Liberec – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Pardubice – Olomouc 1:4 (kon.) | Chomutov – K. Vary 1:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 2:3 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 4:5 (2:3 po s.n.) | Plzeň – Třinec 1:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Neděle 02.12.2018, 14:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Liberce přeji pěkný zbytek víkendu, někdy příště se těším znovu na počtenou! (16:31:09)
     
    Liberec jednoznačně a zaslouženě vítězí! Také po dnešku tedy setrvá na druhém místě ligové tabulky.

    Hned v úvodu poslední části potvrdil Martin Zaťovič, že se mu proti Tygrům střelecky daří, a zblízka snížil na 2:4 z pohledu Brna. To se nadále snažilo s výsledkem něco udělat, leč šance zapisovali spíše domácí. Libor Kašík dlouho odmítal kapitulovat, avšak když jej propálil Tomáš Filippi, bylo rozhodnuto. Severočeši tedy také druhý vzájemný zápas ovládli poměrem 5:2!

    Střely na branku v zápasu:
    Liberec 31:25 Brno.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Libor Hudáček ukončil zřejmě poslední hostující snahu o nápor. Zápas se dohrává ve střední třetině, poslední minuta se pomalu chýlí ke konci.
     
    58:53
    Radan Lenc se snažil dostrkat puk do branky u pravé tyčky. Libor Kašík byl připraven, Moravané se ještě ženou kupředu.
     
    58:20
    Utkání už se víceméně pouze dohrává, hosté drží puk, ale nemohou se dostat do žádné šance. Fanoušci Liberce už svému týmu začínají děkovat za výkon.
     
    57:38
    Vojtěch Střondala bez přípravy práskl odražený puk směrem k brance, ale její rozměry mu byly malé. Roman Will nemusel zasahovat.
     
    57:20
    Po dalším tvrdším souboji malinko stouply emoce. Roman Will nakonec přerušuje hru, vše se tak chystá na buly po jeho levé ruce.
     
    56:23
    Další krásná kombinace Liberce následovaná zákrokem Kašíka! Po ose Martin Ševc – Jaroslav Vlach puk doputoval před bránu na volného Petra Jelínka, který zakončoval z prvního doteku, jenže nepřekonal přemisťujícího se gólmana.
     
    55:56
    Kometa předvedla sérii trošku hraničních zákroků. Vzhledem k tomu, že žádný nebyl posouzení jako faul, mířil do brejku Luboš Horký. Přihrávku nicméně adresoval pouze do bruslí Lukáše Dernera, který nevěděl, kde je puk, leč vše pro Tygry dobře dopadlo.
     
    55:21
    Radan Lenc se sám dostal až na pravý kruh, odkud vystřelil. Klec se mu ale trefit nepodařilo, mířil příliš vysoko.
     
    54:41
    Za hlasitého povzbuzování tribun vyčkává Brno za svoji bránou. Teď už se vydalo dopředu, jenže dobrou práci odvedl Tomáš Hanousek.
     
    54:03
    Petr Jelínek se hnal s Jakubem Valským do brejku. Snažil se jej najít z otočky, jenže přihrávka Valskému mířila za brusle.
    53:25 Tomáš FILIPPI - 5:2
     
    53:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Home Credit Arenou se rozléhá hit "Ne pětku ne!" TOMÁŠ FILIPPI využil příhodného odrazu puku ze souboje za bránou, kde úřadoval opět Marek Kvapil, a zblízka zakončil nekompromisně k tyči. 5:2! Asistence: Marek Kvapil.
     
    Střely na branku – 28:24.
     
    52:55
    Kometa mohla hned trestat! Po chybě Tomáše Hanouska se vydal do brejku Martin Zaťovič, dostal se až na levý kruh, leč Roman Will uzavřel mezírku mezi rukou a tělem včas.
     
    52:30
    Neskutečný zákrok Libora Kašíka! Lukáš Krenželok už na něj s Jakubem Valským najížděli prakticky sami, druhý jmenovaný dostal přihrávku před prázdnou svatyni, avšak vzduchem senzačně prosvištěla lapačka! Následnou dorážku zastavil jeden z obránců, Brno stále žije.
     
