Nîmes – Montpellier 1:1 (kon.) | Lyon – PSG 2:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
2:1 (1:1)
Paris Saint-Germain
Neděle 03.02.2019, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat šlágr kola mezi Olympique Lyon a Paris Saint-Germain FC.
     
    Olympique Lyon

    Fotbalisté Lyonu i v letošním ročníku předvádějí velmi povedené výkony, které stačí na dosavadní třetí pozici. Olympique má na svém kontě čtyřicet bodů, přičemž na svého dnešního soupeře ztrácí už šestnáct bodů. Lyon v lize prohrál už ve čtyřech případech, naposledy tomu bylo začátkem prosince, kdy vítězství 2:0 slavilo Rennes. Od té doby následuje šestizápasová série bez porážky, Lyon dokonce poslední dvě utkání zvládl na jedničku. Nejprve díky brance posledních minut porazil Saint Etienne, v minulém kole dokázal porazit sestupem ohrožené Amiens. Nejlepším střelcem týmu je Nabil Fékir, který v lize nastřílel šest branek.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Na opačné straně stojí vedoucí celek celé soutěže, kterým je Paris Saint-Germain. Hostující celek dnešního utkání letos přišel o body pouze ve dvou případech, bylo tomu tak proti Bordeaux, který uhrálo cennou remízu 2:2, následně si nerozhodný výsledek připsal také Štrasburk, jenž remizoval 1:1. Co ale nevyšlo dle představ, to byl domácí pohár. Tam se Paris Saint-Germain utkalo v rámci čtvrtfinále právě s Guingampem, který nakonec oslavil postup, ačkoliv zahrával hned tři pokutové kopy. Pařížané se ale nacházejí ve vynikající formě, z posledních čtyř ligových nastříleli hned sedmnáct branek, v jednom utkání dokonce vsítili hned devět tref, čímž překonali vlastní rekord.
     
    Vzájemné zápasy:

    07.10.18 PSG – Lyon 5:0
    21.01.18 Lyon – PSG 2:1
    17.09.17 PSG – Lyon 2:0
    19.03.17 PSG – Lyon 2:1
    27.11.16 Lyon – PSG 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois, Marcelo, Denayer, F. Mendy – Aouar, NDombèlé – B. Traoré, Fékir (C), Depay – Dembélé.
    Náhradníci: Gorgelin – Cornet, Pape Diop, Terrier, Tousart, Tete, Morel.

    Paris Saint-Germain FC: Aréola – Kehrer, Silva (C), Kimpembe – Dani Alves, Marquinhos, Draxler, Bernat – Mbappé, Diarra – Cavani.
    Náhradníci: Buffon – Choupo-Moting, Diaby, Nkunku, Nsoki, Meunier.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu se do slušné příležitosti dostal Mbappé, který táhl přečíslení svého celku. Zakončení po zemi směřovalo doprostřed, s čímž Lopes neměl problém.
     
    4
    Na druhé straně se k centrovanému balónu dostal Dubois, který v pokutovém území hledal Aouara, jenž ale doslova zbroural kapitána Silvu.
     
    5
    Už se opět pokračuje ve hře, Aréola odkopával od své branky, přičemž se mu podařilo najít Mbappého. Paris Saint-Germain kombinuje na útočné polovině.
     
    6
    Marcelo zbytečně nic nevymýšlel, naopak zvolil zpětnou přihrávku na Lopese, jenž roztáhl hru na levou stranu. Lyon to zkouší postupnou kombinací.
     
    7
    Na útočnou polovinu se vydal Dubois, který zkoušel prudkou přihrávkou oslovit Traorého, jenž měl k míči daleko. Aréola tak bude rozehrávat od branky.
     
    7
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Draxler dokázal čistým způsobem odzbrojit protihráče, načež s míčem dokráčel až k pokutovému území, kde oslovil vedle stojícího ÁNGELA DI MARÍU, který bez váhání propálil brankáře Lopese.
    7. Ángel Di María - 0:1
     
    8
    V tuto chvíli to bude mít domácí celek hodně složité, nevyšel mu totiž vstup do tohoto zápasu. Do konce utkání ale zbývá ještě dostatek času.
     
