Švýcarsko – Lotyšsko 7:3 (kon.) | Kanada – Slovensko 3:12 (kon.) | Finsko – Švédsko 4:5 (kon.)
Austrálie – Estonsko 5:11 (kon.) | Německo – Česko 5:10 (kon.) | Polsko – Thajsko 5:2 (kon.)
konec
Polsko
5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Thajsko
Sobota 01.12.2018, 18:30 • Aréna Sparta • Mistrovství světa • Skupina C
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního zápasu prvního hracího dne MS ve florbale 2018! Celé mistrovství se odehrává v České republice, kam postoupilo celkem šestnáct týmů, které jsou rozděleny do čtyř skupin. V tomto utkání se podíváme na utkání mezi Polskem a Thajskem, které začíná v 18:30.
     
    Skupina C

    Ve skupině C se postupně mezi sebou utkají Austrálie, Estonsko, Polsko a Thajsko. Co se týče žebříčkového postavení, je na tom nejlépe Estonsko, jež se nachází na devátém místě, čili by mělo mít největší ambice na postup. Každopádně 13. a 14. místo okupují Austrálie a Polsko. Outsiderem této skupiny je jednoznačně Thajsko, které je až na 22. příčce. Přesto se dá očekávat tuhý boj o postupovou dvojici, která si zahraje play-off. Pro třetí a čtvrtý celek zůstanou jen boje o 13.-16. místo s týmy ze skupiny D.
     
    Nominace:

    Brankáři: Pawlik Jakub, Bogdanski Maciej.

    Obrana: Lukaszewski Filip , Korpan Dawid, Sienko Michal, Pelczarski Karol, Sternicki Sebastian, Widurski Lukasz, Turwon Mateusz.

    Útok: Kostela Piotr, Widurski Daniel, Sienko Maciej, Sujkowski Jakub, Hamrol Aleksander, Skura Michal, Chlebda Lukasz, Heyne Pawel, Lyskawa Jakub, Chochowski Daniel, Dahlstrom Alexander.
     
    Polsko

    Polsko se zatím zúčastnilo mistrovství světa pouze v sedmi případech, takže se na něj nepodívalo čtyřikrát. Tým ze střední Evropy rozhodně žádnou díru do světa neudělal, jelikož ve většině případě skončil až ve druhé desítce. Nejlepším umístěním Poláků se tak stalo deváté místo z roku 2010.

    Polsko se zúčastnilo i posledního MS, které se konalo v lotyšské Rize. Tam hráli ve skupině C, kde se utkalo s Austrálií, Dánskem a Slovenskem. Celkem zde získali jen jeden bod za remízu, kterou uhrálo s Austrálií. Poláci šli tedy hrát o 13.-16. místo, kde dokázalo vyhrát oba zápasy a připsali si třinácté místo na turnaji.
     
    Nominace:

    Brankáři: Sohtree Autthachai, Hoglenius Kevin, Chaiphring Yotsaphong.

    Obrana: Khambanlue Pheeraphong, Chaiyakul Pi, Dueankhao Natthawut, Namsawang Prakasit, Pimpa Veerasak, Kaewsuwan Patiwat, Ratanaprathum Aphichet.

    Útok: Kayairit Tnakit, Phoosinoi Sattaya, Rinefalk Alexander, Holmstrom Jimmy, Sangmongkhol Surapong, Sukkasem Santipong, Onsuk Watcharapon, Thaidit Pawat, Yaemyim Jeerayut, Narkprasert Chusak.
     
    Thajsko

    To thajská účast na mistrovství světa je minimální, jelikož letos budou hrát teprve podruhé! Prvního mistrovství se Thajsko zúčastnilo před dvěma lety a nevedlo si nejhůře. Hrálo ve skupině D, kde si připsalo jednu výhru, mělo kladné skóre, přesto to stačilo až na třetí místo a tedy boj o 13.-16. místo. Nejprve porazili thajští hráči Austrálii, avšak v boji o třinácté místo padli se svým dnešním soupeřem 4:5.

     
    Úvodní sestavy:

    Polsko: Bogdanski (Pawlik) – Heyne, Sternicki, Korpan, Turwon, Lukaszewski, Mi Sienko, Widurski – Skura, Lyskawa, Widurski – Hamrol, Dahlstrom, Kostela – Chlebda, Ma Sienko, Pelczarski – Sujkowski, Chochowski.

