Saint-Étienne – Nantes 3:0 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
3:0 (0:0)
FC Nantes
Pátek 30.11.2018, 20:45 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje již patnáctým kolem a my se společně zaměříme na předehrávku kterou obstará zápas Saint-Étienne, které před domácím publikem přivítá Nantes.
     
    FC Nantes

    Nantes loňskou sezonu Ligue 1 zakončilo na solidním devátém místě, když zvítězila hned ve čtrnácti případech. Od Bordeaux na šestém místě dělilo Nantes pouhé tři body.

    V přípravě Nantes nejprve porazilo tři švýcarské celky z nižších soutěží. Poté však padlo s Marseille, vše ale rázem vylepšila výhra nad Vitre. V generálce se ale francouzskému celku nevedlo proti Brightonu se kterým prohrál 1:2, o jedinou branku Nantes se postaral Rongier.

    Celkem vydařenou přípravu se však nepodařilo přenést do nového ročníku nejvyšší francouzské soutěže. V posledních pěti kolech se ale Nantes vrací alespoň na místa ve středu tabulky. Právě pět zápasů už čítá série bez porážky, v domácím prostředí deklasovalo Nantes 4:0 Toulouse, ještě o jeden gól se podařilo vstřelit Guingampu.
     
    AS Saint-Étienne

    Saint-Étienne obhajuje z loňského ročníku Ligue 1 osmou pozici. Parádním závěrem se podařilo hráčům vytáhnout až téměř na místa zaručující evropské poháry, jen o skóre se to však nepodařilo a Saint-Étienne zůstalo za Bordeaux.

    V přípravě na novou sezonu si Saint-Étienne nevedlo zlo. Cenné jsou pro tým především vítězné zápasy proti Marseille nebo povedená generálka 3:0 s Nice.

    Do aktuálního ročníku vstoupilo Saint-Étienne výborně. První porážka přišla až v pátém kole, ještě navíc na trávníku bezkonkurenčního PSG 0:4. Také vyvedeným měsícem před reprezentační přestávkou se Saint-Étienne posunulo tabulkou vzhůru. Před týdnem ale v třaskavém derby nestačilo na Lyon 0:1 a aktuálně drží sedmou pozici, ztráta na druhý Lyon ale čítá pouhé čtyři body.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    01.04. 2018 Nantes – St. Etienne 0:3
    03.12. 2017 St. Etienne – Nantes 1:1
    09.04. 2017 St. Etienne – Nantes 1:1
    21.09. 2016 Nantes – St. Etienne 0:0
    10.01. 2016 Nantes – St. Etienne 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Debuchy, Subotić, Kolodziejczak, Gabriel Silva – Selnaes, M'Vila – Hamouma, Cabella, Diony – Chazrí.
    Náhradníci: Moulin – Polomat, Saliba, Monnet-Paquet, Nordin, Salibur, Berić.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Fábio, Diego Carlos (C), Pallois, Lucas Lima – Moutoussamy, Kwateng, A. Touré – Evangelista, Sala, Waris.
    Náhradníci: Dupé – Mbodji, Boschilia, Limbombe, K. Coulibaly, Kolo Muani, Louza.

    Rozhodčí: Delerue – Viala, Jouannaud.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hostující fotbalisté odstartovali první poločas rozehrávkou ze středového kruhu. Evangelista se snažil projít rychle na útočnou polovinu, ale byl připraven o balon Silvou.
     
    3
    Také Saint-Étienne se poprvé dostalo s balonem pod kontrolou blíže k hostující brance. Hamouma šel do hlavičkového souboje proti Palloisovi, ale míč padá jen k hráčům Nantes.
     
    4
    Domácí se dostali do nebezpečné pozice těsně před vápnem Nantes. Hamouma se dokonce chystal ke střele, ale jeho pokus byl zblokován. Následně se cpal před Tatarusana i Chazrí, ale tomu míč utekl za koncovou čáru.
     
    5
    Na pravé straně si nabíhal na povedený pas Chazrího Debuchy. Následně přiletěl centr do pokutového území, ale hosté se stačili hlavičkou do bezpečí ubránit.
     
    6
    Tlak Saint-Étienne pokračoval rozehrávkou rohového kopu. Diony si naskakoval v malém vápně, ale těsně před útočníkem domácího celku dokázal zasáhnout Diego Carlos.
     
