Barys – N.Novgorod 3:2 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
3:2 (1:1, 1:1, 1:0) Stav série: 4:3
Torpedo Nižnij Novgorod
Neděle 10.03.2019, 12:00 • Barys Arena, Astana • Play-off KHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto utkání vše, přeji vám příjemný zbytek dne! Na počtenou příště! (14:24:20)
     
    V Astaně je dohráno, Darren Dietz domácím gólem z dvaapadesáté minuty vystřelil účast ve čtvrtfinále! Barys byl dnes prostě a jednoduše lepším celkem na ledě, a zaslouženě si tak vybojoval postup. Cesta Novgorodu letošním ročníkem tak končí, favorizovanému soupeři ale v osmifinále jeleni pořádně zavařili a nemají se vůbec za co stydět.
     
    Československá stopa
    Dominik HRACHOVINA (AST) – nezasáhl do utkání
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 36 – 28
    Zblokované střely: 11 – 11
    Vhazování: 23 – 27
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/1
     
    Barys Astana vítězí v sérii s Novgorodem 4:3 na zápasy a postupuje do čtvrtfinále, kde se střetne s omským Avangardem!
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Curtis Valk mohl definitivně rozhodnout, z modré čáry ale přestřelil opuštěnou klec Novgorodu! Mohlo být hotovo!
     
    58:27
    Tenhle trest je dle mého názoru přísný. Philip Holm (NNO) se ve středním pásmu srazil s Bochenskim a dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    58:14
    Brust míří na střídačku, po icingu Astany se bude vhazovat před svatyní Henrika Karlssona! Pro Novgorod je to teď, nebo nikdy!
     
    57:59
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, hra je přerušena. Rozhodčí totiž hostující celek nachytal v ofsajdu, buly tak proběhne ve středním pásmu.
     
    56:50
    Torpedo dává vše do útoku a snažilo se dostat kazašský celek pod tlak. Domácí ale byli bojovnější a velmi rychle se jim podařilo dostat ven z pásma.
     
    55:54
    Petersson to zkoušel z velké vzdálenosti, trefil ale jen plexisklo za Brustovou svatyní. Do konce zbývá už jen něco málo přes čtyři minuty.
     
    55:15
    Paršin hledal Orlova, který si na modré říkal o přihrávku. Pas ale nakonec nezvládl zpracovat a ke kotouči se tak po této chybě znovu dostávají domácí.
     
    54:22
    Petersson zběsile manévruje za brankou, z bránících hráčů Novgorodu dělá kužely a snaží se najít způsob, kterým by se mohl zpoza svatyně prosadit.
     
    52:50
    Astana je lepším celkem na ledě, snaží se Brusta co nejdříve znovu prostřelit a pojistit si tak svůj nově nabitý náskok. Torpedo začíná ztrácet krok.
    51:55 Darren DIETZ - 3:2
     
    51:55
    Astana právě vstřelila branku!
    Hrdinou dnešního dramatického duelu dost možná bude DARREN DIETZ! Domácí útočník využil chaotické situace před Burstovým brankovištěm a z bezprostřední blízkosti uklidil kotouč do branky! Asistence: Dmitrij Ševčenko.
     
    50:51
    Astana se snaží usadit před Brustem, hosté už jí ale z pásma několikrát vyštípali. Vůbec se jí nedaří v útočné třetině vymyslet něco kloudného.
     
    49:44
    Sudí se už oklepal a bude pokračovat dál. Deset minut před koncem základní hrací doby se tak bude vhazovat po pravici Henrika Karlssona.
     
    49:44
    Rozhodčí Maxim Sidorenko se v rohu kluziště svalil k zemi, podle všeho dostal pukem do helmy! Snad bude v pořádku...
     
    48:42
    Dvěma hráčům Torpeda teď ujely nervy, po přerušení se začali postrkávat s Boydem. Ten se ale prát nechtěl, a tak celá situace zase velmi rychle skončila.
     
    47:44
    Dalším pánem na holení byl Verjajev, na výborného Karlssona nevyzrál. Uvidíme, který z gólmanů povolí dřív, jestli on, nebo Brust.
     
