Pelhřimov – Tábor 4:7 (kon.) | Písek – Žďár n/S 2:3 (po pr.) | Havlíčkův Brod – Mor. Budějovice 5:7 (kon.)
Kopřivnice – Nový Jičín 4:1 (kon.) | Šumperk – Opava 3:1 (kon.) | SHK Hodonín – Orlová 10:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:7 (2:3, 1:1, 2:3)
Hockey Club Moravské Budějovice 2019
Středa 21.11.2018, 18:00 • ZS Kotlina • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu 19. kola 2. ligy, ve kterém se utkají týmy BK Havlíčkův Brod a HC Moravské Budějovice 2005. Utkání začíná v 18:00.
     
     HC Moravské Budějovice 2005 nezačaly letošní sezonu dobře, po čtyřech zápasech neměly ani bod. Pak ovšem nastartovaly šňůru osmi výher, po které se dotáhly na čelo. Ze třetího místa ztrácí na druhý Havlíčkův Brod už jen tři body. Naopak na čtvrtý Písek mají pohodlný náskok deseti bodů.

    Na vzestup Žihadel mají výrazný vliv výkony Ladislava Rytnauera (14+14), který je třetím nejproduktivnějším hráčem celé 2. ligy. Daří se také Petru Krutišovi (8+17), který ale nedohrál poslední zápas proti Šumperku, a Davidu Horkému (10+13).

    Ostatní útočníci ovšem za vedoucí trojkou výrazně zaostávají. Změnit by to mohl příchod expelhřimovského Tomáše Plachého, který ovšem v prvním utkání za žlutočerné vyšel bodově naprázdno (stejně jako celý tým).

    V obraně se nejvíce daří dvacetiletému odchovanci Třebíče Danielu Kabelkovi (6+6), v brankovišti dostává největší prostor Pavel Jekel. Ten si v aktuální sezoně zároveň připsal i několik startů v prvoligové Třebíči, v minulosti naskočil čtyřikrát také do brankoviště extraligové Komety Brno.

    Poslední zápasy Žihadel:

    10.11.2018 M. Budějovice – Pelhřimov 6:2
    14.11.2018 M. Budějovice – Písek 5:1
    17.11.2018 M. Budějovice – Šumperk 0:3
     
     BK Havlíčkův Brod aktuálně ztrácí na Žďár nad Sázavou, lídra skupiny Jih, pět bodů. Jeho ztrátu ovšem mírně zkresluje fakt, že Bruslaři mají odehráno o jeden zápas méně než všechna ostatní mužstva ve skupině.

    Přestože Havlíčkův Brod nastřílel o 20 gólů více než Moravské Budějovice, na čele týmového bodování nenajdeme tak výraznou individualitu, jako je Ladislav Rytnauer. Nejproduktivnějším Rebelem je Luboš Voříšek (11+11), kterému v ligovém měřítku patří 17. příčka.

    Daří se také havlíčkobrodskému kapitánovi Miroslavu Třetinovi (7+14), jenž je nejlepším nahrávačem týmu. Obranám soupeřů pořádně zatápí i Jan Milfait (7+12), nad jehož startem ještě visí kvůli zranění otazník. V produktivitě ho následují Matěj Blinka (3+11) s Davidem Michálkem (2+12).

    Z obránců Havlíčkova Brodu nejvíce podporuje útok tradičně Tomáš Semrád (5+10), kanadské body pravidelně sbírají i Kryštof Kulhánek (5+5) s Vojtěchem Šmídem (3+7). Více zápasů odchytal Čeněk Novák, v posledním utkání ovšem dostal přednost jeho mladší kolega David Marek.