    7
    Už už to vypadalo, že by Evangelista mohl jít do protiútoku, ale při přihrávce Kwatenga si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    8
    Po odraženém balonu z vápna pálil v nepřipravené pozici MVilla, ale dělovka záložníka Saint-Étienne neměla šanci na úspěch.
     
    9
    Ani Neven Subotić se s tím z velké dálky nepáral. Zkušený srbský stoper se opřel do balonu, který následně prosvištěl kolem levé tyče Tatarusanovy branky.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka vyšla jednoznačně lépe domácích. Fotbalisté Saint-Étienne jsou natlačeni na útočné polovině, ale ještě ani jednou nedokázali trefit branku.
     
    11
    Zničehonic se hra přesunula k vápnu domácích. Emiliano Sala si počíhal na přihrávku Tourého a z druhého doteku pořádně vystrašil Ruffiera.
     
    12
    Gabriel Silva zválcoval v souboji Fábia a domácí tak přišli o nadějné postavení před vápnem. Netrvalo dlouho a faulem se provinili také hosté.
     
    13
    Vahbí Chazrí se stáhl pro balon hluboko do středu trávníku. Následně se hrotový útočník domácího týmu pokosil o spolupráci s Dionym, ale míč se k němu už nevrátil.
     
    14
    Domácím se i nadále daří držet míč na útočné polovině. Selnaes si narazil s MVilou, poté hledal dlouhou přihrávkou Hamoumu, ale to bylo z útočné akce Saint-Étienne vše.
     
    15
    Hamouma zkoušel rozběhnout prudkou přihrávkou Debuchyho. Domácí krajní obránce sice zastavil míč ještě na hrací ploše, ale přes Fábia neodcentroval.
     
    16
    Po delší odmlce se ujali rozehrávky také hosté. Aktivita Nantes však rychle skončila, Kwateng totiž přihrával na Salu hodně nepřesně.
     
    18
    Od Kolodziejczaka putoval míč směrem na Hamoumu. Hostující obrana byla stažená až téměř na hranici vápna a domácím se nepodařilo přejít do střelecké pozice.
     
    19
    Hamouma nyní zpracoval přihrávku Selnaese, už to vypadalo, že by mohl mít prostor ke střele, ale nakonec se mu do cesty postavil faulující Diego Carlos.
     
    20
    Chazrí rozehrával volný přímý kop přihrávkou po trávníku na Hamoumu, ten byl ve vápně zcela sám, ale z velkého úhlu už nedokázal oslovit své spoluhráče.
     
    21
    Opět byl v nadějném náběhu Hamouma. Hosté museli zastavit rozběhnutého soupeře jen za cenu faulu ze žlutou kartu. Prvním potrestaným hráčem je Pallois.
     
    22
    Po faulu na Hamoumu navíc vznikla nebezpečná standardní situace v těsné blízkosti pokutového území Nantes. K balonu se na místě přestupku postavil Wahbí Chazrí, ale tuniský útočník pálil jen do rukavic Tatarusana.
     
    23
    Chazrí dostal parádní přihrávku přes celou polovinu trávníku. Následně se proti němu vyřítil Lima a akci Saint-Étienne zastavil.
     
    24
    Tentokrát byl na levé strany faulován Gabriel Silva. Ani nyní ale Chazrí nedokázal nadýchaným centrem oslovit spoluhráče v pokutovém území.
     
    25
    Cabella dokázal najít na levé straně Chazrího, útočník Saint-Étienne si chtěl ještě obhodit bránícího Limu, ale následný pád hlavní rozhodčí jako faul neposoudil.
     
    27
    Evangelista se pokoušel napadat rozehrávku domácích. Nakonec se musel Subotić uchýlit k dalekému odkopu z vlastního vápna.
     
    28
    Cabella si nabíhal za posledního obránce na přesný dloubáček Dionyho. V poslední chvíli ale Cabellu zradilo zpracování a tak mohl být Tatarusanu v klidu.
     
    29
    Chazrí si narazil se Selnaesem, ale poté nestačil již před koncovou lajnou odcentrovat do pokutového území. Ciprian Tatarusanu může rozehrávat od své branky.
     
    30
    První půlhodina hry úvodní branku nepřinesla. O poznání aktivnějším týmem jsou domácí, ale k ohrožení rumunského brankáře ve službách Nantes nedošlo.
     
    31
    Opět byl u balonu Chazrí. Tentokrát to vzal tuniský útočník na sebe, ale středem trávníku se přes zhuštěný prostor neprodral.
     