    Thajsko: Sohtree (Hoglenius, Chaiphring) – Namsawang, Chaiyakul, Pimpa, Narkprasert, Kaewsuwan, Ratanaprathum – Holmstrom, Rinefalk, Thaidit – Phoosinoi, Khambanlue, Sukkasem – Yaemyim, Kayairit, Onsuk – Sangmongkhol, Dueankhao.

    Rozhodčí: Sojka K., Sojka T.
     
    Zazněly hymny obou týmů a my můžeme jít na věc! Poláci byli při hymně hodně slyšet a evidentně si to dost užívali.
     
    V současné době nám chybí do zahájení utkání nějaké tři minutky a vidíme nástupy obou zahajovacích formací. Jako první je thajská, jako druhá bude polská. Thajští fanoušci jsou hodně slyšet, je jich tu slušný počet!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Utkání je zahájeno! Polsko nastupuje v bílých dresech, zatímco hostující Thajsko zvolilo pro dnešek červenou barvu, Úvodní buly vyhráli Poláci.
     
    00:51
    Zatím jsou to především hráči ze střední Evropy, kteří mají míček na svých holích, ale brzdí je nepřesnosti, takže se nemohou dostat do útoku.
     
    01:25
    Thajsko to zkusilo pasem přes celé hřiště, který mířil na Sattayu Phoosinoi, ten ho ovšem zpracovat nedokázal a Thajci po chvilce o míček přišli.
     
    02:06
    Máme za sebou něco málo přes dvě minuty hry a ještě jsme neviděli ani pořádnou střelu na branku. Poláci sice drží míček, ale zatím jim to k ničemu není.
     
    02:43
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Jenže po chvilce zde vidíme první braknu utkání a dává jí právě polský tým! Autthachai Sohtree vyrazil těžkou střelu jen před sebe, kde byl připravený FILIP LUKASZEWSKI, jenž bez potíží dostal míček do odkryté části branky. Asistence: Lukasz Chlebda.
    02:43 Filip LUKASZEWSKI - 1:0
     
    03:14
    Na druhé straně se ukázal také hostující tým. nejprve mu sice nevyšla křižná přihrávka, přesto se dostal ke střele. Ta však nebyla vůbec přesná.
     
    03:48
    Na tribunách je v současné době o něco zajímavější dění, kdy zde máme souboj mezi fanoušky! Jedni samozřejmě volají "Thailand" a druzí "Polska"!
     
    04:30
    Následně se dostali ke střele Poláci, jenže ta byla sražena a balonek získali na své hole Thajci, kteří se ihned vydali do útočné fáze.
     
    05:11
    Dlouho se tam ovšem nezdrželi. Měli sice výhodu rozehrávky z rohu, jenže po krátké kombinace o balonek přišli. Přesto faulovali znovu Poláci.
     
    05:36
    Jenže ti znovu dokázali Thajcům sebrat míček a hnali se do zakončení. Nakonec přišla velmi svižná střela, jež minula branku jen o kousek.
     
    06:30
    Polsko se nyní srážkou připravilo o míček a mohlo toho litovat! K míčku se totiž dostal hostující hráč nedaleko branky, který střelou z bekhendu trefil jen spojnici tyčí!
     
    07:03
    Thajsko sportovně přenechalo míček polskému národnímu týmu. Došlo totiž k výměně balonku, když rozhodčímu ani hráči se nezdál v pořádku.
     
    07:35
    Alexander Rinefalk získal míček a snažil se dostat do zakončení. Nakonec skončil balonek mimo mantinely. Tentokrát sportovně odevzdali míček Poláci.
     
    08:01
    Každopádně zatím vidíme ve hře obou týmů spoustu nepřesností. V jednu chvíli už to vypadá, že má tým míček pod kontrolu, ale svou chybou se o něj připraví.
     
    08:40
    Poláci mají celkem hodně vysunutý presing a hostujícímu celku to dělá problémy, jelikož nemůže poslat dlouhý pas před branku. Není kudy.
     
    09:03
    Polsko se hnalo do šance, jenže nepřesnost mu zabránila ve skvělé šanci! Jeden z jeho hráčů získal míček, ale nedokázal ho ani po několika vteřinách zpracovat a byl mu odpálen.
     
    09:39
    Neskutečná minela v podání Thajců nekončí brankou! Pi Chaiyakul namazal přímo na hůl Michala Sienka, který se hnal sám na gólmana. Toho vyšachoval kličkou, přesto nedostal míček za brankovou čáru, jelikož jeden z hostí se dokázal vrátit!
     
