Liberec – Mountfield HK 2:1 (kon.) | HC Litvínov – Plzeň 5:7 (kon.) | Olomouc – Č. Budějovice 1:0 (2:1 po s.n.)
Pardubice – Havlíčkův Brod 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:4 (kon.) | Kometa Brno – Žďár n/S 6:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
6:2 (2:1, 3:1, 1:0 - N 0:0 - 1:0)
SKLH Žďár nad Sázavou
Čtvrtek 15.11.2018, 19:00 • DRFG arena • DHL Extraliga juniorů • Skupina C
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Vystavěl (Micka) – Kučera, Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček J., Studený, Kowalczyk – Popelka, Karpíšek, Snášel, Minárik, Meluzin, Střondala, Malý, Kadlic Süss, Kunc, Bartes.

    SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (Kulich) – Černohorský, Mikulík, Marek, Klodner, Poizl, Filip M. – Filip J., Konečný, Vojinovič, Vlk, Jedlička, Pětník, Kouba, Jindra, Tlačil, Melenovský, Puczek, Nikolič..
     
    Dobrý večer z Brna. Po reprezentační přestávce pokračuje DHL extraliga juniorů. Do brněnské DRFG arény přicestoval celek Žďáru nad Sázavou. Oba soupeře dělí v tabulce jedenáct bodů a domácí Kometa je dnes velkým favoritem utkání, už jen pro to, že plameny utrpěli proti Brnu v obou případech porážky 1:5 a 3:5.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Na úvodním buly byl úspěšnější domácí Minárik a Kometa rozjíždí první útočnou akci.
     
    01:00
    Plameny jsou zatím více na kotouči, ale nedaří se jim najít cesta do útočného pásma.
     
    01:40
    Ani domácí Kometě se zatím nedaří kombinace a kotouč se tak převážně nachází ve středním pásmu, kde o něj oba celky svádějí souboje.
     
    02:16
    Malenovský nyní našel před brankou dobře postaveného Vojinoviče, druhý jmenovaný vložil do prudké nahrávky svou hůl a směřoval kotouč na brněnskou branku, puk však těsně minul území brankáře Vystavěla.
     
    03:12
    Utkání se zatím hraje bez zbytečných přerušení a sledujeme útočné pokusy na obou stranách, obrany zatím pracují pozorně.
     
    04:02
    Žďár právě vstřelil branku!
    Povedená akce plamenů končí v brance Komety! Výbornou přihrávkou se prezentoval Puczek, když našel na pravém křídle rozjetého JANA TLAČILA a ten zamířil přesně mezi betony brankáře Vystavěla. Asistence: Jiří Puczek, Jakub Černohorský.
     
    05:08
    Kometa se snaží najít rychlou odpověď, obranou plamenů se nyní klestil Minárik, ale jeho střela byla zablokována, Kometa však nadále u kotouče v útočném pásmu.
     
    06:15
    Střondala si v útočném pásmu připravoval střeleckou pozici, dlouze mířil, jeho pokus však zablokoval bránící Černohorský, Brňané ovšem nabírají dech a snaží se zatlačit plameny v obranném pásmu.
     
    07:00
    Kometa se nyní vlastní vinou připravila o pobyt v útočném pásmu a s rozehrávkou musel pomoci i brankář Vystavěl.
     
    07:45
    Žďárský Klodner nyní zavážel kotouč do útočného pásma, chtěl pozdržet hru svého týmu v obranné třetině soupeře, ale marně hledal volného spoluhráče, domácí jej odzbrojili a vyrazili do protiútoku.
     
    08:27
    Pozornost brankáře Vystavěla prověřil svižnou střelou z levé strany Jakub Filip, brněnský brankář jeho pokus vyrazil na hole svých obránců.
     
    08:57
    Nahození hostujícího Malenovského Vystavěl raději podržel ve své lapačce a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    09:23
    Žďárská obrana zatím pracuje velmi dobře a proti rychlým protiútokům Komety působí organizovaně, domácí se marně pokoušejí o tvorbu kombinace.
     
    10:02
    Slibný protiútok Žďáru Malenovský přihrával kotouč Jindrovi, jenž z hranice levého kruhu vystřelil, Vystavěl byl ovšem nyní maximálně koncentrovaný, aby střelu hostujícího útočníka zneškodnil.
     
