Lotyšsko – Slovensko 6:1 (kon.) | Dánsko – Estonsko 3:2 (kon.) | Norsko – Austrálie 10:0 (kon.)
Německo – Kanada 7:2 (kon.)
konec
Dánsko
3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Estonsko
Středa 05.12.2018, 12:45 • 02 Aréna • Mistrovství světa • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:45.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u osmifinálového utkání v rámci Mistrovství světa ve florbale, které se koná v Praze. V tom se utká Dánsko a Estonsko. Zápas začíná ve 12:45 a konat se bude v 02 Aréně!
     
    Konečná tabulka skupiny B

    1. Švédsko – 6 bodů (39:5)
    2. Finsko – 4 body (20:7)
    3. Norsko – 2 body (11:21)
    4. Dánsko – 0 bodů (4:41)
     
    Dánsko

    Dánsko rozhodně neprožilo povedenou základní skupinu turnaje. V prvním utkání se utkalo s Norskem. Zde již od začátku tento tým tahal za kratší konec, díky čemuž prohrál zaslouženě 3:9. Ty horší časy ovšem teprve měly přijít. Následně hráli dánští florbalisté s Finskem, a ani v tomto zápase se jim příliš nedařilo. Podařilo se jim vstřelit jen jednu branku, zatímco Finům hned sedm a byla z toho druhá porážka ve skupině.

    A zápas hrůzy si nechalo Dánsko až na poslední zápas ve skupině B. V tom se utkalo se Švédskem. A již první minuty zápasu napověděly o lecčems. Po prvních deseti minutách totiž Dánové prohrávali 0:5 a do konce první periody inkasovali ještě osmkrát. Následovaly další inkasované góly, kdy nakonec se číslo zastavilo až na dvacet pětce, celkem z toho tedy byla prohra 0:25!

    Nejproduktivnější hráči:
    Jesper Roland Bückner – 2 body (1+1)
    Mikkel Skov Nielsen – 2 body (1+1)
     
    Konečná tabulka skupiny C

    1. Estonsko – 6 bodů (26:12)
    2. Austrálie– 4 body (13:16)
    3. Polsko – 2 body (10:10)
    4. Thajsko – 0 bodů (9:20)
     
    Estonsko

    To Estonsko sice nastoupilo ve druhé výkonnostní skupině, tedy ve skupině C, ale vedlo si v ní náramně. V prvním hracím dnu se Estonci střetli s Australany. Estonsko bylo favoritem utkání, ovšem až do dvacáté čtvrté minut bylo utkání naprosto vyrovnané. Poté se však Estonci zvedli a vyhráli celkem jednoznačně 11:5. Následně hrálo Estonsko s Polskem, což byl nejvyrovnanější zápas skupiny, který zvládli právě Estonci, kteří vyhráli 4:3.

    V posledním zápase se Estonsko střetlo s Thajskem. O osudu utkání rozhodla první třetina, jelikož Estonci se v ní trefili hned šestkrát, zatímco Thajci jen dvakrát. Nakonec Estonsko zvítězilo jasně 11:4.

    Nejproduktivnější hráči:
    Rickard Rydell – 7 bodů (5+2)
    Mattias Proos – 6 bodů (2+4)
    Ken Pähn – 5 bodů (3+2)
     
    Dějiště utkání

    O2 arena patří k nejmodernějším v Evropě a je největší sportovní halou v České republice. Hostila již MS ve florbale 2008 a šest ročníků Superfinále florbalu. Otevřena byla v roce 2004 při konání MS v ledním hokeji. Účastníkům nabízí vysoký divácký komfort a moderní technologie umožňují interaktivní zážitek.

    Kapacita: 17 000.
     
    Nyní je navíc jasné, že z tohoto utkání vzejde soupeř pro český tým do čtvrtfinále. Bude to Estonsko nebo Dánsko?
    Schéma vyřazovacích bojů

     
    Úvodní sestavy:

    Dánsko: Trolle (de Fries) – Krogsgaard, Wede, Nygaard Mørup, Schmidt, Kobberup, Holm – Glass, Odfeldt, Eldholm – Skov Nielsen, Roland Buckner, Lauridsen – Dalkvist, Køhler, Kleczewski – Parbo, Velgaard, Handgaard.