    32
    Subotić musel skousnout nepříjemný zásah od Saly. Hlavní rozhodčí byl celé situaci velmi blízko a bleskově odpískal faul na srbského stopera.
     
    34
    Cabella dokázal kličkou obelstít hned dva hráče před vápnem, poté mohl pálil z nebezpečné pozice Hamouma, ale míč znovu až k Tatarusanovi nedoputoval.
    34. Nadějná akce domácího týmu skončila zblokovaou střelou
     
    35
    Po rozehrávce rohového kopu propadl míč skrumáží až na zadní tyč, kde byl nehlídaný Subotić, ale v pádu se domácí stoper neprosadil.
     
    36
    Fábiova přihrávka přes celou šířku trávníku skončila u Evangelisty. Hosté se přesunuli po dlouho době na útočnou polovinu, ale po chybě Saly si míč příliš neužili.
     
    37
    To domácí zvyšují útočnou aktivitu. Po Silvově centru si dokázal zpracovat míč Diony, ale míč mu na poslední chvíli odskočit od kopačky.
     
    38
    Chazrí se dostal do pokutového území, ale nepohlídal si ofsajdové postavení a tak jeho střela těsně vedle levé tyče byla zbytečná.
     
    40
    Mvila spolupracoval ve středu pole s Cabellou. Nakonec se k balonu dostal při rozehrávce Subotić, ale domácí stoper neměl komu nahrát, nikdo se mu směrem dopředu nenabízel.
     
    41
    Cabella získal míč velmi rychle po rozehrávce hostujícího týmu. V situaci čtyř proti čtyřem, ale doslova zakopl o balon.
     
    42
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Yannis Salibur.
     
    43
    Střídající Yannis Salibur se ihned zapojil do kombinace domácího celku. Saliburova přihrávka měla najít Chazrího, ale tuniský útočník byl pokryt Limou.
     
    44
    Minutu před pauzou se ocitl na trávníku také Debuchy. Krajní obránce Saint-Étienne nedošlápl po souboji s Fábiem ideálně.
     
    45
    Chazrí tentokrát kroutil míč po trávníku na nabíhajícího Dionyho, ale těsně před ním dokázal odpálit balon do bezpečí Pallois.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    Těsně před koncem první půle se do tlaku dostali také hosté. Evangelista skvěle centroval do vápna na Tourého, ale obrana Saint-Étienne si s ojedinělým útokem poradila.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a první poločas končí. Hráči obou týmů odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

    První polovina dnešního utkání příliš fotbalové krásy nenabídla. Domácí sice diktovali tempo hry, ale ani jednou se v první pětačtyřicetiminutovce ke střele mezi tři tyče nedostali. Nantes se sice muselo bránit, ale v posledních sekundách zahrozilo nebezpečným centrem, ale ani hosté Stéphana Ruffiera neohrozili.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Lucas Evangelista, přichází Gabriel Boschilia.
     
    47
    Druhé dějství zahájili rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Salibur se rychle hna za nakopnutým balonem a vydřel pro domácí autové vhazování.
     
    48
    Domácí pokračují v nastaveném trendu z prvního poločasu a drží balon na útočné polovině. Diony však stoupl na nohu Carlosovi a hlavní rozhodčí píská faul.
     
    49
    Od Diega Carlose putoval míč vzduchem na obsazeného Salu. Domácí ale rychle přišli o balonu a museli se vracet do obrany. Ani Nantes se ale v útoku příliš nepředvedlo.
     
    50
    Po sraženém centru Salibura rozehrávali domácí rohový kop. Vahbí Chazrí kroutil centr do vápna, ale jako první mohli hlavičkovat hosté.
     
    51
    Tatarusanu má potíže se zády a bude muset nejspíše střídat. To je komplikace pro hostující celek.
     
    52
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Ciprian Tătăruşanu, přichází Maxime Dupé.
     
    53
    Tak to by byl šok! Náhradní brankář Nantes trefil prvním dotekem napadajícího Chazrího a míč se odrazil do hostující branky. Nakonec je ale pískána ruka útočníka Saint-Étienne.
    53. Maxime Dupé prvním dotekem napálil napadajícího protihráče
     
    54
    Cabella vedl míč na pravé straně, kličkou si poradil s bránícím Limou, poté ideálně naservíroval míč na hlavu Chazrího, ale ten hlavičkou míč netrefil mezi tři tyče.
     
