Slavia – Frýdek-M. 0:2 (kon.) | Prostějov – Ústí n/L 7:0 (kon.) | Motor ČB – Třebíč 3:2 (kon.)
Přerov – Litoměřice 3:1 (kon.) | Benátky n/J – Vsetín 1:2 (po pr.) | Havířov – Kadaň 4:2 (kon.)
Jihlava – Poruba 2011 2:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HC RT TORAX Poruba 2011
Sobota 16.02.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 56. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 801 diváků. (19:58:19)
     
    Na Horáckém zimním stadionu se slaví jisté prvenství po základní části! Vsetín totiž tratil v Benátkách jeden bod po výhře 2:1 v prodloužení a čtyři kola před koncem má Jihlava náskok 13 bodů, který už nelze dohnat. Proti Porubě to byl však boj až do samotného konce utkání. Domácí předvedli velice kvalitní první třetinu, jenže gól nevstřelili a Poruba následnou část hrála lépe. Jenže skóre bylo 1:1, nejprve se v 31. minutě po přesilovce prosadil Jakub Suchánek, za hosty ale ve 33. minutě srovnal Ctirad Ovčačík. Tahaná pokračovala až do třetí třetiny, kde padl opět přesilovkový gól, tentokrát z hole Tomáše Čachotského. Poruba ale mohla srovnal v závěrečné minutě, kdy byl vyloučen Kajínek a 12 sekund před koncem i Pekr. Těžký moment ale obrana domácích zvládla, nutno ale řici, že Ovčačíkovi střela v poslední sekundě nesedla. Přesto předvedla Poruba v Jihlavě velice sympatický výkon, nicméně si neodveze ani bod, neboť Jihlava vyhrála těsně 2:1.

    Děkovačka Jihlavy byla lehce okořeněna stroboskopem v domácím kotli, na ledě pak na sebe skočili tři hráči a tentokrát si své spoluhráče osedlal Jakub Suchánek, který si pak s Tomášem Čachotským užil sóloděkovačku. Dámy a pánové, z dnešního utkání to bylo vše. Přeji vám příjemný zbytek víkendu a při posledním domácím zápase základní části proti Benátkám nad Jizerou se budu těšit napočtenou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Drama opravdu do poslední sekundy zápasu! V poslední sekundě vyplaval z předbrankového prostoru puk na Ovčačíka mezi kruhy, který zde měl mnoho prostoru. Jenže lehce podklouzl a puk poslal pouze do prvního obránce!
     
    59:48
    Poruba má 12 sekund hry 6 na 3! Pekr napadal rozehrávku v útočném pásmu, dopustil se sekání a bude to totální drama do poslední sekundy!
     
    59:13
    Další vyhození kotouče od Hrníčka a pro Duklu to začíná vypadat o hodně lépe.
     
    58:37
    A zvládl to i podruhé. Stadion žije a žene domácí za třemi body. Ti mohou nyní beztrestně vyhazovat puk přes celé hřiště.
     
    58:20
    Matějíček po vyhraném buly okamžitě vyhazuje puk ven.
     
    58:17
    Hudečkovu nepříjemnou střelu od mantinelu musel chytit Brož složitějším způsobem a Poruba má ideální šanci srovnat zápas! Po odpískání přerušení hry totiž ještě Illéš lehce klepl Brože do lapačky, Kajínek ho odstrčil. Dalo by se očekávat, že trest dostane Illéš, trestaným je ale Kajínek za sekání. Poruba si bere oddechový čas a hraje bez gólmana!
     
    57:29
    Poruba se nemůže dostat do útočného pásma, naráží na velice dobrou obrannou hru Dukly, která zatím ale nezvládá držet puk delší dobu.
     
    56:58
    Chybný přechod TORAXU přes modrou čáru a odpískaný ofsajd. Pomalu se začíná chystat očekávaná hra v šesti od Ostravanů.
     
    56:11
    Jdeme do samotného závěru zápasu. Jihlava jej zahajuje náporem v útočném pásmu, hosté se ale zatím brání v klidu.
     
    55:16
    Krásné gesto fair-play předvedl nyní hostující Káňa! Po souboji s Hlinkou signalizoval hlavní sudí trest pro domácí #62. Káňa ale férově přiznal, že upadl sám a trest je tak odvolán!
     
    55:01
    Hlinka se mezi kruhy dostal k odraženému kotouči a z otočky ho natvrdo vystřelil, Kůdela ale vykryl a vykryl i následnou Hrníčkovu dorážku!
     
    54:29
    Velice nepovedená rozehra od Padrnose, jehož záměr nikdo nepochopil, a tak se jedná o zakázané uvolnění Poruby.
     
    53:58
    Werbik dostal puk proti holi na modré čáře a poslal jej z první, rozvlnil pouze boční síť. Puk si pak dojel Harkabus a zpoza branky chtěl rozehrávat, jenže branka opustila své postavení. Diváci si žádají trest, do hry se dnes dostane i ledař, který jde branku navrtat zpět do původního postavení. Snad nevynadá sudím, jako v lednovém utkání se Vsetínem...
     
    53:04
    Někdo v sektoru B má cenný suvenýr z tohoto utkání v podobě kotouče. Protečovaná rozehrávka Poruby skončila až za trestnými lavicemi.
     
    52:28
    Snad až na základě křiklounů pod komentátorskou budlinou čárový sudí odpískal ofsajd, ve kterém se ocitl hostující Dufek po zpracování přihrávky.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 31. Suchánek (Čachotský, Dostálek), 45. Čachotský (Harkabus, Werbik) – 33. Ovčačík (Slavík, Dufek)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Honzík) – Kajínek (A), J. Pohl, Půža, Matějíček, Suchánek, J. Holý – Anděl, Bezúch, Skořepa (C) – Pekr, Dostálek, Werbik – Čachotský, Jiránek (A), M. Hlinka – A. Zeman, Harkabus, Klíma – Hrníčko.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (Tadeáš Dvořák) – Ovčačík (C), Slavík, Urbanec, Mamajev, Padrnos, Šnajnar – J. Káňa (A), Kanko (A), Dufek – Guman, Hudeček, Illéš – Ďurač, T. Jáchym, Toman – Häring, Baláž, Ollender – Alexejev.

    Rozhodčí: Šutara, Cabák – Bartek, Konvička

    Diváci: 1 801
    ocianews.com