    Estonsko: Vaigur (Kalde) – Unga, Öberg, Tamme, Pass, Kallion, Einamann – Markus, Widercrantz, Kareliusson – Proos, Salm, Rydell – Pahn, Savi, Lehiste – Uue, Unga, Kasenurm.

    Rozhodčí: Heinola Henri, Marttinen Manu.
     
    Na hřišti jsou již oba týmy! Následovat budou hymny národních týmů, poté již nic nebude bránit následujícímu začátku utkání!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Dnešní druhé semifinálové utkání je tu! Úvodní buly vyhráli Dánové, kteří rozehráli míček až ke svému gólmanovi, odkud tedy musí začínat.
     
    00:40
    Lukas Eldholm byl v nynějším střídání hodně aktivní. Motal svým soupeřům hlavy za brankou Mikea Trolla, ale nevedlo to ani ke střele.
     
    01:13
    Estonci se nyní chtěli dostat dopředu rychlým pasem o mantinel, ovšem jejich rozehrávka byla zachycena. Ani Dánsko však nezůstalo u míčku dlouho.
     
    01:48
    To byla hodě nebezpečná přihrávka do středu hřiště! Lukas Eldholm byl napadán svým soupeřem a jen tak tak jej udržel za svými zády.
     
    02:18
    Estonsko mělo k dispozici volný úder z velmi zajímavé vzdálenosti. Victor Öberg se opřel nakonec do míčku, jenže jeho rána byla sražena mimo.
     
    02:42
    Estonsko zatím hraje minimálně vyrovnanou partii! Victor Öberg se znovu opřel do míčku, tentokrát po přihrávce na střelu z první. Dánové jeho střelu srazili mimo mantinely!
     
    03:06
    Na druhé straně obrovská chyba Estonců! Oskar Salm nahrál jen na střed hřiště, kde byla trojice Dánů, kteří se řítili do útoku. Jeden z nich se dostal do dobré střelecké pozice, avšak jeho střela bekhendem šla těsně vedle tyčky!
     
    04:12
    Nyní již mají míček na svých hokejkách znovu hráči Estonska, kteří s ním zatím kombinují jen na své obranné polovině. Dánsko nijak nenapadá.
     
    04:44
    Nakonec to ani nepotřebovalo, protože Estonci se o míček připravili sami. Dánsko je navíc v útoku, kde se dostal do zajímavé kombinace.
     
    05:06
    Vše nakonec rezultovalo ve střelu Jespera Rolanda Bucknera, jenž neměl vůbec špatnou pozici. Vytáhl se proti němu Daniel Vaigur!
     
    05:35
    Na druhé straně mířili Estonci do rychlého přečíslení! Škoda pro ně, že přihrávka na střed hřiště byla o něco delší, než by estonský hráč potřeboval.
     
    06:11
    Jinak Dánové nastoupili v červených dresech, zatímco Estonci dnes mají na sobě bílé.
     
    06:37
    Kaspar Kallion si teď tedy zahrával s ohněm! Chtěl rozehrát, ale nechal míček za sebou. Tam již běžel dánský hráč, ovšem estonský hráč to stihl zachránit.
     
    07:06
    Dánsko právě vstřelilo branku! Ne, že by byli Dánové nějak lepší, ale stejně jdou v dnešním zápase jako první do vedení! EMIL ODFELDT se dostal k míčku u mantinelu a jeho střela šla nad rameno Vaigura, který zde zasáhnout nedokázal! Asistence: Jannik Dalkvist.
    07:06 Emil ODFELDT - 1:0
     
    08:17
    Každopádně Estonsko zatím hraje velmi slušný zápas a je natlačeno v útoku. Zatím je to však bez nějakého momentu překvapení.
     
    08:44
    I když ten teď nastal! Mike Trolle asi nečekal střelu z menšího úhlu a vyrazil míček jen před sebe, kde se na něj sesypalo klubko hráčů. Přesto nedokázal nikdo z Estonců zakončit a Dánové míček raději odpálili.
     
    09:27
    Nikolaj Parbo nyní odvedl skvělou práci! Ukořistil míček, utíkal s ním okolo mantinelu a následně ho naservíroval před branku. Zde ho jeho spoluhráč nedokázal dostat až za brankovou čáru, jelikož se mu zamotal pod nohy.
     