    55
    Kwateng měl sice míč pod kontrolou, ale z klidové pozice ho nedokázal posunout na Salu. Domácí se ale provinili faulem a Nantes může pokračovat v akci.
     
    57
    Fábio skvěle vyvezl míč z vlastní poloviny, poté oslovil Warise, který na nic nečekal, ale střelou ze střední vzdálenosti ohrozil jen diváky na tribunu za domácí brankou.
     
    58
    Touré sice našel osamoceného Salu, ale hrotový útočník Nantes si trestuhodně nepohlídal ofsajdové postavení a tak nemohl postupovat do vápna.
     
    59
    Warisova klička proti bránícímu Silvovi nevyšla. Míč se ale odrazil od obránce Saint-Étienne pouze za postranní lajnu.
     
    60
    Obrovská šance domácího týmu. Debuchy se dokázal z pravé straně prodrat až do vápna, zcela nebráněn prošel až před Dupého, ale tvrdou střelou ho nedokázal překonat.
    60. Debuchy v jasné šanci trefil brankáře
     
    61
    Ani více než hodina hry první branku nepřinesla. Ve druhém poločase se sice tempo výrazně zvýšilo, ale k překonání jednoho z brankářů to nestačí.
     
    62
    Rémy Cabella si za skluz ve střední části trávníku vykoledoval žlutou kartou. Teprve druhý trest v celém zápase.
     
    63
    Velkou šanci měli také hosté. Po Limově centru vyplaval zcela sám na zadní tyči Pallois. Balon ale netrefil hlavou čistě a tak ve stoprocentní pozici netrefil branku.
    63. Palloisova hlavička z jasné pozice se mezi tři tyče nevešla
     
    64
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Loïs Diony, přichází Robert Berić.
     
    65
    Salibur si tělem udělal prostor k centru, míč ale prolétl vápnem bez doteku hráčů. Nakonec ještě vracel míč před Dupého Cabella, ale balon vylétl do zámezí.
     
    67
    Fábio spolupracoval na levé straně s Warisem, ale útočník Nantes proti přesile neuspěl. Domácí se ale u balonu příliš dlouho nezdrželi.
     
    68
    Debuchy měl na noze další branku. Tvrdým volejem ale napálil pouze vlastního spoluhráče Roberta Beriće. Následný pokus už domácích ulétl nad břevno.
    68. Debuchy napálil volejem pouze spoluhráče
     
    69
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Majeed Waris, přichází Randal Kolo Muani.
     
    70
    Už už to vypadalo na první branku zápasu. Berić přehazoval míč před vyběhnutého Dupého, ale lob domácího hráče skončil těsně vedle tyče.
     
    72
    Zdravotní problémy má také Nicolas Pallois. Hosté ale už třikrát střídali a stoper Nantes tak bude muset zápas dohrát.
     
    73
    Domácí útok zahájil Selanes. Následně se balon přenesl na pravou stranu, ale skluzem zachránil hostující celek Pallois.
     
    74
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Saint-Étienne otevírá skóre! U postranní lajny dokázal udržet míč Salibur, poté parádním centrem oslovil v pokutovém území ROBERTA BERIĆE a ten z blízkosti překonal Dupého. Hostující brankář měl rozhodně jít pro centr na hranici malého vápna.
    74. Robert BERIĆ - 1:0
     
    76
    Po vstřelené brance jsou domácí při chuti. Chazrího centr do pokutového území ale dokázali hosté pokrýt hlavičkou Diega Carlose.
     
    77
    Salibur byl přistrčen na pravé straně Limou. Domácí mají k dispozici další rozehrávku volného přímého kopu. Dupé musí být opět v pohotovosti.
     
    78
    Selanesův servis mířil nebezpečně do prostoru malého vápna a Dupé míč znovu neměl. Naštěstí pro Nantes zasáhl na poslední chvíli před hlavičkujícím Berićem Carlos.
     
    79
    Dalším faulem se provinil na půlící lajně Diego Carlos. Hostující kapitán musel zastavit rozvíjející se akci Beriće s Chazrím.
     
    80
    Také Ole Selnaes musel faulovat. K rozehrávce volného přímého kopu se postavil Kwateng, ale míč až do vápna nedoputoval. Zachránce Saint-Étienne je tentokrát Subotić.
     