    51:37
    Libor Hudáček se rychle vytočil zpoza klece, a ačkoliv si Libor Kašík dával s přesunem trošku načas, nakonec se k tyčce přimáčkl včas.
     
    50:44
    Luboš Horký se rychle protáhl po levé straně. Těsně před Romanem Willem se přes něj snažil šťouchnout puk na dlouhou hůl, ale ze všeho je pouze další důležitý zásah domácího gólmana!
     
    50:03
    Vojtěch Střondala obdržel pěknou přihrávku zpoza brány a střílel zápěstím. Ačkoliv stál mezi kruhy, Roman Will parádním zákrokem nepřipustil změnu stavu!
     
    49:40
    Radan Lenc přihrál na levý kruh Filippimu. Ten se mu snažil pobídku oplatit, jenže našel pouze beka, Moravané tedy rychle spěchají kupředu.
     
    48:42
    Petr Holík mohl střílet z mezikruží, dva soupeře si položil do zákleku, avšak příležitost prováhal a k žádnému zakončení nedošlo.
     
    Střely na branku – 24:19.
     
    48:25
    Brněnské nahození se dostalo do kontaktu s domácí střídačkou, konkrétně pak s Ladislavem Šmídem. Následuje komerční přestávka, Tygři drží vedení 4:2!
     
    47:38
    Taylor Doherty velmi dobře vystřelil od modré čáry. Libor Kašík vyrazil dělovku před sebe, kde se ještě o dorážku neúspěšně pokoušel Jaroslav Vlach.
     
    46:47
    Jan Hruška se snažil vypálit zpoza pravého kruhu. Lukáš Derner jeho střelu nohou tečoval daleko mimo prostor Willovy klece.
     
    46:18
    Lukáš Krenželok se z pravého křídla protlačil až před branku. Snažil se zakončit pod Kašíkovy betony, ty však zůstaly položeny pevně na ledě, kotouč neměl kudy projít!
     
    45:36
    Libor Hudáček se snažil najít před bránou Michala Birnera. Ten si puk trošku těžce zpracovával, načež jej na hraně pravidel srazil Michal Gulaši . Vylučovat se nebude.
     
    44:50
    Marek Kvapil ztratil kotouč a hosté měli otevřenou cestu vpřed. Petr Holík na konci brejku hledal střílenou přihrávkou Martina Zaťoviče, nicméně Martin Ševc usměrnil puk až do ochranné sítě.
     
    44:30
    Ondřej Němec se po souboji u mantinelu trošku ztěžka zvedal na brusle, ale bude v pořádku. Severočeši už jsou znovu kompletní, hraje se v pěti na obou stranách.
     
    43:49
    Liberečtí se opakovaně osvobozují, Moravanům se v této fázi přesilové hry příliš nedaří. Domácím fanouškům se tento scénář pochopitelně zamlouvá.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 935 diváků!
     
    43:35
    Tomáš Bartejs nahodil po menším tlaku od modré čáry, Roman Will jeho pokus kryje a nechává hru přerušit.
     
    42:38
    Taylor Doherty nezvládl vyhodit, ale to bylo pro Liberec naopak ku prospěchu věci. Lenc totiž vyslal kupředu Jaroslava Vlacha, jenž mu touš vrátil. Lenc poté vypálil do lapačky.
     
    42:19
    Tak to je hodně zbytečné vyloučení! Kapitán Petr Jelínek (LIB) trefil před Kašíkem jednoho z protihráčů vysokou holí, čeká nás přesilovka hostů.
     
    41:58
    Jakub Valský hledal mezi kruhy stojícího Petra Jelínka, který byl obtěžován obráncem a po ledě zakončil pouze mimo prostor tří tyček.
     