    46:54
    Brandon Bochenski dnes zatím nemá ani bod, jeho další rána skončila na vyrážečce připraveného strážce hostující branky. V Barys Areně je tak stále vyrovnáno.
     
    45:43
    Po Makuljově pokusu vznikl před brankou Torpeda hodně nepříjemný závar, Brust si ale nakonec zvládl kotouč pohlídat a včas jej schoval pod lapačku.
     
    Dnešní utkání sleduje 10 420 diváků (90% kapacity).
     
    44:54
    Kotouč se zařívá v rukavici Henrika Karlssona, kam zaletěl po Varnakovově zakončení z modré čáry. Po pauze se bude vhazovat před domácí klecí.
     
    43:49
    Semjonov vysunul své spoluhráče před branku, Brust ale jejich akci zastavil rychlým zákrokem hokejkou. Na puku jsou znovu domácí, uvidíme, co vymyslí.
     
    42:46
    Miele se protlačil před brankoviště, jeho zakončení uvízlo na betonu připraveného maskovaného strážce domácí klece. Jeleni jsou stále vepředu.
     
    41:53
    Torpedo se protlačilo před Karlssona, nekompromisní a dotěrní bránící hráči Astany ale nepouští své soupeře do zakončení. Hraje se podél mantinelu.
     
    40:59
    Hru obou celků teď doprovází řada nepřesností, ani jeden výběr nepůsobí úplně sehraně. Více ze hry mají domácí, hosté ale nezůstávají příliš pozadu.
     
    40:19
    Barys do závěrečného dějství vlétl po hlavě, Brust už má na svém kontě další zákrok. O chvilku později pak zasahoval zase Karlsson na druhém konci ledu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:42.
     
    Astana byla lepším celkem i po většinu prostřední periody, opět se jí ovšem podařilo gólmana Torpeda překonat jen jednou – po fatálním kiksu jednoho z protihráčů se prosadil Matt Frattin. Jen pár chvil na to však chybovala zase domácí obrana, čehož naplno využil Dmitrij Sjomin, a zadělal nám tak na pořádně dramatické třetí dějství. Rozhodne se v základní hrací době, nebo uvidíme i prodloužení?
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 22 – 24
    Zblokované střely: 6 – 9
    Vhazování: 15 – 20
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Hra se v závěru přesouvá ze jednoho konce ledové plochy na druhý, oba celky už evidentně potřebují přestávku. Ta přijde za několik málo sekund.
     
    38:41
    Brust si hravě poradil se zakončením z kruhu, k odraženému kotouči se dostávají hosté a opět míří dopředu. Soupeř je však nepouští za modrou.
     
    37:51
    Vstřelená branka Torpedu vlila krev do žil, hosté jsou pevně usazení v útočném pásmu a snaží se jít poprvé ve střetnutí do vedení. Uvidíme, zda se jim to povede.
    36:36 Dmitrij SJOMIN - 2:2
     
    36:36
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Hosté trestají zaváhání domácí obrany, v Barys Areně máme opět vyrovnáno! Kazaši se nyní sesypali jako domeček z karet a před Karlssona se nastěhovali hned tři hráči, přičemž za bezmocného strážce klece kotouč doklepl DMITRIJ SJOMIN. Asistence: Michail Varnakov.
     
    35:30
    Přenos z Astany trápí technické problémy, které by snad měly být brzy vyřešeny. O moc ale nepřicházíme, ani jeden celek si teď neví rady se soupeřovou obranou.
     
    34:26
    Denis Paršin se protáhl do pásma po pravém křídle a rozjel kombinaci, kteoru připravená domácí defenzíva velmi rychle rozebrala.
     
    33:41
    Dění na ledě doprovází úžasná atmosféra v ochozech, zaplněná Barys Arena je ve varu! Domácí mají na ledě převahu a trápí Brusta jednou střelou za druhou.
    32:15 Matt FRATTIN - 2:1
     
    32:15
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak tuhle situaci si Ilja Nazarevič bude v hlavě přehrávat ještě dlouho! Zpoza branky chtěl totiž rozehrát kotouč dopředu, místo toho ale ukázkově namazal MATTU FRATTINOVI, a ten po obehrání dalšího z protihráčů zakončil přímo mezi tři tyče – 2:1! Bez asistence.
     
