Rennes – Brest 3:2 (5:4 po pen.) | Bordeaux – Le Havre 0:1 (kon.) | Toulouse – Nice 4:1 (kon.)
Pontivy GSI – PSG 0:4 (kon.)
konec
Pontivy GSI
0:4 (0:1)
Paris Saint-Germain
Neděle 06.01.2019, 20:45 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir (Lorient) • Francouzský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 13:14. (22:41:26)
     
    Jedna nastavená minuta je minulostí a zápas končí! PSG vítězí na trávníku outsidera z Pontivy jasně 4:0!

    PSG mělo jasnou územní převahu, ale Neymarovi, Mbappému a spol. se nedařilo v prvním poločase zakončovat. Pařížané sice dvakrát dopravili míč do sítě, ale v obou případech to bylo až po odmávaném ofsajdu. O jedinou branku v první půli se tak smolně postaral Sylvian Jule, který si srazil Neymarův centr do vlastní sítě. Po změně stran byla dominance PSG ještě o něco větší. Pojistka v podobě druhé branky ale přišla až dvacet minut před koncem, kdy se prosadil Neymar. Následně byl ve vápně faulován Mbappé a sám nařízenou penaltu proměnil. V samém závěru ještě udal konečný výsledek na 4:0 pohlednou střelou Julian Draxler.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase jednu minutu.
     
    90
    Opět byl u balonu Neymar. Brazilská hvězda se pokoušel v exhibičním tempu přihrát patou Kehrerovi, ale domácí obrana nedovolila průchod balonu do vápna.
    89. Julian DRAXLER - 0:4
     
    89
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG přidává v samém závěru čtvrtou branku! Neymar vedl míč do otevřené obrany, před vápnem přihrál zcela osamocenému JULIANU DRAXLEROVI, který jen lehkým obloučkem poslal míč přes brankáře do sítě.
     
    89
    Další náběh vedl na pravé straně Draxler. Mbappé tečoval balon na hranici pokutového území, ale odražený míč stačil sebrat do rukavic domácí brankář.
     
    88
    Už už to vypadalo na přečíslení čtyř proti dvěma obráncům. Neymar byl ale čistě obrán o balon ještě ve středovém kruhu. Domácí se snaží v samém závěru útočit.
     
    87
    Le Ho získal míč před vápnem PSG, poté ho přistrčil Jeguovi, který vybojoval pro Pontivy rohový kop. Ten ale skončil nepřesným centrem.
     
    86
    Také Stanley Nsoki se provinil proti pravidlům, když stáhl k zemi za dres Jegua. Domácím se rychlá rozehrávka příliš nevyplatila, Person nedokázal obejít jeden na jednoho Rimaneho.
     
    84
    Pařížané po dvou brankách ve druhém poločase ubrali na útočném snažení. Neymar ale ještě bojoval o balon na útočné polovině. Bernat dostává žlutou kartu po faulu na středu trávníku.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. O postupujícím je rozhodnuto, ale PSG se i nadále snaží útočit.
     
    82
    Střídání v týmu Pontivy GSI: ze hřiště odchází Peru, přichází Le Ho.
     
    81
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Silva, přichází Bernat.
     
    80
    Domácím hráčům už začínají ubývat síly. Peru se ještě pokoušel běžet za nakopnutým balonem, ale Silva s přehledem předběhl unaveného soupeře.
    79. Kylian MBAPPÉ - 0:3
     
    79
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Sám faulovaný KYLIAN MBAPPÉ si postavil míč na značku pokutového kopu. Vítěz loňského mistrovství světa nedal Daoudouovi žádnou šanci, brankáře Pontivy poslal na opačnou stranu.
    78. Penaltový zákrok
     
    78
    Pokutový kop pro PSG. Mbappé byl faulován v pokutovém území!
     
    77
    Domácí sice rozehráli volný přímý kop nebezpečně, ale hlavičkující Jegu byl v ofsajdovém postavení. Navíc jako první byl u balonu Alphonse Aréola.
     
    76
    Po zisku balonu se dral do pokutového území Ayivi. Střídající fotbalista si pokryl balon, přetlačil Nsokiho, který musel faulovat za žlutou kartu.
     
    75
    Moussa Diaby opět spolupracoval s Neymarem, ten ještě posunul míč na Alvese, který centroval do vápna nepřesně. PSG se ale rychle vrací k balonu.
     
