Willem II – Heerenveen 1:5 (kon.) | Zwolle – Ajax 1:4 (kon.) | Den Haag – Graafschap 0:0 (kon.)
konec
Willem II Tilburg
1:5 (1:2)
SC Heerenveen
Sobota 08.12.2018, 18:30Nizozemská Eredivisie • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Heerenveen ve druhém poločas zúročil přesilovku o jednoho muže třemi góly, z nichž dva vstřelil hodně aktivní Mitchell van Bergen. Domácí v deseti příliš nebezpeční nebyli a jen díky Wellenreutherovi inkasovali „jen“ dvakrát.

    Pozápasové statistiky:

    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 1:11.
    Střely mimo: 4:9.
    Rohy: 0:14.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 9:13. (20:24:09)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Utkání už se dohrává takříkajíc z povinnosti, teď už se na hřišti nic zajímavého neděje.
     
    90
    Rozhodčí nastaví tři minuty.
     
    90
    Doke Schmidt může být rád, že se mu před očima jen žlutí, protože do souboje u postranní čáry vlétl s rudýma očima a jeho zákrok by si možná kartónek stejné barvy zasloužil, leč sudí je jiného názoru.
     
    89
    Po rohu se dostal k dlouhému centru z pravé strany Bruijn, který našel ve vápně osamoceného van Amersfoorta, jenž z první poslal míč jen do rukou Wellenreuthera, který si připsal další úspěšný zákrok.
     
    88
    Míč si postavil Jordy Bruijn, který bez problémů překopl dvoučlennou tilburgskou zeď a donutil Wellenreuthera, aby se proletěl vzduchu a vyrazil míč směřující do branky na roh.
     
    88
    Po faulu Saddikiho na Vlapa budou hosté zahrát přímý volný kop ze zhruba 30 metrů na levé straně.
     
    87
    Ani jedno z mužstev se za rozhodnutého stavu pár minut před koncem nikam nežene. Teď Tilburg dokonce kombinoval od půlící čáry až k vlastnímu brankáři, který zvládl kličku napadajícímu útočníkovi.
     
    85
    Rojas neměl šanci na dlouhý a vysoký nákop od půlící čáry dosáhnout, takže domácí budou v klidu rozehrávat od vlastní branky.
     
    84
    Přestože domácí vysoko prohrávají a Heerenveen v poklidu drží balon, zní z tribun oslavné chorály. Domácí fanoušky zaslouží obdiv, že svůj tým v takové slotě a při takovém skóre stále podporují.
     
    83
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Sherel Floranus, přichází Doke Schmidt.
     
    81
    Rohový kop se hostům nepovedl, ale znovu získali míč a po souboji u brankové čáry měli k dispozici další roh, přestože domácí obránce hodně protestoval. Po rozehrání zboural Vlap jednoho z obránců ve vápně, ale znovu se nepískalo, což domácím tentokrát nevadilo, protože míč odkopli.
     
    79
    Rojas prostrčil na levé straně do vápna míč Vlapovi, který zakončil z první z běhu a Wellenreuther na poslední chvíli zasáhl rukou, čímž zabránil jasnému gólu, takže se bude kopat roh.
     
    78
    Vlap dostal míč do půlkruhu před vápnem a místo přihrávky doleva na úplně volného Rojase volil střelu, kterou domácí obrana v pohodě zblokovala do autu.
     
    76
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Donis Avdijaj, přichází Jordy Croux.
     
    75
    Po střídání kopal Heerenveen roh, který domácí odvrátili jen za cenu dalšího kopu od praporku. Po něm se dostal míč na hranici velkého vápna, kde se do něj opřel nový muž na hřišti Bruijn, ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    75
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Ben Rienstra, přichází Jordy Bruijn.
     
    73
    Tohle vypadalo ze strany Tilburgu docela nadějně, jenže Aras Özbiliz si nepohlídal ofsajdovou linii, takže rozhodčí přerušil hru.
     
    72
    Už to vypadalo, že po rychlém zisku míče půjdou domácí do útoku, jenže akci zhatila nepřesná přihrávka na půlící čáře, po níž budou házet aut hosté.
     
    71
    Tilburg chvíli držel míč na kopačkách, jenže centr z vlastní poloviny přeletěl na levém křídle domácího hráče, takže míč skončil v autu, který budou házet hosté.
     
    68
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Daniel Crowley, přichází Dries Saddiki.
     
    68
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Nemanja Mihajlović, přichází Marco Rojas.
     