    10:05
    Tentokrát jeden z hráčů v červeném pálil a nebyla to vůbec špatná střela, ale něco tomu chybělo. Pokus šel celkem hodně a Maciej Bogdanski nemusel zasahovat.
     
    10:26
    Viděli jsme další nepřesnosti ve hře obou týmů. Hra zatím celkem plyne, přerušuje se minimálně, ale florbalovou krásu zatím rozhodně nevidíme.
     
    11:16
    Obrovská šance Thajců na srovnání! Jeden z polských obránců chtěl vypálit, jenže při střele mu sjel míček z hole přesně na Watcharapona Onsuka, jenž běžel sám na gólmana. Ten jeho střelu dokázal vyrazit!
     
    12:00
    Thajsko se ihned hnalo do další šance! tentokrát bylo zastaveno minimálně na hranici faulu. Fanouškům hostujícího celku se tentok zákrok nelíbil.
     
    12:18
    To nevypadalo dobře! Michal Sienko byl naražen tvrdě na mantinel a zvedal se jen s potížemi. Nakonec k němu musel reprezentační lékař a uvidíme, jestli bude slovenský hráč schopen pokračovat.
     
    13:12
    Pi Chaiyakul se hnal s míčkem na holi na útočnou polovinu, nakonec ho dokázal posunout, ale z akce nic nebylo. Proto je Polákům pískán faul.
     
    13:15
    Chusak Narkprasert chvilku motal hokejkou nad míčkem, poté ho přenechal svému spoluhráči, který z dobré pozice trefil někoho ze soupeřů.
     
    13:42
    Ale hráči v červeném pokračují ve svém tlaku! Maciej Bogdanski má co dělat, aby neinkasoval v dnešním zápase první branku. Obrana mu moc nepomáhá.
     
    14:23
    Michal Sienko je nakonec v pořádku a pokračuje ve hře! nyní rozehrává akci svého celku.
     
    14:36
    Lukasz Chlebda chtěl pálit z první a přihrávku na to dostal, nakonec ovšem do jeho rány padl Pi Chaiyakul, jenž jí poslal mimo mantinely.
     
    14:51
    Teď zase měli Poláci několik velmi zajímavých možností! Přišla střela z první po dobré přihrávce, někam tři nebo čtyři metry před branku. Ta však vůbec netrefila branku!
     
    15:20
    Aleksander Hamrol si oběhl s míčkem soupeřovu branku, půlku útočné poloviny a posílal přihrávku na svého spoluhráče. Ta nebyla ani trochu přesná a skončila mimo mantinely. Hamrol se spoluhráči ihned omlouvá.
     
    16:00
    Viděli jsme tuhý souboj o míček v rohu na útočné polovině polského týmu. Ten nakonec rozhodl sudí, který odpískal proti hráčům v bílém.
     
    16:21
    Maciej Sienko si nabíhal za obranu, kam také dostával přihrávku. Ta byla nakonec o kousek delší, než by polský útočník potřeboval, a nedosál na ní.
     
    17:09
    Obrovská šance Polska na navýšení náskoku! Michal Skura běžel sám na gólmana, kterému chtěl míček poslat pod nohou. To se mu sice povedlo, jenže thajský gólman ještě stihl situaci zachránit!
     
    17:34
    Následně tým z Evropy obstřeloval Autthachai Sohtree v bráně, a ten měl co dělat, aby nedostal další branku. Skóre se však zatím nemění.
     
    18:22
    Sattaya Phoosinoi získal míček na polovině hřiště a hnal se podél mantinelu k zakončení, jenže tam dobře zakročil Mateusz Turwon, jenž ho dál nepustil.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:17
    A mohlo to být o dvě branky! Karol Pelczarski si naběhl do dobré pozice a vypálil tvrdou ránu. Thajský gólman ovšem předvedl parádní zákrok, když míček vytěsnil mimo mantinely.
     
