Vítkovice – Poprad 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Hr. Králové 3:3 (kon.) | Esbjerg – Dunajská Streda 0:0 (kon.)
konec
Esbjerg fB
0:0 (0:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Úterý 29.01.2019, 15:00Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z prípravného futbalového zápasu medzi DAC Dunajská Streda a dánskym prvoligistom Esbjerg fB. Zápas sa odohrá v tureckom Beleku so začiatkom o 15:00 hod.

    ESBJERG FB

    Futbalistom Esbjergu patrí v najvyššej dánskej súťaži priebežné štvrté miesto. Zďaleka však nemá istú miestenku v skupine o titul, pretože pred desiatym Aarhusom má náskok len piatich bodov. Najlepším strelcom ímu je rumunský útočník Adrian Petre, ktorý sa v jesennej časti sezóny šesťkrát presadil. V doterajších dvoch prípravných stretnutiach sa zverencom Johna Lammersa nedarilo. Najskôr prehrali so Sönderjyske 1:2 a následne iba remizovali s treťoligovým Koldingom. Naposledy si zmeral sily so slovenským klubom v roku 2016, keď zdolali Spartak Trnava pomerom 3:1. Zaujímavosťou je, že v rokoch 2014 až 2016 obliekal dres Esbjergu Martin Dúbravka, brankárska jednotka slovenskej reprezentácie a Newcastlu United.

    DUNAJSKÁ STREDA

    Futbalisti Dunajskej Stredy odohrali na sústredení v tureckom Beleku už dva zápasy, no ani v jednom prípade neboli úspešní. Najskôr sa konfrontovali s rakúskym klubom Sturm Graz, v ktorom pôsobil aj súčasný tréner žlto-modrých Peter Hyballa. Hráči zo Žitného ostrova prehrali 1:3, keď ich jediný gól strelil Jephte Kitambala. Následne najtesnejším rozdielom podľahli Lechu Poznaň. „Sme sklamaní z prehry, pretože sme boli oveľa lepším tímom. Bol to jeden z našich najlepších zápasov vôbec. Moji hráči vo mne zanechali skutočne výborný dojem,“ povedal Hyballa po zápase s poľským klubom. Dunajská Streda sa musí zaobísť bez najlepšieho jesenného strelca Vakouna Issoufa Baya, ktorý sa za 2,2 milióna eur stal novou akvizíciou Celticu Glasgow.
     
    Úvodné zostavy:

    Esbjerg fB: Höjbjerg – Lauridsen, Austin, Brinch, Anyembe – Parunašvili, Brink, Kristensen, Sörensen – Petre, Tighadouini
    Náhradníci: Mikkelsen, Kikkenborg – Nurmi, Tjörnelund, Mortensen, Halsti, Kauko, Moesgaard, Larsen, Zaar, Bækgaard, Möller, McGrath, Jakovenko

    FC DAC Dunajská Streda: Kucz – Blackman, Huk, Kone, Davis – M. Vida – Herc, Kalmár – Taiwo, Ayong, K. Vida
    Náhradníci: Jedlička – Šimčák, Koštrna, Šatka, Csóka, Baumgartner, Nagy, Bilenkyj, Čmelík, Tretiakov, Kitambala.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného stretnutia mali futbalisti slovenského klubu, ktorí nastúpili v netypických čiernych dresoch. Ich prvá útočná akcia sa ale úspešne neskončila, a tak bude vhadzovať Jesper Lauridsen.
     
    2
    Souleymane Kone fauloval v okolí postrannej čiary, a tak budú mať domáci futbalisti výhodu priameho kopu. Loptu si už berie do rúk Mathias Kristensen, ktorý ju pošle pred Tomasza Kucza.
     
    3
    Mathias Kristensen sa prezentoval dobrým centrom z ľavej strany. Lopta smerovala do nebezpečných pozícii, ale našťastie pre hráčov Dunajskej Stredy ju nikto netečoval a skončila v rukách Tomasza Kucza.
     
    4
    Teraz sa črtala šanca pre hostí. Abdulrahman Taiwo sa zbavil protihráča, dostal s loptou do šestnástky súpera, ale jeho strelu včas zblokoval kapitán Rodolph Austin.
     
    5
    Abdulrahman Taiwo sa opäť presadil v priestore ľavého krídla. Prízemným centrom hľadal v šestnástke svojich spoluhráčov, ale našiel len pripraveného obrancu Jeppeho Brincha.
     