    81
    Sala se skácel na zem po lehkém kontaktu těsně před vápnem. Hlavní rozhodčí ale nechal hru pokračovat a šance mohla přijít na druhé straně. Chazrí ale našel jen protihráče.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Nantes, které se snaží na trávníku soupeře srovnat stav.
     
    84
    Lucas Lima sestřelil unikajícího Salibura a vysloužil si od sudího žlutou kartu. Domácí navíc získali také nadějnou příležitost pro centr do vápna.
     
    85
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Domácí fanoušci se radují podruhé! Po faulu na Salibura rozehrával volný přímý kop VAHBÍ CHAZRÍ. Tuniský útočník umístil střelu ideálně přes zeď k přesní tyči a Maxime Dupé byl bez šance na zákrok.
    85. Vahbí CHAZRÍ - 2:0
     
    86
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Vahbí Chazrí, přichází Kévin Monnet-Paquet.
     
    87
    Nantes se nevzdává. Na pravé straně spolupracoval Fábio s Boschiliou, ale druhému jmenovanému utekl balon jen k nohám bránícího Silvy.
     
    88
    Domácí pokračují v aktivní hře směrem dopředu. Cabella měl ve středu pole dostatek času na přihrávku směrem k Saliburovi, ale raději vyzval ke spolupráci stopera Subotiće.
     
    89
    Touré byl faulován Subotićem u levé postranní lajny. Hosté se ale po rychlé rozehrávce až k vápnu Saint-Étienne neprokombinovali.
     
    90
    Kwatengovi se podařilo získat míč ve středovém kruhu, ale už ho nedokázal přesně poslat k Salovi. Hostům se nedaří vytvořit si závěrečný tlak.
     
    90+1
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    V nastaveném čase domácí potvrzují své vítězství! Od rohového praporku centroval do šestnáctky Salibur, míč přistál přesně na hlavě TIMOTHÉE KOLODZIECZAKOVI, který přesným pokusem poslal balon nechytatelně pro Dupého k tyči.
    90+1. Timothée KOLODZIEJCZAK - 3:0
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+3
    Také hosté měli k dispozici rozehrávku rohového kopu. Ruffier ale dokázal míč vyboxovat mimo vápno a následná střela hostů vyletěla vysoko nad.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Čtyři nastavené minuty jsou pryč a zápas končí. Saint-Étienne na domácím trávníku nakonec přehrálo zcela bezzubé Nantes 3:0.

    První polovina dnešního utkání příliš fotbalové krásy nenabídla. Domácí sice diktovali tempo hry, ale ani jednou se v první pětačtyřicetiminutovce ke střele mezi tři tyče nedostali. Nantes se sice muselo bránit, ale v posledních sekundách zahrozilo nebezpečným centrem, ale ani hosté Stéphana Ruffiera neohrozili. Po změně stran se tempo utkání postupně zvyšovalo. Těsně po přestávce musel střídat brankář Nantes Ciprian Tatarusanu a jeho nástupce Maxime Dupé hned při svém prvním kontaktu udělal obrovskou minelu, trefil napadajícího Chazrího, kterému se naneštěstí odrazil míč do sítě od ruky. První branka přišla až po více než hodině hry, když na si na centr Salibura naskočil Robert Berić. Následně ještě vymetl roh branky z volného přímého kopu Vahbí Chazrí a poslední slovo měl hlavičkou v nastaveném čase Timothée Kolodziejczak.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 7:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:17. (22:41:27)

    Vít Schück

    Branky: 74. Berić (Salibur), 85. Chazrí, 90+1. Kolodziejczak (Salibur)

    Karty:   62. Cabella (SET) – 21. Pallois (NAT), 84. Lucas Lima (NAT)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 7:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:17.
    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Debuchy, Subotić, Kolodziejczak, Gabriel Silva – Selnaes, M'Vila – Hamouma (42. Salibur), Cabella, Diony (64. Berić) – Chazrí (86. Monnet-Paquet).
    Náhradníci: Moulin – Polomat, Saliba, Monnet-Paquet, Nordin, Salibur, Berić.

    FC Nantes: Tătăruşanu (52. Dupé) – Fábio, Diego Carlos (C), Pallois, Lucas Lima – Moutoussamy, Kwateng, A. Touré – Evangelista (46. Boschilia), Sala, Waris (69. Kolo Muani).
    Náhradníci: Dupé – Mbodji, Boschilia, Limbombe, K. Coulibaly, Kolo Muani, Louza.

    Rozhodčí: Delerue – Viala, Jouannaud
    bahis siteleri