Pardubice – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 4:0 (kon.)
Zlín – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 5:1 (kon.) | Sparta – Liberec 5:2 (kon.)
Chomutov – Olomouc 5:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 08.03.2019, 18:00 • O2 arena, Praha 9 (Libeň) • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše. S konstatováním, že Sparta v předkole play-off narazí na Vítkovice, se s vámi loučím. Na počtenou příště! (20:39:41)
     
    Pražané dnes proti vítězi základní části převedli poměrně slušný výkon, a zaslouženě se tak probojovali do předkola play-off. Po špatné úvodní třetině se velmi rychle probrali a hráli s dominantním Libercem vyrovnanou partii.
     
    Liberecký kotel je pochopitelně stále plný, za chvilku proběhne ještě týmové focení. Nestává se moc často, aby hostující fanoušci po porážce zůstali v ochozech déle než ti domácí.
     
    Bílí Tygři na ledě křepčí s Prezidentským pohárem, zatímco domácí už se odebrali do šaten. V předkole Sparta narazí na Vítkovice.
     
    Siréna už dávno zazněla, ochozy O2 areny ovšem zůstávají plné. Domácí fanoušci si užívají děkovačku, liberečtí hráči si pak převezmou pohár pro vítěze základní části.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 22 – 32
    Zblokované střely: 7 – 9
    Vhazování: 27 – 32
    Trestné minuty: 46 – 16
    Využití přesilovek: 2/7 – 1/9
     
    Nejlepší hráči utkání
    SPA: Jaroslav Hlinka (2+0)
    LIB: Lukáš Derner (1+0)
     
    Konec zápasu.
    59:59 Lukáš PECH - 5:2
     
    59:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pod poslední sparťanský gól základní části se podepisuje LUKÁŠ PECH, který od modré čáry uklidil kotouč do prázdné svatyně Liberce. Bez asistence.
     
    59:36
    O2 arena je na nohou, oba tábory mohou být spokojeny. Liberec už má jisté první místo, zatímco domácí doklopýtali do předkola play-off.
     
    58:55
    Machovský teď kotouč zastavil silou vůle, v sedě si poradil s blízkým zakončením Libora Hudáčka! Míříme do poslední minuty...
     
    57:45
    Severočeská klec zeje prázdnotou, Will se po oddechovém času postavil na střídačku! Hosté v závěru ještě bojují a zkouší štěstí v šesti.
     
    57:45
    Na kostce v O2 areně běží odpočítávání, Filip Pešán si dvě a čtvrt minuty před koncem bere oddechový čas. Po pauze se bude vhazovat před Machovským.
     
    Dnešní utkání sleduje 11 202 diváků (66% kapacity).
     
    56:38
    Utkání se už více méně jen dohrává, ani jeden tým teď nehraje na sto procent. Na kotouči jsou hlavně hosté, kteří se ale ani nesnaží nějak zahrozit.
     
    55:29
    Severočeši mají oslabení pod kontrolou, dosud pořádně nepustili protihráče před branku. Roman Will zatím nemusel snad ani jednou zasahovat.
     
    Boleslavští bruslaři nad Třincem vedou už 4:0, Liberec tak má i přes pravděpodobnou porážku Prezidentův pohár skoro v kapse.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 19. J. Hlinka (Roberts Bukarts, Kudrna), 26. J. Hlinka, 42. Kudrna (Pech), 43. Blain (Beran), 60. Pech – 10. M. Kvapil (Šmíd, Filippi), 43. Derner (Kolmann)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček (C), T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Voráček – Jarůšek, Pech (A), Kudrna – Klimek, J. Hlinka, Roberts Bukarts – Smejkal, Sill, Černoch – Beran, Klíma, Rousek.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Derner, Kolmann, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Havlín – Birner, L. Hudáček, Ordoš – M. Kvapil, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Valský – Lakatoš.

    Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Frodl, Komárek.

    Diváci: 11 202
    thejrc.org