    66
    Heerenveen zahrával roh, se kterým si domácí obrana celkem bez problémů poradila.
    65. Mitchell van Bergen - 1:5
     
    65
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    MITCHELL VAN BERGEN má snad dvoje plíce podle toho, kolik toho naběhá a v jakém tempu. Teď mu na půlící čáře posunul míč doprava Vlap a hostující křídelní útočník mazal nejkratší cestou k brance. Na vápně zasekl do středu a překonal Wellenreuthera, který si na míč sice sáhl, ale v cestě za čáru mu nezabránil.
     
    63
    Do centru van Bergena od rohového praporku trkl na malém vápně hlavou van Amersfoort, ale Wellenreuthera nepřekonal, přestože míč se po mokrém trávníku nepříjemně svezl. Domácí brankář stál naštěstí pro Tilburg v místě, kam hlavička směřovala.
     
    61
    Vlap znovu posouval doleva Mihajlovićovi, jehož pokus domácí obrana srazila na roh. Po něm se míč odrazil na hranici velkého vápna k Woudenbergovi, jehož sražený pokus si sebrali bránící hráči a tilburgská defenziva si může na chvíli oddechnout.
     
    58
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    MITCHELL VAN BERGEN je odměněn za svou neutuchající aktivitu. Od pravé postranní čáry se vydal směrem k vápnu, v němž si narazil s Vlapem a z hranice malého čtverce propálil Wellenreuthera, který loví míč z branku už počtvrté.
     
    57
    Teď se protáhl také hostující brankář Hahn, který před dotírajícím útočníkem v pohodě sebral dlouhý centr od půlící čáry.
    53. Michel VLAP - 1:3
     
    53
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Hosté odskakují na rozdíl dvou gólů. Od rohového praporku letěl centr do vápna, kde se po několika odrazech dostal k míči na pravé straně MICHEL VLAP nekompromisní bombo k bližší tyči překonal Wellenreuthera.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Thomas Meißner (Willem II Tilburg).
     
    52
    Po zápasnickém chvatu hostujícího Höegha nechal sudí domácím výhodu, jenže ti s ní naložili špatně, takže vyrazil kupředu opět van Bergen, jehož centr zleva byl však sražen na roh.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Daniel Höegh (SC Heerenveen).
     
    50
    Vlap posunul na hranici velkého vápna doleva na úplně volného Mihajloviće, který chtěl zaseknout do protipohybu obránce, jenže ten jeho úmysl vystihl a o míč ho ve vápně čistě připravil.
     
    48
    Heerenveen znovupomalu rozehrával na vlastní polovině, kde míč putoval kolem středového kruhu zleva doprava a opačně. Až po několika desítkách vteřin přišla kolmice na van Bergena, jehož centr z pravé strany byl zblokován na aut, z něhož hosté nic nevytěžili.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Donis Avdijaj (Willem II Tilburg).
     
    46
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Atakan Akkaynak, přichází Jordens Peters.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Viděli jsme zajímavý první poločas, ve kterém se hosté rychle dostali vedení, ovšem domácí rychle odpověděli. V závěru však Tilburg přišel o kapitána Heekense, který byl vyloučen, a Heerenveen poslal z penalty znovu do vedení Ben Rienstra.

    Držení míče: 46 % vs. 54 %.
    Střely: 5 vs. 9.
    Střely na branku: 1 vs. 4.
    Rohy: 0 vs. 5.
    Fauly: 4 vs. 6.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Po rohu se k hlavičce zblízka dostal Michel Vlap, ale trefil jen dobře postaveného Wellenreuthera, po jehož zásahu domácí odkopli do bezpečí.
     
    45+1
    Mitchell van Bergen centroval z pravé strany do vápna, kde byl první u míče Timon Wellenreuther. Ten ho však jen vyrazil k Damilu Dankerluiovi, který ho hrudníkem posunul na roh.
     
    45
    Sudí nastaví v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Heerenveen sice hraje přesilovku, ale nikam se nežene. Teď v klidu kombinují jeho hráči na vlastní polovině.
     
    41
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    K pokutovému kopu se postavil BEN RIENSTRA a bezpečně ho proměnil, když kopl míč k pravé tyči ze svého pohledu a Wellenreuther skákal na druhou stranu.
     
    39
    Červenou kartu dostává Freek Heerkens (Willem II Tilburg), kapitánskou pásku přebírá Francisco Sol.
     
    39
    Druhý roh Heerenvenu v krátkém sledu nadělal Tilburgu velké starosti. Kapitán Heerkens totiž stáhl ve vápně van Amersfoorte a jde předčasně do sprch. Heerenveen bude kopat penaltu.
     
    39
    Wellenreuther vyboxoval hostující roh někam na 30 metrů od branky, kde se do míče opřel Sherel Floranus a pořádně protáhl domácího brankáře, který vyškrábl míč směřující pod břevno na další roh.
     
