Senica – Žilina 0:1 (kon.) | Trnava – Dunajská Streda 3:1 (kon.) | Sereď – Slovan Bratislava 0:1 (kon.)
Podbrezová – Ružomberok 0:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Trenčín 3:1 (kon.) | Michalovce – Nitra 0:0 (kon.)
konec
FK Senica
0:1 (0:1)
MŠK Žilina
Sobota 23.02.2019, 14:00Niké liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Žiliny zvítězili v zápase 20. kola nejvyšší slovenské soutěže na hřišti Senice těsně 1: 0. Autorem jediného přesného zásahu byl ještě v prvním poločase Michal Tomič. Po změně stran, respektive v závěrečných dvaceti minutách se hosté zbytečně stáhli, nechali domácích tvořit a doslova si koledovali o vyrovnání. Seničania se dostali i do několika šancí, přičemž zde největší spálil v 90. minutě Roberto Dias. Žilina nakonec tři body vybojovala, po dlouhém čase vyhrála na Záhorí a navíc jí pomohla i dnešní prohra Dunajské Stredy. Já vám děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (15:57:04)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V nastaveném čase inkasuje žlutou kartu i Sofian El Moudane. Ten to zcela zbytečně přehnal s důrazem, a tak hosté mohou nasbírat další cenné sekundy. Do konce je už mnoho nezbývá.
     
    90+2
    Hráčům Žiliny se nyní daří držet míč daleko od své branky. Druhá minutka nastaveného času se pomalu chýlí ke konci a vypadá to tak, že Senica neskóruje ani ve druhém jarním utkání.
     
    90+1
    V dnešním utkání se budou hrát ještě tři minuty navíc. Žilina si ve druhém poločase koleduje o vyrovnání, ale zatím je blíže k zisku cenných tří bodů. Před malou chvílí ji zachránil brankář Holec.
     
    90
    Neuvěřitelný moment v poslední minutě řádné hrací doby. Domácí měli výhodu rohového kopu a do šestnáctky soupeře zamířil i brankář Federico Taborda. Ten míč prodloužil na Roberta Diase, ale jeho zakončení snad z metra zlikvidoval Dominik Holec.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Branislav Sluka (MŠK Žilina).
     
    88
    Dalším potrestaným hráčem je střídající útočník Filip Balaj. Ten dostal žlutou kartu zřejmě za nesportovní chování, když nedovolil hráčům Senice rychle rozehrát jejich útočnou akci z vlastní poloviny.
     
    87
    Po rohovém kopu se tradičně dostal do zakončení obránce Roberto Dias, prosadil se přes bránícího Kristiána Valla, ale hlavičkoval pouze nad branku zatím nepřekonaného Dominika Holce.
     
    86
    Nyní se rýsovala šance pro domácí. Frank Castaneda dostal přesnou přihrávku do prostoru pravého křídla, ale jeho následný přízemní centr odvrátil na rohový kop dnešní debutant Ján Minárik.
     
    85
    Edmund Addo byl na trávníku jen pár vteřin a už se postaral o rozruch. Dostal se do zakončení z nitra šestnáctky a zřejmě trefil ruku jednoho ze žilinských hráčů. Hlavní arbitr ale pokutový kop nehvízdá.
     
    84
    Poslední střídání dnešního měření sil. Senický trenér za nepříznivého stavu riskuje. Na trávník posílá ofenzivně laděného Edmunda Adda namísto dosavadního kapitána Erika Otrísala.
     
    83
    Branislav Sluka centroval z levé strany, ale brankář Federico Taborda si poradil. Následně chtěl založit rychlou akci domácích, ale svým dlouhým výkopem našel jen svého kolegy Dominika Holec.
     
    82
    Zápas se nám přehoupl do své závěrečné desetiminutovky. Žilině se nyní podařilo na delší dobu podržet míč na svých kopačkách. Jejich aktivitu ukončil až další nedovolený zákrok, tentokrát Kristiána Valla.
     
    80
    Střídání v týmu MŠK Žilina: ze hřiště odchází Michal Tomič, přichází Filip Balaj.
     
    79
    Senica nyní nemohla pokračovat v útočné akci, protože jeden z jejích hráčů se ocitl v postavení mimo hru. I proto Frank Castaneda nehlavičkoval po centru z levé strany, ale míč chytil do rukou.
     
    78
    Žilinská defenziva teď zaváhala a téměř za to pykala inkasovaným gólem. Obránci hostů neuhlídali centr Filipa Dangubiča a následně si oddychli po střele Franka Castaneda jen do boční sítě.
     
    77
    V dnešním zápase jsme viděli několikanásobně více faulů než střeleckých pokusů, což je rozhodně škoda. Erik Otrísal si nyní vyšlápl na Michala Tomica a může být rád, že neinkasoval druhou žlutou kartu.
     
    76
    Žilina se možná až příliš brzy stáhla a Senica se stále častěji dostává na dostřel. Nyní kombinoval na hranici šestnáctky s míčem Jean Deretti, ale v poslední chvíli ho dokázal zastavit Martin Králík.

    Adam Mitáš

    Branky: 22. Tomič

    Karty:   57. Otrísal (SEN), 66. Dias (SEN), 90+3. El Moudane (SEN) – 42. Káčer (ZIL), 51. Mihalík (ZIL), 88. Balaj (ZIL), 89. Sluka (ZIL)


    FK Senica: Taborda – Otrísal (84. Addo), Da Graca, Dias, Krč – Klapan, El Moudane, Petshi (72. Dangubič) – Zezinho (C) (56. Castaňeda) – Deretti, Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Kučera, Dangubič, Tesija, Sepulveda, Addo, Castaňeda.

    MŠK Žilina: Holec – Majdan, Minárik, Králik, Sluka – Káčer (C), Myslovič (75. Gamboš), Tomič (80. Balaj) – Mihalík (65. Vallo), Boženík, Diaz.
    Náhradníci: Volešák – Moško, Vallo, Pečovský, Gamboš, Gerebenits, Balaj.

    Rozhodčí: Jozef Pavlík – Ján Pozor, Martin Borsányi – Peter Kráľovič
    ocianews.com