Arizona – Vegas 1:5 (kon.) | Washington – Nashville 3:6 (kon.) | New Jersey – Vancouver 4:0 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
Vegas Golden Knights
Pondělí 31.12.2018, 02:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:03:01)
    Oliver Ekman-Larsson se díky přihrávce na jediný gól Arizony stal nejproduktivnějším obráncem Arizony Coyotes

     
    Československá stopa v utkání:
    Richard Pánik (ARI)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 20:07.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Paul Stastny (VEG) 1+1
    2. Brandon Pirri (VEG) 1+1
    3. Alex Galchenyuk (ARI) 1+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 30 – 37 (9:15, 8:8, 13:14)
    Zablokované střely soupeře: 15 – 18
    Trestné minuty: 6 – 12
    Využité přesilové hry: 1/6 – 0/3
    Góly v oslabení: 0 – 1
    Vyhraná vhazování: 40% – 60%
    Bodyčky: 22 – 28.
     
    Je dobojováno! Dnešní jediné střetnutí kanadsko-americké NHL mělo Vegas od začátku lépe rozehrané a nebýt několika faulů ze závěru druhé třetiny, tak si zřejmě došlo pro naprosto poklidné vítězství. Takhle Arizona ztrácela po čtyřiceti minutách jedinou trefu, jenže místo nějakého tlaku se ve třetí třetině obrovsky trápila. Eakin, Pirri a Carpenter zvýšili vedení Vegas na 5:1 a zajistili jeho třetí vítězství v řadě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Kuemper sebral nahozený puk a trochu nešikovně rozehrál do rohu k jednomu z hostů. Další důkaz toho, že to hráči Arizony už chtějí mít za sebou.
     
    59:18
    Během skandování několika tisícovek spokojených příznivců Golden Knights se Coyotes provinili postavením mimo hru.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:51
    Hosté v plném počtu.
     
    58:22
    I na přesilovce hrají méně vytěžovaní hráči Arizony. Fleury se předvedl i proti zakončení Lawsona Crouse z prostoru mezi kruhy.
     
    57:57
    Ekman-Larsson z delší vzdálenosti neuspěl, i když kotouč ještě tečoval Mario Kempe. Fleury zakročil a jeho kolegové vyhodili.
     
    57:11
    Úvodní buly při domácích přesilovkách snad ve všech případech vyhráli právě centři Vegas. Teď byl úspěšný také Ryan Carpenter.
     
    56:51
    Oliver Ekman-Larsson si hrál s pukem u vrcholku pravého kruhu, dokud nepřepadl přes hokejku Ryana Reavese. Je z toho další přesilovka pro Kojoty.
     
    56:41
    Za domácí tým v posledních minutách hraje zejména třetí a čtvrtá formace. Právě ta vedena Mariem Kempem nyní solidně krouží v útočné třetině.
     
    55:53
    Garlandův pas přes šířku hřiště nikdo z domácích nezachytil, a tak následoval bleskový protiútok. Ten zakončoval Theodore a Arizonu zachránil až solidní zákrok Darcyho Kuempera.
     
    55:12
    Kempe z otočky nahazoval puk před branku, kde to prakticky stejně zkoušel i Christian Fischer, ovšem Fleury měl u levé tyče situaci pod kontrolou.
     
    54:39
    Carpenter táhl rychlý protiútok dvou na jednoho. Stepan se však stihl vrátit a finální přihrávku nadzvedl mimo dosah nabízejícího se hráče v bílém dresu.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 37. Galchenyuk (Ekman-Larsson, Keller) – 4. Stastny (Pirri, Tuch), 37. R. Smith (Hunt, Marchessault), 45. Eakin, 47. Pirri (McNabb, Stastny), 52. Carpenter (Holden)


    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Ljubuškin, Connauton – Keller, Stepan (A), Pánik – Hinostroza, Schmaltz, Galchenyuk – J. Archibald, Cousins, Crouse – Garland, Kempe, Fischer.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Schmidt, McNabb, Engelland (A), Theodore, Holden, Hunt – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, Stastny, Pirri – Carpenter, Eakin, O. Lindberg – Reaves, Bellemare (A), Carrier.

    Rozhodčí: South, Meier – Smith, Gawryletz

    Diváci: 17 125
    thejrc.org