    10:06
    Nyní muselo být Trollemu pěkné horko v bráně, bylo okolo něj hodně horko, avšak dánský gólman to zvládl. Estonsko celkem tlačí Dány.
     
    10:37
    Neskutečná gólovka v podání Dánů zůstala neproměněna! Mikkel Skov Nielsen byl sám před prázdnou brankou, přesto tam nedokázal míček posunout.
     
    11:25
    Znovu v akci stejný dánský hráč! Tentokrát pálil ze středu hřiště, ovšem jeho střela šla těsně vedle. Následně nahrával před branku, jenže tam nikdo nebyl.
     
    12:07
    To byla celkem překvapivá přihrávka, jež přišla zpoza branky přesně na hůl Rickarda Rydella. Ten se však již dostal hodně mimo střelecký úhel.
     
    12:51
    Na druhé straně nyní kombinuje Dánsko, které se však vyhnalo z útočné polovinu velmi nepřesnou přihrávkou na obránce, jenž musel pro míček až ke gólmanovi.
     
    13:31
    Vyloučení v týmu Dánsko (Mathias Glass – 5 min., Sekání).
     
    13:52
    A velmi brzy jsme zde měli první střelu. Ken Pahn se opřel do míčku po přihrávce, ale jeho rána byla zastavena na hranici velkého brankoviště.
     
    14:29
    Už to vypadalo, že se Dánové dostanou do rychlého protiútoku, ale vše stihl uhasit Mats Tamme, jenž zachytil dlouhý pas na polovině hřiště.
     
    15:05
    Victor Öberg vyslal tedy parádní ránu, ale ještě lépe zakročil Mike Trolle, který ukázal parádní reflexivní zákrok.
     
    15:24
    A Estonsko má opravdu obrovský tlak, kdy jednu ze střel nechytil Trolle dobře do ruky a nechává se ošetřovat, ale bude schopen pokračovat.
     
    15:35
    Victor Öberg asi zatím bude nejpilnějším střelcem z obou týmů. Tentokrát se dostal ke střele zhruba šest metrů od branky, avšak ta nebyla přesná.
     
    16:04
    Ještě přes dvě minuty mají estonští hráči možnost přesilové hry. V té mají tlak, pálí ze všech možných pozic, ovšem za žádnou cenu se nemohou prosadit.
     
    16:40
    Ale Dánsko mohlo vést o dvě branky! Mikkel Skov Nielsen se dostal do rychlého protiútoku po dobrém pasu svého spoluhráče, dobrou ranou minul branku Vaigura o pár centimetrů.
     
    17:18
    Smyčka okolo dánské čtyřky se utahovala čím dál tím více, nakonec však přišla střela z celkem velkého úhlu, který skončila jen za mantinelem.
     
    17:55
    Poslední půl minuty početná převahy pro Estonce! Ti se snaží, útočí, ale kýžená branka se jim nedaří vstřelit. Přesto předvádí sympatický výkon.
     
    18:31
    Mathias Glass je na hřišti!
     
    18:55
    Mike Trolle právě zachránil svůj tým od inkasování! Na brankové čáře se roztáhl jak široký, tak dlouhý a zastavil míček někde pod tělem na brankové čáře.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:30
    Dánové se po dlouhé době dostali ke střele, která byla nepřesná. Navíc jsme je viděli asi po šesti minutách na útočné polovině, což bylo způsobeno oslabením.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina osmifinálového utkání mezi Dánskem a Estonskem, po které vedou Dánové o jednu branku. O tu se zasloužil Emil Odfeldt povedenou ranou nad rameno estonského gólmana. Na druhou stranu Estonsko hraje velmi dobře a dokáže Dánům zatápět. Rozhodně ještě má dnes šanci na úspěch.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:29.
    Ohlédnutí za čtvrtým dnem MS v Česku

     
    Střely na branku: 4 – 10!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Už nám začala i druhá třetina! Tentokrát bylo buly pískáno proti Dánům, a tak Estonci mohou rozehrávat a začít s postupným útokem.
     
    20:21
    Emil Odfeldt si dnes běžel pro svou druhu branku! Dostal se do přečíslení, které vzala na sebe, ovšem Daniel Vaigur jeho ránu bez potíží vyrazil.
     
