Lotyšsko – Slovensko 6:1 (kon.) | Dánsko – Estonsko 3:2 (kon.) | Norsko – Austrálie 10:0 (kon.)
Německo – Kanada 7:2 (kon.)
konec
Dánsko
3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Estonsko
Středa 05.12.2018, 12:45 • 02 Aréna • Mistrovství světa • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    59:00
    Poslední minuta do konce třetiny!
     
    58:36
    Estonsko to zkouší v šesti!
     
    56:45
    Estonsko rozehrávalo z dobré pozice a po střele z poloviny hřiště vznikl tlak! Victor Öberg pálil a jeho ránu vyrazil Trolle jen před sebe, kde Estonci doráželi. Dánský gólman je dnes ale zeď.
    54:58 Neuznaná branka Estonska
     
    54:58
    Estonsko sice vstřelilo branku, ale ta naprosto jasně nemohla být uznána! Estonský hráč totiž zahrál jasně vysokou holí, kterou měl nad pasem. Na druhou stranu se Estonci ani moc nevztekali, že jim branka nebyla uznána, asi něco tušili.
    51:46 Mikkel Skov Nielsen - 3:2
     
    51:46
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    O chvilku později se Dánsko raduje a měli jste vidět tu explozi radosti na dánské střídačce! Odfeldt posunul míček ve velmi těžké pozici na MIKKELA SKOVA NIELSENA, který se dokázal prosadit, přestože byl celkem těsně bráněn! Asistence: Emil Odfeldt.
     
    49:20
    Obrovský tlak Estonců zase nekončí brankou! Nejprve pálil Oskar Salm do připravené obrany. Následně se však otevřel prostor pro křižnou přihrávku, jenže následnou střelu dokázala Trolle zase vychytat!
    46:32 Mats TAMME - 2:2
     
    46:32
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Jenže Estonci po krátké chvíli vyrovnávají a my zde máme zase nerozhodný stav! MATS TAMME si potáhl míček a jeho parádní rána na zadní tyč skončila v brance! Asistemce: Roman Pass.
    45:50 Jesper SCHMIDT - 2:1
     
    45:50
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové jsou ve třetí třetině aktivní a berou si zpět své ztracené vedení! JESPER SHCMIDT vypálil odněkud z poloviny hřiště a jeho rána prošla až do branky! Nutno dodat, že Daniel Vaigur toho nejspíše moc neviděl, jelikož před ním dobře clonil dánský hráč. Asistence: Jesper Roland Buckner.
     
    44:00
    Přesto mohlo inkasovat! Dánsko se dostalo do přečíslení dva na jednoho, kdy již mířila křižná přihrávka. Skvěle se však vrátil jeden z Estonců, který míčku v cestě zabránil.
     
    41:46
    Jenže místo toho tu byl obrovský tlak Estonska! Hned dvakrát doráželo několik hráčů a brankovišti, jenže Mike Trolle dnes chytá parádní zápas a drží svůj tým nad vodou.
     
    39:26
    V závěrečných vteřinách mají Estonci ještě solidní tlak a mohli vstřelit branku! Patrik Markus si naběhl do dobré pozice z druhé vlny, ale jeho střelu Mike Trolle vychytal!
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:23
    Jannik Dalkvist je ve hře!
     
    36:23
    Vyloučení v týmu Dánsko (Jannik Dalkvist – 2 min., opakované přestupky).
     
    34:22
    Estonsko mohlo jít do vedení! Oliver Savi pálil, ale jeho ránu Mike Trolle vyrazil jen před sebe, kam si seběhl stejný hráč. I jeho druhý pokus dokázal dánský gólman chytit!
    32:09 Patrik KARELIUSSON - 1:1
     
    32:09
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Estonští fanoušci propukají v jásot, jelikož Estonsko naprosto zaslouženě vyrovnává! PATRIK KARELIUSSON si naběhl za branku a vypadalo to, že půjde ke druhé tyčce. On to však udělal mazácky, přehodil si míček zpět na bližší tyč, kde bylo místečko, kudy se dostal balonek do síťky! Asistence: Adam Widercrantz.
     
    26:51
    Obrovská škoda pro Estonce! Tanel Kasenurm si povodil dánské hráče a chtěl poslat přihrávku před branku, kde byl zcela volný jeho spoluhráč. Bohužel pro něj mu balonek sjel na poslední chvíli z hole.
     
    23:31
    Jenže Estonsko mohlo prohrávat o dvě branky! Jesper Roland Buckner utekl s míčkem do samostatného úniku, zkoušel to na zadní tyč, ale tam skvělým zákrokem vytrčil nohu estonský brankář! Ten zachránil svůj tým.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:31
    Mathias Glass je na hřišti!
     
    16:40
    Ale Dánsko mohlo vést o dvě branky! Mikkel Skov Nielsen se dostal do rychlého protiútoku po dobrém pasu svého spoluhráče, dobrou ranou minul branku Vaigura o pár centimetrů.
     
    15:05
    Victor Öberg vyslal tedy parádní ránu, ale ještě lépe zakročil Mike Trolle, který ukázal parádní reflexivní zákrok.
     
    13:31
    Vyloučení v týmu Dánsko (Mathias Glass – 5 min., Sekání).
     
    10:37
    Neskutečná gólovka v podání Dánů zůstala neproměněna! Mikkel Skov Nielsen byl sám před prázdnou brankou, přesto tam nedokázal míček posunout.
    07:06 Emil ODFELDT - 1:0
     
    07:06
    Dánsko právě vstřelilo branku! Ne, že by byli Dánové nějak lepší, ale stejně jdou v dnešním zápase jako první do vedení! EMIL ODFELDT se dostal k míčku u mantinelu a jeho střela šla nad rameno Vaigura, který zde zasáhnout nedokázal! Asistence: Jannik Dalkvist.
     
    03:06
    Na druhé straně obrovská chyba Estonců! Oskar Salm nahrál jen na střed hřiště, kde byla trojice Dánů, kteří se řítili do útoku. Jeden z nich se dostal do dobré střelecké pozice, avšak jeho střela bekhendem šla těsně vedle tyčky!
     
    02:42
    Estonsko zatím hraje minimálně vyrovnanou partii! Victor Öberg se znovu opřel do míčku, tentokrát po přihrávce na střelu z první. Dánové jeho střelu srazili mimo mantinely!

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 8. Odfeldt (Dalkvist), 46. Schmidt (Roland Buckner), 52. Skov Nielsen (Odfeldt) – 33. Kareliusson (Widercrantz), 47. Tamme (Pass)


    Dánsko: Trolle (de Fries) – Krogsgaard, Wede, Nygaard Mørup, Schmidt, Kobberup, Holm – Glass, Odfeldt, Eldholm – Skov Nielsen, Roland Buckner, Lauridsen – Dalkvist, Køhler, Kleczewski – Parbo, Velgaard, Handgaard.
    Estonsko: Vaigur (Kalde) – Unga, Öberg, Tamme, Pass, Kallion, Einamann – Markus, Widercrantz, Kareliusson – Proos, Salm, Rydell – Pahn, Savi, Lehiste – Uue, Unga, Kasenurm.

    Rozhodčí: Heinola Henri, Marttinen Manu

    Diváci: 4013
    bahis siteleri