Chabarovsk – Kunlun 7:2 (kon.) | Vladivostok – Barys 2:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Nižněkamsk 5:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Kazaň – Magnitogorsk 5:4 (kon.) | CSKA Moskva – Viťaz 6:1 (kon.)
Jokerit – Spartak Moskva 5:4 (kon.) | Petrohrad – Jaroslavl 4:0 (kon.) | Riga – HC Slovan 5:0 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Pondělí 18.02.2019, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 23:23.
    Zblokované střely – 8:9.
    Vyloučení – 5:2.
    Využití přesilovek 1/2 – 0/5.
    Vhazování – 23:24. (19:50:43)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Petrohradu, který svého soupeře porazil poměrem 4:0. Favorit tohoto utkání byl dnes mnohem nebezpečnější, naopak Lokomotivu se směrem dopředu zrovna moc nedařilo, ojedinělé šance se staly kořistí brankáře Šesťorkina. Petrohrad ovládl všechny třetiny, v každé dal alespoň jednu branku. Domácím se dařilo tak nějak vše, svého soupeře sice několikrát pustili do šance, avšak Šesťorkin může slavit čisté konto.
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Do konce zápasu nezbývá moc času. Na řadu přišlo ještě jedno zakázané uvolnění, hra se tedy přestěhuje před domácí branku. Jedna z posledních šancí na snížení.
     
    58:20
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nail Jakupov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    57:21 Alexandr BARABANOV - 4:0
     
    57:21
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom ještě jedna branka! Salákovi se podařilo vyrazit tvrdou střelu pouze před sebe, kde se ale nacházel ALEXANDR BARABANOV, který už měl celkem snadnou práci. Český brankář byl při dorážce zcela bez šance.
    Asistence: Vladislav Gavrikov, Andrej Kuzmenko.
     
    57:11
    Ani hráčům Petrohradu se přesilová hra zrovna moc nedaří, naopak do protiútoku se vydal Iljenko, který alespoň dojel ke svatyni soupeře.
     
    56:08
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Grigorij Denisenko – 2 min., podrážení).
     
    56:01
    Následně se na druhou stranu hrací plochy pokoušel dostat aktivní Plotnikov, který skutečně nahodil k zadnímu hrazení, kam si také sám dojel.
     
    55:20
    Tichonov předal pod sebe na Gavrikova, který ještě vylepšil pozici pro Kuzmenka, jenž z velkého úhlu trefil pouze boční síť branky.
     
    54:06
    Ani čtyři minuty přesilové hře nestačily ke kontaktní brance. Lokomotivu se dnes prostě nedaří, ani následný pokus od Denisenka neskončil v brance soupeře.
     
    53:01
    Mohlo být sníženo! Ivanov vypustil ze své hokejky hodně tvrdou ránu, kterou Šesťorkin vyrazil před sebe, avšak Kajumov dotlačil puk do sítě bruslí.
     
    52:03
    Šesťorkin vyjel za vlastní branku, kde zastavil nahození podél mantinelu. Následnou rozehrávku poslal pouze k Sannikovovi, jenž proti brankáři neuspěl.
     
    51:24
    Avšak ani poté se hostům nepodařilo založit slušnější kombinaci, i tentokráte se domácí čtveřice ubránila. Bělov vyhodil až za brankáře Saláka.
     
    50:14
    Jaroslavl ovládla vhazování v útočné třetině. Následná kombinace nebyla vůbec přesná. Domácím se podařilo vyhodit, soupeř zakládá další výpad.
     
    49:56
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Sergej Plotnikov – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    49:56
    Domácí sice vsítili branku, avšak ještě před ní si nedovoleným zákrokem pomohl Plotnikov. Lokomotiv tak přečkal kritický moment!
     
    49:20
    Lokomotiv se nedokázal dostat přes přehuštěný střed hrací plochy, konkrétněji na hokejku soupeře narazil Kajumov. Nyní to směrem dopředu zkouší Koskiranta.
     
    48:11
    Hostující obrana raději zavezla puk za vlastní svatyni, kde se moc dlouho nezdržela. Postupný výpad táhl Kovalenko, který si ale neporozuměl s Ivanovem.
     
    47:05
    Salák nyní podržel svůj celek, do zakončení se totiž dokázal dostat domácí Jakupov, který z úhlu nepřekonal českého brankáře. Hraje se celkem plynulý hokej.
     
    46:04
    Na druhé straně to hodně sympatickým výpadem zkoušel Denisenko, který se dostal až před Šesťorkina, jenž jeho ránu raději schoval do své výstroje.
     