    6
    Eric Davis centroval z ľavej strany, ale po jeho nevydarenom pokuse bude nasledovať len odkop od súperovej bránky. V nej dnes stojí Jeppe Höjbjerg, ktorý dostal prednosť pred dvoma kolegami.
     
    7
    Abdulrahman Taiwo sa previnil voči pravidlám nevoleným zákrokom, a tak budú mať domáci futbalisti výhodu ďalšieho priameho kopu. Tentokrát to bude z opačnej, teda pravej strany.
     
    8
    Domáci sa nepresadili po priamom kope a ani po následne akcii stredom ihriska. Rumunský útočník Adrian Petre bol totiž v momente kolmej prihrávky svojho spoluhráča v jasnom postavení mimo hru.
     
    9
    Eric Davis si splnil svoje obranné povinnosti na jednotku. Mathias Kristensen sa k lopte nedostal, a tak bude nasledovať len odkop od brány slovenského klubu, ktorému po jesennej časti patrí druhé miesto.
     
    10
    V závere úvodnej desaťminútovky registrujeme ďalší ofsajd na strane dánskeho mužstva. Opäť v ňom bol prichytený Adrian Petre, hoci na neho prihrávka Adnaneho Tighadouiniho prešla až na druhý pokus.
     
    12
    Po faule na Zsolta Kalmára mali hostia k dispozícii priamy kop. Ten zahral sám faulovaný hráč, no jeho pokus skôr pripomínal tzv. field goal, ktorý môžu poznať fanúšikovia amerického futbalu.
     
    13
    Hráči v čiernych dresoch pomerne dlho kombinovali na útočnej polovici súpera, ale prakticky nič nevymysleli. Ich aktivita sa skončila nepresnou prihrávkou Tomáša Huka na Abdulrahmana Taiwa.
     
    14
    Veľmi dobrý návrat hráčov Dunajskej Stredy do obrany. Pre domácich sa črtala šanca zaútočiť po pravej strane, ale svojim spoluhráčom obetavo prišiel pomôcť Abdulrahman Taiwo.
     
    15
    Abdulrahman Taiwo doslova lieta z jedného konca ihriska na druhý. V priebehu niekoľkých sekúnd podporoval už útok svojho tímu, ale prihrávka Christiána Herca nebola presná.
     
    16
    Domáci zaútočili po pravej strane. Daniel Anyembe centroval do šestnástky súpera, ale našiel len stopéra Souleymana Koneho, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečného priestoru.
     
    17
    Dunajská Streda bude mať výhodu rohového kopu. Cesar Blackman podporil ofenzívu svojho tímu, ale centrom z pravej strany trafil len krajného obrancu Jespera Lauridsena.
     
    18
    Dunajská Streda mala v priebehu pár sekúnd k dispozícii hneď dva rohové kopy, oba zahral Zsolt Kalmár, ale jeho centre neboli úspešné. Dáni hrajú oslabení, keďže jeden z hráčov je ošetrovaný.
     
    19
    Pekná akcia hostí po ľavej strane. Eric Davis našiel v šestnástke Zsolta Kalmára, ale ten príliš dlho váhal s koncovkou. Následne nepresne strieľal spoza šestnástky slovenský futbalista Christián Herc.
     
    20
    Šanca na strane Dunajskej Stredy. Kristopher Vida rozvinul akciu stredom ihriska, kolmou prihrávkou poslal do šance Karstena Ayonga, ale jeho zakončenie zneškodnil Jeppe Höjbjerg.
     
    22
    Hráči slovenského mužstva v ostatných minútach prebrali režisérsku taktovku do svojich rúk a už si vypracovali aj jednu veľkú šancu. Teraz zostanú pri lopte po faule na Zsolta Kalmára.
     
    23
    Cesar Blackman sa opäť uvoľnil v pozícii pravého krídla. Jeho center dokázal zblokovať Mark Brink, a tak budeme svedkami už štvrtého rohového kopu hráčov v čiernych dresoch.
     
    24
    Ani v tomto príprave sa hráči Dunajskej Stredy do zakončenia nedostali. Pokračujú však vo svojej hernej prevahe a už poriadne dlhý čas nepustili súpera do nejakej streleckej pozície.
     
    25
    Souleymane Kone sa teraz vysunul takmer na úroveň polovice ihriska. Ostrým spôsobom poslal na trávnik Jakoba Sörensena, ale hlavný rozhodca zatiaľ do vrecka s kartami nesiaha.
     
