Poprad – Banská Bystrica 2:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Košice 1:7 (kon.) | Žilina – Zvolen 1:5 (kon.)
MAC Budapešť – Miskolc 4:2 (kon.) | Trenčín – Nové Zámky 0:4 (kon.) | Nitra – Detva 3:2 (po pr.)
konec
HK Poprad
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 16.11.2018, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 55. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tak toto bol pre Popradčanov naozaj infarktový záver. V tretej tretine to opäť bol vynikajúci hokej s množstvom šancí. Popradčania v 49. minúte napokon rozhodli o svojom víťazstve, presadil sa Paukovček, ktorý je dnes vďaka gólom určite mužom Popradu v tomto zápase. Barani sa v závere snažili, ale na bránu to veľmi nešlo. Tri body teda ostávajú pod Tatrami.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:22:16)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Popradčania získali puk, no Bondra ho do odkrytej brány netrafil.
     
    59:34
    Nahodený puk skončil pri Ďatelinkovi, ktorý ho chcel ihneď šikovne zasunúť do bránky, ale bránka bola posunutá. Máme tu oddychový čas pre Bystricu.
     
    59:15
    Baroš odchádza z brány, začína sa banskobystrická powerplay!
     
    58:44
    Bystričania rozbiehajú ďalšiu útočnú akciu, ale zatiaľ je to od nich výrazne kostrbaté. Ani ďalšie nahodenie do pásma nebolo stopercentné.
     
    57:57
    Macíkova tvrdá strela spomedzi kruhov po Fabianovej prihrávke smerovala na Barošove betóny, ktoré inkasovaniu výrazne napomohli.
     
    57:33
    Asselin trochu predviedol svoje zručnosti, ale iba potom nahodil puk do útočného pásma a prevzali si ho domáci hokejisti.
     
    56:47
    Salija sa ubránil pred Zigom a puk následne poslal preč zo stredného pásma. Bystričanom sa čas rýchlo kráti.
     
    56:20
    Abdul korčuľoval za nahodeným pukom do útočnej tretiny, ale proti pozorne brániacemu Kubkovi nemal príležitosť ho získať.
     
    55:54
    Faillemu už pred bránku korčuľoval Gabor. Jeho priama strela však smerovala iba do hrude Vošvrdu a puk nevypadol. Gabor však ukázal dobrý priamočiary pohyb na bránu.
     
    54:32
    Pred Václavom sa na ľavom krídle otvoril priestor. Zozadu mu ešte sekundoval Petran, no popradský útočník pálil priamo. Puk sa odrazil smerom, kde išiel Macík, ale už dorážať rýchlo nestihol. Baroš si pripísal dôležitý zákrok.
     
    53:51
    Michal Kabáč ihneď strieľal z pravého kruhu, jeho prudké zakončenie však Vošvrda pohotovo našiel vo svojej lapačke. Nedal ani len náznak toho, aby hostia mohli dorážať.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 402 divákov.
     
    53:26
    Po Bondrovej nepresnej strele veľmi rýchlo otočili hru hostia, Kabáč vyšprintoval s pukom po ľavom krídle, jeho zakončenie však smerovalo na ochrannú sieť.
     
    52:49
    Mihálikov nebezpečný nahodený puk bol tečovaný najmä Gaborom, ale našťastie pre domácich smeroval mimo brány.
     
    52:23
    Popradčania smerovali do prečíslenia troch proti dvom. Kundrík potiahol krídelnú akciu po pravej strane. Nemal však veľmi možnosť komu prihrať, a tak zvolil strelu, ktorá skončila na Barošovi.
     
    52:08
    Tréner Stantien takticky využíva oddychový čas.
     
    52:07
    Popradčania zatiaľ odolávajú čoraz enormnejšiemu tlaku hostí. Teraz to však museli riešiť aj s využitím zakázaného uvoľnenia.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 19. Paukovček (Karalahti, Bondra), 49. Paukovček (Koyš) – 35. Marshall (Češík, Ďatelinka)


    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Petran, Salija, Fabian (C), Ťavoda, Erving, Karalahti, Česánek – Takáč, Mlynarovič (A), Kundrik – Abdul, Zagrapan, Koyš – Svitana (A), Heizer, Bondra – Václav, Paukovček, Macík
    HC´ 05 Banská Bystrica: Baroš (Williams) – Miller, Marshall, Mihálik (A), K. Sloboda, Ďatelinka (C), Kubka, Nemčík, Sojka – Selleck, Higggs, Asselin – Šťastný, Faille (A), Bartánus – Gabor, Češík, Kabáč – Lichanec, Zigo, R. Varga

    Rozhodčí: Fridrich, Goga – Orolin, Durmis

    Diváci: 1 402
    thejrc.org