Švédsko – Rusko 3:5 (kon.) | Česko – Japonsko 4:2 (kon.) | Kanada – USA 2:3 (kon.)
Švýcarsko – Finsko 2:4 (kon.)
konec
Česko
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Japonsko
Pondělí 07.01.2019, 06:30 • Obihiro arena, Obihiro, Japonsko • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 06:30.
     
    České hokejistky do osmnácti let čeká v pondělí druhý duel světového šampionátu, do něj vstoupily bohužel porážkou od Švýcarska, a to i přesto že byly aktivnějším týmem, ale nedařilo se jim skórovat. Trápení v koncovce zlepšily v posledních dvou přípravných duelech, jenže v ten nejdůležitější moment se jim opět přestalo dařit. Šanci na reparát mají proti domácímu Japonsku, která také první den prohrálo, nestačilo na Finsko 1:2. Půjde o důležitý souboj vzhledem k postupovým šancím do vyřazovacích bojů, český tým do něj nastoupí v pozměněné sestavě a nutně potřebuje získat plný počet bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Pejšová (Švejdová) – Škrdlová, Jandušíková, Kotounová, D. Pejšová, Radová, Šmajdová, Seroiszková, Hanzlíková, Hrůšová – Čajanová, Mlýnková, Mazancová – Sarnovská, Kaltounková, Exnerová – Machalová, Haasová, Dýcková – Hájková, Sýkorová.

    Japonsko: Sasakiová (Halloranová) – Numurová, Yamashitová, Sukuraiová, Tsutsumiová K., Tomiuchiová, Takashiová, Kosugaová – Itová, Suzukiová, Shigová – Tsutsumiová M. Sasakiová, Shimomukaiová – Satová, Sonoyová, Wajimová – Ushiová, Hayakawová, Kamadová – Nagaoková

    Rozhodčí: Nurmiová, Weissová – Geboraová, Mooreová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Japonky sice vyhrály úvodní vhazování, jenže začínají nepřesnou rozehrávkou a zakázaným uvolněním.
     
    00:19
    Nahození Škrdlové od modré skončilo vedle brány, následoval další icing domácích.
     
    01:15
    Česká brankářka Pejšová si připsala první dva úspěšné zákroky, ani jeden z nich ale nebyl ze série těch náročnějších.
     
    01:59
    Japonsko je aktivnější v bruslení, což ho dostává do výhody, ale vážnější šanci si zatím nepřipravilo. Kamadová po průjezdu do pásma po pravé straně zkusila zakončit na bližší tyč, kterou si Pejšová pohlídala.
     
    02:57
    Daniela Pejšová pálila příklepem z první od modré, puk skončil jen těsně vedle levé tyče.
     
    03:24
    České hráčky už se dostávají více do tempa a ohrožují bránu Sasakiové.
     
    04:08
    Střelecký pokus Sakuraiové od modré byl mírně tečovaný, i přesto pokračoval v dráze letu mimo bránu.
     
    04:50
    Na druhé straně předvedla lepší teč před bránou stojící Kaltounková, jenže ani ta nebyla úspěšná a o malou chvíli později už musala dávat na druhé straně pozor brankářka Pejšová.
     
    05:40
    Japonsku se zatím dnes příliš nedaří v rozehrávce, píská se zakázané uvolnění.
     
    05:51
    Odražený kotouč od zadního mantinelu si na levé straně u brány dojela Mlýnková, její bezprostřední zakončení vyrazila Sasakiová, jež se rychle přesunula k pravé tyči.
     
    07:07
    Češky dvakrát po sobě chybovaly v rozehrávce ve vlastní pásmu, Japonky to však nedokázaly potrestat a nedostaly se ani k zakončení.
     
    08:27
    Škrdlová byla aktivně napadána u české střídačky, i přesto dokázala udržet puk na své holi.
     