    26
    Hráčom, ktorý musel byť ošetrovaný bol napokon s číslom jedenásť Adnane Tighadouini. Zrejme svalové problémy ho však vyradili z hry, a tak už pár minút vidíme na trávniku Madsa Larsena.
     
    27
    Domáci sa snažili zaútočil po ľavej strane, ale striedajúci Mads Larsen nenašiel svojho spoluhráča. Lopta smerovala len do miest, kde kraľoval obranca Dunajskej Stredy Tomáš Huk.
     
    28
    Teraz sa črtala šanca pre dánske mužstvo. Mathias Kristensen sa zbavil brániaceho Souleymana Koneho, dostal sa s loptou do šestnástky, ale jeho zakončenie dokázal v poslednej chvíli zblokovať Tomáš Huk.
     
    29
    Po následnom rohovom kope sa hráči Esbjergu do zakončenia nedostali. Po centri z pravej strany preletela lopta celou šestnástkou slovenského tímu, a tak bude nasledovať vhadzovanie.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry, no stále čakáme na úvodný presný zásah dnešného stretnutia. Šance sme videli na oboch stranách, pričom najmä zakončenie Karstena Ayonga volalo po góle.
     
    31
    Domáci hráči sa dostali do šestnástky súpera. Konkrétne to bol najlepší strelec mužstva Adrian Petre, ale veľmi dobre k nemu pristúpil Tomáš Huk a zažehnal črtajúce sa nebezpečenstvo.
     
    32
    Esbjerg teraz prebral režisérsku taktovku do svojich rúk a drží loptu na kopačkách. Viac-menej ale kombinuje len na hranici polovici ihriska, odkiaľ len ťažko ohrozí brankára Tomasza Kucza.
     
    34
    Hráči slovenského mužstva veľmi dobre napádali rozohrávku súpera a napokon sa aj zmocnili lopty. K strele spoza šestnástky sa odhodlal Kristopher Vida, ale mieril vysoko nad bránku.
     
    35
    Hlavný arbiter dnešného stretnutia prisudzuje loptu hosťom. Rumun Adrian Petre to prehnal s dôrazom v súboji s obrancom Souleymanom Konem. Všetko sa to udialo na polovici Dunajskej Stredy.
     
    36
    Brankár Tomasz Kucz, ktorý je na hosťovaní z nemeckého Bayeru Leverkusen, si pripisuje na konto prvý úspešný zákrok. Stalo sa tak po zakončení striedajúce Madsa Larsena spoza šestnástky.
     
    37
    Trošku zbytočný faul hosťujúceho Christiána Herca. Ten si počínal nedovolene v blízkosti vlastnej šestnástky, a tak bude môcť rozohrať ďalšiu štandardnú situáciu Mathias Kristensen.
     
    38
    Hostia si poradili s centrom spomínaného hráča a následne sa dostali do brejkovej situácie. Z ľavej strany centroval panamský reprezentant Eric Davis, ale našiel len obrancu Rodolpha Austina.
     
    39
    Na ihrisku sa momentálne nehrá, pretože musí byť ošetrovaný Daniel Anyembe. Ten zrejme dostal nejaký úder ešte v čase, keď sa rozbiehala predošlá útočná akcia Dunajskej Stredy.
     
    40
    Eric Davis krásne preniesol hru na pravú stranu, kde bol Kristopher Vida. Jeho center však dokázal zastaviť Rodolph Austin a následne si poradil aj so streleckým pokusom Karstena Ayonga.
     
    41
    Prvý polčas pomaličky speje k svojmu záveru. Možno povedať, že nerozhodný výsledok je zatiaľ maximálne zaslúžený, keďže sme videli dobré úseky na jednej i druhej strane.
     
    43
    V závere prvého polčasu sa brankár Tomasz Kucz pohral s nervami fanúšikov Dunajskej Stredy. Dovolil si kľučku na napádajúceho hráča, ale napokon z jeho pohľadu všetko dobre dopadlo.
     
    44
    Tomasz Kucz sa opäť musel zapájať do rozohrávky, pretože hráči Esbjergu veľmi dobre napádali. Obrancovia Souleymane Kone a Tomáš Huk boli pod tlakom, a tak radšej zvolili bezpečné riešenie.
     
    45
    Hráči Dunajskej Stredy boli na dostrel súperovej brány, ale do nebezpečného zakončenia sa nedostali. Spoza šestnástky strieľal Máté Vida, ale jeho pokus bol včas zblokovaný.
     
