CZ Bělehrad – Liverpool 2:0 (kon.) | Monaco – Club Brugge 0:4 (kon.) | Atlético – Dortmund 2:0 (kon.)
Porto – Lok. Moskva 4:1 (kon.) | Inter – Barcelona 1:1 (kon.) | Neapol – PSG 1:1 (kon.)
Schalke – Galatasaray 2:0 (kon.) | Tottenham – Eindhoven 2:1 (kon.)
konec
SSC Neapol
1:1 (0:1)
Paris Saint-Germain
Úterý 06.11.2018, 21:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15. (23:03:26)
     
    Stejně jako před dvěma týdny v Paříži se i nyní oba týmy rozcházejí nerozhodným výsledek.

    Dlouho to vypadalo na taktický boj ve středu pole. Ani jeden z týmů se nemohl výrazněji prosadit v šestnáctce soupeře. V nastaveném času prvního poločasu si ale pohrál Mbappé s Albiolem v pokutovém území, následně naservíroval míč volnému Juanu Bernatovi a ten už si s nabídnutou šancí poradil. Po změně stran se o tempo starala Neapol. Buffon stačil ještě několikrát zmařit jasnou šanci, ale poté po hodině hry fauloval Callejóna a domácí měli k dispozici penaltu. Tu s přehledem proměnil Lorenzo Insigne a udal tak končí skóre. Mbappé mohl těsně před koncem rozhodnout, ale míč mu v ideálním postavení před Ospinou sjel z kopačky.

    Po zaváhání Liverpoolu v Bělehradu s místní Crvenou Zvezdou se tak skupina C mimořádně zamotává. Neapol se vyšvihla do čela, ale jen díky lepšímu skóre před Liverpoolem. PSG je o bod pozadu a na čtvrté pozici je srbský celek, ale také s minimálním mankem.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Juan Bernat vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Poslední sekundy zápasu patří hostujícímu týmu a to se rozhodně nelíbí pískajícím fanouškům Neapole.
     
    90+3
    Neymar ztratil míč na útočné polovině a dal ještě domácím šanci na protiútok. Hysaj společně s Allanem nepřešli ani na polovinu soupeře.
     
    90+2
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thilo Kehrer, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartou je potrestán také Neymar. Brazilský útočník ve službách PSG se až příliš rozčiloval na rozhodčího po neodpískání faulu na jeho osobu.
     
    90
    Neapole si po rychlé rozehrávce ještě mohl hnát do útoku. Callejón na pravé straně měl dostatek prostoru, ale proti dotírajícímu Kimpembemu se unavený útočník neprosadil.
     
    89
    Teď už to ale má Marco Verratti dokonce za žlutou kartu. Bernat ztratil míč a italský záložník musel Hysaje fauloval zezadu ve středu pole.
     
    88
    Na pětatřiceti metrech od branky PSG se postavil k rozehrávce Lorenzo Insigne, ale před Buffonem byl pouze Albiol a s ním si obrana pařížského celku pohodlně poradila.
     
    87
    Neymar se cítil být faulovaný, přestal na útočné polovině hrát, ale hlavní rozhodčí znovu tvrdší souboj pustil bez povšimnutí. Následný útok Neapole zastavil faulem Verratti.
    86. Mbappého střela z ideální pozice prosvištěla jen kolem levé tyče
     
    86
    Neymar si přišel pro balon do středového kruhu k Draxlerovi. Následně měl jasnou šanci Mbappé po přihrávce Kehrera, ale v klíčovou chvíli mladíkovi míč na kopačku nesedl úplně ideálně.
     
    85
    Místo závěrečného tlaku se PSG nemůže dostat z vlastní poloviny. Mbappé byl sice nastartovaný na levé straně, ale podle rozhodčího Allanem faulován nebyl a hra může pokračovat.
     
    84
    Už jen méně než deset minut i s nastavením zbývá týmům do konce zápasu. Střídající Adam Ounas se ihned po svém příchodu na trávníku zapojil do kombinace, ale velmi rychle přišel o míč.
     
    83
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Adam Ounas.
     
    82
    Dries Mertens má zdravotní potíže. Po souboji ve středu pole s Draxlerem se svalil na zem a bude potřebovat ošetření.
     
    81
    Mbappé předal míč v útoku Neymarovi. Ten už ale mladému útočníkovi balon nechtěl předat, raději to zkusil individuálně, ale sám na dva obránce nestačil.

    Vít Schück

    Branky: 63. L. Insigne (pen.) – 45+2. Bernat (Mbappé)

    Karty:   45+2. Ruiz (NEA) – 29. Mbappé (PSG), 32. Kehrer (PSG), 89. Verratti (PSG), 90+1. Neymar (PSG)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15.
    SSC Neapol: Ospina – Nikola Maksimović (76. Hysaj), Albiol, Koulibaly, Rui – Allan, Hamšík (C), Ruiz (71. P. Zieliński) – Callejón, D. Mertens (83. Ounas), L. Insigne.
    Náhradníci: Karnezis – Hysaj, Malcuit, Diawara, P. Zieliński, Milik, Ounas.

    Paris Saint-Germain: Buffon – Kehrer (90+2. Choupo-Moting), Silva (C), Marquinhos, Bernat – Meunier (73. Kimpembe), Draxler, Verratti, Di María (77. Cavani) – Mbappé, Neymar.
    Náhradníci: Aréola – Kimpembe, Cavani, Choupo-Moting, Rabiot, Diaby, Nsoki.

    Rozhodčí: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (vš. NED)

    Diváci: 55 489
    bahis siteleri