    08:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    České hráčky prolomily prozatimní střelecké trápení na šampionátu a v důležitém souboji s Japonskem se dostávají do vedení. Před bránou se k odraženému puku dostala NATÁLIE MLÝNKOVÁ, nezastavilo ji ani to, že musela zakončovat bekhendem a poslal kotouč do pravého horního rohu brány. Bez asistence.
    11:17 Natálie MLÝNKOVÁ - 1:0
     
    11:54
    Česko se aktivním napadáním dvakrát za sebou dostalo k puku v útočném pásmu, poté pálila od modré Radová, jejíž střelu brankářka vyrazila.
     
    12:05
    Další střela obránkyně Radové byla ještě povedenější, pálila z pravého kruhu. Mírně tečovanou střelu mířící na zadní tyč vyrazila Sasakiová vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    12:16
    Nástřel Kotounové od modré čáry těsně před gólmankou tečovala Sýkorová, puk ale poslala přímo do brankářky.
     
    12:47
    Vyloučení v týmu Česko (Martina Exnerová – 2 min., hákování).
     
    13:14
    Shigaové střela z první příliš nesedla, i přesto nebezpečně letící puk vzduchem nadělal brankářce Pejšové problémy.
     
    13:41
    Opět pálila z levé strany z první Shigaová, puk se odrazil od tyče na zadní mantinel!
     
    14:27
    Pejšová nyní zažívala velice krušné chvíli a hned několikrát po sobě podržela svůj tým, musela řešit několik závarů před svou bránou, s kterými si i s pomocí svých spoluhráček poradila.
     
    15:01
    Češky se úspěšně ubránily a dopředu mohla jít Exnerová, té průnik podél pravého mantinelu nevyšel.
     
    15:59
    Dýcková přejela s pukem přes modrou čáru a hned se rozhodla vystřelit, její pokus měl dobré parametry a Sasakiová ho jen těžce vyrazila před sebe, k dorážce se ovšem žádná Češka nedostala.
     
    17:22
    Vyloučení v týmu Česko (Kristýna Kaltounková – 2 min., podrážení).
     
    17:33
    Češky vyhrály vhazování před vlastní bránou a Kotounkové se hned povedlo dostat puk z vlastní třetiny.
     
    18:08
    Další úspěšné vyhození českého výběru, postarala se o něj Mazancová. Mlýnková navíc šetří čas a drží kotouč u mantinelu u brány Japonska.
     
    18:38
    Do nebezpečné střelecké pozice mezi kruhy pronikla Shigová, její pokus lapila pozorná Pejšová.
     
    19:23
    Rychlou souhru Japonska zakončovala z levé strany na zadní tyč Moeka Tsutsumiová, puk jen o pár centimetrů minul pravou tyčku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    České hokejistky v první třetině duelu s Japonska poprvé na světovém šampionátu skórovali, v 9. minutě je poslala do vedení bekhendovým zakončením z předbrankového prostoru Natálie Mlýnková. Ani dnes se však Česko nevyvarovalo vyloučeních, první dvě přesilovky Japonska ale úspěšně ubránilo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Rychlý brejk Japonska už téměř skončil vyrovnávající brankou! Itoová rozejla přečíslení dvě na jednu po levé straněm následně nahrála na střed Shigaové, která střelou zpěstím z mezikruží nastřelila horní tyč!
     
    21:34
    Japonky nastoupily do druhé části velice aktivně a pořádně zatápí brankářce Pejšové, která zatím drží svůj tým nad vodou.
     
    23:05
    Nahození Nomuraové od modré neprošlo ani na branku, dobře zasáhla česká obránkyně bruslí.
     
    23:18
    Nyní po delší době zaútočilo Česko, střela Sýkorové sice letěla nad bránu, přesto ji raději Sasaiková chytila do lapačky.
     
    24:55
    Dýcková nahrála bekhendem zpoza brány do předbrankového prostoru, kde byla na zakončení připravená Machalová, jenže z první z dobré pozice těsně minula levou tyč.
     
    25:14
    Čajanová zkusila nahodit puk na bránu od pravého mantinelu, tím nadělala japonské obraně velké problémy a k dorážce se ještě dostala Mlýnková, ani ta však nebyla úspěšná.
     
    25:42
    Vyloučení v týmu Česko (Natálie Mlýnková – 2 min., držení hole).
     
