Barys – Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Novosibirsk – Vladivostok 3:1 (kon.) | Jaroslavl – Kunlun 2:1 (3:0 po s.n.)
Kazaň – Čerepovec 4:2 (kon.) | Omsk – Ufa 1:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Chabarovsk 3:2 (po pr.)
Soči – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Spartak Moskva – Riga 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Avangard Omsk
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Salavat Julajev Ufa
Pondělí 03.12.2018, 17:30 • Balašicha Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Pojistku mohl přidat Ilja Michejev, jenže ve stoprocentní šanci z kruhu pro vhazování minul prázdnou bránu.
     
    58:00
    Dnešní utkání sleduje na neutrální půdě Balašicha Areny 4313 diváků.
     
    56:22
    Tkačov dlouze míchal s pukem a čekal na dobře postaveného spoluhráče, nakonec krásně uvolnil Kadějkina, který ve vyložené šanci neprolomil střelecké prokletí Ufy.
     
    54:44
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Ansel Galimov – 2 min., podrážení). Dost zbytečný faul po souboji u mantinelu v útočném pásmu posílá poprvé v zápase domácí tým do oslabení.
     
    52:19
    Po střele obránce Jemelina z levého kruhu zachránilo hosty břevno!
     
    51:31
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Pjotr Chochrjakov – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:40
    Desharnais centroval od pravého mantinelu, vzápětí se k němu puk odrazil zpátky a bekhendem zblízka jen vyprášil Metsolovy betony.
     
    36:46
    Od modré čáry pálil Sergejev, vyražený puk sebral kapitán Ufy Hartikainen, objel bránu a švihem mířil do zadní šibenice. Bobkov prokázal výborný postřeh a ramenem puk vytěsnil.
     
    34:38
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté propadli při střídání a vzdálenější křídlo nechali nepokryté. Toho využil Franson k přihrávce podél mantinelu, kterou převzal MICHAIL FISENKO a svůj nájezd zúročil parádní trefou do šibenice.
    Asistence: Cody Franson.
     
    30:25
    Až při hře pět na pět se Desharnais šikovně prokličkoval a zadovkou našel mezi kruhy nepovšimnutého obránce Medveděva. Ten z výborné pozice přes ležícího beka zápěstím nezamířil mezi tyče.
     
    28:20
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    24:54
    Avangardu se daří otupit počáteční nápor bílomodrých. Běloruský reprezentant Stas se vřítil do pásma mezi beky a nebezpečně vypálil na Metsolu.
     
    19:18
    Největší šance Ufy přišla 42 vteřin před sirénou. Úplně sám se zjevil v předbrankovém prostoru Maxim Majorov, z ideální pozice však pálí jen do zadního hrazení.
     
    9:46
    Až teď se Omsku podařilo vystrčit zuby. Fransonovu střelu od modré před brankovištěm šikovně tečoval Sergej Širokov, kotouč se lehce otřel o tyčku a končí vedle brány.
     
    1:40
    Franson poslal parádní přihrávku do jízdy Michejevovi, který se řítil sám na Metsolu. Finský brankář Ufy jeho tutovku zlikvidoval.
     
    0:39
    Domácí hokejisté si brzy vytvořili slušnou šanci. Metsola vyrážel puk jen do strany a kdyby Arťom Manukjan v pádu nepromáchl, mohl ho ze vzduchu usměrnit do prázdné.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 35. Fisenko (Franson)


    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Franson, J. Medveděv, Martynov, Pivcakin, Pokka, Jemelin, Berezin – Zernov, Širokov, I. Michejev – Manukjan, Stålberg, K. Semjonov – Desharnais, Košelev, Talbot – Fisenko, Stas, A. Galimov – Jaremčuk.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Nazarevič, Ar. Sergejev, A. Semjonov, S. Garejev, Arzamascev, Jelizarov, Šen – Kemppainen, Kugryšev, Hartikainen – M. Majorov, Busarov, Chochrjakov – Filatov, Tkačov, Burmistrov – Dubrovskij, V. Žarkov, Kadějkin.

    Rozhodčí: Fatějev, Gusev – Zacharenkov, Lazarev

    Diváci: 4313
    bahis siteleri