    21:02
    Estonci se sice dostali ke střele, ale Mike Trolle si připsal další úspěšný zákrok. Ten v den svých narozenin působí jako neprostupná zeď.
     
    21:27
    Nádherná akce Estonska nekončí brankou! Rychlý protiútok, po kterém přišla přihrávka na střed, kam si sbíhal Rickard Rydell, jehož rána byla sražena.
     
    21:50
    V 02 Aréně zatím panuje báječná atmosféra! Diváci a fanoušci obou celků jsou hodně slyšet. přesto je zde rozhodně méně diváků než na první duel.
     
    22:46
    Patrik Markus v hodně těžké pozici udržel míček, díky čemuž mohl jeho tým pokračovat v útoku, kde se nadále Estonci zdržují.
     
    23:12
    Jenže se odsud sami vyhnali nepřesnou přihrávkou, přesto jsou znovu u balonku a mohou pokračovat v útočném snažení.
     
    23:31
    Jenže Estonsko mohlo prohrávat o dvě branky! Jesper Roland Buckner utekl s míčkem do samostatného úniku, zkoušel to na zadní tyč, ale tam skvělým zákrokem vytrčil nohu estonský brankář! Ten zachránil svůj tým.
     
    24:39
    V osmifinálovém utkání jsou Estonci zatím jasně lepším týmem, bohužel pro ně to zatím není vidět na výsledku. Kdekdo by čekal nadvládu Dánska.
     
    25:25
    To se málem samo připravilo o míček! Emil Odfeldt nezpracoval celkem jednoduchý pas, ale stihl zachránit situaci a vypíchnout soupeři míček.
     
    26:00
    Hra ve druhé třetině zatím není rozhodně nějak strhující. Poslední asi dvě minuty si Dánové přihrávají mezi sebou na své obranné polovině.
     
    26:29
    Mikkel Skov Nielsen povedeným pasem našel svého spoluhráče, tím byl Daniel Nygaard Mørup, do jehož rány klekl estonský hráč a odrazil jí mimo hřiště.
     
    26:51
    Obrovská škoda pro Estonce! Tanel Kasenurm si povodil dánské hráče a chtěl poslat přihrávku před branku, kde byl zcela volný jeho spoluhráč. Bohužel pro něj mu balonek sjel na poslední chvíli z hole.
     
    27:19
    Rickard Rydell se svým spoluhráčem rozehrávali z rohu útočné poloviny. Následně to zkusil prvně jmenovaný, ale jeho střela byla pro Trolleho jednoduchá.
     
    28:00
    Nyní se Dánové trochu pokouší o uklidnění hry. Přece jen jsou to oni, kteří jsou většinu zápasu pod tlakem, přesto o jednu branku vedou.
     
    28:40
    Mathias Glass odvedl dobrou práci na útočné polovině! Jako první doběhl míček u zadního mantinelu, obhodil si protihráče a poslal ho na polovinu hřiště.
     
    29:08
    Tam byl jeho spoluhráč a Dánové se snažili kombinovat. V rozhodující fázi ovšem jednomu z nich ujela noha a hráči v červeném se budou zase bránit.
     
    29:37
    Ale na na dlouho, Estonci si s nabídnutou šancí moc neporadili. Jenže to samé se dá říct i o Dánech, kteří se o balonek připravili vlastní chybou.
     
    30:06
    Mikkel Skov Nielsen byl nejspíše tím hráčem, který se již hnal sám na gólmana. Nakonec mu však nevyšlo zpracování a byl dostihnut protihráči.
     
    30:58
    Estonsko zatím rozhodně hraje velmi dobře a je naprosto vyrovnaným soupeřem Dánů, kteří by měli diktovat tempo. Nyní je míček přisouzen Estoncům, kteří by potřebovali brzy vstřelit branku. Následuje "power break".
     
    31:15
    Tak to se nepovedlo. Patrik Kareliusson možná nahrával, možná střílel, každopádně jeho úder bekhendem skončil jen za mantinely.
     
    31:49
    To nevypadalo vůbec špatně! Patrik Kareliusson si nabíhal za obranu, kam mířil zajímavý oblouček. Ten však až k němu nakonec nedolétl.
     