    74
    Pařížský celek myslí na zvýšení náskoku. Neymar sice ztratil míč ve středu pole, ale poté se Pontivy zbytečně zbavilo balonu na levém kraji.
    72. NEYMAR - 0:2
     
    72
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Teď už ale Pařížané přidávají druhý zásah. NEYMAR rozběhl přihrávkou Diabyho, který mu následně vrátil míč do ideálního prostoru v pokutovém území a hvězdný Brazilec se z blízkosti nemýlil.
     
    72
    Hosté začínají být z nevydařených útočných akcí podráždění. Diabymu nevyšla přihrávka na Neymara, protiútok domácích ale skončil daleko před vápnem PSG.
     
    71
    Domácí zaváhali v rozehrávce a hned bylo před Daoudouem horko. Draxler pálil z pravé strany, ale právě domácí brankář stačil povedený pokus vyrazit nad.
     
    70
    Diaby se pokoušel přihrávat Neymarovi, ten si byl ale vědom svého ofsajdového postavení a tak nechal míč projet kolem sebe k domácích.
     
    69
    Silva musel hlavičkovat do bezpečí před nabíhajícím Jeguem. PSG se okamžitě přesunulo s míčem na útočnou polovinu, ale ani Alves nedokázal nic vymyslet.
     
    68
    Po řadě změn v sestavě se pokračuje ve hře. Aréola přihrával po trávníku Meunierovi, následně se právě belgický obránce provinil faulem a u balonu jsou domácí.
     
    67
    Střídání v týmu Pontivy GSI: ze hřiště odchází Jule, přichází Ayivi.
     
    66
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Kurzawa, přichází Rimane.
     
    65
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Nkunku, přichází Diaby.
     
    65
    Nkunku se protáhl do vápna, přihrávka na Mbappého sice neprošla, ale k balonu se mohl dostat Alves. Jeho ale cestu zkomplikoval postavený hlavní rozhodčí.
     
    64
    Neymar se stáhl pro balon až téměř mezi vlastní stopery. Následně centroval do vápna Kurzawa, ale Mbappé stříhal nůžkami naprázdno.
     
    63
    Domácí se rozhodně nevzdávají. Pierre Charles spěchal za nakopnutým balonem, ale proti skvěle postavenému Silvovi neměl šanci se k míči dostat.
     
    62
    Střídání v týmu Pontivy GSI: ze hřiště odchází Dahyot, přichází Le Nouen.
     
    61
    Neymarův rohový kop našel Thiaga Silvu, který obtěžován nedokázal přesně hlavičkovat. Balon končí vysoko nad brankou.
     
    60
    Po hodině hry drží domácí tým proti lídrovi Ligue 1 nadějný výsledek. PSG sice zcela ovládá hru, ale k pojišťovací brance má Neymar, Mpabbé a spol. daleko.
     
    58
    Hráči PSG rozehrávali konstruktivně i pod tlakem ve vlastním pokutovém území. Silva dokázal oslovit Neymara, kterému ale nevyšla pro změnu zpracování.
     
    57
    Mbappé dostal přihrávku od Neymara do zahuštěného prostoru. Mladý útočník PSG si snažil udělat místo ke střele, ale neuspěl.
     
    56
    Pierre Charles pádil s balonem pod kontrolou na útočnou polovinu. Jeho přízemní pas však zpracoval Thiago Silva. Neymarovi se přechod do útoku nepovedl ani tentokrát.
     
    55
    Kurzawa nepřesnou přihrávkou neuspěl, hosté se ale rychle zmocnili balonu. Alves však nedokázal vystřelit zpoza pokutového území.
     
    54
    Neymar vstoupil do druhého poločasu podrážděně a žlutá karta je toho jeho důkazem. Zcela zbytečný faul u vápna domácích odnesl Kerjean.
     
    53
    Pařížanům se stále nedaří přehrát domácí obranu. Neymarovi nyní ukopl balon od kopaček Le Cunff. Fotbalisté domácího týmu se ale na odpověď nezmůžou.
     
    52
    Neymar si chtěl vybojovat faul těsně před vápnem, ale hlavní rozhodčí po lehkém kontaktu nepíská. Rychlý protiútok domácího celku skončil jen ztrátou Paillota.
     
    51
    Draxler zrychlil hru ve středu pole, následně přidal balon Alvesovi. Zkušený Brazilec ale podržel míč u sebe a následně o něj dokonce přišel. Útočit tak mohou po dlouhé době domácí.
     
    50
    Dani Alves našel Neymara, ten ještě vyzval ke sprintu Kurzawu. Prudká přihrávka skončila v pokutovém území jen zákrokem Daoudoua. Mbappé skončil na trávníku, ale penalta z toho nebude.
     
    49
    Dahyotova přihrávka z pravé strany skončila jen k hostujících obránců. Jegu zůstal ležet na trávníku, ale když se hra nepřerušila, tak se po čase zvedl.
     