    41:44
    Domácí si samozřejmě nechtějí nechat zkomplikovat situaci. Chvíli se drželi v pásmu, načež Martin Ševc z půlicí čáry poslal kotouč na Kašíkovy betony.
    40:34 Martin ZAŤOVIČ - 4:2
     
    40:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ideální vstup Brna do třetiny! Tomáš Zohorna poslal z pravého křídla před branku střílenou přihrávku, kterou dokázal zblízka přesně usměrnit za Romana Willa MARTIN ZAŤOVIČ. Asistence: Tomáš Zohorna, Alexandre Mallet.
     
    40:15
    Další perioda začíná. Peter Mueller se hned po levé straně prodral kupředu, hledal Martina Zaťoviče, ale ten v nouzi zakončit nedokázal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:50.
     
    Také po čtyřiceti minutách drží Bílí Tygři otěže utkání pevně ve svých drápech. Radan Lenc z mezikruží zužitkoval početní výhodu a zvýšil na 3:0. Kometa odpověděla rovněž při hře proti čtyřem hráčům, když Tomáš Bartejs dokonale skryl svoji střelu od modré čáry. Domácí přesto byli nadále lepším týmem a Matěj Stříteský, opět při hře pěti proti čtyřem, upravil skóre na současných 4:1. Zmůže se Brno ještě na drama? Nechme se překvapit...

    Střely na branku po 2. třetině:
    Liberec 17:16 Brno.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Libor Kašík chyboval a vyrazil neškodné nahození z rohu přímo mezi kruhy. Tam se snažil rychle zakončit Lukáš Krenželok, jenže strážce brněnského chrámu své zaváhání napravil úspěšným zákrokem!
     
    39:04
    Libor Hudáček předvedl sympatický průnik po pravém křídle. Škoda pro domácí, že už byl nucen střílet z příliš ostrého úhlu.
     
    38:43
    Karel Plášek ml. nahodil od pravého hrazení na Willovy betony, od kterých putoval kotouč na hůl Taylora Dohertyho, jenž obrací hru na druhou stranu.
     
    38:10
    Liberečtí už jsou kompletní. Kometa se snažila rychle vrátit do útočného pásma, leč spěchala příliš mnoho a je z toho postavení mimo hru.
     
    37:49
    Radan Lenc se chopil kotouče před brankou a posílá jej do bezpečí. Hostům se přesilová hra nedaří vůbec podle představ, Tygři to už zřejmě přežijí.
     
    37:14
    Peter Mueller naznačil střelu, nechal projet Jaroslava Vlacha po ledě, nacěž už skutečně pálil. Roman Will zasahuje pomocí své vyrážečky!
     
    36:37
    Kometa okupuje prostor u Willovy brány, znovu ale bez střelby. Domácí čtyřlístek se dobře pohybuje a vykrývá palebné úhly.
     
    36:03
    Martin Ševc (LIB) chyboval v rohu svého obranného teritoria. Peter Mueller se tedy dostal k puku, Ševc řešil situaci hákováním.
     
    35:40
    Moravané si užívají přítomnost puku na svých hokejkách a nikam se s ním neženou. Hra se v tuto chvíli trošku zklidňuje.
     
    34:59
    Tyler Redenbach zachytil ve středu pole brněnskou rozehrávku. Petr Jelínek se poté hnal kupředu, avšak ocitl se na kolenou, což znamenalo konec akce.
     
    34:19
    Tomáš Filippi nabízel přes brankoviště žabičku Marku Kvapilovi. Ten se svému parťákovi ještě snažil kotouč vrátit. To se nepodařilo, leč Jan Štencel si puk málem kopl do vlastní branky! Ve spolupráci s ležícím Kašíkem hosté velkou šanci přežili.
     
    Střely na branku – 16:15.
     
    33:46
    A přichází další vyhození v podání Tygrů. Ti už tak toto oslabení zvládnou, kromě střely Petera Muellera se jim to podařilo s relativní lehkostí.
     
    33:09
    Moravané se znovu stěhují před Willa. Tak dlouho váhali se střelbou, až Martin Zaťovič velmi nepřesnou přihrávkou sám domácí celek osvobodil.
     