    32:09
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Estonští fanoušci propukají v jásot, jelikož Estonsko naprosto zaslouženě vyrovnává! PATRIK KARELIUSSON si naběhl za branku a vypadalo to, že půjde ke druhé tyčce. On to však udělal mazácky, přehodil si míček zpět na bližší tyč, kde bylo místečko, kudy se dostal balonek do síťky! Asistence: Adam Widercrantz.
    32:09 Patrik KARELIUSSON - 1:1
     
    32:53
    Estonci navíc nadále kombinovali za brankou dánského gólmana a vypadalo to, že budou mít tlak. Nakonec se ovšem o míček připravili.
     
    33:47
    Vzápětí mohlo jít Dánsko do vedení! Jeden z dánských hráčů totiž nabíhal sám na gólmana z úhlu, ovšem jeho následná střela nebyla přesná.
     
    34:22
    Estonsko mohlo jít do vedení! Oliver Savi pálil, ale jeho ránu Mike Trolle vyrazil jen před sebe, kam si seběhl stejný hráč. I jeho druhý pokus dokázal dánský gólman chytit!
     
    35:20
    Na druhé straně se připomnělo také Dánsko, jehož dobrá střela ale nebyla ani trochu přesná.
     
    35:50
    Estonci nyní vládnou na hřišti a Dánové neví kudy kam! Navíc si Estonsko zahraje přesilovou hru, to bude ideální příležitost na to, jít do vedení.
     
    36:23
    Vyloučení v týmu Dánsko (Jannik Dalkvist – 2 min., opakované přestupky).
     
    36:51
    Estonsko je nastěhované na útočné polovině a diváci ho ženou dopředu. zatím tomu však něco chybí.
     
    37:27
    Mike Trolle se však musel hodně ohánět v brance! Nakonec míček zastavil a provedl dlouhý výhoz na svého spoluhráče. ten byl sice za obranou Estonců, avšak míček byl moc rychlý.
     
    37:56
    Hodně nepřesná střela v podání Estonska. Díky tomu mohou Dánové rozehrávat z rohu obranné poloviny a ušetřit nějaké cenné vteřinky.
     
    38:23
    Jannik Dalkvist je ve hře!
     
    38:41
    Toto tedy nebyla ideálně sehraná přesilová hra od Estonců. Těm se nevydařilo takřka nic a Dánsko se bez větších potíží ubránilo. Dnes již podruhé.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:26
    V závěrečných vteřinách mají Estonci ještě solidní tlak a mohli vstřelit branku! Patrik Markus si naběhl do dobré pozice z druhé vlny, ale jeho střelu Mike Trolle vychytal!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jsou za námi již dvě třetiny dnešního utkání, po kterých je stav vyrovnaný 1:1! Estonci si rozhodně toto vyrovnání zasloužili a dokázali se prosadit zásluhou parádního zakončení Kareliussona. Ve třetí periodě nás tedy čeká minimálně drama. Potvrdí Dánsko roli favorita nebo Estonci překvapí a zahrají si čtvrtfinále?
     
    Další třetina začne přibližně v 14:12.
     
    Střely po druhé třetině: 4 – 10
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Mikkel Skov Nielsen se vydal ihned po buly do útoku, ale ani nevypálil. Následně jetšě na něj mířil oblouček, který chtěl napálit z první, ovšem ani ten netrefil, navíc poté balonek trefil tak nešikovně, že skončil mimo hřiště.
     
    41:14
    Rickard Rydell to zkoušel individuálně, jelikož mu nic jiného nezbývalo. Nakonec ovšem o míček přišel a Dánové se mohou o něco pokusit.
     
    41:46
    Jenže místo toho tu byl obrovský tlak Estonska! Hned dvakrát doráželo několik hráčů a brankovišti, jenže Mike Trolle dnes chytá parádní zápas a drží svůj tým nad vodou.
     
    42:31
    Nyní mohou Dánové trochu uklidnit hru, ale nedaří se jim to. měli míček v moci za vlastní brankou, avšak přihrávku znovu sebrali Estonci.
     
    43:26
    Patrik Markus se snažil odskočit si na brankovišti, ale ani jednou se mu to nepovedlo tak, aby na něj mířila nějaká přihrávka. Estonsko stále tlačí.
     
    44:00
    Přesto mohlo inkasovat! Dánsko se dostalo do přečíslení dva na jednoho, kdy již mířila křižná přihrávka. Skvěle se však vrátil jeden z Estonců, který míčku v cestě zabránil.
     