    10:20
    Nepovedená rozehrávka Komety končí zakázaným uvolněním, hra se opět stěhuje před brankáře Vystavěla.
     
    10:53
    Útočné pokusy Komety se zatím rozbíjejí o pevný obranný val mužstva z Vysočiny.
     
    11:22
    Střondala nyní dostal přihrávku do samostatného úniku, ale rozhodčí správně situaci posoudili jako postavení mimo hru, brněnský útočník však přesto zakončil, naneštěstí se na ledě žádné konflikty neodehrály a brankář Radosta se zbytečně nevzrušoval.
     
    12:18
    Kometa zatím nedokázala v útočném pásmu výrazně zaměstnat brankáře Kulicha, ten zatím sleduje poctivou hru svých spoluhráčů, kteří neumožňují Kometě příliš prostoru ke kreativitě.
     
    13:37
    Hostující Klodner pouze nahodil kotouč na Vystavěla, ten okamžitě rozehrál, ale rozhodčí hru přerušil pro postavení mimo hru.
     
    13:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Zdařilou individuální akci předvedl VOJTĚCH STŘONDALA, když se s kotoučem vydal po levém křídle vstříc brankáři Kulichovi, obránci Žďáru tentokrát nestačili rychlonohého hráče Komety odzbrojit a Střondala výbornou kličkou do bekhendu srovnává stav utkání. Bez asistence.
     
    14:52
    Jakub Filip se nyní pokoušel plamenům navrátit jednobrankové vedení, jeho střela však byla zablokována a brankář Vystavěl zasahovat nemusel.
     
    15:33
    Žďár ve hře v útočném pásmu přitvrzuje, hosté bojují o kotouče hraničními zákroky, rozhodčí zatím nevylučuje.
     
    16:14
    Střondala opět obdržel kotouč na levé křídlo a znovu si hledal pozici pro střelu, zvládl prudkou ránu zápěstím skrz obránce, Radosta musel pohotově vyrazit.
     
    16:31
    Po buly v útočném pásmu se kotouč dostal na modrou čáru, odkud střílel Kowalczyk, Kulich i přes zakrytý výhled ukryl kotouč ve své výstroji.
     
    16:59
    Žďár mohl jít zpět do vedení, zcela osamocen se na brankáře Vystavěla řítil domácí útočník Jindra, ale branku v rychlé jízdě minul!
     
    17:58
    Znovu jsme svědky soubojů o puk ve středním pásmu, momentálně se ani jeden z celků nedostává do útočné akce.
     
    18:25
    Až nyní prověřil pozornost hostujícího brankáře Süss, Kulich ovšem dokázal vyrazit.
     
    19:18
    Meluzín držel kotouč v útočném pásmu a vyzval ke střele Studeného, ten to zkusil a od modré čáry vypálil, pozorný brankář Žďáru ovšem stál na správném místě.
     
    19:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    V závěru první třetiny dochází k obratu ve skóre! Kometě se podařilo uzamknout soupeře v obranném pásmu a Popelka nabil na modrou čáru Kowalczykovi, ten vypálil prudkou ránu z voleje, kterou za záda bezmocného brankáře Kulicha usměrnil VOJTĚCH KADLIC. Asistence: Daniel Kowalczyk, Adam Popelka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina utkání nabídla svižný hokej, ze kterého v úvodu utkání těžili hokejisté ze Žďáru nad Sázavou. Plameny působili organizovanou obranou a vyráželi do brejkových situací. Kometě chvíli trvalo než se dostala do tempa, ale nijak výrazněji nezaostávala a srovnání zařídil po individuální akci Vojtěch Střondala. V závěru první třetiny domácí zařadili vyšší rychlostní tempo a vytvořili si tlak, ze kterého v samotném závěru první periody vytěžili vedoucí branku z hole Vojtěcha Kadlice. Druhá třetina odstartuje v DRFG aréně v 19:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Kometa se v úvodu druhé třetiny ihned žene do útočného pásma.
     
    20:46
    Žďárská obrana ovšem nahecované hráče domácích zvládá kontrolovat.
     
    21:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým těží z náporu třetí branku! Kometa dokázala zabezpečit střední pásmo a znovu se vrhla do útoku, kde se po přihrávce Malého dostal ke kotouči VOJTĚCH STŘONDALA a prudkou střelou od mantinelu dokázal zaskočit brankáře Kulicha. Asistence: Jakub Malý.
     