    32:41
    Peter Mueller dostal nabito na osu kluziště. Vypálil velice pěkně z voleje, nicméně Roman Will instinktivně máchl lapačkou a vyškrábl projektil amerického forvarda až do ochranné sítě!
     
    32:00
    Dernerovo vyhození zachytil Němec na modré čáře. Petr Jelínek nedlouho poté vypíchl kotouč až za modrou čáru.
     
    31:49
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Taylor Doherty – 2 min., podrážení).
     
    31:34
    Kometa má ponechanou výhodu. Krouží útočným pásmem, následná střela skončila po teči v ochranné síti. Domácí fanoušci se nyní na rozhodčí trošku zlobí.
     
    30:48
    Tomáš Bartejs pronikl z vlastní obranné třetiny až do střelecké pozice. Ke své smůle trefil pouze obrovitého Taylora Dohertyho.
     
    30:36
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Alexandre Mallet – 2 min., hrubost).
     
    30:16
    Jan Hruška střílel po ledě z levého kruhu. Roman Will vyrazil jeho pokus před sebe, a domácí měli štěstí, že byl u puku jako první Matěj Stříteský.
     
    29:41
    Petr Jelínek nabil na modrou lajnu Tomáši Hanouskovi. Ten pálil z voleje, Libor Kašík prudkou střelu vykopl pomocí levého betonu.
     
    29:17
    Bílí Tygři nepolevují. Petr Jelínek se vydal do průniku po levém křídle, následné nahození před branku pohotově skryl Libor Kašík v rukavici.
    28:58 Matěj STŘÍTESKÝ - 4:1
     
    28:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    A máme tu další premiérovou trefu! Tyler Redenbach přihrál zpoza klece na MATĚJE STŘÍTESKÉHO, jehož rána bez přípravy prosvištěla z pravého kruhu skrz Kašíkův postoj až do brány. Úspěšná přesilová hra, 4:1! Asistence: Tyler Redenbach, Libor Hudáček.
     
    28:48
    Redenbachovu přihrávku přes brankoviště zastavil Michal Gulaši, ale nedokázal vyhodit, domácí zůstávají v ofenzivní zóně.
     
    28:30
    Liberec si zkusí další přesilovku, Alexandre Mallet (KOM) totiž usedá na nepopulární místo za podrážení.
     
    27:57
    Marek Kvapil se nadechl k pěknému sólu. Puk se odrazil na hůl Filippiho, jenž místo střely ještě trošku zbytečně hledal Lence. Ten se snažil protáhnout na osu hřiště, leč proti dvěma bekům se s úspěchem nesetkal.
     
    27:20
    Martin Zaťovič na Tygry dlouhodobě umí. Nahození ze středního pásma však jeho statistiky proti tomuto soupeři rozšířit nemohlo.
     
    Střely na branku – 10:12.
     
    27:03
    Puk skončil v ochranné síti za brankou Brna, na pořadu dne je komerční přestávka. Šelmy stále vedou, po skryté střele Tomáše Bartejse už však "pouze" o dva góly.
    26:32 Tomáš BARTEJS - 3:1
     
    26:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Právě TOMÁŠ BARTEJS si nicméně zpravuje chuť! Opět kontroloval puk na modré čáře, zkusil jej nahodit přes slušný provoz před brankou a Roman Will ho našel až v momentě, kdy se třepotal v síti jeho klece. Asistence: Jan Štencel.
     
    26:10
    Moravané se drží v pásmu, leč otálejí se střelbou. Pokus Tomáše Bartejse od modré čáry skončil po zákroku Willa mimo.
     
    25:22
    Jaroslav Vlach zkušeně dovezl puk za soupeřovu klec. Tam ušetřil spoustu cenného času, což zaplněné tribuny oceňují nadšeným skandováním.
     
    24:52
    Liberečtí se bleskově osvobodili sami, načež jim hosté pomohli nepřesnou přihrávkou. Kotouč se nachází až u Libora Kašíka.
     