    48
    Teď už se píská. Christopher Nkunku byl v nadějném náběhu, který ale hatí zdvižený praporek pomezního rozhodčího.
     
    47
    Druhý poločas odstartovali rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Neymar ale rychle vybojoval míč, poté si myslel, že byl faulován a tak přestal hrát. Hra ale pokračuje bez přerušení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:49.
     
    Šedesát nastavených sekund je pryč a první poločas končí. PSG vede na trávníku outsiderů z Pontivy pouze 1:0.

    PSG mělo jasnou územní převahu, ale Neymarovi, Mbappému a spol. se nedařilo v prvním poločase zakončovat. Pařížané sice dvakrát dopravili míč do sítě, ale v obou případech to bylo až po odmávaném ofsajdu. O jedinou branku se tak smolně postaral Sylvian Jule, který si srazil Neymarův centr do vlastní sítě.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    Každý útočný výpad domácího celku fanoušci hlasitě podporují. Nyní domácí rozehrávali rohový kop, ale míč zamířil jen k Aréolovi.
     
    45
    Už to vypadalo, že se Mbappé požene sám na branku. Parádní přihrávku si dokázal píchnout vedle brankáře, ale po lehké prodlevě je pískán ofsajd.
     
    44
    Neymar sice posouval míč do pokutového území, ale jeho úmysl skvěle přečetl Peru. Domácí se dostali až před Aréolu, ale střela přes zhuštěný prostor před vápnem nevyšla.
     
    43
    Paillot sice posílal zajímavý centr do pokutového území PSG, ale v něm nebyl ani jediný hráč domácího celku a tak mohl Aréola s klidem balon sebrat do rukavic.
     
    42
    Dahyot sice opouští hrací plochu, ale zdá se, že bude moci pokračovat v zápase. PSG mezitím pokračuje v postupu do útoku. Alves ale zastavil útočné snažení přihrávkou na stopery.
     
    41
    Pořádnou ránu schytal od Kurzawy Gael Dahyot. Hra musí být přerušena a domácí obránce je ošetřován.
     
    40
    Pohledná akce domácích. Pierre Charles posílal míč přihrávkou po trávníku na hranici pokutového území, z prvního doteku pálil Paillot, ale dělovka skončila vysoko nad hostující brankou.
     
    39
    Pařížané se ale v přesile v pokutovém území neprosadili. Silva hledal Mbappého zpětnou hlavičkou, ale před hostujícím útočníkem zasáhl Kerjean.
     
    38
    Podražení Mbappého sice hlavní rozhodčí neodpískal, ale PSG bude pokračovat rozehrávkou od rohového praporku.
     
    37
    Mbappé nedostal zužitkovat Meunierovu přihrávku před samotného brankáře. Následně se provinil faulem Nkunku, který srazil ve vápně Daoudoua.
     
    36
    Aréola jistil situaci u své tyče. Zpoza vápna se opřel do balonu Mathis Person, ale střela domácího kapitána se do branky nevešla o dobré tři metry.
     
    35
    Pontivy se po dlouhé době dostalo až na útočnou polovinu. Pierre Charles zaměstnal Kurzawu, který musel pod tlakem odehrát jen za postranní lajnu.
     
    34
    Domácí se daří stabilizovat hru ve středu pole. Neymar nedokázal přihrávat rozběhnutému Alvesovi a u balonu jsou znovu fotbalisté domácího celku.
     
    32
    Tlak PSG nadále stoupá. Po zblokovaném centru rozehrávali hosté rohový kop. Thiago Silva prodlužoval míč na zadní tyč, ale Meunier v souboji neuspěl. Následně fauloval za žlutou kartu také Kurzawa.
     
    31
    Fabrice Peru sestřelil na pravé straně Neymara a je za to odměněn žlutou kartou.
     
    30
    Po hodině hry vede PSG na trávníku Pontivy pouze o jediný zásah. Hosté jsou sice výrazně aktivní směrem do útoku, ale nešťastným vlastním gólem se zapsal do statistik Sylvian Jule.
    29. Neuznaná branka hostů pro ofsajd
     
    29
    Balon si postavil na místo přestupku právě Neymar. Kehrer jeho střelu tečoval ve zdi, následně Daoudou skvěle zasáhl u své tyče. Balon se odrazil přesně do běhu Christophera Nkunka, který doklepl do odkryté branky! Opět se ale píská ofsajd.
     
    28
    Velká zmatky před domácí brankou. Daoudou nedokázal sebrat balon do rukavic, jen ho vyrazil přes sebe a Pierre Charles musel před vápnem faulovat Neymara.
     