    27:12
    Japonky se až nyní alespoň na malou chvíli usadily v útočné třetině, ještě než se ale prokombinovaly ke střele, už byly zase z pásma venku.
     
    27:47
    Při konci trestu Mlýnkové střílela z levé strany Moeka Tsutsumiová, puk prolétl těsně vedle zadní tyče.
     
    28:49
    Radová si na útočné modré poradila s napadající protihráčkou a poté zkusila vystřelit, její pokus mířil příliš vysoko, Česko se alespoň udrželo v pásmu.
     
    29:54
    Češky už delší dobu drží soupeřky v jejich pásmu, teč Haasové nebyla příliš úspěšná, ale Česko pokračuje v tlaku.
     
    30:40
    Vyloučení v týmu Česko (Barbora Machalová – 2 min., faul kolenem).
     
    30:58
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Dnešní čtvrté oslabení už české hokejistky ubránit nedokázaly. Při rychlé souhře přihrála Kamadová z levé strany na střed AKANE SHIGOVÉ, jež pálila zápěstí přesně k pravé tyči a Pejšová už se nestihla přesunout, jelikož přes hráčky před sebou špatně viděla. Asistence: Minami Kamadová.
    30:58 Akane SHIGOVÁ - 1:1
     
    32:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nerozhodný stav ale dlouho nevydržel, české hráčky si berou vedení zpět na svou stranu. Celou akci vykombinovaly až téměř do prázdné branky, Exnerová našel z pravé strany na zadní tyči volnou HANU HAASOVOU a ten z první zakončovala do volného prostoru u tyčky. Asistence: Martina Exnerová a Kristýna Kaltounková.
    32:20 Hana HAASOVÁ - 2:1
     
    34:02
    Vedení českého výběru mohla navýšit Sýkorová, ta z dobré pozice na pravé straně netrefila bránu, puk se odrazil pod beton Sasakiové, která dokázala přerušit hru.
     
    35:54
    Čajanová dostala puk na levé straně, po rychlé stahovačce trefila boční síťku brány.
     
    36:19
    Po zakázaném uvolnění Česka se bude vhazovat po levici Pejšové.
     
    36:25
    Vyloučení v týmu Japonsko (Minami Kamadová – 2 min., sekání).
     
    36:49
    Kapitánka Škrdlová svou dělovkou od modré nastřelila před bránou clonící spoluhráčku Kaltounkovou, akce Česka pokračuje.
     
    37:20
    Japonky se ve vlastním oslabení dostaly do rychlého brejku, z otočky pálila ze středu Itová, zkoušla to mezi betony Pejšové, ta je měla včas u sebe. Puk vyrazila před sebe, Japonky neuspěly ani z následné dorážky.
     
    38:04
    Kaltounková dostala nahrávku za bránu, s pukem si vyjela k levé tyči japonské brankářky, která s velkou pomocí svých spoluhráček udržela puk před brankovou čárou.
     
    38:13
    Další rychlý brejk Japonska, ale ani tentokrát neskončil brankou! Shigová jela sama na Pejšovou, ta si s jejím bekhendovým blafákem úspěšně poradila.
     
    38:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš! Česko ustálo díky povedenému zákroku brankářky samostatný únik Japonska a hned z další akce udeřilo. NATÁLIE MLÝNKOVÁ dostala nahrávku od Pejšové do levého kruhu, ze kterého propálila Sasakiovou. Asistence: Daniely Pejšová a Anna Kotounová.
    38:55 Natálie MLÝNKOVÁ - 3:1
     
    39:52
    Brankářka Pejšová musela čelit dalšímu nebezpečnému nájezdu, zakončení Itové z levé strany zastavila svým tělem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka byla gólově bohatší. Japonsko nejprve v polovině duelu srovnalo stav využitou početní výhodou v podání Anake Shigové. Češky si ale vzaly své vedení rychle zpět díky přesnému zakončení z první Hany Haasové, těsně před koncem třetiny navýšila české vedení střelou z levé strany Daniela Pejšová.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:34
    Sakuraiová se opřela do puku příklepem na modré, střela byla ale sražená vedle brány.
     