    45:15
    Další protiútok v podání domácích vyústil ve střelecký pokus v podání Sjomina. Salák tentokrtáe nezasahoval, domácí jsou ale i nadále u puku.
     
    44:07
    Celkem snadným způsobem si poradil s obráncem Plotnikov, který si nabruslil až ke střele, kterou ale poslal vedle branky. Salák nemusel zasahovat.
     
    43:13
    Před branku si dokázal sjet hostující Denisenko, který se pokoušel ohrozit brankáře bekhendovým zakončením, se kterým si ale Šesťorkin poradil na jedničku.
     
    42:05
    Podél mantinelu se rozhodl rozehrát domácí zadák Barbanov, který posléze nastartoval Plotnikova, jehož rána švihem se otřela o ochrannou síť nad brankou.
     
    41:12
    Posléze se k vyvezení puku nadechl Tichonov, avšak tento záměr si nakonec rozmyslel. Místo toho zavítal zpět do vlastní třetiny, kde předal Zubovi.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří raději zavezli puk za vlastní branku, neboť se soupeř rozhodl napadat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou periodu, která nám přinesla další dvě branky. O obě se postaral favorit tohoto zápasu, který v tuto chvíli vede o tři branky. Petrohrad je zejména směrem dopředu nebezpečnější, naopak Lokomotiv se stále hledá. Sledujeme ale celkem ofenzivní podívanou, přičemž hostující brankář Konovalov má v tomto utkání celkem dost práce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:06
    Do slibného protiútoku se vydal domácí Kuzmenko, který se chtěl natlačit před brankáře, což mu ale nevyšlo. Vzápětí se proti přesile pokoušel protáhnout Kajumov.
     
    37:15
    I po přesilové hře se Jaroslavl zdržela kolem branky protivníka. Na modré čáře měl nabito Kronwall, který celkem zbytečně nahazoval podél mantinelu.
     
    36:11
    Jelesin měl menší potíže s rozehrávkou, nakonec ale v tandemu našel najetého Kontiolu, který sice dojel na druhou stranu, tam ale rychle přišel o puk.
     
    35:07
    Kontiola se přeci jenom prodral ke střeleckému pokusu, který ale poslal do výstroje brankáře. Následně vyvezl puk na druhou stranu forvard Sannikov.
     
    34:16
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Vladislav Sjomin – 2 min., hrubost).
     
    34:11
    Do zajímavé pozice si nabruslil hostující Kronwall, jehož rána od levého kruhu byla přizvednuta do ochranné sítě. Bude se vhazovat po levici Šesťorkina.
     
    33:05
    Šesťorkin si zahrál s pukem, poslal ho podél mantinelu do střední třetiny, kde se do pásma soupeře nedostal Barabanov. Lokomotiv ho drží u hrazení.
     
    32:14
    Lokomotiv se po delší době dostal do útočné třetiny, kde to z velké vzdálenosti zkoušel Alexejev, avšak s jeho projektilem neměl Šesťorkin problém.
     
    31:55
    Střídání v týmu Lokomotiv Jaroslavl: ze hřiště odchází Ilja Konovalov, přichází Alexander Salák.
    31:55 Alexandr BARABANOV - 3:0
     
    31:55
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácím aktivita přináší další branku! Mezi kruhy si sjel nenápadný Gusev, který chytře pálil mezi betony brankáře, přičemž Konovalov zasáhl, avšak puk projel za jeho záda. Tam se nejlépe zorientoval ALEXANDR BARABANOV, který už měl snadnou práci.
    Asistence: Nikita Gusev.
     
    31:05
    Chvíli to vypadalo jako přesilová hra pro Petrohrad. První formace totiž celkem dlouho pobývala před brankou soupeře, Konovalov si připsal snad tři zákroky.
     
    30:10
    Posléze si mezi kruhy dokázal sjet domácí forvard Gusev, který poté našel hrudník brankáře. Konovalov ránu viděl, domácí ale kombinují v pásmu soupeře.
     
    29:11
    Sledujeme celkem nezáživnou podívanou, bez větších šancí na obou stranách. Před malým momentem se Tichonovovi nepodařilo proháčkovat ke střele.
     
    28:05
    Podél mantinelu to zkoušel domácí forvard Gusev, kterému se sice podařilo najít Koskirantu, toho ale vzorným obranným zákrokem zastavil Rafikov.
     
    27:52
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nail Jakupov – 2 min., krosček).
     
    26:03
    Předávka mezi kruhy směřovala na Bělova, jehož rána švihem neslavila úspěch. Následně se to pokusil napravit Barabanov, jehož zakončení vyhnalo celek z pásma.
     
