Novosibirsk – Chabarovsk 2:1 (3:2 po s.n.) | Barys – Dynamo Moskva 2:3 (po pr.) | Ufa – Vladivostok 3:1 (kon.)
Minsk – Jekatěrinburg 0:4 (kon.) | Petrohrad – Čeljabinsk 1:0 (kon.) | Soči – Čerepovec 2:0 (kon.)
Spartak Moskva – Jaroslavl 1:3 (kon.) | Viťaz – Magnitogorsk 1:4 (kon.)
konec
Spartak Moskva
1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Pátek 16.11.2018, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný a ničím nerušený zbytek pátečního večera. Na počtenou! (19:51:11)
     
    V ruském hlavním městě je dohráno, Jaroslavl dnes na ledě CSKA Areny uspěla v základní hrací době a připisuje si tak do tabulky cenné tři body. Hlavní příčinou dnešní porážky Spartaku je nepochybně jeho zoufalý vstup do utkání – za celou první třetinu vyslal na Konovalova jen dvě střely a pořádně se začal vzpamatovávat až v polovině následujícího dějství, krátce po třetím inkasovaném gólu.
     
    Československá stopa
    Robin HANZL (SPM) – 0+0, 0 střel, ice-time 16:34
    Július HUDÁČEK (SPM) – 23 zákroků, 88,5% úsp.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 25 – 26
    Zblokované střely: 12 – 9
    Vhazování: 32 – 21
    Trestné minuty: 6 – 8
    Využití přesilovek: 0/4 – 1/3
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Devět sekund před koncem základní hrací doby se bude vhazovat před brankou Moskvy, Hudáček se tak musí vrátit na led. Hosté už mají vítězství v kapse.
     
    59:17
    Karsmus měl na holi kontaktní gól, jeho ránu z první ale talentovaný dvacetiletý Konovalov zastavil! Velká škoda pro Spartak.
     
    58:57
    Slovenský gólman upaluje na střídačku, svatyně Spartaku tak zůstává odkrytá! Domácí už nemají co ztratit a zkusí štěstí v power-play!
     
    58:37
    Střelu Ruslana Pedana zblokoval jeden z bránících protihráčů před brankou, Lokomotiv je pod velkým tlakem. Hudáček každou chvílí opustí svůj post.
     
    57:54
    Kutějkin vybojoval kotouč u mantinelu a předal jej Dyblenkovi, domácí se znovu snaží prorazit za modrou čáru. Obrana Jaroslavle je ale stále pevná.
     
    56:57
    Kajumovova rána z první z kruhu byla nebezpečná, slovenský strážce moskevské branky jí ale zvládl vykrýt a udržel tak svůj celek při životě.
     
    55:42
    Moskvané se vlastní chybou vyhání z útočného pásma, nepřesná přihrávka se zastavila až o mantinel za Hudáčkovou klecí. Čtyři minuty do konce.
     
    54:30
    Robin Hanzl nahrál dozadu Chochačovovi, který byl následně obranou soupeře velmi rychle ozbrojen. Spartak se stahuje zpět na svou polovinu.
     
    53:38
    Letící kotouč zaplul přímo do nastavané rukavice Julia Hudáčka, čeká nás komerční přestávka. Spartaku zbývá na vyrovnání necelých šest a půl minuty.
     
    52:58
    Kronwall drží kotouč za svou brankou a čeká, až jeho spoluhráči dostřídají. Uvidíme, co pak rozjetá ofenzíva Lokomotivu vymyslí.
     
    51:49
    CSKA Arena se rozhodně nenudí, hraje se nahoru dolu a jedna akce střídá druhou. Ani jeden brankář nehodlá povolit, oba podávají skvělé výkony.
     
    Dnešní utkání sleduje 10 667 diváků (88% kapacity).
     
    50:38
    Rušan Rafikov je dnes při chuti, Hudáček teď musel zastavovat jeho zakončení z pravého kruhu pro vhazování. Přidá na své konto ještě jeden bod?
     
    50:14
    Konovalov se pro jistotu rozhodl přikrýt pryž rukavicí a na moment tak přerušil hru. Po přestávce uvidíme buly po jeho levé ruce.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 48. Chochlačov – 3. Rafikov, 23. Averin (M. Osipov), 28. Loktionov (Rafikov)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Kutějkin, Dyblenko, A. Osipov, Kulik, Pedan, Provolněv – Nikoncev, Maxwell, Lisin – Karsums, Daugavinš, Zubov – Leščenko, R. Hanzl, Chochlačov – Cyplakov, A. Voronin, Kosov – Truňov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Salák) – Afanasjev, Rafikov, Jelesin, Kronwall, Kutuzov, Čerepanov, M. Osipov – Kozun, Kontiola, Loktionov – Averin, Iljenko, Sannikov – Kudrjavcev, Alexejev, Kartajev – Ivanov, Kajumov, Apalkov – Kovalenko.

    Rozhodčí: Odinš, Ščeňov – Berseňov, Judin.

    Diváci: 10 667
    ocianews.com