    31:32
    Domácí podruhé vyhazují, Barys tohle oslabení už ubrání. Dustin Boyd se vrátí na led za deset sekund, hosté sbírají kotouč za svou klecí.
     
    30:37
    Dalším pánem na holení byl Barancev, jehož střelu z voleje z mezikruží zastavil připravený Karlsson naprosto s přehledem. Novgorod stupňuje svůj tlak.
     
    30:00
    Philip Holm napřáhl od modré čáry, jeho rána zmizela ve výstroji maskovaného Švéda. Opět se tak bude vhazovat před domácí klecí.
     
    29:42
    Dustin Boyd (AST) u mantinelu sestřelil Paršina, za faul kolenem dostává dvouminutový trest. Hostující forvard má problém se postavit, snad bude v pořádku.
     
    27:49
    V rohu za Karlssonovou klecí se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik hráčů z obou výběrů. Uvidíme, na čí holi pryž chumel těl opustí.
     
    27:32
    Miele vyjel z trestné lavice, zastavil ujíždějící pryž a vrátil jí zpět do astanské obranné třetiny. Více ze hry mají momentálně hokejisté Novogordu.
     
    26:20
    Petuchov prorazil na kruh a vypálil, ani jeho pokus ale ke gólu nevedl. Krátce poté pak na druhém konci ledové plochy pohořel zase Barancev.
     
    25:33
    Karlsson skočil po puku a přerušil hru, po hvizdu byla k vidění menší strkanice. Tresty za hrubost dostávají Viktor Svedberg (AST) a Andy Miele (NNO).
     
    24:33
    Stále se hraje před Brustem, gólman Torpeda musí být konstantně ve střehu. Hosté jsou zmáčknutí ve vlastním obranném pásmu a nedaří se jim dostat ven.
     
    23:56
    Astana v závěru početní výhody pořádně zatopila pod kotlem, gólman Novgorodu musel z rukávu vytáhnout několik těžkých zákroků. Se vším si však poradil.
     
    23:39
    Přesilovka se chýlí ke konci, Torpedo jí zatím zvládá bez větších komplikací. Brust musel párkrát zasahovat, nikdy to ale nebylo moc vážné.
     
    22:23
    Frattin pronesl puk dopředu a předal jej Bochenskimu, domácí se snaží rozjet kombinaci. Soupeř aktivně brání a nenechává Barysu ani centimetr zadarmo.
     
    21:50
    Přesilovka pro Astanu! Po souboji před brankou míří za krosček na trestnou lavici Andrew Calof (NNO), který tak na dvě minuty oslabuje svůj tým.
     
    20:32
    Úvod prostřední periody je pomalý a klidný, oba celky teď hrají opatrně. Ani jeden pochopitelně nechce zaváhat. Šancí je k vidění minimum.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:51.
     
    Úvodní dějství rozhodujícího duelu mezi Torpedem a Barysem je u konce, v Astaně zatím platí vyrovnaný stav. Hned v úvodní minutě střetnutí otevřel skóre přesnou ranou z kruhu Darren Dietz, odpověď pak v závěru periody zařídil Anton Volčenkov. Po většinu doby měli více ze hry domácí, ani hosté si ovšem nevedli úplně špatně.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 12 – 10
    Zblokované střely: 5 – 3
    Vhazování: 7 – 11
    Trestné minuty: 0 – 0
    Využití přesilovek: 0/0 – 0/0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Perioda se dohrává hlavně ve středním pásmu, moc zajímavého toho v první třetině už neuvidíme. Do přestávky tak půjdeme za vyrovnaného stavu.
     
    18:58
    Volčenkov držel kotouč za svou svatyní a čekal, až jeho spoluhráči vystřídají. Následně se vypravil dopředu, Torpedo se v závěru drží před Karlssonem.
     