    Poslední zápasy Bruslařů:

    03.11.2018 Šumperk – Havl. Brod 8:6
    10.11.2018 Havl. Brod – Písek 3:6
    17.11.2018 Havl. Brod – Kopřivnice 5:3
     
    Havlíčkův Brod domácím zápasem s Moravskými Budějovicemi vstupoval do sezony. Hned v prvním utkání zvítězil vysoko 6:2. Odveta v Moravských Budějovicích ovšem vyšla lépe domácím, kteří zvítězili 4:2. Kdo se po 19. kole ujme v tomto mini souboji vedení?

    Poslední vzájemný zápas:

    17.10.2018 M. Budějovice – Havl. Brod 4:2

    Branky a nahrávky: 10. Horký (Krutiš, Kabelka), 15. Ferda (Hačecký, Čejka), 26. Rytnauer (Horký, Pelikán), 60. Rytnauer (Matějka, Kabelka) – 14. Chlubna, 23. Ludvík (Michálek, Kuchta).

    HC Moravské Budějovice 2005: Jekel (Čáp) – Trnka, Pelikán, Kadela, Wasserbauer, Peroutka (C), Kabelka, Kliment – Matějka, Juráň, Horký, Mikeš (A), Hačecký, Rytnauer (A), Čejka, Caha, Ferda, Bulín, Říčka, Krutiš

    BK Havlíčkův Brod: Marek (Novák) – Horák, Kulhánek, Kopic, Šmíd, Nepokoj, Semrád, Vala – Kuchta, Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Blinka
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Nepokoj, Kadeřávek, Kulhánek, Vala, Šmíd, Vacík, Kopic – Blinka, Třetina (C), Přidal – Beneš, Voříšek (A), Michálek – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Beran, Kozlík, Holenda

    HC Moravské Budějovice 2005: Vacek (Čáp) – Trnka, Kadela, Veleba, Peroutka (C), Kabelka, Kliment – Matějka, Lupač, Bulín, Juráň, Horký, Mikeš (A), Hačecký, Rytnauer (A), Plachý, Heinrich

    Rozhodčí: Luděk Pilný – Michal Laczko, Ondřej Bohuněk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Patrik Přidal se na levém křídle přes obranu soupeře neprodral, na opačné straně se do šance nedostal ani Ladislav Rytnauer.
     
    00:54
    Kryštof Kulhánek (HBR) se ve středním pásmu srazil se soupeřem a je vyloučen na dvě minuty za napadení.
     
    01:35
    Bruslaři dostali puk až za bránu Moravských Budějovic. Ty pak zastavil při snaze o přechod do útočného pásma ofsajd.
     
    02:15
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté se díky využité přesilové hře dostávají do vedení! David Horký narýsoval přihrávku přes šířku pásma na LADISLAVA RYTNAUERA, na kterou domácí brankář nestačil zareagovat, a nejproduktivnější hráč hostů zakončoval prakticky do odkryté brány. Asistence: David Horký, Daniel Kabelka.
     
    02:52
    Vojtěch Šmíd vyslal dopředu Patrika Přidala, který z pravé strany hledal před bránu sjíždějícího Miroslava Třetinu, ten byl ale zablokovaný.
     
    03:40
    Daniel Kabelka už na levém kruhu napřahoval k ráně, kterou nakonec nemohl vypustit. Před tím se totiž pískal ofsajd.
     
    04:49
    Zatím se kromě gólu Žihadel ani jedno mužstvo nemůže dostat do šance. Naposledy se sice rýsovala možnost pro Moravské Budějovice, ty se ale znovu provinily ofsajdem.
     
    05:01
    Bude se hrát ve čtyřech proti čtyřem. Za hrubost jsou současně vyloučeni Marcel Juráň (MBU) a Martin Nepokoj (HBR).
     
    05:57
    Bruslaři se dostali do šance, Luboš Voříšek (HBR) si ale před brankoviště počínal podle rozhodčích příliš agresivně a je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    06:06
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté jsou v přesilových hrách neuvěřitelně efektivní, díky čemuž vedou už o dvě branky! LADISLAV RYTNAUER se po přihrávce Tomáše Plachého trefil ze stejného místa, jako v prvním případě. Tentokrát procedil puk mezi Novákovými betony. Asistence: Roman Mikeš, Daniel Kabelka.
     