    45+1
    V jedinej nadstavenej minúte sa vydal na útočný výlet kapitán domáceho tímu Rodolph Austin. Jamajčan centroval z ľavej strany, ale brankár Tomasz Kucz si situáciu s drobnými problémami postrážil.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvé dejstvo zápasu v tureckom Beleku máme za sebou. Góly sme v ňom nevideli, hoci šance mali oba tímy. Za domácich mal tú najväčšiu v 20. minúte Karsten Ayong, ale výborný zákrok predviedol Jeppe Höjbjerg. Celkovo sme sledovali vyrovnanú patriu, a tak sme zvedaví či sa niekomu v druhom dejstve podarí strhnúť vedenie na svoju stranu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Tréner Dunajskej Stredy Peter Hyballa urobil počas prestávky dva zásahy do svojej zostavy. Na trávniku vidíme Ľubomíra Šatku, ktorý vymenil Souleymana Koneho. Na hracej ploche je aj Lukáš Čmelík, výmenou za Kristophera Vidu.
     
    46
    Druhý polčas sa začal o niečo skôr, ako tomu je za normálnych okolností. Každopádne, v úvodnej minúte druhého dejstva sa videli nedovolený zákrok Zsolta Kalmára na Lashu Parunašviliho.
     
    47
    Domáci futbalisti sa snažil presadiť cez priestor pravého krídla, ale obrana súpera bola pozorná. Tomáš Huk nechal loptu "vygúľať" mimo hraciu plochu a nasledovať bude odkop od bránky.
     
    48
    V úvode druhého polčasu sa hrá najmä v okolí stredového kruhu. Hráči Dunajskej Stredy majú o niečo častejšie loptu na kopačkách, ale rozdiel nie je výrazný. Esbjerg fB bráni v kompaktných blokoch.
     
    49
    Za ostatné sekundy sa situácia prakticky nezmenila. Hrá sa naďalej najmä v strede ihriska a naďalej čakáme na prvú gólovú príležitosť v druhom dejstve.
     
    51
    Hráči Dunajskej Stredy budú mať výhodu priameho kopu, pretože nedovoleným spôsobom bol poslaný na hraciu plochu Karsten Ayong. Práve on zahodil najväčšiu šancu prvého polčasu.
     
    52
    Exekútorom priameho kopu bol Zsolt Kalmár. Skúšal to priamou strelou ako Nemec Toni Kroos na vlaňajších majstrovstvách sveta v Rusku, ale loptu poslal vysoko nad bránku domáceho tímu.
     
    54
    Daniel Anyembe prenikol do šestnástky súpera po pravej strane. Veľmi dobre však k nemu dostúpil Ľubomír Šatka, a tak bude nasledovať len rohový kop dánskeho mužstva.
     
    55
    Lukáš Čmelík to skúsil technickou strelou spoza šestnástky. Mieril však len do stredu bránky, kde bol pripravený gólman Jeppe Höjbjerg. Ten nemal problém chytiť loptu do dvoch rúk.
     
    56
    Abdulrahman Taiwo sa presadil po ľavej strane. Skúsil to strelou ľavačkou, respektíve strieľaným centrom, ale lopta skončila len v náručí súperovho brankára Jeppeho Höjbjerga.
     
    57
    Christián Herc sa ocitol na hracej ploche, čo nenechalo chladným hlavného rozhodcu stretnutia. Ten píska nedovolený zákrok, a tak zostanú pri lopte hráči druhého mužstva Fortuna ligy.
     
    58
    Opäť sa hrá prevažne medzi oboma šestnástkami. Dánsky klub sa snaží dostať trošku viac do hry a útoky zakladá najmä cez svoju pravú stranu. Tomasz Kucz je však naďalej bez práce.
     
    59
    Adrian Petre sa bol zdvojený, no vybojoval aspoň rohový kop pre svoj tím. Po ňom však domáci hráči úspešní neboli a nevyšla im ani následná kombinácia cez pravé krídlo.
     
    60
    Hodinu hry nám ukončila nevydarená štandardná situácia domácich po faule Christiána Herca. Mads Larsen poslal prízemný center do šestnástky súpera, ale obrancovia hostí si poradili.
     
    61
    Ďalšie striedanie na strane slovenského klubu. Abdulrahman Taiwo má pre dnešok odpracované a na záverečnú polhodinu ho nahradí ukrajinský futbalista s číslom 75 Maksym Tretiakov.
     