    24:36
    Lukáš Derner (LIB) si dvě minuty nezahraje, v předbrankovém prostoru totiž položil na led s pukem hrajícího soupeře. Inkasuje trest za držení protihráče.
     
    23:54
    Marek Zachar se trošku se štěstím prodral skrz střední pásmo až za modrou lajnu. Následný pokus o zakončení zblokoval Jan Štencel směrem ke hrazení.
     
    23:26
    Roman Will předvedl zákrok z kategorie jednodušších, střela Jana Hrušky zpoza pravého kruhu byla spíše propagačního charakteru. Čeká nás buly.
    22:28 Radan LENC - 3:0
     
    22:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Libor Kašík hned z první střely inkasuje, domácí vedou 3:0 díky využité početní výhodě! Marek Kvapil předal puk za branku Michalu Birnerovi. Ten jej rychle poslal před brankoviště, kde přesně zakončil v obležení tří hráčů Komety pohotový RADAN LENC! Marek Kvapil boduje už ve dvacátém utkání za sebou. Asistence: Michal Birner, Marek Kvapil.
     
    21:58
    Liberec je kompletní a hraje v pěti proti čtyřem. Tygři kombinují v rohu kluziště, a pomalu se přibližují na dostřel.
     
    21:44
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Malec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:44
    Marek Kvapil unikal po pravé straně. Libor Kašík trošku vyjel z branky, kterou Kvapil zkušeně objel a servíroval kotouč Stříteskému. Toho svalil Malec!
     
    21:16
    Marek Zachar zamotal obráncům hlavy u mantinelu, jenže následná přihrávka Jaroslava Vlacha nenalezla. Puk je ve střední třetině.
     
    20:33
    Liberečtí při hře čtyři na čtyři pronikli do útočného pásma. Kometa je tam nenechala dlouho zůstat a nahodila puk za branku.
     
    20:01
    Střídání v týmu HC Kometa Brno: ze hřiště odchází Karel Vejmelka, přichází Libor Kašík.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:57.
     
    Je za námi úvodní perioda, po které vedou Tygři zaslouženě 2:0. Jakub Valský otevřel skóre chytrou otočkou zpoza klece. Domácí byli nadále aktivnějším týmem, a díky dělovce Taylora Dohertyho, jenž zaznamenal svůj první gól pod Ještědem, navýšili své vedení. Uvidíme, zda se Kometa po návratu z kabin zlepší.

    Střely na branku po 1. třetině:
    Liberec 9:8 Brno.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Marek Kvapil získal puk za brankou, načež se jej Tomáš Filippi (LIB) neúspěšně snažil zasunout k tyčce. Poté se dostal do potyčky s Nicholasem Schausem (KOM). Oba jsou odesláni na trestnou lavičku za hrubost.
     
    19:30
    Kometa už je kompletní. Souběžně s návratem Bartejse na ledovou plochu se před branku ve sprintu hnal Libor Hudáček. Puk mu trošku ujel, Karel Vejmelka zasahuje.
     
    18:53
    Tyler Redenbach si sám prohodil puk do pásma. Souboj s Tomášem Malcem poté vyzněl lépe pro druhého jmenovaného, Brno se osvobozuje.
     
    18:27
    Marek Kvapil se snažil o další zakončení, když se prodíral k levé tyči. Jeden z obránců jej na hraně pravidel poslal k ledu, pískat se nyní nebude.
     
    18:21
    Dělovka Marka Kvapila trefila Vejmelku do masky. Nepříjemný zákrok pro brněnského gólmana! Pokračovat se bude vhazováním po jeho pravé ruce.
     
    17:44
    Tomáš Filippi měl další velkou příležitost. Puk se k němu příhodně odrazil přímo na pravý kruh, Karel Vejmelka ovšem další úpravu skóre nepřipustil!
     
    17:29
    Jan Ordoš na sebe získal dnes už druhý faul! Tomáš Bartejs (KOM) jej totiž při obléhání brněnské branky omezil hákováním.
     