    44:54
    Čajanová potáhla puk po pravé straně blíže k bráně, následně hledala v předbrankovém prostoru Machalovou, ta poslala kotouč do brankářky.
     
    46:25
    Střela Radové byla nepřesná a skončila v rohu hřiště, Japonsko zkusilo rozjet rychlý protiútok, ten však ve střelu nevyústil.
     
    47:37
    Celá česká formace střídala, čehož chtěly Japonky rychle využít, ale Wajimovou zastavil odpískaný ofsajd.
     
    48:17
    Nahození ze střední třetin si česká brankářka v pohodě pohlídala a hokejkou nasměrovala letící kotouč na svou spoluhráčku.
     
    48:35
    Vyloučení v týmu Česko (Natálie Mlýnková – 2 min., hákování).
     
    49:00
    Vyloučení v týmu Česko (Kristýna Kaltounková – 2 min., podrážení).
     
    49:43
    Pejšová musela při dvojnásobném českém oslabení čelit několika zakončením z předbrankového prostoru, poté se ji už povedlo přerušit hru.
     
    51:44
    Vyloučení v týmu Česko (Klára Jandušíková – 2 min., podrážení).
     
    52:28
    Mlýnková se ve vlastním oslabení dostala do samostatného úniku, další branku ale nepřidala, gólmanka jí vypíchla kotouč od hokejky!
     
    55:33
    Japonky vybojovaly kotouč v rohu hřiště ve vlastním pásmu, jenže při rychlém protiútoku je zradila finální přihrávka, která byla nepřesná.
     
    56:38
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Závěr utkání bude ještě dramatický! Japonky se dlouho nemohly dostat do tlaku, nyní se ale dostaly do blízkosti brány a AMI SASAKIOVÁ protlačila puk za záda Pejšové. Asistence: Moeka Tsutsumiová.
    56:38 Ami SASAKIOVÁ - 3:2
     
    58:06
    Japonsko mělo velkou šanci na srovnání, když jelo do přečíslení tři na jednu. Z levé strany pálila těsně nad ledem Yamashitová, naštěstí pro Česko minula zadní tyč.
     
    58:14
    Vyloučení v týmu Japonsko (Hina Shimomukaiová – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Česko (Kristýna Kaltounková – 2 min., krosček).
     
    58:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český národní výběr se může trochu uklinit, podařilo se mu znovu odskočit na rozdíl dvou branek, když ze samostatného útoku po pravé straně mířila přesně mezi tři tyče SÁRA ČAJANOVÁ.
    58:31 Sára ČAJANOVÁ - 4:2
     
    Konec zápasu.
     
    Český národní tým žen do osmnácti let zvládl důležitý souboj s Japonskem a po včerejší prohře se Švýcarskem 0:1 si připsal první plný bodový zisk. Na něm má velký podíl také brankářka Pejšová, jež byla vyhlášena nejlepší hráčkou utkání. V úterý mají české hokejistky volno a ve středu budou bojovat o postup do vyřazovacích bojů s Finskem. (10:48:42)

    Adam Joska

    Branky a nahrávky: 9. Mlýnková, 33. Haasová (Exnerová, Kaltounková), 39. Mlýnková (D. Pejšová, Kotounová), 59. Čajanová – 31. Shigová (Kamadová), 57. Sasakiová (Tsutsumiová)


    Česko: J. Pejšová (Švejdová) – Škrdlová, Jandušíková, Kotounová, D. Pejšová, Radová, Šmajdová, Seroiszková, Hanzlíková, Hrůšová – Čajanová, Mlýnková, Mazancová – Sarnovská, Kaltounková, Exnerová – Machalová, Haasová, Dýcková – Hájková, Sýkorová.
    Japonsko: Sasakiová (Halloranová) – Numurová, Yamashitová, Sukuraiová, Tsutsumiová K., Tomiuchiová, Takashiová, Kosugaová – Itová, Suzukiová, Shigová – Tsutsumiová M. Sasakiová, Shimomukaiová – Satová, Sonoyová, Wajimová – Ushiová, Hayakawová, Kamadová – Nagaoková

    Rozhodčí: Nurmiová, Weissová – Geboraová, Mooreová
    bahis siteleri