    19:40
    Další dobrá pozice pro Poláky! Ti by jistě rádi ještě svůj náskok navýšili, ale tentokrát byla střela sražena mimo. Vstřelí ještě Polsko branku do konce třetiny?
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Nepřidá! Po první třetině utkání mezi Polskem a Thajskem tak vede tým ze střední Evropy o dvě branky. První perioda byla celkem vyrovnaná, avšak Poláci vstřelili branku již po necelých třech minutách, kdy se prosadil Filip Lukaszewski. Následovalo několik zajímavých možností na obou stranách, ale ani jedna z nich nebyla proměněna.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Thajsko vyhrálo úvodní buly a v současné době si jeho obránci nahrávají mezi sebou na obranné polovině. Nemají kudy jít do útoku.
     
    20:41
    Jeden z polských hráčů vlétl do jejich rozehrávky a vypálil z první. Vše však bylo zbytečně, jelikož ve vteřině se ozvala píšťalka sudího.
     
    21:23
    Alexander Dahlstrom se dostal k dobré střele. Autthachai Sohtree ovšem měl před sebou dálnici, a tak neměl s jeho pokusem nejmenší problémy.
     
    22:14
    Obrovská chyba Poláků neznamená vyrovnání! Tentokrát to byli oni, kdo namazal svým protihráčům, kteří se dostali do přečíslení tři na jednoho. Skvěle však zasáhl poslední polský obránce!
     
    22:49
    Maciej Sienko dobře vystoupil proti rozehrávce, díky čemuž trefil míček. Ten se však jen odrazil na hole protihráčů, kteří se nemohou dostat z obrany.
     
    23:32
    Sebastian Sternicki sebral míček a rozjel rychlou protiakci svého týmu. Následně chtěl poslat pas napravo, jenže tma se stihla thajská obrana bez potíží vrátit.
     
    23:48
    Na druhé straně se dostali Thajci k dobré střele, jenže Maciej Bogdanski si připsal úspěšný zákrok. Polsko stále vede jen o gól, může se stát cokoliv.
     
    24:13
    Tentokrát to zkoušelo Thajsko rychlým útokem, přišla přihrávka přes šíři hřiště, jenže následná střela nebyla ani trochu přesná. Letěla hodně vedle.
     
    24:50
    Nádherná akce Poláků! Michal Sienko si seběhl s míčkem za branku a před ní si všiml volného Macieje Sienka, jeho střela však byla zablokována.
     
    25:14
    Na druhé straně se hnal do zakončení Pawat Thaidit, jenž do toho chtěl praštit vší silou z bekhendu. Byl však těsně bráněn, a nakonec ani nezakončil.
     
    26:00
    Veerasak Pimpa to zkoušel celkem naivně, možná si chtěl vykoledovat faul. Každopádně se vrhl proti přesile, kdy o míček naprosto čistě přišel.
     
    26:31
    Poláci nyní kombinují u vlastní branky a nikam dopředu se neženou, což by ale měli. Vedení o jednu branku vůbec ale vůbec nic neznamená.
     
    27:17
    Nádherná akce v podání Poláků! Piotr Kostela inkasoval křižný pas, který měl oči. Jeho střela z první rozvlnila síťku, bohužel pro domácí jen tu z boční strany.
     
    28:08
    Tohle bylo hodně nepřesné od polského nároďáku, který mel obrovský tlak na útočné polovině. Měla přijít přihrávka na obránce, jenže ta nikoho netrefila.
     
    28:46
    Maciej Sienko to zkoušel z poloviny hřiště, ovšem Autthachai Sohtree měl skvělý výhled, a tak jeho ránu bez větších potíží lapil do pravé ruky.
     
    29:30
    Jeden z thajských hráčů zůstává ležet na zemi poté, co nejspíše inkasoval nějaký úder do obličeje. Tím hráčem byl Sattaya Phoosinoi, ovšem vypadá to, že bude schopen bez problémů pokračovat. Na střídačce ještě probíhají testy, jestli to není otřes mozku, ale nevypadá to. Každopádně pravá tvář vypadá dosti oteklá.
     
    30:09
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci navyšují svůj náskok na dvě branky! Jeden z hostujících obránců nezpracoval těžký míček, ALEXANDER DAHLSTROM mu ho vypíchl a běžel sám na gólmana. Toho si položil a poslal míček pod horní tyčku. Nádhera. Bez asistence.
    30:09 Alexander DAHLSTROM - 2:0
     
    30:11
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Wow, uběhly dvě vteřiny a už je to o tři branky! Toto aspiruje na nejrychlejší dvě vstřelené branky v historii šampionátů! KAROL PELCZARSKI si naběhl s míčkem a jeho střela na zadní tyč byla úspěšná! Bez asistence.
    30:11 Karol PELCZARSKI - 3:0
     
    30:11
    Oddechový čas pro hosty.
     