    07:37
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Žihadla se velmi rychle ujímají už tříbrankového vedení! Čeněk Novák střelu Davida Horkého z pravé strany pouze vyrazil k ROMANU MIKEŠOVI, který pohotovou dorážkou z úhlu uklidil puk do sítě. Asistence: Tomáš Plachý, David Horký.
     
    07:37
    Čeněk Novák po inkasované brance okamžitě vystartoval na střídačku, mezi třemi tyčemi jej střídá David Marek.
     
    09:08
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí našli rychlou odpověď, díky které se dostávají zpátky do hry! Miroslav Třetina zpoza brány našel volnou hůl MATĚJE BLINKY, který z těsné blízkosti prostřelil hostujícího brankáře. Asistence: Miroslav Třetina, Patrik Přidal.
     
    10:04
    Žihadla věnují domácím šanci na snížení. Tomáš Plachý (MBU) si totiž při bránění pomohl podrážením, za což jej stihl dvouminutový trest.
     
    10:52
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Náskok hostů se ztenčil na nejtenčí možný rozdíl, i třetí početní převaha jednoho z týmů je potrestána! Miroslav Třetina nabil na modrou čáru KRYŠTOFU KULHÁNKOVI, na jehož bombu o tyč nemohl hostující brankář dosáhnout. Asistence: Patrik Kadeřávek, Miroslav Třetina.
     
    12:26
    Tomáš Plachý se řítil dopředu, bleskově se k němu ovšem vrátil David Vala, který ho skvělým obranným zákrokem zezadu připravil o puk!
     
    14:22
    Hostující obránce teď ucítil za zády napadajícího Petra Kuchtu, před kterým odpálil puk pryč po hrazení, ten se ale dostal až do ochranné sítě, a vhazovat se tak bude po levici Davida Vacka.
     
    15:06
    Michal Kliment po přihrávce Ladislava Rytnauera napřahoval na modré čáře, jeho ránu ale zablokoval Vojtěch Holenda.
     
    15:19
    David Horký drze prošel po levé straně až k tyči, z úhlu ale Davida Marka nepřekvapil. Domácí brankář puk lapil a nechal přerušit hru.
     
    16:39
    Luboš Voříšek nastartoval na levém křídle rozjetého Davida Valu, která se snažil nahodit puk na bránu, Petr Veleba ale zblokoval puk do ochranné sítě.
     
    17:00
    Filip Beneš svedl souboj na pravém křídle s Markem Lupačem (MBU), který si pomohl držením, a půjde si tak odpočinout na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    17:20
    Bruslařům se rychlou kombinací povedlo rozebrat hostující obranu, Patrik Kadeřávek ale z okraje pravého kruhu nezakončil přesně.
     
    18:24
    Od této šance se Žihadla brání velice úspěšně. Čtyřikrát v řadě vyhodila puk přes všechny čáry, domácí se nemohou usadit v útočném pásmu.
     
    18:50
    Bruslařům se nakonec podařilo usídlit v pásmu soupeře a výsledkem je desetisekundová přesilovka pět na tři. Jiří Peroutka (MBU) je vyloučen za krosček.
     
    19:26
    Hosté se ovšem ihned osvobodili a z dvojnásobné početní převahy nic nebylo. Následně také ve čtyřech hosté vyhodili puk přes všechny čáry.
     
    19:44
    Bruslaři se ještě na několik posledních sekund usadili v pásmu Moravských Budějovic, s ránou Martina Nepokoje od modré čáry si ovšem David Vacek poradil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hosté se po necelých osmi minutách dostali do tříbrankového vedení. S Bruslaři to vypadalo zle, když dvě přesilové hry využil Ladislav Rytnauer a třetí branku přidal Roman Mikeš. Jenže Havlíčkův Brod se záhy po trefách Matěje Blinky a Kryštofa Kulhánka dostal na dostřel. Před druhou třetinu, která začne přibližně v 18:50, je tak vše otevřené.