    22:02
    Zakázané uvolnění Komety, hra se poprvé ve druhé třetině stěhuje před brankáře Vystavěla.
     
    22:41
    Nyní už Kometa opět operuje v útočném pásmu a zaměstnává hostující obranu.
     
    22:58
    Klodnerovi se podařilo vyvézt kotouč do útočné třetiny, kde dokonce zaměstnal brankáře Vystavěla.
     
    23:16
    Žďár právě vstřelil branku!
    Plamenům se nyní podařilo usadit v útočném pásmu a rozehrát kombinaci, na jejímž konci je kontaktní branka. Po přihrávce Černohorského se prosadil JAKUB NIKOLIČ. Asistence: Jakub Černohorský, Matěj Mikulík.
     
    24:06
    První vyloučení v dnešním utkání, dvě minuty za vysokou hůl odpyká hostující útočník Maroš Jedlička.
     
    24:45
    Střelu v podání Kučeříka zachytil obránce Poizl a po jeho přihrávce Jakub Filip osvobodil svůj tým.
     
    25:33
    Kometě se zatím v přesilové hře nedaří prostřelit obrannou zeď Žďáru.
     
    25:44
    Brňané musejí vyklidit útočnou třetinu pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    25:59
    Nahození Mlčáka Kulich pouze vyrazil a nadvakrát se snažil kotouč propasírovat za záda hostujícího brankáře Meluzín.
     
    26:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa sice přesilovou hru nevyužila, ale dokázal se udržet v náporu. Střondala přihrál na modrou čáru DANIELU KOWALCZYKOVI a jeho střela prosvištěla až do branky Žďáru. Asistence: Vojtěch Střondala.
     
    26:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa pokračuje v aktivním výkonu a dostává se do tříbrankového vedení! Domácí znovu úřadovali v útočném pásmu a po přihrávce Popelky vypálil z hranice levého kruhu VOJTĚCH KADLIC, jeho prudká střela byla prakticky nechytatelná. Asistence: Adam Popelka, Jan Sedláček.
     
    27:49
    Brno vládcem kotouče hosté se nemohou dostat přes střední pásmo.
     
    28:45
    Vojnovič nyní dokázal s pukem na holi projít do útočného pásma, v brněnském sevření však marně hledal své spoluhráče a musel s pomocí mantinelu poslat kotouč zpět mimo obranné pásmo Komety.
     
    29:34
    Zakázané uvolnění Žďáru, hra se stěhuje tam, kde jsme na ní v druhé třetině zvyklí tedy před brankáře Kulicha.
     
    29:46
    Po nahozeném kotouči od Mlčáka se puk odrazil do mezikruží, kde si jej našel jako první Meluzín, jeho střelu zápěstím musel Kulich zachytit do lapačky.
     
    30:23
    Žďár se bude muset znovu bránit početní výhodě soupeře, dvě minuty za krosček fasuje Jan Klodner.
     
    30:48
    Kometa dlouze kombinovala v útočném pásmu, ke střele se dostal Süss, brankář Kulich ovšem zachoval ledový klid a jeho slibný střelecký pokus zneškodnil.
     
    31:23
    Kometa pokračuje v ostřelování žďárské branky, další jedovatou ránu v podání Kučeříka vyrazil pozorný brankář Kulich.
     
    32:17
    Kowalczyk dostal nyní až příliš prostoru a měl tak čas sjet si s kotoučem hlouběji do pásma a zamířit, Kulich opět vyrazil a útočníci Komety se natahovali po dorážce, krušnou chvíli však tentokrát hosté přečkali.
     
    32:23
    Plameny hrají v plném počtu.
     
    33:34
    Na plameny se valila další útočná vlna, Minárik vedl kotouč po levém křídle a z ostřejšího úhlu zakončil, Kulich si prostor u tyče pohlídal a hru přerušil.
     
    33:45
    Süss nyní předvedl přímočarost do brány, když se nejlépe orientoval mezi obránci Žďáru a vystřelil, k jeho smůle však kotouč těsně branku minul.
     
    34:09
    Možnost pro Žďár, který si poprvé v utkání zahraje v přesilové hře. Jejím strůjcem je brněnský obránce Adam Studený, dvě minuty hákování.
     