    25:11
    Petrohrad se ihned po vhazování usadil v útočné třetině, kde roztočil kolotoč přihrávek. Do něho ale vložil hokejku Osipov, který následně vyhodil.
     
    24:29
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    24:13
    Před Konovalovem se strhla menší skrumáž, avšak k žádnému zakončení nakonec nedošlo. Na druhou stranu si to namířil nenápadný Kartajev.
    23:10 Sergej PLOTNIKOV - 2:0
     
    23:10
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Rázem je to o dvě branky! Jeden z domácích se pokoušel prodrat až před brankáře, což se ale nepodařilo. Volného puku se ale ujal SERGEJ PLOTNIKOV, který si přehodil puk na bekhend a poté zamířil přesně pod horní konstrukci.
    Asistence: Andrej Kuzmenko, Pavel Dacjuk.
     
    22:06
    Došlo k výměně puku, načež si k levému kruhu sjel hostující Kajumov, jehož ránu dokázal Šesťorkin zneškodnit. Petrohrad se okamžitě žene vpřed.
     
    21:04
    Bělovovi se podařilo vyhodit přes všechny čáry, posléze ho napodobil také Gavrikov. Lokomotivu se přesilová hra nedaří, zanedlouho se bude hrát v pěti na obou stranách.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující hráče, kteří okamžitě zavezli puk za vlastní branku, kde se v tuto chvíli starají o rozehrávku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám nakonec nabídla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Plotnikov. Mimo jiné jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, oba celky si vytvořily několik slušných pokusů, avšak oba brankáři zatím předvádějí velmi dobrý výkon. Navíc jsme se v první třetině dočkali jediné přesilové hry, v koncovce třetiny si jí zahráli hosté, přesilovka bude ještě pokračovat ve druhém dějství.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:08
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    18:22
    Nejprve si domácí přichystali slibné přečíslení, které ale Kuzmenko nevyřešil nejlépe. Posléze jsme na druhé straně sledovali uklidnění neposedné hry v podání Rukavišnikova.
     
    17:10
    Za domácí brankou jsme sledovali kratší přetahovanou o puk, kterou lépe zvládl Zubarev. Petrohrad nedokázal založit kloudnou akci, na druhou stranu se žene soupeř.
     
    16:11
    Předávka neposedného puku směřovala na Alexejeva, před kterým ale zasahoval protihráč. Lokomotiv se daleko nedostal, za brankou operuje Gavrikov.
     
    15:05
    Sám na branku uháněl domácí Rukavišnikov, který si přehodil puk do bekhendu, načež si ale neporadil s Konovalovem. Hra je přerušena, branka se totiž posunuila.
     
    14:06
    Kousek vedle branky vypálil Iljenko, který se dostal až k levému kruhu, odkud ránou švihem minul vzdálenější šibenici. Šesťorkin nemusel zasahovat.
     
    12:05
    Celkem v poklidu se dostal za modrou čáru domácí Malcev, který sice nahodil za branku, tam si ale nejrychleji sjel jeden z protihráčů, který vyváží puk.
     
    11:03
    Do nadějného přečíslení se dostal Denisenko, kterému se ale nepodařilo přehodit beton Šesťorkina. Domácí nyní propadli, v tuto chvíli se i nadále brání.
     
    10:05
    Hosté sice vyhodili přes všechny čáry, zakázané uvolnění z toho ale nebylo. I přesto se jako první dostal k puku Gavrikov, jenž vyhodil kotouč do bezpečí.
     
    09:15
    Na druhé straně byl důrazným způsobem dohrán Denisenko, avšak i přesto se hostující forvard dostal k touši. Následné nahození od Jelesina skončilo v rukavici.
     
    08:20
    Domácí rozjížděli další výpad od vlastní branky. Tichonov si nabruslil do útočného pásma, kde podél hrazení předal na Bělova, jenž se ke střele nedostal.
     
    07:10
    Rázem se Lokomotiv dostává do těžké pozice, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může otočit.
    06:28 Sergej PLOTNIKOV - 1:0
     
    06:28
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Petrohrad se usadil v útočném pásmu, následná chybná rozehrávka soupeře přinesla přihrávku k brance, kam si sjel SERGEJ PLOTNIKOV, jenž celkem bez problémů překonal brankáře Konovalova.
    Asistence: Patrick Hersley, Pavel Dacjuk.
     
    06:05
    Petrohrad podnikl rychlou protiakci, kterou nakonec zakončoval Karpov, jenž ale trefil brankáře Konovalova do výstroje. Následný atak přinesl další zakončení.
     