    16:58
    Střílená přihrávka Jana Ordoše měla najít Marka Zachara. Ten před brankou na puk nedosáhl, Brno mělo nyní trošku štěstí.
     
    16:27
    Severočeši v poklidu rozehrávali ze své třetiny. Kometa se zvládla zformovat, Taylor Doherty tak byl nucen pouze nahodit do rohu hrací plochy.
     
    15:56
    Hudáček si s Redenbachem skvěle vyměnili puky. Domácí se tedy udrželi v pásmu, Karel Vejmelka nakonec kotouč našel a přerušuje hru.
     
    15:11
    Mohlo to být už 3:0! Tomáš Filippi totiž nabral rychlost a objevil se za zády všech. Před Vejmelkou už to měl trošku na dlouhou hůl, zakončení tedy mířilo pouze těsně mimo tři tyče.
     
    14:46
    Tomáš Bartejs vystřelil po ledě od modré čáry. Před brankou se ještě snažil o teč Petr Holík, i přesto však Roman Will stále drží čisté konto.
     
    14:05
    Jakub Valský převedl pěknou individuální akcí. Chtěl ji zakončit nezištnou přihrávkou do brankoviště, ale Michal Gulaši jeho úmysly dobře přečetl.
     
    Střely na branku – 6:6.
     
    13:41
    Kometa byla opět pod tlakem, kolem Vejmelky létaly puky ze strany na stranu. Následně se Moravané přeci jen osvobozují, ale pouze za cenu icingu. Po komerční pauze se bude vhazovat před jejich klecí.
     
    12:50
    Vojtěch Střondala ztížil práci Martinu Ševcovi, který se snažil odpálit kotouč ze svého pásma. Domácí obránce si ale poradil, šelmy míří vpřed.
     
    12:16
    Tomáš Bartejs na modré čáře nic nevymýšlel a tvrdě vypálil. Roman Will vyrazil ránu před sebe, kde ke štěstí Liberce na dorážku nikdo nečekal.
     
    11:54
    Tygři pokračují v aktivitě. Kometa se zdá být dosavadním průběhem trošku zaskočena. Nyní žádnému nebezpečí nečelila, píská se totiž postavení mimo hru.
    10:56 Taylor DOHERTY - 2:0
     
    10:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Velká střelecká premiéra pod Ještědem! Ze souboje za Vejmelkou se kotouč odrazil pro Kometu trošku nešťastně přímo na pravý kruh. Tam číhal TAYLOR DOHERTY, jehož rána bez přípravy proklouzla pod lapačkou gólmana až do sítě! Pro kanadského obra je to první gól v české nejvyšší soutěži. Bez asistence.
     
    10:36
    Michal Barinka se snažil udržet kotouč před útočnou modrou čarou, leč těsně se mu to nepodařilo. Píská se ofsajd v podání brněnské Komety.
     
    09:55
    Alexandre Mallet vyhodil puk o mantinel a vysvobodil Kometu z menšího tlaku domácích. Ti se však do ofenzivní zóny rychle vracejí.
     
    09:18
    Tomáš Hanousek si ve vlastním pásmu troufl na drzou kličku. Tygři se poté vydali kupředu, do útočné třetiny se ale v tomto případě nedostali.
     
    Střely na branku – 4:3.
     
    08:49
    Taylor Doherty měl nyní opakované problémy v rozehrávce, a několikrát namazal kotouče soupeřům. Brno se tudíž dostalo do tlaku, který však v žádnou nebezpečnou střelu nepramenil. Teď už nás čeká první komerční přestávka.
     
    08:16
    Jaroslav Vlach byl jako první u nahozeného puku. Nedaleko k zakončení měl posléze Taylor Doherty, ale ani svojí dlouhou holí na puk těsně nedosáhl.
    07:21 Jakub VALSKÝ - 1:0
     
    07:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    Šelmy se po nevyužité přesilovce ujímají vedení! Lukáš Krenželok přenechal na pravém kruhu kotouč do tandemu pro JAKUBA VALSKÉHO. Ten jej přebral, dostal se až za branku, a nachytal Karla Vejmelku u tyčky! Brankář Komety tam ponechal volné místečko, do kterého Valský vsunul touš. Asistence: Lukáš Krenželok, Tomáš Hanousek.
     
