:1 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 0:3 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 2:3 (kon.)
po s.n. (2:4)
HC Oceláři Třinec
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Berani Zlín
Neděle 28.10.2018, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Edgars KULDA - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým PSG Berani Zlín.
    Všichni čtyři zlínští střelci své nájezdy proměnili, vítězný gól je připsán EDGARSI KULDOVI!
     
    Proti nájezdu Jakuba Šlahaře se do třinecké branky postaví Lukáš Daneček!
     
    64:10
    Přečíslení dvou proti jednomu na obou stranách! Po Růžičkově chybě se na Hrubce řítili Fořt s Kuldou, první jmenovaný ale netrefil branku. Kotouč se pak odrazil do jízdy Bukartsovi, který ale v protiakci špatně nahrával Růžičkovi.
     
    52:10
    Velkých zmatků v třinecké defenzívě mohl využít Fryšara, hostující útočník ale z bezprostřední blízkosti napálil kotouč jen do lapačky ležícího Hrubce! Komerční přestávka.
     
    51:35
    Růžička v útočném pásmu ztratil kotouč, Berani tak mohli jít do přečíslení. Po Honejskově přiťuknutí z levé strany střílel Herman, kotouč jen proskákal skrz třinecké brankoviště!
    47:02 Ethan WEREK - 1:1
     
    47:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nečekaná sprcha pro hosty, Oceláři srovnávají krok! Domácí v této pasáži hry nebyli lepším celkem, přesto slaví branku! ETHAN WEREK se po levé straně natlačil do útočného pásma, kanadský útočník obkroužil branku a zasunul kotouč za přesunujícího se Sedláčka! Asistence: David Musil, Guntis Galvinš.
     
    40:21
    O poznání lepší šanci měl Jakub Herman, který stál sám před třineckou brankou! Herman měl k dispozici dva střelecké pokusy, ani jeden ale za Hrubcovými zády neskončil! Neujala se ani následná střela Noska od modré čáry.
     
    28:33
    Šimon Hrubec musel vytáhnout hodně těžký zákrok! Kotouč poskakoval v blízkosti jeho brankoviště, Michal Poletín se do něj nemilosrdně opřel a puk mířil do horního rohu třinecké branky. Hrubec ale bleskurychle máchl svou lapačkou a zmařil druhou zlínskou radost!
     
    27:33
    Oceláři přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a pořádně zaměstnávají hostujícího brankáře! Martin Růžička tentokráte připravil ideální pozici pro Martina Gernáta, který měl v prostoru mezi kruhy pro vhazování dostatek času k zamíření. Gernát ale trefil jen ležícího brankáře hostí! Komerční přestávka.
     
    26:44
    K exekuci se rozjel sám Martin Růžička, který ale svou střelou mezi Sedláčkovy betony neuspěl!
     
    26:44
    Martin Růžička nabral rychlost ve středním pásmu, prokličkoval se až před brankáře Sedláčka, zakončit ale kvůli faulu Mikuláše Zbořila nedokázal. Růžička pojede trestné střílení!
     
    20:32
    Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté ze Zlína. Freibergsova tečovaná střela od modré Hrubcovi nadělala nemalé starosti, po faulu Martina Gernáta navíc Berany čeká první přesilovka.
     
    17:22
    Ondřej Kovařčík se po pravé straně chtěl procpat do útočného pásma, nedovoleným způsobem ho však zastavil Jakub Šlahař. Hostující útočník si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    14:37
    Edgars Kulda při napadání třinecké rozehrávky projel brankovištěm a podrazil Hrubce. Lotyšský útočník si tak půjde odpočinout na trestnou lavici. Komerční přestávka.
     
    08:35
    Další kombinace domácích již byla zajímavější. Martin Růžička křížným pasem ke střele z první vyzval Erika Hrňu, který mohl střílet do odkryté branky. Kotouč se ale zřejmě od horní tyče odrazil do ochranné sítě! Vhazování ve středním pásmu.
     
    06:37
    Slezané signalizovanou výhodu nevyužili, ke slovu se tak dostává jejich první přesilová hra. Tomáš Fořt si v souboji s Marcinkem počínal nedovoleně, v následujících dvou minutách tak bude zahřívat trestnou lavici.
    05:31 Dalibor ŘEZNÍČEK - 0:1
     
    05:31
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté pokračovali v aktivní hře v útočném pásmu, odměnou jim je první branka utkání! Domácím se nedařilo držet rychlost s hostujícími útočníky, kotouč se z rohu třinecké třetiny dostal na modrou čáru, odkud ke střele napřáhl DALIBOR ŘEZNÍČEK! Obránce Beranů poslal hrací předmět do horního rohu Hrubcovy branky! Asistence: Michal Poletín, Pavel Sedláček.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 48. Werek (D. Musil, Galvinš) – 6. Řezníček (Poletín, P. Sedláček), rozh. náj. E. Kulda

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jiří Polanský (TRI)
    0:1   Pavel Kubiš (ZLN)
    2. série:
    1:1   Roberts Bukarts (TRI)
    1:2   Antonín Honejsek (ZLN)
    3. série:
    2:2   Martin Růžička (TRI)
    2:3   Edgars Kulda (ZLN)
    4. série:
    2:3   Ondřej Kovařčík (TRI)
    2:4   Jakub Šlahař (ZLN)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (L. Daneček) – Gernát, Adámek, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Roth – Roberts Bukarts, Marcinko (A), Martin Růžička (A) – Adamský (C), Polanský, Svačina – Dravecký, Werek, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, Cienciala – O. Kovařčík.
    Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Gazda, Řezníček, Valenta, Nosek (A), Zbořil – Kubiš (C), Fořt, J. Ondráček (A) – Herman, Honejsek, Šlahař – E. Kulda, Fryšara, Okál – Poletín, P. Sedláček, Popelka.

    Rozhodčí: Hradil, Obadal – Hanzlík, Rampír
    bahis siteleri