Petrohrad – Lublaň 3:0 (kon.) | ZAKSA – Modena 3:1 (kon.) | Civitanova – Karlovarsko 3:0 (kon.)
konec
Zenit Petrohrad
3
25 25 25  
ACH Volley Lublaň
0
19 22 19  
Čtvrtek 31.01.2019, 17:30 • Sports Palace Dinamo, Moskva (RUS) • Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    25:19
    Petrohrad vítězí nad Lublaní ve třech setech! Andrija Vilimanović chtěl ještě připsat eso servisem, ale jeho pokus o něco opustil hrací plochu.
     
    24:18
    Šest mečbolů pro Petrohrad! Volkov se opřel do razantního servisu, hosté sice dokázali přihrát, ale středem sítě bod nedali. To Sivoželez překvapil soupeře smečí z pipu.
     
    13:8
    Petrohrad se i nadále vzdaluje ve skóre. Grozer nyní sestřelil servisem Polujana, následnou bodovku dokázal proměnit ulívkou za blok Sivoželez. Oddechový čas pro hosty.
     
    10:7
    Petrohradu se daří odskočit na tři body. Dirlić narazil na domácí trojblok. Oddechový čas pro Lublaň.
     
    25:22
    Také druhá sada míří ze petrohradským týmem. Vilimanović sice pořádně zavařil soupeřům svým servise, vydřel pro své spoluhráče bodovku, ale Pokeršnik narazil na blok.
     
    24:21
    Tři setboly pro Petrohrad! Antipkin přidal kvalitní servis, následně sestřelil Camejo blokem Dirliće. Oddechový čas pro hostující celek.
     
    20:19
    Petrohradu se daří okamžitě stav překlopit na svou stranu. Sivoželez se také objevil na servisu po příchodu z lavičky a ihned dává eso. Oddechový čas pro Lublaň.
     
    18:19
    Lublaň se dostává těsně před koncovkou do vedení. Brulec přišel z lavičky na podání. Následně byl ubráněn v poli Grozer, výměna ale ještě pokračovala. Nakonec smečoval Camejo do bloku a Petrohrad si musí brát oddechový čas.
     
    25:19
    První sada zůstává v Petrohradu! Domácí se vypořádali se servisem o pásku, následně našel Antipkin nahrávkou na hlavní kůl Diviše, který smečí proti jednobloku završil první sadu.
     
    24:18
    Šest setbolů pro Zenit! Diko Purić svým servise našel Zelenkova, následně proměnil zkrácenou nahrávku v bod útokem Grozer.
     
    18:16
    Petrohradu se daří odskočit na dva body. Antipkinův servis byl opět pořádně nebezpečný. Hlavní práci ale udělal na bloku Camejo se Safoneovem. Oddechový čas pro Lublaň.
     
    11:9
    Petrohrad odskakuje do dvoubodového vedení. Camejo přitlačil servisem a výměnu zakončil Grozerův blok. Oddechový čas pro hosty.

    Vít Schück

    Zenit Petrohrad: Pankov, Antipkin – Sivoželez, Makarenko, Camejo, Diviš – Červjakov, Aščev, Safonov, Volkov – Pirajnen, Grozer – Zelenkov, Krivitčenko
    Trenér: Alexandr Klimkin

    ACH Volley Lublaň: Brulec, Vilimanović – Plesko, Okroglić, Mantha, Pokeršnik, Polujan – Purić, Pavlović, Videčnik – Dirlić – Kovačič, Satler
    Trenér: Andrej Urnaut

    Rozhodčí: Vlastimil Kovář (CZE) – Tudor Pop (ROU)