    Střely na bránu: 13 – 10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Moravské Budějovice z 50 sekund, které zbývají do konce trestu Jiřího Peroutky, hned nějaký čas ukrajují. Po vyhraném vhazování posílají puk za bránu Davida Marka.
     
    20:50
    Ve stejný čas, kdy se Jiří Peroutka vracel do hry, měl na modré čáře napřaženo Patrik Kadeřávek, jeho prudká rána ale mířila mimo.
     
    22:02
    Filip Beneš tečoval střelu Jiřího Kopice od modré čáry, David Vacek ovšem dokázal zasáhnout lapačkou.
     
    22:43
    David Marek ležel v brankovišti a v nepřehledné situaci se snažil dostat puk pod rukavice, ten ale nakonec vyvezla do bezpečnějšího prostoru obrana Havlíčkova Brodu.
     
    23:17
    Vojtěch Holenda nejprve vystihl rozehrávku Žihadel, pak se ale nechal obrat Ladislavem Rytnauerem, který zamířil po levém křídle dopředu. Přihrávkou přes šířku pásma hledal Davida Horkého, pas ale mířil daleko před něj.
     
    24:54
    Miroslav Třetina nejprve zpoza brány uvolnil Matěje Blinku, po jehož střele se puk vykutálel jen těsně vedle levé tyče! Následně se sám kapitán Havlíčkova Brodu tlačil k dorážce, hostující obrana jej ale zastavila.
     
    25:34
    David Michálek byl první u nahozeného kotouče a nabil jej Davidu Valovi na modrou čáru, David Vacek jeho ránu vyrazil levým ramenem.
     
    25:59
    Aktivita Havlíčkova Brodu roste. Luboš Voříšek vystřelil z jízdy na levém kruhu, jeho jedovatá střela ale mířila těsně za vzdálenější tyč. David Vacek tak zasahovat nemusel.
     
    27:11
    Moravské Budějovice teď jen posunuly kotouč do pásma Bruslařů a následně spěchaly vystřídat. Rozehrávka Havlíčkova Brodu ale skončila zakázaným uvolněním.
     
    27:41
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté si po nenápadné akci berou zpátky dvoubrankové vedení! Po přihrávce z pravé strany se puk odrazil za záda domácího brankáře, za střelce branky je označen MARCEL JURÁŇ! Asistence: Tomáš Plachý, Roman Kadela.
     
    29:32
    Petr Kuchta ze středního pásma chytře nahodil puk dopředu tak, aby se od zadního hrazení odrazil příhodně pro Tomáše Chlubnu. David Vacek mu ale vykryl střelecký úhel a zblízka se překonat nenechal.
     
    30:20
    Tomáš Plachý se zastavil za modrou čárou a přenechal kotouč Filipu Matějkovi, jehož střelu zápěstím vyrazil David Marek pomocí betonů.
     
    31:10
    Filip Beneš využil své rychlosti a dojel nahozený kotouč. Následně dostal přihrávku na modrou čáru Kryštof Kulhánek, David Vacek zkrotil jeho ránu rukavicí.
     
    31:48
    Tomáš Ludvík na levém křídle přebruslil hostující obranu, dostal se za bránu, odkud chtěl před brankovištěm uvolnit Petra Kuchta, na něj ale přihrávka neprošla.
     
    32:36
    Jiří Kopic zavezl puk do pásma Moravských Budějovic a vystřelil zápěstím z okraje pravého kruhu, David Vacek jeho pokus vyrazil pravým betonem.
     