    06:59
    V další fázi oslabení se Kometa bránila velmi dobře. Libor Hudáček poté vystřelil zpoza kruhů, Karel Vejmelka neměl s jeho pokusem větší problémy.
     
    06:02
    Střela Filippiho se odrazila od zadního hrazení k Marku Kvapilovi. Ten se snažil puk procedit kolem bližší tyčky do sítě, Karel Vejmelka se k ní přimáčkl včas.
     
    05:46
    Tygři se usadili před Vejmelkou. Tomáš Filippi míchá s toušem na pravém kruhu, domácí se střelbou zatím otálejí.
     
    05:10
    Kvapilovo chytré nahození se snažil tečovat Radan Lenc. Možná se mu to podařilo, tak či tak kotouč mezi tři tyčky nezamířil.
     
    05:05
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Barinka – 2 min., hákování).
     
    04:53
    O kotouč se bojovalo v prostoru před střídačkami. Vydoloval jej Jaroslav Vlach, načež kupředu vyrazil Jan Ordoš. Severočeši disponují ponechanou výhodou.
     
    04:38
    Luboš Horký zakončil svůj sympatický průnik po pravé straně střelou z kruhu. Roman Will ji dobře viděl a lapačkou nechává hru přerušit.
     
    03:48
    Liberečtí se drží před brankou, kde se usadila Kvapilova letka. Karel Vejmelka si se střelou domácí šestnáctky poradil, Brno poté obrací hru.
     
    02:59
    Bedřich Köhler vystřelil z nápřahu na levém kruhu. Roman Will na jeho ránu nestihl zareagovat, ovšem zachránila jej branková konstrukce! Velké štěstí pro Tygry.
     
    02:45
    Po domácím vyhození se Kometa opět drží v pásmu. Petr Holík pálil bez přípravy, Roman Will se proti jeho ráně dokázal včas přesunout.
     
    02:05
    Alexandre Mallet tečoval puk bruslí mezi kruhy. Černá guma projela kolem tyčky pouze v vnější strany, Brno však zůstává v náporu.
     
    01:45
    Radan Lenc se vydal v oslabení na výlet. Po pravém křídle dobruslil až na kruh, načež donutil Vejmelku k přerušení hry.
     
    01:24
    Kometa hned od úvodu přesilovky kombinuje v útočném pásmu. Puk se odrazil na Muellera, který jej z levého kruhu napálil pouze do domácího bloku.
     
    01:12
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Marek Kvapil – 2 min., podrážení).
     
    01:05
    Zohorna vypíchl touš pronikajícímu Marku Kvapilovi. Právě on za malou chvíli zamíří na trestnou lavici!
     
    00:27
    Lukáš Derner ukořistil nepřesnou rozehrávku. Puk si potáhl na osu hřiště, následná střela zpoza kruhů byla tečována nad brněnskou bránu.
     
    00:12
    Jdeme na to! Na úvodním vhazování získali kotouč hostující hokejisté. Ti se snažili rychle vyrazit kupředu, ale je z toho zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou mužstev již vstupují na ledovou plochu zaplňující se Home Credit Areny. Tygři oblékli tradiční bílé dresy, Moravané se představí v modré barvě. Utkání za několik málo minut započne!
     
    V domácí brance dnes dostává důvěru obvyklá jednička, Roman Will. Kometě se bude snažit svými zákroky pomoci Karel Vejmelka, jenž dostává přednost před Liborem Kašíkem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, J. Vlach, M. Zachar.

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Kašík) – O. Němec (A), Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Mallet, Hruška, R. Zohorna – Plášek ml., L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Střondala, L. Horký.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Gerát, Hynek.
     