    34:44
    Tak tohle může žďárské mrzet! Kombinace plamenů končila na holi Jana Tlačila, na kterého už zívala prázdná branka Komety, hostující útočník však v tutové příležitosti trefil tyč!
     
    35:16
    Kometě se nyní podařilo kotouč vyhodit až k brankáři Kulichovi.
     
    36:09
    Žďáru nešla v přesilové hře upřít mimořádná snaha o korigující branku, plameny však doprovázela smůla v zakončení a Kometa nyní hraje v plném počtu.
     
    37:11
    Slibná akce v podání Erika Meluzína, jenž se prodral po pravém křídle za obranné linie Žďáru, mířil mezi betony brankáře Kulicha, ten je však stačil včas sevřít k sobě a další brance zabránil.
     
    38:05
    Žďáru se nyní daří držet hru daleko od své branky, ale v útočném pásmu se plamenům nedaří příliš kombinovat, obrana Komety je v pohotovosti.
     
    38:46
    Nyní se ovšem Žďáru podařilo vyšachovat brněnskou obranu, Klodner vyzval ke skórování Puczeka a brankář Vystavěl měl co dělat, aby koncovku druhého jmenovaného zkrotil ve své moci.
     
    39:26
    Žďár si na přelomu druhé a třetí třetiny zahraje znovu v početní výhodě. Dvě minuty za vystřelení puku mimo hřiště obdržel brněnský Martin Snášel.
     
    39:33
    Jenže přesilovka plamenů končí záhy. S útočnou aktivitou to přehnal Jiří Puczek a fasuje dvě minuty za hákování.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhou třetinu ovládla brněnská Kometa, která se nejprve po úvodním náporu ve druhé periodě dostala do vedení 3:1. Žďár dokázal na tuto branku ještě najít odpověď a zásluhou Nikoliče snížil na rozdíl jediné trefy. Jenže Kometa pokračovala v aktivním výkonu a její brankostroj se zastavil na čísle pět. Žďár mohla do hry vrátit přesilová hra, ve které Tlačil trefil tyč Vystavělovy svatyně. Plameny se snaží bojovat, ale Kometa hru ve zbytku prostředního dějství kontrolovala. Uvidíme, zda se hostům z Vysočiny podaří ještě utkání zdramatizovat ve třetí třetině, která odstartuje ve 20:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Začátek třetí třetiny přinesl hattrick na hůl VOJTĚCHA STŘONDALY, jenž po přihrávce od Kučeříka další přesnou trefou navyšuje náskok Komety na rozdíl čtyř branek. Asistence: Radek Kučeřík.
     
    41:20
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Kadlic – 2 min., podrážení).
     
    46:56
    Omluvte výpadky v připojení na začátku třetí třetiny. Nyní je již vše v pořádku a můžeme pokračovat v našem přenosu. Kometa vstoupila do třetí třetiny opět velmi aktivně vypracovala si nápor a dostala se do čtyřbrankového vedení. Žďár měl možnost snížit v přesilové hře, ale Kometa oslabení ustála bez úhony.
     
    47:33
    Žďár si zahraje další přesilovou hru, dvě minuty za hákování fasuje brněnský Štěpán Kučera.
     
    48:24
    Kometě se podařilo vyhodit.
     
    49:00
    Žďár musí po dalším vyhození Komety rozjíždět novou útočnou akci.
     
    49:33
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    49:57
    Individuální akce v podání Erika Meluzína, který si s kotoučem najel do střelecké pozice mezi kruhy, jeho prudká rána však za zády Kulicha nekončí, neboť zmiňovaný střelec branku přestřelil.
     
    51:13
    Kometa opět na koni, Kowalczyk nahazoval kotouč na branku, kde číhal Kadlic, kotouč si však jako první našel brankář Kulich a nebezpečí od své branky odvrátil.
     
    52:22
    Žďár se snaží ještě bojovat, ale pozorná obrana Komety nechce připustit zbytečné zdramatizování utkání.
     
    53:39
    Zakázané uvolnění Komety.
     
    54:09
    Tentokrát se zakázané uvolnění píská na straně Žďáru a hra se stěhuje před brankáře Kulicha.
     
    55:23
    Situace plamenů se komplikuje, dvě minuty za podrážení fasuje Vojnovič.
     
    56:10
    Kometa v přesilové hře tlačí a na Kulicha se řítí jedna střela za druhou.
     