    36
    Heerenveen teď zahrozil z druhé strany. Nemanja Mihajlović obešel na levé straně obránce a šajtlí poslal prudký centr od brankové čáry do vápně, kde zakončoval Michel Vlap. Ten však trefil sám sebe a míč se odrazil do zámezí.
     
    34
    Mitchell van Bergen je hodně aktivní. Na pravé straně obešel bez problémů bránícího hráče a přes vracejícího se Dankerluie odcentroval do vápna, kde zažehnal nebezpečí Wellenreuther, který šel na zem a míč chytil.
     
    32
    Damil Dankerlui se dostal do vápna, kde natáhl ke střele již však zablokoval Daniel Höegh. Domácí záložník zůstal po souboji ležet na trávníku, ale bude pokračovat v utkání.
     
    31
    Mihajlovićův roh odvrátila domácí obrana na hranici vápna jen k van Bergenovi, jehož vysoký centr sice vypadl Wellenreutherovi z rukou, ale s razantním odkopem přispěchal Dankerlui.
     
    30
    Daniel Crowley si zhruba 25 metrů od branky navedl míč na střelu, která o nějaké dva decimetry minula pravou tyč branky Heerenveenu.
     
    29
    Özbiliz centroval od pravé postranní čáry na zadní tyč, kde se však jako první dostal k míči Floranus a odpravil ho do bezpečí.
     
    26
    Floranus zahrál u pravé postranní čáry vleže rukou, takže Tilburg rozehrával nepřímý volný kop, který se však Crowleymu nepovedl a míč odhlavičkoval první hostující hráč na hranici velkého vápna.
     
    24
    Domácí obecenstvo se dožadovalo penalty poté, co Juki Kobajaši zpracovával míč ve vlastním vápně a odkopl ho do bezpečí. Hlavní sudí měl podle všeho dobrý výhled a nepískl.
     
    22
    V Tilburgu se rozpršelo, a tak Heerenveen zvolil jednoduché řešení, které však málem bylo gólové. Mihajlović přebral na levé straně velkého vápna přesný dlouhý pas z vlastní poloviny hřiště a provětral pozornost Wellenreuthera, který však nemusel zasahovat, protože míč přeletěl břevno.
     
    21
    Tilburg si nyní vylepšuje procento držení míče, ale Heerenven pozorně brání, takže domácí si míč posouvají povětšinou kolem půlící čáry nebo na vlastní polovině hřiště.
    17. Atakan AKKAYNAK - 1:1
     
    17
    Willem II právě vstřelil branku!
    Rychlou odpověď domácích zařizuje ATAKAN AKKAYNAK. Tomu poslal krásnou uličku Özbiliz a německý záložník ve službách Tilburgu měl otevřené oči i mysl, když vybíhajícího Hahna překonal parádním lobem.
    15. Nemanja MIHAJLOVIĆ - 0:1
     
    15
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Vlap sklepl ve vápně hrudí centr van Bergena přímo k NEMANJU MIHAJLOVIĆOVI, který možná i trochu se štěstím obešel obránce a střelou na vzdálenější tyč otevírá skóre zápasu.
     
    13
    Ben Rienstra si na 25 metrech hezky zpracoval kolmici od Vlapa, jenže mířidla si pro tentokrát neseřídil úplně přesně a vystřelil zhruba metr nad.
     
    11
    Daniel Crowley převzal na levé straně míč hozený z autu, zasekl do středu, odkud prostrčil míč do vápna na Donise Avdijaje, který si po střele drbal hlavu, protože poslal míč vysoko nad.
     
    9
    Teď hrozil na druhé straně Mitchell van Bergen. Napravo si na hranici vápna obhodil obránce, jenže si míč dal moc daleko a blíž k němu měl domácí brankář Wellenreuther, který ho nadvakrát chytil.
     
    8
    Özbiliz přiťukl za vápnem míč proti noze Avdijajovi, který však z nějakých 22 metrů přestřelil hostující branku.
     
    6
    Pelle van Amersfoort posílal na pravé straně kolmici dopředu, která však nikoho ze spoluhráčů nenašla. Domácí však odehráli míč na roh, který Tilburg bez problémů zvládl. Hosté se sice dostali k hlavičce, ale následoval důrazný odkop domácí defenzivy do autu.
     
    5
    Rozhodčí přerušil hru na polovině Heerenveenu, protože domácí Atakan Akkaynak zůstal ležet na trávníku poté, co se natahoval po míči. Po ošetření však pokračuje ve hře.
     
    4
    Ve vápně hostů bylo znovu hodně rušno, jenže ani jeden z domácích hráčů se nedostal ke střele na branku Heerenveenu. Zatím jsou ovšem hráči Tilburgu jasně aktivnější a mají míč častěji na kopačkách.
     