    33:13
    Kryštof Kulhánek propadl u pravého mantinelu a dopředu spěchal Aleš Heinrich. Tomu najížděl ještě spoluhráč, mladý útočník vzal ovšem situaci na sebe, Davida Marka ale neprostřelil.
     
    33:50
    Luboš Voříšek kličkoval v pásmu soupeře, zastavil ho až faul Marka Lupače (MBU). Ten si odsedí dvouminutový trest za podrážení.
     
    34:03
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí využili druhou přesilovou hru! Miroslav Třetina přihrál na modrou čáru PATRIKU KADEŘÁVKOVI. Hostující gólman měl zakrytý výhled, a havlíčkobrodský obránce se tak prosadil ve druhém zápase po sobě! Asistence: Miroslav Třetina, Kryštof Kulhánek.
     
    34:49
    Jiří Kopic narýsoval nádhernou přihrávku na Tomáše Chlubnu, který uháněl dopředu. Přestože byl tísněn, po jeho bekhendovém zakončení se ještě po dorážce natahoval Petr Kuchta, ten ale přes hostující obranu na puk nedosáhl.
     
    36:42
    Bruslaři po akci Ladislava Rytnauera nenechali hosty vystřelit a sami se naopak dostali do protiútoku. David Vacek musel zasahovat proti střele Filipa Beneše z levé strany.
     
    37:02
    David Vala schoval svoji ránu za obránce tak šikovně, že o ní David Vacek vůbec nevěděl. Hostující brankář zareagoval až ve chvíli, kdy mu kotouč prosvištěl těsně vedle levé tyče. Pak si poradil se střelou Dominika Vacíka od modré čáry.
     
    37:31
    Tomáš Chlubna se řítil do otevřené obrany, David Vacek vyjel daleko z brány! Hostující gólman byl u kotouče o chloupek později, přesto stihl střelu havlíčkobrodského útočníka jemnou tečí vytěsnit mimo tři tyče! Následně Žihadla vyhodila puk na zakázané uvolnění.
     
    38:34
    Miroslav Třetina číhal na modré čáře, kam také dostal přihrávku. Prosmýkl se mezi dvěma beky, David Vacek ovšem jeho střelu udržel mezi tělem a rukou.
     
    39:07
    Teď byl hostující brankář už překonaný, Filip Beneš mohl bekhendem zakončovat za ležícího Vacka. Toho ale zastoupil Roman Kadela, který puk vyrazil nohou!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce byli aktivnější domácí. Co jiného jim také zbývá, jestli chtějí pomýšlet na body. Jako první se ovšem prosadili hosté díky Marcelu Juráňovi. Bruslaři se nakonec po zásluze také dočkali branky, o kterou se v přesilové hře postaral Patrik Kadeřávek. Před třetí třetinou, která začne přibližně v 19:38, ovšem Žihadla stále drží hubený náskok.

    Střely na bránu: 29 – 21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Moravské Budějovice obraly Bruslaře o kotouč a nahodili jej na brankáře, jenže jeden z útočníku nestačil opustit pásmo a píská se ofsajd.
     
    41:39
    Aktivnější jsou domácí, jejich hru ale kazí nepřesnosti. Tomáš Ludvík vybojoval kotouč a nabil Jiřímu Kopicovi, jeho rána letěla mimo.
     
    42:50
    Ladislav Rytnauer puk v útočném pásmu neudržel, pak jej ovšem vybojoval zpátky. Jenže jeho nahození zblokoval Patrik Přidal a kotouč skončil na tribuně.
     
    43:21
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se dočkali vyrovnání! LUBOŠ VOŘÍŠEK posunul puk na modrou čáru Kryštofu Kulhánkovi, který přes chumel těl vystřelil a právě havlíčkobrodská devatenáctka tečovala puk do brány! Asistence: Filip Beneš, Kryštof Kulhánek.
     
    44:46
    Domácí mají stále navrch. Po zakázaném uvolnění Žihadel vyhráli buly a Matěj Blinka hned pálil z pravé strany, David Vacek zasáhl betony.
     