    05:20
    Kručinin nedokázal na modré čáře najít svého kolegu, naopak se na druhé straně probíjel ke střeleckému pokusu Afanasjev, který našel lapačku brankáře.
     
    04:12
    Na ledovou plochu se dostala třetí formace SKA. Tichonov si naváděl puk na střelu, avšak k zakončení nakonec nedošlo. To samé platí o akci Lokomotivu.
     
    03:06
    Podél mantinelu se probíjel za branku soupeře Kovalenko, který poté ještě spolupracoval s Kajumovem, avšak poté zasáhla pozorná obrana soupeře.
     
    02:06
    Alexejev zpětnou přihrávkou oslovil Jelesina, který se pokoušel zavézt puk na druhou stranu. Tam mu ale chyběla výraznější podpora spoluhráče, akce tak končí.
     
    01:12
    Petrohrad zakládal další výpad od své branky, avšak Bělovovi se nepovedla rozehrávka. Tu dokázal zachytit Kronwall, jenž na druhé straně našel Iljenka.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří založili první akci tohoto zápasu. Dacjuk si ale v útočném pásmu neporozuměl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Hellberg) – A. Bělov, Gavrikov (A), Zub, Zubarev, Hersley, Rukavišnikov, Sjomin – S. Plotnikov (A), Dacjuk (C), Kuzmenko – Barabanov, Koskiranta, N. Gusev – Jakupov, V. Tichonov, Karpov – O. Li, M. Malcev, Kručinin – Ivan Morozov.

    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Salák) – Rafikov, M. Osipov, Jelesin (A), Kronwall (C), N. Averin, Nakládal, Afanasjev – Iljenko, Kontiola, Kudrjavcev – Denisenko, Alexejev, Sannikov – Kartajev, Kraskovskij, Korškov (A) – Kajumov, Ivanov, Kovalenko – J. Korotkov.

    Rozhodčí: Bondar, Fatejev – Bersenjov, Otmachov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Lokomotiv Jaroslavl
    (40 výher – 20 proher – 85 bodů)

    Na opačné straně stojí Jaroslavl, která si v letošním ročníku vede velmi dobře. Lokomotiv se v tuto chvíli nachází na třetí pozici, na které po základní části také skončí. Hostující tým dnešního utkání v minulém kole naplnil roli favorita, na domácím stadionu dokázal porazit sedmý Viťaz poměrem 4:3, přičemž se o jednu z branek postaral také český forvard Michal Řepík. Lokomotivu se na ledě soupeřů celkem daří, v tabulce venkovních celků mu patří sympatická třetí pozice, lépe je na tom už jen Petrohrad a CSKA Moskva. Jaroslavl navíc poslední dva venkovní zápasy zvládla.
     
    SKA Petrohrad
    (46 výher, 13 proher – 97 bodů)

    Hokejisté Petrohradu se nacházejí na druhé pozici, na vedoucí CSKA Moskva ztrácejí pouze tři body. Petrohrad dal zapomenout na dvě porážky, následně pak dokázal zdolat desátý Čerepovec, následně si vyšlápl také na moskevský Spartak, na jehož kluzišti zvítězil poměrem 2:0. Poslední kolo nabídlo hned sedm branek, souboj s finským Jokeritem nakonec skončil vítězstvím Petrohradu 5:2. Petrohrad se v tabulce domácích zápasů řadí na první pozici západní konference, přičemž na druhé CSKA má náskok tří bodů. Domácí celek dnešního utkání na svém kluzišti prohrál pouze sedm zápasů, což je skvělá bilance.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SKA Petrohrad a Lokomotiv Jaroslavl.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 7. S. Plotnikov (Hersley, Dacjuk), 24. S. Plotnikov (Kuzmenko, Dacjuk), 32. Barabanov (N. Gusev), 58. Barabanov (Gavrikov, Kuzmenko)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Hellberg) – A. Bělov, Gavrikov (A), Zub, Zubarev, Hersley, Rukavišnikov, Sjomin – S. Plotnikov (A), Dacjuk (C), Kuzmenko – Barabanov, Koskiranta, N. Gusev – Jakupov, V. Tichonov, Karpov – O. Li, M. Malcev, Kručinin – Ivan Morozov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (32. Salák) – Rafikov, M. Osipov, Jelesin (A), Kronwall (C), N. Averin, Nakládal, Afanasjev – Iljenko, Kontiola, Kudrjavcev – Denisenko, Alexejev, Sannikov – Kartajev, Kraskovskij, Korškov (A) – Kajumov, Ivanov, Kovalenko – J. Korotkov.

    Rozhodčí: Bondar, Fatejev – Bersenjov, Otmachov

    Diváci: 12 293
    bahis siteleri