    9
    Hosté zahrávali standardní situaci z přijatelné vzdálenosti od branky. Di María se postavil k rozehrávce, jeho přihrávka ale nenašla naběhnuvšího Cavaniho.
     
    10
    Na druhé straně se Lyonu podařilo vybojovat autové vhazování, o které se postaral Dubois. Krátce poté se ale Mendymu nepovedlo kloudně odcentrovat.
     
    11
    Nedovoleným zákrokem si pomohl Silva, který ve vzdušném souboji fauloval Ndombélého. Také Olympique si vyzkouší standardní situaci.
     
    12
    Depay zkoušel centr zakroutit k penaltovému puntíku, kde ale na jedničku zasahoval Kehrer. Vzápětí se domácím nepodařilo vrátit hrací předmět zpět do šestnáctky.
     
    13
    Denayer se jako první dostal k padajícímu míči, který ale nedokázal konstruktivně přihrát kolegovi. Paris Saint-Germain tak obléhá pokutové území.
     
    14
    Včas se dokázal vrátit domácí Aoar, který čistým zákrokem obral Alvese o balón. Následně se k němu dostal také brankář Lopes, jenž rozehrál do strany.
     
    15
    U středového kruhu se Marquinhosovi nepodařilo kloudně přihrát, čehož mohl využít napadající Ndombélé, kterému se rovněž nezdařila přihrávka.
     
    16
    Hodně ostrý zákrok vytasil domácí zadák Dubois, který u postranní lajny nevybíravě přišlápl Mbappého. Tento zákrok klidně mohl být oceněn žlutou kartou.
     
    17
    Hosté se rozhodli rozehrát volný kop nakrátko. Postaral se o to Bernat, jenž zpětnou přihrávkou oslovil Kimpembeho, který pro změnu přenášel hru vpravo.
     
    18
    Kehrer naznačil dalekonosnou nahrávku, poté si tento úmysl raději rozmyslel, načež ze své kopačky vypustil příhru k postranní lajně na Alvese.
     
    19
    Depay postupoval po levém křídle, kde se mu podařilo obelstít dvojici protihráčů. Domácí křídelník našel naběhnuvšího Traorého, kterého ale vychytal Aréola.
     
    20
    Naopak jsme sledovali protiútok v podání PSG. Cavani se pokoušel prodrat po pravém křídle, jenomže na hranici pokutového území ho zastavil Denayer.
     
    21
    To nebylo špatné. Depayovi se tentokráte povedlo odcentrovat k zadní tyči, kam si naběhl Dembélé, jehož hlavička ale postrádala větší přesnost.
     
    22
    Olympique se pořádně rozehrál. Nyní to z velké vzdálenosti zkoušel Fékir, jehož ránu vyrážel Aréola do brankové konstrukce. Následovat bude rohový kop.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím přináší zajímavou podívanou. Vstup vyšel lépe hostům, avšak nyní je aktivnější soupeř.
     
    24
    Mendy pokoušel odcentrovat na zadní tyč, kam si nabíhal Ndombélé. Tento záměr ale přečetl brankář Aréola, jenž míč schoval do svých rukavic.
     
    25
    Neskutečné! Traoré kroutil míč ke vzdálenější tyči, Aréola ale dokázal střelu vyrazit před sebe, kde dvojice domácích hráčů nedotlačila balón do sítě.
    25. Dvojšance domácích.
     
    26
    Následný rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, domácí hráči jsou i nadále s míčem na útočné polovině, Aréola ale drží svůj celek ve vedení.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain FC).
     
    28
    Fékir se dostával s míčem do pokutového území, kde jeho zakončení ale dokázal srazit za čáru Kimpembe. Následovat bude další rohový kop pro Lyon.
     
    29
    Hráči v bílém rozehrávali volný kop z vlastní poloviny. Následně Marquinhos vytlačil jednoho z protihráčů, který byl donucen ke zpětné přihrávce.
     