    HC KOMETA BRNO

    Moravané se nemohou dostat do formy, která by se dala označit za úplně optimální. Do zápasu v Liberci budou vstupovat jakožto sedmý tým extraligového žebříčku, jenže ten je tak vyrovnaný, že na svého soupeře ztrácejí jen a pouze dva body! Představení Komety bývají velice těsná, což se ukázalo také v pátek. To narazila doma na Vítkovice, se kterými to byla bitva až do konce! Nakonec však DRFG aréna slavila výhru 3:2, vítězný gól vstřelil Jan Hruška.

    Brno bojuje na svou frontách. Kromě české soutěže totiž zápolí rovněž v hokejové Lize mistrů, ve které se mu daří. Nedávno zvládlo osmifinále, finskou Tapparu poslalo domů po výhře 5:1 a remíze 5:5 na ledě soupeře. Zajímavá rošáda se odehrála v brankovišti. Libor Kašík se vrátil zpátky do Česka, zatímco směrem do Chabarovsku putoval pro změnu Marek Langhammer. Kašíkovi se zatím v novém působišti nedaří úplně ideálně, úspěšnost zásahů totiž nepřesahuje 90 %. Pokud ale někdo exceluje, je to Petr Holík. Zručný forvard je s bilancí 5+19 druhým nejproduktivnějším hráčem ligy! V klubovém bodování jej následují Martin Zaťovič (11+8) a Peter Mueller (10+9).

    Svěřenci Libora Zábranského by se rádi nadechli k nějaké vítězné sérii. Zdolají po Vítkovicích dalšího těžkého soupeře? V Home Credit Areně uspěli třikrát z posledních pěti návštěv.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Liberečtí hokejisté v poslední době podávají výkony jako na houpačce. Zatímco před svými fanoušky pravidelně vítězí, venku se jim to povedlo naposledy 18. října! A shodou okolností to bylo právě na ledě dnešního soupeře z Brna. V pátek prohráli v Litvínově vysoko 2:6. Byl to pro ně trošku krutý výsledek, herně o totiž byl relativně vyrovnaný souboj... Verva ovšem udílela lekci z efektivity.

    Navzdory potížím se zápasy mimo vlastní teritorium se Tygři drží v tabulce velmi vysoko. I přes páteční prohru se udrželi na druhé příčce, nicméně vedoucí Třinec si už utrhl šestibodový náskok. Severočechy táhnou individuality. Marek Kvapil suverénně vede kanadské bodování soutěže (12+22), na čtvrté a páté pozici se poté nacházejí Libor Hudáček (9+11) s Radanem Lencem (8+12). Velké potíže ale mají v defenzivě, je to až k nevíře, ovšem pouze Chomutov a Pardubice inkasovaly více branek!

    Cíl Liberce je jasný, potvrdit domácí sílu a brát, pokud možno, tři body. Home Credit Arena by mohla být vyprodaná! To navíc není jejich jediný nedělní úkol, po utkání je ještě čeká autogramiáda s fanoušky. Právě z tohoto důvodu padne úvodní buly tak brzy.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga má v neděli na programu své kompletní 24. kolo. To nabídne mnoho zajímavých zápasů, největším šlágrem by ovšem měl být souboj, ve kterém přivítají Bílí Tygři Liberec tým HC Kometa Brno. Těžko v tomto utkání hledat favorita. Kdo jej zvládne lépe? Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace. Začínáme už ve 14:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 8. Valský (L. Krenželok, T. Hanousek), 11. Doherty, 23. Lenc (Birner, M. Kvapil), 29. Stříteský (Redenbach, L. Hudáček), 54. Filippi (M. Kvapil) – 27. Bartejs (Štencel), 41. Zaťovič (R. Zohorna, Mallet)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, J. Vlach, M. Zachar.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (21. Kašík) – O. Němec (A), Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Mallet, Hruška, R. Zohorna – Plášek ml., L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Střondala, L. Horký.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Gerát, Hynek.

    Diváci: 6 935
    thejrc.org