    27
    Neymar se vracel do obrany, ale nestačil na unikajícího Persona a tak si pomohl lehkým zatažením za dres, které ale neuniklo rozhodčímu.
    25. Sylvian JULE - 0:1
     
    25
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak to je obrovská smůla pro domácí! PSG se do této chvíle nedostalo do jediné šance, ale po Neymarově centru si srazil balon do vlastní sítě SYLVIAN JULE. Daoudou byl na brankové čáře naprosto bez šance.
     
    24
    Kurzawa dělal prostor Mbappému, následně Neymar kouzlil s balonem na pětadvaceti metrech, ale na domácí obranu si znovu nepřišel.
     
    23
    Ani další rohový kop hostům nevyšel. Po odraženému balonu se snažil přihrávat Mbappému Nsoki, ale mladý útočník nedokázal zpracovat prudký pas.
    22. Neuznaná branka hostů pro ofsajd
     
    22
    Hostům se sice podařilo dostat míč do sítě, ale branka pro ofsajd neplatí. Alves byl v době přihrávky až za posledním obráncem Pontivy, následná rána Mbappého už byla zbytečná.
     
    21
    Ales rozběhl Mbappého, ten se s balonem dostal do velkého úhlu, přesto zkusil štěstí. Jeho pruskou ránu ale dokázal vyrazit do bezpečí Clement Daoudou.
     
    20
    Dvacet minut nestačilo PSG na překonání tuhé obrany Pontivy. Neymar to nyní zkoušel individuálně, ale ke střele se přes obránce neprotlačil. Na středu trávníku následně fauluje Kehrer.
     
    19
    Meunier zkoušel dloubáčkem za obranu najít Mbappého. Ten byl ale strážen hned dvojicí stoperů a k balonu se nedostal. PSG však zůstává na útočné polovině.
     
    18
    Faulem si musel pomoci také Dani Alves. Ve střední části trávníku zatáhl za dres aktivnímu Personovi a rozhodčímu nezbývalo nic jiného než odpískat.
     
    17
    Draxler spolupracoval s Neymarem, do hloubi pole se zatáhl také Mbappé, ale jeho přihrávka zpět na Neymara nebyla z nejpřesnějších.
     
    16
    Meunierův centr z pravé straně byl sražen jen k domácímu brankáři. Za Daoudouem už čekal Mbappé, Kehrer i Draxler.
     
    15
    Domácí se zatím daří bránit hvězdy pařížského celku. Neymar nedostal na levé straně příliš prostoru, domácí po mizerné přihrávce sice získali míč, ale poté ho jen dlouhým odkopem znovu odevzdali.
     
    14
    Tentokrát se po odraženém balonu postaral o menší vzrušení povedenou ránou Fabrice Peru. Míč ale s klidem sbírá ze vzduchu Alphonse Aréola.
     
    13
    Hosté vytáhli napadání až téměř k vápnu soupeře. Domácí se ale nezalekli zvučných jmen a s přehledem prošli na útočnou polovinu. Silvu musel znovu do skluzu a odpravil míč na rohový kop.
     
    12
    Před Mbappém odklidil míč na rohový kop Le Cunff. Pařížané si dali na čas s rozehrávkou, na přední tyči nakonec hlavičkoval Nkunku, ale mezi tři tyče míč neuklidil.
     
    11
    Neymarovi se podařilo získat míč ještě na útočné polovině, poté se obtočil kolem bránícího Perua a ten musel sáhnout k faulu. PSG se znovu drží delší dobu na útočné polovině.
     
    10
    Po deseti minutách rozehrávali rohový kop také hosté. Neymarův centr sice našel Meuniera, ale jeho hlavička skočila přesně do rukavic domácího gólmana.
     
    9
    Kurzawa našel na hranici pokutového území Alvese, který na nic nečekal a hned druhým dotekem posílal míč na branku domácího týmu. Daoudou však předvedl povedený zákrok a vyrazil balon nad břevno.
     
    8
    Po skluzu Thiaga Silvy měli domácí k dispozici rohový kop. A pořádně nebezpečný rohový kop. Těsně před Aréolou musel hlavičkovat do bezpečí Nsoki.
     
    7
    Další faul na Mbappého. PSG se od samého úvodu drží na polovině soupeře. Neymarova průniková přihrávka byla na Draxlera až příliš dlouhá a Daoudou se stačil sklouznout pro balon.
     
    6
    Balon si postavil na místo přestupku Neymar. Přes čtyřčlennou zeď Brazilec sice míč dostal, ale jen do míst, kde byl připravený Daoudou.
     