    30
    Aréola drží svůj celek! Fékir se dostal k míči na hranici malého vápna, prudkou ránu ale poslal přímo do nohy francouzského brankáře PSG.
     
    32
    Bernat si seběhl pro míč na levou stranu, odkud také centroval do pokutového území. Centr ale poslal přímo do míst, ve kterých se nacházel Lopes.
     
    33
    Lyon právě vstřelil branku!
    Je tu zasloužená vyrovnávací branka! Do pokutového území Paris Saint-Germain se snášel nadýchaný centr, pro který si vybíhal Aréola. Před hostujícího brankáře se ale dostal urostlý MOUSSA DEMBÉLÉ, jenž hlavičkou srovnal krok. Aréola si nyní vybral slabší moment.
    33. Moussa DEMBÉLÉ - 1:1
     
    36
    Silva celkem dlouho hledal vhodného adresáta, načež se mu u středového kruhu podařilo najít volného Marquinhose, který okamžitě přešel na druhou stranu.
     
    37
    Jenomže aktivní napadání domácích hráčů přineslo zpětnou přihrávku až na Aréolu, jenž z jedničky odkopl na druhou stranu, kde ve vzduchu uspěl Mendy.
     
    38
    Depay se i tentokráte dokázal zbavit svého strážce, následnou vzdušnou nabídku ale dokázal z malého vápna odklidit Silva. Lyon ale zůstává u míče.
     
    39
    Lyon si dokázal vybojovat rohový kop z pravé strany, který ale nepřinesl nic závratného. Soupeř má ale velké starosti s přechodem do útočné zóny.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Aréola opět v akci. Míč totiž doskákal až k hranici malého vápna, kde se k hlavičce dostal Aouar, jenž ale zamířil přímo do rukavic francouzského brankáře.
     
    42
    Mendy si neporozuměl s Depayem, druhý jmenovaný měl k míč hodně daleko. PSG se i přesto zbavilo balónu, na Aréolu se tak žene další útok.
     
    43
    Na pořadu dne byl odkop od branky PSG. Aréola si vybral odkop na Alvese, kterého v hlavičkovém souboji fauloval jeden z domácích obránců.
     
    44
    Hosté mohli opět udeřit! Bernat přiťukl vedle stojícímu Di Maríovi, který sice propálil brankáře Lopese, avšak na brankové čáře dokázal zasáhnout Denayer. Vzápětí Lopes vyběhl proti Cavanimu, jehož lob skončil za brankou.
    44. Denayer zastoupil brankáře.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně zajímavou podívanou. Vstup do zápasu totiž vyšel lépe Paris Saint-Germain, které se dostalo do vedení. Následně se domácí dostali k několika obrovským šancím, přičemž se Lyonu nakonec podařilo vyrovnat na dosavadních 1:1. Výkon pařížského celku je hodně za očekáváním, jejich dnešní protivník je výrazně nebezpečnější, hrdinou prvního poločasu je brankář Aréola.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Přenesení hry našlo na levém křídle Mendyho, který postupoval do souboje jeden na jednoho. Domácí obránce ale zradilo vedení míče, Aréola bude vykopávat.
     
    48
    Je tu pokutový kop pro Lyon!
    48. Penaltový zákrok.
     
    49
    Lyon právě vstřelil branku!
    Domácí jdou poprvé v tomto utkání do vedení! K rozehrávce pokutového kopu se postavil NABIL FÉKIR, který si počkal na pohyb brankáře, načež zamířil k opačné konstrukci.
    49. Nabil FÉKIR - 2:1
     
    50
    Paris Saint-Germain tak bude muset dotahovat, v letošním ročníku stále neprohrálo, což po dnešku už nemusí platit. Do konce stále zbývá dost času.
     
    51
    Po autovém vhazování se na zemi ocitl hostující Kehrer, naopak si nedovoleným zákrokem pomohl Aouar. Pařížané se rozhodli rozehrát nakrátko.
     
