Getafe – Rayo Vallecano 2:1 (kon.) | Sevilla – Barcelona 2:4 (kon.) | Alavés – Celta Vigo 0:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Eibar 1:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
2:4 (2:1)
FC Barcelona
Sobota 23.02.2019, 16:15 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán • Španělská LaLiga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 15:11. (18:06:40)
     
    Je konec! Ačkoliv to s Barcelonou nevypadalo moc dobře, tak nakonec otočila výsledek ve svůj prospěch, díky čemuž zvítězila nad Sevillou poměrem 4:2. Katalánci měli druhý poločas celkem pod kontrolou, avšak k vyrovnávací brance se dlouhou dobu nemohli dostat. Spása přišla necelých dvacet minut před koncem zápasu, druhou branku totiž vsítil Messi. Následně se také Sevilla rozhodla více útočit, což mělo fatální následky. Vedoucí branku Barcelony totiž přidal Messi, načež v nastaveném čase dokonal dílo Luis Suárez.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Luis SUÁREZ - 2:4
     
    90+3
    Barcelona právě vstřelila branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Messi hrudí zpracoval neposedný míč a ihned poté kolmicí oslovil naběhnuvšího LUISE SUÁREZE, který Vaclíka překonal ideálně dlouhým lobem, jenž se vešel do branky.
     
    90+3
    Tak ještě jedna standardní situace pro domácí. Suárez totiž zezadu zavadil o nohu Mesy, k rozehrávce volného kopu se staví sám faulovaný hráč.
     
    90+2
    Seville se podařilo přenést hru na kopačku Amadoua, který se ihned pokoušel odcentrovat. To se nepovedlo, následný centr odvracel pozorný Piqué.
     
    90+1
    Barcelona zahrávala rohový kop z pravé strany, který i tentokráte rozehrála po zemi. Po chvilkové kombinaci se ale k míči dostal brankář Vaclík.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Tak ještě jedna žlutá karta. Hlavnímu sudímu se nelíbil střet mezi Mesou a Busquetsem. Prvně jmenovaný stáhl na zem soupeře, za co uviděl žlutou kartu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Barcelona drží jednobrankové vedení. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Následně ještě dohrál situaci u postranní čáry Aleñá, kterému se ale nepovedl otřít míč o nohu soupeře. Nakonec se k autovému vhazování dostanou domácí.
     
    86
    V tuto chvíli se domácí celek dostává do hodně těžké pozice, bude muset dotahovat náskok soupeře o jednu branku. Do konce zápasu nezbývá moc času.
    85. Lionel MESSI - 2:3
     
    85
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Katalánci se poprvé v utkání dostávají do vedení! Aleñá měl za pokutovým územím čas na zakončení, které ale poslal přímo do nohy soupeře, což Barceloně hrálo do karet. Jako první se k volnému míči dostal LIONEL MESSI, který chytrým dloubáčkem překonal vyběhnuvšího Vaclíka, jenž byl bez šance.
     
    85
    Navasovi se dalekonosným pasem podařilo najít Ben Yeddera, který si hrudí dokázal zalepit přihrávku, načež si doslova vymodlil obranný faul soupeře.
     
    84
    Na pořadu dne byl už šestý rohový kop pro Barcelonu. I tentokráte zasahoval domácí obrana, která našla Aleñá, jehož ránu srazil jeden z protihráčů.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Pablo Sarabia (Sevilla FC).
     
    83
    Zároveň nám do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Katalánci se za každou cenu snaží o třetí branku, obrana soupeře ale odolává.

    David Suchý

    Branky: 22. Navas (Ben Yedder), 42. Mercado (Sarabia) – 26. Messi (Rakitić), 67. Messi (O. Dembèlé), 85. Messi, 90+3. L. Suárez (Messi)

    Karty:   49. Rog (SEV), 57. Wöber (SEV), 70. F. Vázquez (SEV), 80. Kjaer (SEV), 83. Sarabia (SEV), 90. Mesa (SEV) – 39. Piqué (BAR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 15:11.
    Sevilla FC: Vaclík – Mercado (51. F. Vázquez), Kjaer, Sergi Gómez – Navas (C), Rog (61. Mesa), Banega, Wöber (57. Amadou) – Sarabia, Ben Yedder – Promes.
    Náhradníci: Soriano – Arana, Amadou, Munir, André Silva, Mesa, F. Vázquez.

    FC Barcelona: ter Stegen – Piqué, Semedo (46. Roberto), Umtiti, Alba – Arturo Vidal (46. O. Dembèlé), Busquets, Rakitić – Messi (C), L. Suárez, Coutinho (78. Aleñá).
    Náhradníci: Pena – Malcom, Roberto, Lenglet, Murillo, Aleñá, O. Dembèlé.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco

    Diváci: 40661
    ocianews.com