    62
    Domáci hráči teraz zaútočili cez ľavú stranu. K prízemnému centru sa dostal jeden z hráčov v bielo-modrom drese, ale našťastie pre Dunajskú Stredu preletela lopta celou šestnástkou.
     
    63
    Adrian Petre neuspel v prehustenej šestnástke súpera. Nasadil síce jasličky zrejme Tomášovi Hukovi, ale následne sa lopta dostala k moci kmeňového hráča Bayeru Leverkusen.
     
    64
    Adrian Petre sa znovu dostal cez Tomáša Huka, ale opäť si loptu predkopol príliš pred seba. Tomasz Kucz bol tak znovu pri lopte ako prvý a môže začať útočnú akciu svojho tímu.
     
    66
    Jeppe Höjbjerg si pripisuje na konto pomerne jednoduchý zákrok. Strelou spoza šestnástky preveril jeho pozornosť striedajúci Maksym Tretiakov, ale nemal veľkú šancu na úspech.
     
    67
    Hostia chybovali v rozohrávke a takmer za to pykali. Našťastie si splnil svoje defenzívne úlohy Ľubomír Šatka a dokázal včas zblokovať strelecký pokus Mathiasa Kristensena z hranice šestnástky.
     
    68
    Hlavný rozhodca dnešného duelu žltou kartou napomína domáceho Lashu Parunašviliho. Ak som dobre vidiel, tak si Gruzínec pomohol nedovolene v súboji s Maksymom Tretiakovom. DAC má k dispozícii priamy kop.
     
    69
    Dunajská Streda mala výhodu priameho kopu z pomerne nádejnej pozície. Eric Davis poslal center z pravej strany do šestnástky, ale hostia si pomohli voči pravidlám útočným faulom.
     
    70
    Hostia mohli otvoriť skóre dnešného duelu. Center Karstena Ayonga z ľavej strany prepadol na Lukáša Čmelíka, ktorý číhal na druhej strane šestnástky. Dostal sa k strele, ale brankár Jeppe Höjbjerg vyráža loptu na rohový kop.
     
    71
    Jeppe Höjbjerg sa musel mať znovu na pozore. Po nedovolenom zákroku jeho spoluhráča zahral priamy kop Eric Davis a jeho ľavačka poslala loptu presne k ľavej žrdi. Dán však stihol vyraziť loptu na ďalší roh.
     
    72
    Veľká smola na strane Dunajskej Stredy. Maksym Tretiakov strelou z priameho kopu trafil pravú žrď súperovej brány. Následne loptu upratal do siete Karsten Ayong, ale v momente strely stál v tesnom ofsajde.
     
    73
    Hráči v čiernych dresoch zvyšujú obrátky a momentálne sú lepším mužstvom na trávniku. Najskôr Lukáš Čmelík centroval z pravej strany a následne zakončoval z náročnej pozície Christián Herc.
     
    74
    Zsolt Kalmár to zobral na seba, vystrelil spoza pokutového územia súpera, ale loptu nasmeroval vysoko nad bránku súpera. Ešte pred odkopom budú nasledovať ďalšie striedania.
     
    75
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Ayong, prichádza Bilenkyj.
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Herc, prichádza Koštrna.
     
    76
    Druhé striedanie na strane dánskeho mužstva. Na záverečnú štvrťhodinu vybieha na ihrisko Klaus Moesgaard. Naopak, na lavičku náhradníkov odchádza málo výrazný Jakob Sörensen.
     
    77
    Maksym Tretiakov si veľmi pekne spracoval loptu na ľavej strane. Následne obišiel nedôrazného Mathiasa Kristensena, no jeho zakončeniu spoza šestnástky rozhodne chýbala razancia.
     
    78
    Druhým potrestaným hráčom dnešného duelu je Mark Brink. Ten najskôr neuspel individiuálnou akciou a následne faulom zozadu atakoval Erica Davisa. Panamčan musí byť dokonca ošetrovaný.
     
    79
    Eric Davis v dnešnom zápase dohral. Tomáš Huk jasne signalizoval smerom k lavičke, že účastník vlaňajších majstrovstiev sveta nemôže po súboji s Markom Brinkom pokračovať v stretnutí.
     
    80
    Avizované striedanie je v tejto chvíli realitou. Namiesto zraneného Erica Davisa prichádza vystužiť defenzívu dunajskostredského tímu Dániel Csóka.
     