    31:12
    Thajsko si raději vzalo oddychový čas, jelikož dvě branky během dvou vteřin by mohly mít smrtící ráz. Nyní se snaží hostující tým útočit.
     
    32:01
    Jenže Poláci hrají celkem v klidu a nedostávají se pod tlak, spíše naopak, dostávají pod tlak Thajce, kteří si s jejich útočném moc neví rady.
     
    32:32
    Sattaya Phoosinoi je nakonec v pořádku a pokračuje ve hře. Nyní mu moc nechybělo, aby získal míček na polovině, ale nakonec se do úniku nedostal.
     
    33:03
    Santipong Sukkasem se přece jen dostal ke střele, avšak ta nebyla zase tak nebezpečná. Maciej Bogdanski jí viděl a bez větších potíží zasáhl. Následuje komerční přestávka, po které se bude pokračovat.
     
    33:33
    Aphichet Ratanaprathum musel vzít zpátečku, když se na něj hnal jeden z protihráčů. S touto situací si nakonec poradil a Thajsko může útočit i dále.
     
    34:19
    Tak tohle nebyl od Michala Skury vůbec hezký zákrok. Ten doslova zahodil Veerasaka Pipmu přes mantinel a po právu si odsedí dvě minuty za nedovolené vrážení.
     
    34:38
    Thajsko tak má ideální pozici na snížení rozdílu na dvě branky. Zatím však nerozehrálo svou početní výhodu vůbec dobře, spíše se brání.
     
    35:00
    Zatím jsou to spíše Poláci, kteří útočí ve svém vlastním oslabení. Daří se jim šetřit cenné vteřinky, přestože jeden z nich skončil mimo mantinely.
     
    35:36
    Tentokrát jsou thajští hráči rozestavění na početní výhodu. Ke střele se nakonec dostal Jeerayut Yaemyim, který byl však těsně bráněn a mířil nepřesně.
     
    35:51
    Jenže znovu jsou u míčku Poláci, kteří mají dobrou šanci, že toto oslabení přečkají bez větších problémů. Přesilová hra Thajska je zatím bezzubá.
     
    36:19
    Michal Skura je na hřišti!
     
    36:44
    Vyloučení v týmu Thajsko (Santipong Sukkasem – 2 min., Blokování soupeřovy hole).
     
    37:00
    Stejnou příležitost, jako měli Thajci, mají nyní i Poláci. Ti tak mohou dokázat, že jsou v utkání lepším týmem a přidat další zásah do branky hostí.
     
    37:33
    Poláci se drží na útočné polovině, kde mají rozestavěný vzorec. nyní však musí spěchat do obrany, kam byl celkem jednoduše vyhozen míček.
     
    38:00
    Lukasz Chlebda se dostal ke střele poté, co dostal přihrávku. Autthachai Sohtree však předvedl tygří skok a jeho střelu lapil!
     
    38:44
    Santipong Sukkasem je na hřišti!
     
    38:58
    Lukasz Widurski trefil míček z voleje v hodně těžké pozici, když skákal. přesto z toho byla hodně svižná střela, který nešla do branky, ale hodně mimo.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:38
    Polsko mělo standardní situaci z velmi výhodně pozice a skoro toho využilo! Ke střele se od mantinelu dostal Maciej Sienko, jehož ránu zastavil jeden z obránců v brankovišti.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jsou za námi již dvě třetiny dnešního utkání, po kterých vede Polsko už o tři branky. I tato perioda byla celkem vyrovnaná, i když o něco více ze hry měli Poláci. Ti dokázal vstřelit dvě branky během těžko uvěřitelných dvou sekund!
     
    Další třetina začne přibližně v 19:56.
     
    Střely ve druhé třetině: 8 – 4
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Poláci to nyní zkoušeli hodně pomalou kombinací, přesto se dostali na útočnou polovinu. Zde si chtěli vyměnit míček za brankou, ale ten byl odražen jedním z thajských hráčů mimo hřiště.
     
    40:53
    Piotr Kostela se celkem šikovně dostal přes dva soupeře, ale až ke střele nebyl puštěn. Tak raději přihrál svým spoluhráčům a domácí stále útočí.
     