    5
    Nkunku byl podražen těsně před vápnem domácího týmu a PSG bude mít hned v páté minutě možnost ohrozit branku Pontivy z volného přímého kopu.
     
    4
    Domácí se ale po rychlé rozehrávce jen zbavili balonu. Mbappé skončil na trávníku po nepovedené kličce na třiceti metrech od branky domácího celku.
     
    3
    Pařížané kombinují ve střední části trávníku. Neymar pozval do hry Meuniera, ten mu balon vrátil. V pokutovém území následně hlavičkoval Mbappé bez razance.
     
    2
    Po zisku balonu se domácí dostávali až do blízkosti vápna PSG. Peru ale uspěchal celou akci nepřipravenou střelou daleko od Aréolovy branky.
     
    1
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Nkunku posílal míč na pravou stranu, kde byl připravený Meunier. Ten ale neměl prostor k centru do pokutového území.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Pontivy GSI: Daoudou – Dahyot, Le Cunff, Kerjean, Guevel, Paillot, Person (C), Peru, Pierre Charles, Jegu, Jule
    Náhradníci: Mancheron – Loric, Le Ho, Le Gal, Le Nouen, Havart, Ayivi,

    Paris Saint-Germain FC: Aréola – Meunier, Silva (C), Nsoki, Kurzawa – Alves, Kehrer, Nkunku, Draxler – Mbappé, Neymar
    Náhradníci: Buffon – Rimane, Bernat, Diaby, Choupo-Moting.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Pařížané obhajují francouzský titul. V minulém ročníku poznali hořkost porážky jen třikrát, navíc třetí prohra přišla až v závěru sezony, kdy už mělo PSG jistotu zisku trofeje pro mistry ligy. Po vítězství ve francouzském poháru si PSG pomýšlelo i na Ligu mistrů, ale v nejprestižnější klubové soutěži padlo již v osmifinálovém dvojutkání s Realem Madrid.

    V přípravě se pařížský celek představil v International Champions Cupu. Nejprve prohrál 1:3 s Bayernem, poté schytal ještě o něco větší přiděl 1:5 od Arsenalu. Na závěr si ale napravil náladu vítězstvím 3:2 nad Atléticem Madrid.

    V Ligue 1 vládne tým z Paříže i letos. V odehraných sedmnácti duelech ztratili Neymar, Mbappé a spol. pouze čtyři body, když si přivezli remízu z Bordeaux a o týden později také ze Štrasburku. Také v Lize mistrů PSG zazářilo, v základní skupině smrti v konkurenci Liverpoolu, Neapole a Bělehradu skončilo s dvoubodovým náskokem první.
     
    Pontivy GSI

    Tým z Lorientu letos hraje National 3, tedy až pátou nejvyšší francouzskou soutěž! V ní se Pontivy nachází na pátém místě, když v jedenácti odehraných zápasech prohrálo pouze třikrát. Na úplné čelo ale schází dnešnímu outsiderovi hned devět bodů.

    Ve Francouzském poháru se podařilo hráčům Pontivy postoupit již přes dva soupeře. V prvním kole rozhodl jedinou brankou v souboji proti Plouvornu Florian Jegu. I ve druhém kole rozhodl Jegu, tentokrát přidal druhý zásah při vítězství 2:1 nad Grand Quevilly.
     
    Krásný nedělní večer, vítám všechny fotbalové příznivce. Francouzský pohár pokračuje třetím kolem a my se společně zaměříme na utkání Pontivy GSI hrající pátou nejvyšší soutěž, které před domácím publikem přivítá supersilné PSG.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vít Schück

    Branky: 25. Jule (vla.), 72. Neymar, 79. Mbappé (pen.), 89. Draxler

    Karty:   31. Peru (PGS) – 32. Kurzawa (PSG), 54. Neymar (PSG), 76. Nsoki (PSG), 84. Bernat (PSG)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 13:14.
    Pontivy GSI: Daoudou – Dahyot (62. Le Nouen), Le Cunff, Kerjean, Guevel, Paillot, Person (C), Peru (82. Le Ho), Pierre Charles, Jegu, Jule (67. Ayivi)
    Náhradníci: Mancheron – Loric, Le Ho, Le Gal, Le Nouen, Havart, Ayivi

    Paris Saint-Germain: Aréola – Meunier, Silva (C) (81. Bernat), Nsoki, Kurzawa (66. Rimane) – Alves, Kehrer, Nkunku (65. Diaby), Draxler – Mbappé, Neymar
    Náhradníci: Buffon – Rimane, Bernat, Diaby, Choupo-Moting
    bahis siteleri