    52
    Kimpembe se rozhodl vyvézt míč na druhou stranu. Tam centrovaná nabídka propadla až k Draxlerovi, jehož ránu pravačkou dokázal Lopes vyrazit.
     
    53
    Fantastický Lopes podruhé! Mbappé se výborným prvním dotykem zbavil protihráč, následnou ránu pod břevno dokázal domácí brankář vyrazit nad.
    53. Lopes se musel činit.
     
    54
    Zajímavá situace také po rohovém kopu. Centr totiž propadl k zadní tyči, kde se k hlavičce dostal Alves, jehož zakončení odhlavičkoval protihráč z čáry.
     
    55
    Domácím se konečně podařilo uklidnit hru. Fékir se na útočné polovině pokoušel dostat kolem Alvese, což se mu nakonec nepovedlo, aut pro soupeře.
     
    56
    Marquinhos tak dlouho hledal vhodného adresáta, až byl donucen k přihrávce na Silvu, který pro změnu našel u postranní čáry volného Bernata.
     
    57
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnil Denayer, který na jistotu odklidil míč daleko do hlediště. Pařížané budou opět vhazovat.
     
    58
    Kehrer šel do souboje s Depayem celkem dost důrazně, o nedovolený zákrok se ale nejednalo. Domácí hráči si i přesto vybojovali autové vhazování.
     
    59
    Hned dvojice hostujících hráčů bránila Ndombélého, který logicky neměl šanci na úspěch. PSG se ale nepodařilo vyvézt hrací předmět na druhou stranu.
     
    60
    Lopes měl další práci, i tentokráte dokázal vychytat Mbappého, který vypálil po zemi doprostřed branky. To byla pro domácího brankáře celkem snadná práce.
     
    61
    Di María se pokoušel narazit Bernatovi, avšak přihrávku zastavil hned první protihráč, kterým byl Dubois. Vzápětí se Lyonu nepodařilo vyvézt balón.
     
    62
    Sled autových vhazování pokračuje. O to další se postaral obránce Alves, který si pro spolupráci vybral Draxlera, jenž okamžitě zkoušel najít Mbappého.
     
    63
    Mbappému se ještě podařilo zachytit míč na hrací ploše, následné vrácení do ohně ale nepřineslo nic nebezpečného. Vzápětí ale Alvesovu ránu zablokoval Mendy.
     
    64
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Houssem Aouar, přichází Lucas Tousart.
     
    65
    Pochopitelně následoval rohový kop. Na něj si na přední tyči naskakoval Cavani, který ho chytře prodlužoval za sebe, tam ale číhal jeden z protihráčů.
     
    66
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Olympique stále vede o jednu branku. Soupeř se ale v posledních minutách výrazně zlepšil, domácí drží Lopes.
     
    67
    Po delší době se k míči dostal brankář Aréola, jenž i tentokráte rozehrál po zemi. Následně si ale v souboj s Mendym pomáhal rukama napadající Cavani.
     
    68
    Di María dokázal poslat centr do malého vápna, kde si na něj naskakoval Cavani. Hlavička uruguayského forvard skončila v rukavicích Lopese.
     
    69
    Poslední minuty už nejsou tolik atraktivní. Paris Saint-Germain i nadále pracuje s míčem na útočné polovině, domácí obrana ale působí zodpovědně.
     
    74
    Olympique podnikl rychlý protiútok, který ale dokázal včas zastavit pozorný Bernat. Jako poslední se dotkl míče právě hráč PSG, domácí budou vhazovat.
     
    75
    Cavani potáhl míč do pokutového území, kde ale překvapivě nic nevymýšlel. Místo toho si počkal na náběh dalších spoluhráčů, kterým posléze přihrál.
     
    76
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Bertrand Traoré, přichází Maxwel Cornet.
     
    77
    O autové vhazování z pravé strany se postaral domácí Dubois, který posléze zkoušel přenést hru na Depaye, jenž ale nezastihl míč na hrací ploše.
     
    78
    Depay nakonec přenechal další autové vhazování Mendymu, načež se prvně jmenovaný ocitl na zemi, hlavní sudí ale překvapivě nechal pokračovat ve hře.
     