    56:31
    Kučeřík nahazoval kotouč od modré čáry a před brankou se jej snažil usměrnit za záda brankáře Kulicha Kadlic, jde vidět, že útočník Komety touží po titulu stejně jako jeho kolega Střondala.
     
    57:26
    V závěru přesilové hry se po přihrávce Mlčáka dostal do slibného zakončení dostal Malý, brankář Kulich však dokázal svůj tým nyní podržet.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty utkání.
     
    58:12
    Po celkem klidném průběhu utkání se až nyní strhla potyčka mezi domácím Popelkou a hostujícím Vlkem. Rozhodčí nechce nic ponechat náhodě a oba borce posílá vychladnout na trestnou lavici na dvě minuty za hrubost.
     
    59:06
    Vedení Komety se nyní snažil navýšit Kučeřík, jeho pokus Kulich vyrazil, následně se ke střele dostal ještě Malý, po jeho pokusu zvoní boční konstrukce branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Základní hrací doby je minulostí, ovšem jak už je v letošní sezoně zvykem, následuje nadstavba utkání, ve které se oba celky poperou o další bod navíc.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Kučeřík propasíroval kotouč do předbrankového prostoru Süssovi, který měl na holi čtvrtý bonusový bod pro Kometu, z voleje však kotouč promáchl.
     
    61:34
    Kometa je zatím v prodloužení 3 na 3 aktivnějším týmem.
     
    62:08
    Zaváhání Brňanů nyní mohl využít Klodner, jeho střelu však pozorný Micka vyrazil.
     
    63:17
    Žďáru se podařilo hru přenést do útočného pásma, kde se snaží o tvorbu kombinace.
     
    63:41
    Klodner nyní v protiútoku spolupracoval s Jedličkou, který měl na holi možnost rozhodnout prodloužení, ale mezi betony brankáře Micky nezamířil přesně.
     
    64:16
    Poizl poslal kotouč na modrou čáru Puczekovi, který už upaloval sám na Micku, jenže tutovou příležitost pohrdl a pouze trefil brněnského brankáře.
     
    64:48
    Kowalczyk vyzýval Střondalu ke vstřelení čtvrté branky, puk poskakoval na brankové čáře, ovšem brněnský útočník jej pak nedokázal dorazit za brankovou čáru.
     
    Konec zápasu.
     
    Prodloužení rozhodnutí o dalším bonusovém bodu nepřineslo, následovat tak budou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy zahájí Kometa Brno.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Süss proměňuje.
     
    1. série
    1:0
    Kouba neproměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Střondala neproměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Poizl neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Kučeřík neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Mikulík neproměňuje.
     
    4. série
    2:0
    Mlčák proměňuje.
     
    4. série
    2:0
    Klodner neproměňuje.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Kometou a Žďárem nad Sázavou je minulostí, domácí zvládli i samostatné nájezdy a připisují si i čtvrtý bod z dnešního utkání. To je pro dnešek z Brna vše, přeji vám příjemný zbytek večera. (21:19:00)
    GSA

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 14. Střondala, 20. Kadlic (Kowalczyk, Popelka), 22. Střondala (Malý), 27. Kowalczyk (Střondala), 27. Kadlic (Popelka, Sedláček), 41. Střondala (Kučeřík) – 5. Tlačil (Puczek, Černohorský), 24. Nikolič (Černohorský, Mikulík)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Süss (KOM)
    1:0   Kouba (ZNS)
    2. série:
    1:0   Střondala (KOM)
    1:0   Poizl (ZNS)
    3. série:
    1:0   Kučeřík (KOM)
    1:0   Mikulík (ZNS)
    4. série:
    2:0   Mlčák (KOM)
    2:0   Klodner (ZNS)


    HC Kometa Brno: Micka (Vystavěl) – Kučera, Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček J., Studený, Kowalczyk – Popelka, Karpíšek, Snášel, Minárik, Meluzin, Střondala, Malý, Kadlic Süss, Kunc, Bartes.
    SKLH Žďár nad Sázavou: Kulich (Radosta) – Černohorský, Mikulík, Marek, Klodner, Poizl, Filip M. – Filip J., Konečný, Vojinovič, Vlk, Jedlička, Pětník, Kouba, Jindra, Tlačil, Melenovský, Puczek, Nikolič.
    thejrc.org