    44:38
    Další dobrá akce Dánska, které mohlo jít do vedení! Lukas Eldholm běžel s míčkem na holi a dobře vypálil. Jeho ránu vyrazil Daniel Vaigur nohou.
     
    45:00
    Jannik Trolle Wede se snažil dorážet na hranici velkého brankoviště, jenže Daniel Vaigur po míčku sáhl a dosáhl na něj, díky čemuž může rozehrát útok.
     
    45:22
    Dánové hrají rozhodně aktivněji než v předešlých dvou třetinách. Nyní se snaží napadat rozehrávku soupeře, ale zatím to k ničemu nevede.
     
    45:50
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové jsou ve třetí třetině aktivní a berou si zpět své ztracené vedení! JESPER SHCMIDT vypálil odněkud z poloviny hřiště a jeho rána prošla až do branky! Nutno dodat, že Daniel Vaigur toho nejspíše moc neviděl, jelikož před ním dobře clonil dánský hráč. Asistence: Jesper Roland Buckner.
    45:50 Jesper SCHMIDT - 2:1
     
    46:15
    Roman Pass se pokusil o něco podobného, jenže jeho střela neměla ani razanci, ani směr. Dánsko sice sebralo míček, ale Pass stihl ještě svou chybu napravit.
     
    46:32
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Jenže Estonci po krátké chvíli vyrovnávají a my zde máme zase nerozhodný stav! MATS TAMME si potáhl míček a jeho parádní rána na zadní tyč skončila v brance! Asistemce: Roman Pass.
    46:32 Mats TAMME - 2:2
     
    47:04
    To je reklama na florbal, co mohou diváci vidět ve třetí třetině! O dnešním vítězi není ani zdaleka jasno a vyhrát může jakýkoliv z týmů.
     
    47:30
    Štěstíčku naproti jdou ale více Estonci! Jeden z nich se dostával k dorážce na brankovišti, avšak Mike Trolle předvedl další dobrý zákrok.
     
    47:50
    Rickard Rydell sice ztratil míček za brankou, ale stejný hráč si ho dokázala vybojovat zpět a vypálit. Jeho rána nakonec nebyla přesná.
     
    48:12
    Estonci ale tlačí Dány a jdou si za tím vedoucím gólem! Mattias Proos pálil bekhendem, ale jen do míst, kde stál Trolle. Následně přišla další střela, ale ta nebyla ani trochu přesná.
     
    48:58
    Lukas Eldholm si dělal prostor rukama a rozhodčí si toho všiml, což asi Estonce zachránilo. Ti však mohou rozehrát a pokračovat ve svém tlaku.
     
    49:20
    Obrovský tlak Estonců zase nekončí brankou! Nejprve pálil Oskar Salm do připravené obrany. Následně se však otevřel prostor pro křižnou přihrávku, jenže následnou střelu dokázala Trolle zase vychytat!
     
    50:25
    Jsme v polovině třetí periody a nejsme vítězi o nic blíže než na začátku utkání. Za průběh by si to jasně zasloužili Estonci, avšak stav je stále remízový. Následuje "power break", která přijde vhod spíše Dánům.
     
    50:40
    Roman Pass vyslal celkem prudkou střelu z poloviny hřiště, ale Trolle v pohodě zasáhl. Nikdo před ním neclonil, a on tak měl dobrý výhled.
     
    51:20
    Je vidět, že fanoušci se dobře baví a stadionem nyní probíhá mexická vlna. Ve stejné době měli dobrou šanci Dánové, ale Vaigur odolal.
     
    51:46
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    O chvilku později se Dánsko raduje a měli jste vidět tu explozi radosti na dánské střídačce! Odfeldt posunul míček ve velmi těžké pozici na MIKKELA SKOVA NIELSENA, který se dokázal prosadit, přestože byl celkem těsně bráněn! Asistence: Emil Odfeldt.
    51:46 Mikkel Skov Nielsen - 3:2
     
    52:18
    Pro Estonce je tento průběh zápasu hodně krutý. Většinu času sice buší do dánského gólmana, jenže ten dnes předvádí asi nejlepší výkon turnaje.
     
    53:00
    Mikkel Skov Nielsen vyslal nebezpečný pas pro svůj tým. Poslal přihrávku přes polovinu hřiště na obránce a moc nechybělo, aby ho někdo z Estonska zachytil.
     
