Montpellier – Nantes 0:3 (kon.) | Štrasburk – Lille 2:0 (kon.)
konec
RC Štrasburk
2:0 (1:0)
Lille OSC
Úterý 30.10.2018, 21:05 • Stade de la Meinau Strasbourg, Štrasburk • Francouzský Ligový pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:14. (23:01:03)
     
    Tři nastavené jsou minulostí a s nimi i celý osmifinálový zápas mezi Štrasburkem a Lille. Domácí tým po vítězství 2:0 postupuje ligovým pohárem do další fáze.

    Lille sice v úvodu drželo míč více pod kontrolou, ale jako první udeřili domácí. Youssouf Fofana byl obklopen několika protihráči, ale přece jen se dostal ke střele ze střední vzdálenosti a míč skvěle zapadl ke vzdálenější tyči mimo dosah hostujícího brankáře. Druhý tým Ligue 1 se snažil o vyrovnání, především ve druhém poločase byl jasně více u balonu, ale Biugourou Kamara nemusel řešit ani jednu složitější situaci před vlastní brankou. Naopak v závěrečné desetiminutovce dokázal Štrasburk potrestat otevřenou obranu soupeře druhým zásahem. Po Corgnetově přihrávka dokázal ze zadní tyče umístit míč do sítě Dimitri Lienard.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Mike Maignan uchránil Lille od třetí inkasované branky
     
    90+3
    A mohlo to být dokonce o tři branky! Mike Maignan nejprve zlikvidoval střelu Lienarda, poté i dorážku Da Costy a na závěr už jen pokus z velkého úhlu od Corgneta.
     
    90+2
    Lille předvedlo jednu z výrazně povedenějších útočných výpadů. Pepe posouval míč na Koného na levou stranu, ale krajní záložník hostujícího celku už nedokázal v nadějném postavení přesně vracet před branku.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Tentokrát už Da Costa dokázal zpracovat míč, ale na zádech měl nalepeného Gabriela, který ho o balon velmi rychle připravil tvrdou hrou do těla.
     
    89
    Štrasburk nedovoluje soupeřům závěrečný tlak. Naopak Nuno Da Costa nebyl daleko od skvělého zpracování mezi stoperskou dvojicí Lille. Míč mu ale nakonec odskočil od kopačky.
     
    88
    Soumaré rozehrával další akci hostujícího týmu. Nicolas Pepe podpořil nebezpečný útok přihrávkou na pravou stranu, ale tam nedokázal přečíslení podpořit Ié.
     
    87
    Lille to zkoušelo znovu po levém kraji. Koné s Dabilou ale neuspěli v souboji s jediným obráncem Štrasburku. Následně se ale hosté dostali velmi rychle zpět k míči.
     
    86
    Lille se ještě nevzdává. Koné našel na levém kraji Arauja, ten mu chtěl prostrčit míč zpět do vápna, ale domácí obrana pokryla náběh Koného s velkým přehledem.
     
    85
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Fofana, přichází Martin.
    84. Dimitri LIENARD - 2:0
     
    84
    Tým Strasbourg právě vstřelil branku! Štrasburk přidává těsně před koncem druhého poločasu pojišťovací branku! Corgnet si na levém kraji zpracoval míč rukou, ale bez povšimnutí hlavního rozhodčího. Akce pokračovala a Corgnetova přihrávka prosvištěla až k DIMITRI LIENARDOVI, který dopravil míč ze zadní tyče do sítě.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Lille, které ve druhém poločase marně dobývá pokutové území domácího celku.
     
    82
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Zohi, přichází Da Costa.
     
    81
    Lienard si kličkou vytvořil prostor k přechodu do vápna, následně ještě přihrával Zohimu, ale hrotový útočník domácího celku byl proti přesile bezmocný.

    Vít Schück

    Branky: 14. Fofana, 84. Lienard

    Karty:   17. Grimm (SSG)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:14.
    RC Štrasburk: Kamara – Aaneba, Caci, L. Koné, Martinez, Carole (69. Lala) – Corgnet, Fofana (85. Martin), Grimm (C), Lienard – Zohi (82. Da Costa)
    Náhradníci: Kawašima – Da Costa, Lala, Martin, Mothiba, Thomasson, Zemzemi

    Lille OSC: Maignan – Ié, Gabriel, Dabila – Pied (66. Ikoné), Xeka (C) (66. Pepe), Soumaré, Maia, Koné – Araujo, Rémy (78. Fonte)
    Náhradníci: Jakubech – Ballo Touré, Fonte, Ikoné, Mendes, Pepe, Soumaoro

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Annonier, Pasqualotti
    bahis siteleri