Novosibirsk – Barys 1:2 (po pr.) | Čerepovec – Vladivostok 2:1 (3:2 po s.n.) | Omsk – Chabarovsk 3:0 (kon.)
Minsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 5:2 (kon.) | Spartak Moskva – Magnitogorsk 4:5 (0:1 po s.n.)
Viťaz – Jaroslavl 2:4 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Amur Chabarovsk
Pondělí 12.11.2018, 17:30 • Balašicha Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (19:51:09)
     
    Je dobojováno! Omsk dokázal potvrdit roli favorita, nakonec bere všechny body. Ve všech třetinách se domácí prosadili jednou, konečný výsledek 3:0 je asi zasloužený. Hosté dnes po většinu zápasu tahali za kratší konec provazu, až v závěru si vypracovali několik slibných příležitostí. Zatímco domácí prodloužili šňůru výher, hosté pokračují v sérii porážek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Omsk je už kompletní, domácí nyní pouze nahodili do útočné třetiny, do konce zbývá necelých dvacet vteřin, víc už se nejspíše nestane.
     
    58:31
    Amur nakonec přeci jen zamkl svého soupeře v útočné třetině, od modré stříleli Kolář i Fajzullin, poté vznikl závar před Bobkovem, domácí to zvládli.
     
    57:48
    Úvod přesilové hry se hostům vůbec nevyvedl, domácí se dokázali osvobodit, za malou chvíli se rozeběhnou poslední dvě minuty třetí části.
     
    57:07
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Denis Zernov – 2 min., podrážení).
     
    56:44
    Dá se říci, že utkání se už jen z povinnosti dohrává, o vítězi je totiž rozhodnuto, u puku momentálně domácí hokejisté.
     
    55:29
    V dobré pozici se ocitl Kolář! Střelu českého hokejisty však bez větších potíží chytil dnes bezchybný brankář Bobkov! Udrží nulu?
     
    55:01
    Rozběhla se závěrečná pětiminutovka hry, Medveděv nepřihrál přesně a daroval puk soupeři, domácí se musí rychle vracet.
     
    54:14
    Poslední minuty patří hostům, kteří se snaží alespoň o čestný zásah. Bobkov však i nadále drží čisté konto, opět se bude vhazovat v obranném pásmu Omsku.
     
    53:22
    O dorážku se nyní snažili Zohorna s Pjanovem, k puku se nakonec jako první dostal domácí brankář, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    52:44
    Ruděnkov je dnes pravděpodobně nejnebezpečnějším hráčem Chabarovsku! Hostujícího hráče teď znovu vychytal Bobkov!
     
    51:33
    Omsk je kompletní, tato přesilovka hostům vůbec nevyšla, nebezpečnější byli domácí, kteří i v oslabení mohli minimálně jednou skórovat.
     
    50:41
    Domácí se v oslabení dostali do přečíslení dva na jednoho. Semjonov místo přihrávky zakončoval, úspěšný zákrok si připsal brankář Murygin!
     
    49:33
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Sergej Širokov – 2 min., hákování).
     
    49:08
    Z pravé strany teď před bránu přihrával Zohorna, který našel Ruděnkova. Ten místo zakončení ještě posouval kotouč směrem doleva.
     
    48:31
    Stas nyní napadal hostující hokejisty hodně vysoko, ti následně pouze nahodili do útočné třetiny, vzápětí se vydali na střídačku.
     
    48:02
    Zatím to na nějaký zvrat nevypadá, hraje se totiž převážně před brankou Murygina, následovat bude kratší reklamní přestávka.

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 10. Zernov (I. Michejev), 28. Širokov (Franson, J. Medveděv), 44. Stålberg (Jemelin, K. Petrov)


    Avangard Omsk: Bobkov (Šilin) – J. Medveděv (C), Franson, Jemelin, Pokka, Pivcakin, Martynov, Bondarev (A) – Širokov, Zernov (A), I. Michejev – Stålberg, Desharnais, K. Petrov – A. Galimov, K. Semjonov, Manukjan – Fisenko, Stas, Košelev.
    Amur Chabarovsk: Murygin (Alikin) – J. Kolář (C), Kuzmin, Korjagin, Aťušov, Turbin, Jordán, Žuravljov – Gorškov, Pjanov, Fajzullin – T. Zohorna (A), Vj. Ušenin, Vl. Ušenin – Ruděnkov, Železkov, Dědunov – A. Kuzněcov (A), Rasskazov, Popugajev.

    Rozhodčí: Birin, Bondar
    thejrc.org