    53:23
    V 02 Aréně se nachází 4013 diváků! Nutno dodat, že atmosféra na tomto utkání je opravdu parádní.
     
    53:53
    Rickard Rydell je v průběhu celého šampionátu hodně aktivním hráčem Estonska, což ukazuje i dnes. Jeho rána šla však do míst, kde byl Trolle.
     
    54:34
    Victor Öberg vyslal dlouhou přihrávku na svého spoluhráče, jenž byl nedaleko branky, ale tento pas nakonec ukořistili Dánové.
     
    54:58
    Estonsko sice vstřelilo branku, ale ta naprosto jasně nemohla být uznána! Estonský hráč totiž zahrál jasně vysokou holí, kterou měl nad pasem. Na druhou stranu se Estonci ani moc nevztekali, že jim branka nebyla uznána, asi něco tušili.
    54:58 Neuznaná branka Estonska
     
    55:49
    Estonsko se však vůbec nevzdává a pokračuje v tlaku na útočné polovině. Tentokrát byla jeho rána sražena mimo mantinely.
     
    56:14
    Ale Dánové se celkem záhy dostali k míčku a dalo se čekat, že se nikam hnát nebudou. Opak byl ovšem pravdou a Dánsko o míček přišlo.
     
    56:45
    Estonsko rozehrávalo z dobré pozice a po střele z poloviny hřiště vznikl tlak! Victor Öberg pálil a jeho ránu vyrazil Trolle jen před sebe, kde Estonci doráželi. Dánský gólman je dnes ale zeď.
     
    57:10
    Oddechový čas pro Estonsko.
     
    57:27
    Patrik Kareliusson si vyběhl i s míčkem do dobré palebné pozice, avšak jeho pokus byl zastaven prvním hráčem, který stál před ním.
     
    58:04
    Skvělý postřeh Vaigura drží Estonce ve hře! Dánové se totiž dostali do protiútoku, kdy přišla přihrávka do brankoviště. Tu však lapil právě Vaigur.
     
    58:36
    Estonsko to zkouší v šesti!
     
    58:57
    Obrovská možnost Dánů zůstala nevyužita, a tak je ještě zaděláno na drama! Ti se hnali vstříc prázdné brance, avšak poslední estonský hráč zasáhl.
     
    59:00
    Poslední minuta do konce třetiny!
     
    59:20
    Balonek se nyní odrážel všude možně, kdy nakonec dopadl na hokejky Dánů. Ti ušetřili několik cenných vteřin na útočné polovině.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Do čtvrtfinále nakonec postupuje favorit tohoto utkání Dánsko, i když to tak dlouho nevypadalo. Estonci se rozhodně nemají za co stydět, jelikož podali opravdu perfektní výkon a Dánové vyhráli jen díky gólmanovi. Ve čtvrtfinále se Dánsko utká s Českou republikou! Pokud chtějí Dánové pomýšlet na úspěch, budou muset rozhodně zabrat.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Dánsko – Emil Odfeldt
    Estonsko – Patrik Kareliusson
     
    Navíc jde zde ještě další zajímavost! Mike Trolle právě dnes slaví dvacáté osmé narozeniny, kdy dokonce dostal dort a bylo mu pogratulováno.
     
    Ode mě je to z tohoto zápasu vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (14:48:30)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 8. Odfeldt (Dalkvist), 46. Schmidt (Roland Buckner), 52. Skov Nielsen (Odfeldt) – 33. Kareliusson (Widercrantz), 47. Tamme (Pass)


    Dánsko: Trolle (de Fries) – Krogsgaard, Wede, Nygaard Mørup, Schmidt, Kobberup, Holm – Glass, Odfeldt, Eldholm – Skov Nielsen, Roland Buckner, Lauridsen – Dalkvist, Køhler, Kleczewski – Parbo, Velgaard, Handgaard.
    Estonsko: Vaigur (Kalde) – Unga, Öberg, Tamme, Pass, Kallion, Einamann – Markus, Widercrantz, Kareliusson – Proos, Salm, Rydell – Pahn, Savi, Lehiste – Uue, Unga, Kasenurm.

    Rozhodčí: Heinola Henri, Marttinen Manu

    Diváci: 4013
    bahis siteleri