    41:21
    Nakonec se dostali i ke střele, jenže ta nebyla nebezpečná. Přesto si Autthachai Sohtree musel připsat zákrok. Naděje Thajska tedy ještě žije.
     
    41:51
    Tohle nebyla hezká srážka na pohled. Maciej Bogdanski stál na hraně brankoviště, kam si sahal pro balonek, v tu chvíli tam přilétl Pi Chaiyakul a došlo ke srážce.
     
    42:03
    Díky tomu zahrávali Thajci volný úder z hranice brankoviště a byli kousek od snížení! První střelu sice domácí obrana zastavila, ale míček se odrazil zpět na hosty, kteří ranou z první trefili tyčku!
     
    43:07
    Aleksander Hamrol zastavil rychlou křižnou přihrávku, díky čemuž se ihned dostal ke střele. Ta byla sice výživná, jenže gólman hostí jí vyrazil.
     
    43:27
    Další dobrá šance pro Poláky! Tentokrát přišel pas mezi obránce, ale než si stihl daný hráč míček zpracovat, stihli k němu doběhnout a jeho pokus poslat mimo mantinely.
     
    43:37
    Santipong Sukkasem vystihl nepřesný pas a hnal se na útočnou polovinu. Škoda pro něj, že neměl dostatečnou podporu spoluhráčů, z toho mohla být gólovka.
     
    44:32
    Pheeraphong Khambanlue dostal parádní přihrávku, která mu spadla přesně na hůl. Ten se díky tomu dostal ke střele, ale ta byla sražena.
     
    45:00
    Na druhé straně pálili Poláci, avšak ani jejich pokus nepatřil mezi nejpřesnější. Tentokrát mířil nad branku, ale ven ze hřiště se nedostal.
     
    45:25
    Do Arény si našlo cestu 270 diváků!
     
    45:55
    Tým Thajsko právě vstřelil branku! Thajci dali gól, ale domácímu týmu se to ani trochu nelíbí a nejspíše k tomu má i důvod! Thaiditova přihrávka byla sražena do míst, kde byl ALEXANDER RINEFALK, který trefil míček nejspíše vysokou holí (někde těsně pod pasem), přesto je trefa uznána! Poláci i polská střídačka protestovali, ale bylo jim to k ničemu. Bez asistence.
    45:55 Alexander RINEFALK - 3:1
     
    46:36
    Poláci budou hrát přesilovou hru! Na hřišti se nám trochu vyostřily emoce po korigování stavu a Thajci to s tou agresivitou trochu přehnali.
     
    47:07
    Polsko tak kombinuje v šesti lidech v poli, ale Thajsko se snaží hodně aktivně napadat. Zatím mu to však nebylo vůbec nic platné.
     
    47:36
    Naopak, Poláci měli hodně dobrou pozici! V ideální šanci však jeden z domácích netrefil míček.
     
    47:41
    Vyloučení v týmu Thajsko (Veerasak Pimpa – 2 min., Bránění ve hře).
     
    48:05
    Polsko tak hraje svou druhou přesilovou hru v zápase a má možnost si vzít svůj tří brankový náskok zpět. Zatím kombinuje v útočném pásmu.
     
    48:36
    Obranný blok Thajců byl nyní už jen malý kousek od brány, Poláci mají opravdu slušný tlak. Jeden z hostujících hráčů ovšem střelu vytěsnil mimo.
     
    49:17
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci využívají první přesilovou hru a mají tak 50% úspěšnost! Pěkná akce, kdy šel míček z hole na hůl a na jejím konci stál LUKASZ CHLEBDA, jehož rána prošla thajskému gólmanovi nejspíše pod nohou. Asistence: Michal Sienko.
    49:17 Lukasz CHLEBDA - 4:1
     
    50:10
    Zajímavý protiútok v podání hráčů v bílém, ale branka z toho nakonec není! Přihrávka od Alexandera Dahlstroma byla o kousek delší.
     
    50:51
    Pawel Heyne právě zachránil svůj tým od inkasování! Míček již překonal polského brankáře a šel do branky, v tu chvíli se tam však objevila hokejka polského obránce, jenž míček zastavil.
     
    51:34
    Santipong Sukkasem to zkoušel z otočky, ale jeho rána nebyla ani trochu přesná. Maciej Bogdanski mohl být v klidu a jen si střelu prohlédl.
     
    51:59
    Vyloučení v týmu Polsko (Michal Sienko – 2 min., Hrubost).
     