    2
    Tilburg sice dostal po centru z pravé strany míč do vápna, jenže tam o něj brzy přišel a Heerenveen ho poslal do bezpečí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Willem II Tilburg: Wellenreuther – Dankerlui, Heerkens, Meißner, Palacios – Anita, Crowley, Akkaynak – Özbiliz, Sol, Avdijaj.
    Náhradníci: Branderhorst, Woud – Peters, Kolovos, Croux, Saddiki, Kristinsson Ingi, McGarry, van den Bogert.

    SC Heerenveen: Hahn – Floranus, Höegh, Pierie, Woudenberg – Kobajaši, Vlap, B. Rienstra – van Bergen, van Amersfoort, Mihajlović.
    Náhradníci: Bednarek, Doornbusch – Rojas, Schmidt, Bulthuis, R. Kongolo, Bruijn, Hornkamp.

    Rozhodčí: Mulder – Jansen, Lapar.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    SC HEERENVEEN

    Heerenveen zatím doplácí na hodně remíz, kterých má společně s Emmenem. Také v brance Heerenveenu se v ligových zápasech zatím představil jediný muž, jímž je Warner Hahn. Na čele týmového pořadí střelců figurují dva šestigóloví střelci – Michal Vlap a Sam Lammers. Nejčastěji jim přihrává Kosovec Arbër Zeneli, který nastřádal už sedm asistencí.

    POSLEDNÍCH PĚT ZÁPASŮ HEERENVEENU:

    Alkmaar – Heerenveen 2:3
    Heerenveen – Emmen 1:1
    Groningen – Heerenveen 2:0
    PSV Eindhoven – Heerenveen 3:0
    Heerenveen – Fortuna Sittard 3:1
     
    WILLEM II TILBURG

    Tilburg v posledních dvou venkovních zápasech vyhrál, ale doma čeká na výhru od 26. srpna. Všechny ligové zápasy zatím odchytal Timon Wellenreuther, který zatím nikoho z konkurentů do branky nepustil. Jednoznačným vládcem klubového pořadí střelců je španělský útočník Fran Sol, jehož najdeme s dvanácti góly na druhém místě v celé soutěži. V Tilburgu je se čtyřmi trefami stříbrný Kosovec Donis Avdijaj. Pět asistencí letos zatím zapsal Angličan Daniel Crowley.

    POSLEDNÍCH PĚT ZÁPASŮ TILBURGU:

    Tilburg – Utrecht 0:1
    Ajax Amsterdam – Tilburg 2:0
    Zwolle – Tilburg 2:3
    Tilburg – Arnhem 1:3
    Alkmaar – Tilburg 0:2
     
    Willem II Tilburg vs. SC Heerenveen

    V Tilburgu se proti sobě postaví tabulkoví sousedé, kteří budou bojovat devátou příčku, kterou před zápasem drží hostující Heerenveen, jenž nastřádal o bod víc než domácí tým Willem II.

    LOŇSKÉ VZÁJEMNÉ ZÁPASY:

    Tilburg – Heerenveen 1:2
    Branky: 12. Lieftink – 45. Schaars, 59. Kobajaši.

    Heerenveen – Tilburg 2:0
    Branky: 12. Woudenberg, 47. Ghoochannejhad.

    STATISTICKÉ SROVNÁNÍ TILBURG VS. HEERENVEEN:

    Umístění: 10. místo vs. 9. místo.
    Skóre: 23:26 vs. 27:31.
    Bilance: 4-4-6 vs. 4-5-5.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Libor Kult

    Branky: 17. Akkaynak – 15. Mihajlović, 41. B. Rienstra (pen.), 53. Vlap, 58. van Bergen, 65. van Bergen

    Karty:   47. Avdijaj (WLM), 53. Meißner (WLM) – 52. Höegh (HEE), 90. Schmidt (HEE)   39. Heerkens (WLM)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 4:9. Rohy: 0:14. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:13.
    Willem II Tilburg: Wellenreuther – Dankerlui, Heerkens (C), Meißner, Palacios – Anita, Crowley (68. Saddiki), Akkaynak (46. Peters) – Özbiliz, Sol, Avdijaj (76. Croux).
    Náhradníci: Branderhorst, Woud – Peters, Kolovos, Croux, Saddiki, Kristinsson Ingi, McGarry, van den Bogert.

    SC Heerenveen: Hahn – Floranus (83. Schmidt), Höegh, Pierie, Woudenberg – Kobajaši, Vlap, B. Rienstra (75. Bruijn) – van Bergen, van Amersfoort, Mihajlović (68. Rojas).
    Náhradníci: Bednarek, Doornbusch – Rojas, Schmidt, Bulthuis, R. Kongolo, Bruijn, Hornkamp.

    Rozhodčí: Mulder – Jansen, Lapar
    bahis siteleri