    45:29
    Teď se ovšem musí Bruslaři bránit. Matěj Blinka (HBR) je potrestán dvěma minutami za pozdní dohrání, což je pro hosty ideální šance dostat se zpátky do vedení.
     
    45:54
    Domácí ovšem začali lépe. Tomáš Chlubna dokonce pozlobil obranu Moravských Budějovic a ukousl několik sekund z Blinkova trestu.
     
    46:29
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    LADISLAV RYTNAUER využil třetí přesilovou hru, čímž dovršil hattrick! David Marek nejprve skvělým zákrokem vychytal Davida Horkého, Dominik Vacík pak nohou zastavil puk mířící do odkryté brány, dorážka zkušeného útočníka už však skončila v síti. Asistence: Daniel Kabelka, Roman Mikeš.
     
    47:41
    Havlíčkův Brod bude hrát znovu ve čtyřech, Patrik Kadeřávek (HBR) je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    48:09
    Ladislav Rytnauer nádherným pasem našel před bránu sjíždějícího Davida Horkého, který z první střílel za přesouvajícího se brankáře. David Marek se ovšem skvěle natáhl a levým betonem zabránil jistému gólu!
     
    48:49
    Moravské Budějovice jsou v přesilových hrách ohromně nebezpečné. Teď na modré čáře napřáhl Daniel Kabelka, domácí obrana ovšem jeho ránu zablokovala a kotouč se dotkl střešní konstrukce.
     
    49:13
    Tomáš Chlubna získal kotouč a mohl uhánět dopředu, kdyby ho Daniel Kabelka (MBU) nezastavil podrážením. Počet sil na ledě se vyrovná.
     
    49:39
    Marcel Juráň schoval svoji střelu za obránce, David Marek ji ovšem lapil a okamžitě rozehrál na Martina Nepokoje.
     
    50:07
    Havlíčkův Brod nahodil puk na brankáře, který nechal přerušit hru. Vhazovat se tak bude v pásmu Žihadel, Bruslaři mají k dispozici minutu a šest sekund přesilové hry.
     
    50:47
    Hosté ovšem získali puk a David Horký mířil dopředu. Dokonce se dostal do zakončení, jeho střela přes obránce ale mířila vysoko.
     
    51:17
    David Vacek střelu Martina Nepokoje vyrazil jenom před sebe, to už je ovšem Daniel Kabelka zpátky na ledě a obě mužstva hrají v plném počtu.
     
    52:06
    Tomáš Chlubna s Petrem Kuchtou bojovali o kotouč v útočné třetině, puk se ale po dotyku hostujícího hráče otřel o ochrannou síť a hra je přerušena.
     
    52:19
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Hostům zafungovala spolupráce posil z Pelhřimova a Žihadla se přiblížila výhře! Tomáš Plachý uvolnil před brankou osamoceného ALEŠE HEINRICHA, který se bekhendem trefil mezi brankářovy betony! Asistence: Tomáš Plachý, Marcel Juráň.
     
    52:36
    Michal Kliment (MBU) je potrestán dvěma minutami za držení. Domácí tak mají možnost zdramatizovat toto utkání.
     
    53:45
    Domácí po soupeřově vyhození zakládali útok z hloubi vlastního pásma. Matěj Blinka uvolnil na levém křídle rozjetého Davida Michálka, který si chtěl stahovačkou vylepšit střeleckou pozici, to se mu ale nepodařilo.
     
    54:55
    Jiří Kopic vystřelil od modré čáry, jeho rána byla ovšem zblokována, a David Vacek tak zasahovat nemusel.
     
    55:31
    Kotlinou se ozvalo písknutí Jiřího Čelanského a David Marek sprintuje na střídačku. Bruslaři hrají v šesti!
     
    55:44
    Žihadla se zmocnila kotouče, pak jej ale vyhodila jenom na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levici Davida Vacka.
     