    81
    Striedanie v tíme Esbjerg fB: z ihriska odchádza Parunašvili, prichádza Bækgård.
    Striedanie v tíme Esbjerg fB: z ihriska odchádza Petre, prichádza Jakovenko.
     
    82
    Hlavný rozhodca prisudzuje loptu domácemu tímu. Dôvodom je faul Tomáša Huka, ktorý na úrovni stredovej čiary nedovolene poslal na trávnik striedajúceho Simona Bækgaarda.
     
    83
    Domáci sa dostali do zakončenie hlavou po dlhom autovom vhadzovaní. Brankár Tomasz Kucz si ale bez väčších problémov poradil a môže rozohrať ďalšiu útočnú akciu Dunajskej Stredy.
     
    84
    Zsolt Kalmár je ďalším hráčom, ktorý dnešný zápas bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia. Tentokrát išiel veľmi tvrdo do súboja s Rodolphom Austinom, no následne sa mu aspoň ospravedlnil.
     
    85
    V rýchlom slede registrujeme ďalšiu žltú kartu. Ukrajinec Maksym Tretiakov zbytočne ťahal za dres súpera na úrovni stredovej čiary. Momentálne sa viac fauluje, ako hrá futbal.
     
    86
    Striedajúci Dániel Csóka si splnil svoje obranné povinnosti a odvrátil do bezpečia center z ľavej strany. V ostatných minútach nám tempo hry opadlo, viac sa fauluje a všetko speje k remíze.
     
    88
    Domáci môžu ľutovať predošlú akciu. Mark Brink sa zbytočne zapojil do hry, hoci musel vedieť, že stál v ofsajde. Ak by tak neurobil, rozbehnutý Jakob Sörensen mohol obrane hostí poriadne podkúriť.
     
    89
    Prebieha predposledná minúta dnešného prípravného duelu. V druhom polčase nám pribudlo nedovolených zákrokov a aj kvôli striedaniam tempo opadlo. Pri lopte zostanú hostia, po faule na Mátého Vidu.
     
    90
    Lukáš Čmelík sa snažil presadiť individuálne, ale domáceho kapitána Rodolpha Austina neoklamal. Ten loptu nechal doputovať mimo ihriska, a tak bude nasledovať len odkop od brány.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času musel zasahovať hosťujúci brankár. Ľavačkou sa oprel do strely zrejme Lasha Parunašvili, ale rozhodujúci gól nestrelil.
     
    90+2
    Prihrávka Simona Bækgaarda nebola presná a následne neuspel streleckým pokusom ani žilinský odchovanec Lukáš Čmelík. Opäť sme bližšie k tomu, že sa dnešné meranie síl skončí bez gólov.
     
    90+3
    Po aktivite Cesara Blackmana mali hostia výhodu posledného rohového kopu. K hlavičke sa dostal Zsolt Kalmár, ale mieril len do stredu bránky. Následne hlavný arbiter priateľské stretnutie ukončil.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Dunajskej Stredy remizovali v prípravnom zápase s dánskym tímom Esbjerg fB 0:0. Dá sa povedať, že v zápase boli o niečo aktívnejší, vypracovali si niekoľko šancí, ale Karsten Ayong či striedajúci Lukáš Čmelík stroskotali na brankárovi súpera. Negatívnou správou je zranenie Erica Davisa. Snáď nebude vážne a Panamčan sa bude môcť zapojiť do ďalšej prípravy pred jarnou časťou sezóny. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (16:53:01)

    Miroslav Kováčik

    Branky:

    Karty:   68. Parunašvili (ESG), 78. Brink (ESG) – 84. Kalmár (DUN), 85. Tretiakov (DUN)


    Esbjerg fB: Höjbjerg – Lauridsen, Austin, Brinch, Anyembe – Parunašvili, Brink, Kristensen, Sörensen – Petre, Tighadouini
    Náhradníci: Mikkelsen, Kikkenborg – Nurmi, Tjörnelund, Mortensen, Halsti, Kauko, Moesgaard, Larsen, Zaar, Bækgaard, Möller, McGrath, Jakovenko

    DAC 1904 Dunajská Streda: Kucz – Blackman, Huk, Kone, Davis – M. Vida – Herc, Kalmár – Taiwo, Ayong, K. Vida
    Náhradníci: Jedlička – Šimčák, Koštrna, Šatka, Csóka, Baumgartner, Nagy, Bilenkyj, Čmelík, Tretiakov, Kitambala
    bahis siteleri