    79
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Presnel Kimpembe, přichází Leandro Paredes.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    80
    Zrodil se tu rychlý protiútok Paris Saint-Germain, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Mbappého cílená přihrávka na Choupo-Motinga byla o kousek delší.
     
    81
    Domácím se nepodařilo odklidit míč z pokutového území, což ale nemuselo tolik vadit. Paris Saint-Germain se v tuto chvíli nachází daleko od branky soupeře.
     
    82
    Do ofsajdového postavení se dostal domácí forvard Dembélé, který si nedokázal načasovat náběh za obranu. Ofsajd potvrdil také opakovaný záběr.
     
    83
    Choupo-Moting se dostal do nepříjemného obležení, ze kterého vytěžil zisk rohového kopu. K němu se i tentokráte staví doposud jediný střelec PSG Di María.
     
    84
    Nakonec jsme sledovali hned dva rohové kopy, přičemž ten druhý byl rozehrán nakrátko. Do šestnáctky přeci jenom přiletěl centr, který se ale neujal
     
    85
    Paredesovi nyní utekl míč dalek od kopaček, což domácí nedokázali využít k ničemu vážnějšímu. Místo toho se Mendymu nepovedla přihrávka.
     
    86
    Sám na bránu se řítil Dembélé, který zvolil přízemní zakončení, s čímž Aréola tak nějak počítal. Rozhodující branku tu nemáme, avšak uvidíme roh.
     
    86
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Juan Bernat, přichází Moussa Diaby.
     
    88
    Dubois nekompromisně odkopl míč na druhou stranu, kde se ještě málem k němu dostal napadající Ndombélé. Souboj o balón ale vyšel lépe Di Maríovi.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Lyon stále vede o jednu branku, avšak ještě musí počítat s nastaveným časem.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Julian Draxler (Paris Saint-Germain FC).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Až nyní se hosté dostali zpět na útočnou polovinu. Diaby přeposlal míč na Mbappého, jehož přízemní nabídku dokázal odklidit Marcelo.
     
    90+2
    Konec zápasu se pomalu a jistě blíží. Alves prodlužoval míč na Draxlera, který se ale nedostal kolem Denayera. Následně si PSG vybojovalo standardku.
     
    90+2
    Ještě jedna žlutá karta, vyfasoval jí domácí Fékir, jenž hodně ostře zajel do Paredese.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Ačkoliv to vypadalo, že Paris Saint-Germain zvládne i tento zápas, tak nakonec poprvé v sezóně prohrálo. Pařížané se sice v úvodu utkání dostali do vedení o jednu branku, avšak poté se začal projevovat také Lyon, který se dočkal kýženého vyrovnání. Vstup do druhého dějství vyšel pro změnu lépe domácím, jenž si vybojovali pokutový kop, který dokázal proměnit Fékir. Následně si hosté připsali několik šancí na vyrovnání, avšak ani jednu se nepodařilo proměnit.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 9:9. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:12. (22:54:32)

    David Suchý

    Branky: 33. Dembélé (Dubois), 49. Fékir (pen.) – 7. Di María (Draxler)

    Karty:   90+2. Fékir (LYO) – 27. Kimpembe (PSG), 89. Draxler (PSG)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 9:9. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:12.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois, Marcelo, Denayer, F. Mendy – Aouar (64. Tousart), NDombèlé – B. Traoré (76. Cornet), Fékir (C), Depay – Dembélé.
    Náhradníci: Gorgelin – Cornet, Pape Diop, Terrier, Tousart, Tete, Morel.

    Paris Saint-Germain: Aréola – Kehrer, Silva (C), Kimpembe (79. Paredes) – Dani Alves, Marquinhos, Draxler, Bernat (86. Diaby) – Mbappé, Di María – Cavani (79. Choupo-Moting).
    Náhradníci: Buffon – Choupo-Moting, Diaby, Nkunku, Nsoki, Meunier, Paredes.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore
    thejrc.org