    52:16
    Thajsko má ideální možnost na snížení stavu, a tím pádem ještě něco udělat se zápasem. Tentokrát rozehráli svou přesilovku lépe.
     
    52:44
    Jenže do gólovky se stejně hnali domácí Poláci! Ti se dostali do přečíslení, ale přihrávka na volného hráče byla sražena mimo nebezpečí.
     
    53:14
    Jakub Lyskawa to mohl rozhodně vyřešit lépe! Jeho spoluhráč si nabíhal úplně sám středem hřiště do zakončení. Lyskawova přihrávka byla ovšem moc prudká a nedala se dostihnout.
     
    53:59
    Michal Sienko je na hřišti!
     
    54:13
    Michal Sienko se ihned zapojil do hry a vybojoval míček pro svůj tým. Akcie na výhru polského týmu jsou nadále hodně vysoko.
     
    54:46
    Arénou stále zní polští fanoušci, zatímco ti thajští byli ve třetí periodě slyšet jen při vstřelení brance svého týmu. Atmosféra tedy není nic moc.
     
    55:53
    To byla hezká akce na jeden dotek v podání Poláků! Škoda pro ně, že hráč, jenž dostal finální přihrávku, nedokázal míček zkrotit na své holi.
     
    56:13
    Po delší době se připomněli také Thajci. Ti se dostali ke střelám. Jenže jednu z nich vyrazil domácí gólman, zatímco ta druhá štípla Turwoně.
     
    57:20
    Gólovka Polska! Lukasz Chlebda nahrával pod sebe, kam si sbíhal Jakub Lyskawa, jenže jeho rána byla sražena jedním z domácích obránců.
     
    57:52
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Přesto Poláci přidávají dnes již pátou branku a vypadá to, že výhra je nemine. Lukaszewski si obhodil o mantinel protihráče, poslal míček do druhé vlny, kde byl MACIEJ SIENKO, jehož rána z první trefil odkrytou část branky naprosto přesně. Asistence: Filip Lukaszewski.
    57:52 Maciej SIENKO - 5:1
     
    58:41
    Karol Pelczarski se snažil ze všech sil dostat ke střele, ovšem to mu nakonec nevyšlo. Přesto zůstávají Poláci u míčku na útočné polovině.
     
    59:00
    Poslední minuta dnešního utkání!
     
    59:22
    Piotr Kostela dostal přihrávku na polovinu hřiště a chtěl hledat svého spoluhráče. Přihrávka se mu ovšem ani trochu nepovedla a domácí ztratili míček.
     
    59:55
    Tým Thajsko právě vstřelil branku! Thajci ještě pět vteřin před koncem korigují skóre na rozdíl tří branek, body z toho ale dneska již nebudou. PAWAT THAIDIT dostal křižnou přihrávku a střelou z první trefil místečko u přední tyčky. Asistence:Pi Chaiyakul.
    59:55 Pawat THAIDIT - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! V dnešním utkání nakonec berou vítězství Poláci, kteří si za ním více šli a celkově se dá hodnotit jako zasloužené. Thajsko se sice snažilo zdramatizovat vývoj ve třetí periodě, ale na dostřel se nedostalo.
     
    Nejlepší hráči:

    Polsko – Michal Sienko
    Thajsko – Alexander Rinefalk
     
    Střely na branku: 5 – 5
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:30:04)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 3. Lukaszewski (Chlebda), 31. Dahlstrom, 31. Pelczarski, 50. Chlebda (Mi Sienko), 58. Ma Sienko (Lukaszewski) – 46. Rinefalk, 60. Thaidit (Chaiyakul)


    Polsko: Bogdanski (Pawlik) – Heyne, Sternicki, Korpan, Turwon, Lukaszewski, Mi Sienko, Widurski – Skura, Lyskawa, Widurski – Hamrol, Dahlstrom, Kostela – Chlebda, Ma Sienko, Pelczarski – Sujkowski, Chochowski.
    Thajsko: Sohtree (Hoglenius, Chaiphring) – Namsawang, Chaiyakul, Pimpa, Narkprasert, Kaewsuwan, Ratanaprathum – Holmstrom, Rinefalk, Thaidit – Phoosinoi, Khambanlue, Sukkasem – Yaemyim, Kayairit, Onsuk – Sangmongkhol, Dueankhao.

    Rozhodčí: Sojka K., Sojka T.

    Diváci: 270
    bahis siteleri