    56:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácím vsázka na power play vyšla na jedničku, stále ovšem na soupeře ztrácí jednu branku. Miroslav Třetina přihrál na modrou čáru PATRIKU KADEŘÁVKOVI, který propašoval puk skrz klubko těl až do sítě! Asistence: Miroslav Třetina, Patrik Přidal.
     
    57:48
    Hosté získali kotouč a teď sbírají cenné vteřinky v pásmu Havlíčkova Brodu. Ten se navíc provinil zakázaným uvolněním. Hra je přerušena, čas na světelné tabuli ale stále běží.
     
    58:16
    Hlasité písknutí dalo znovu Davidu Markovi znamení, aby místo sebe pustil na ledovou plochu šestého útočníka.
     
    58:49
    David Horký mířil ze středního pásma na odkrytou bránu. Domácí už rezignovali, puk ale trefil pouze tyč!
     
    59:01
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Teď už se ale DAVID HORKÝ trefil. Dostal přihrávku těsně před brankoviště, z metru nemohl minout. Asistence: Roman Mikeš, Ladislav Rytnauer.
     
    59:12
    Po úmyslném ofsajdu Moravských Budějovic se bude vhazovat po pravici Davida Vacka. David Marek míří opět na střídačku, Bruslaři hrají v šesti.
     
    59:38
    Žihadla získala kotouč a vyhodila jej směrem na bránu. Kotouč nakonec mířil těsně vedle pravé tyče, píská se jen zakázané uvolnění.
     
    59:54
    Bruslaři se snaží tlačit do šance, z levé strany střílel Tomáš Chlubna. Teď už je ovšem jasné, že vyrovnat se domácím nepodaří.
     
    Konec zápasu.
     
    Bruslaři krátce po startu třetí periody vyrovnali po gólu Kryštofa Kulhánka, a v tu chvíli to s nimi vypadalo dobře. Jenže hosté pak využili další přesilovou hru a Ladislav Rytnauer dovršil hattrick, Aleš Heinrich navíc přidal další gól. Patrik Kadeřávek zdramatizoval zápas při hře bez brankáře, vítězství Moravských Budějovic ovšem pečetil gólem do prázdné brány David Horký.

    Střely na bránu: 40 – 33.
     
    Žlutočerní se díky vítězství v Kotlině na Havlíčkův Brod dotáhli, oba celky nyní mají v tabulce shodně 33 bodů. Ve prospěch Bruslařů ovšem hovoří fakt, že mají ještě jeden zápas k dobru. (20:50:32)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 10. Blinka (Třetina, Přidal), 11. Kulhánek (Kadeřávek, Třetina), 35. Kadeřávek (Třetina, Kulhánek), 44. Voříšek (Kulhánek, Beneš), 57. kadeřávek (Třetina, Přidal) – 3. Rytnauer (Horký, Kabelka), 7. Rytnauer (Mikeš, Kabelka), 8. Mikeš (Plachý, Horký), 28. Juráň (Plachý, Kadela), 47. Rytnauer (Kabelka, Mikeš), 53. Heinrich (Plachý, Juráň), 60. Horký (Mikeš, Rytnauer)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (8. Marek) – Nepokoj, Kadeřávek, Kulhánek, Vala, Šmíd, Vacík, Kopic – Blinka, Třetina (C), Přidal – Beneš, Voříšek (A), Michálek – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Beran, Kozlík, Holenda
    Hockey Club Moravské Budějovice 2019: Vacek (Čáp) – Trnka, Kadela, Veleba, Peroutka (C), Kabelka, Kliment – Matějka, Lupač, Bulín, Juráň, Horký, Mikeš (A), Hačecký, Rytnauer (A), Plachý, Heinrich

    Rozhodčí: Luděk Pilný – Michal Laczko, Ondřej Bohuněk
    bahis siteleri