    17:50
    Hraje se nahoru dolu, opět sledujeme poměrně vyrovnanou bitvu. Do konce první dvacetiminutovky zbývá už jen zhruba sto třicet sekund.
    16:41 Anton VOLČENKOV - 1:1
     
    16:41
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tři minuty před koncem máme opět vyrovnáno! Torpedu se poprvé v utkání povedlo Barys pořádně dostat pod tlak a hned je z toho gól, pod který se podepsal ANTON VOLČENKOV! Hostující forvard se prosadil přesnou střelou z kruhu, kterou Karlssona nachytal úplně mimo pozici. Asistence: Vladimir Galuzin, Arťom Aljajev.
     
    15:44
    Holm nahodil kotouč do útočné třetiny, jeleni se nyní snaží zuby nehty udržet před Karlssonovou svatyní. Domácí jim ale pořádně znepříjemňují život.
    14:46 Akolzinova střela skončila na zákroku Brusta
     
    14:46
    Pavel Akolzin jel sám na gólmana, slabší střelou ale zasáhl pouze pravý beton připraveného Brusta! Velká škoda pro Astanu.
     
    13:50
    Andy Miele se dostal do ideální pozice, do dráhy jeho střely se ale na poslední chvíli postavil jeden z protihráčů, a zblokoval tak letící pryž.
     
    12:49
    Tohle Žafjarovovi vůbec nevyšlo. Hostující útočník chtěl z vlastní třetiny rozehrát kotouč dopředu, jeho nabídka ale nikoho nenašla. Puk dojel až na icing.
     
    12:19
    Bývalý gólman bratislavského Slovanu si teď poradil i s nepříjemným závarem před klecí, skákavý puk nakonec zvládl schovat pod rukavici.
     
    11:33
    Akolzin naplno využil zaváhání jednoho z protihráčů a okamžitě po zachycení kotouče vypálil, Brust si s jedovatou ranou poradil na jedničku.
     
    10:25
    Polovina první třetiny je za námi. Barys si stále udržuje mírnou převahu, kvůli zpevněné hostující obraně začíná ovšem mít problémy s přesunem do útoku.
     
    09:21
    Nazarevičovu střelu zblokoval jeden z protihráčů, kotouč se od něj odrazil za Karlssonovu klec. Zde si jej na své hole vzali domácí borci.
     
    08:23
    Frattina rychle zneškodnila nekompromisní obranná dvojice Torpeda, kanadský forvard se tak ani nedostal do zakončení. Brust tedy nemusel zasahovat.
     
    07:13
    Švédský gólman s kazašským pasem si na své konto připsal další zákrok po střele Aljajeva z hranice pásma. Opět se přerušuje, buly bude před domácí brankou.
     
    06:58
    Michail Orlov nic neřešil a okamžitě po průniku do pásma vypálil, Karlsson chytá. Následně se rozhodl kotouč podržet, čeká nás první komerční přestávka.
     
    05:37
    Galuzin zachytil astanský pas na modré čáře a chtěl nabít volnému spoluhráči na kruh, nenamířil ale přihrávku úplně přesně. K puku se dostávají domácí.
     
    04:27
    Barys má na ledě mírnou převahu, Torpedu se nedaří na delší dobu protlačit ven z pásma. Uvidíme, jestli se Astaně povede rychle zvýšit její náskok.
     
    03:35
    André Petersson pronesl kotouč za modrou čáru, jeho následnou přihrávku do mezikruží zachytil jeden z protihráčů, a rychle tak ukončil domácí výpad.
     
    02:36
    Hra se přelévá ze strany na stranu, sledujeme rychlou a vyrovnanou partii. Obrany obou celků jsou nekompromisní a nepouští soupeře do zakončení.
     
    01:46
    Torpedo chce rychle odpovedět, zatím se mu ovšem i přes veškerou snahu nepodařilo překonat připraveného Karlssona. Gólman Barysu je ve střehu.
    00:54 Darren DIETZ - 1:0
     
    00:54
    Astana právě vstřelila branku!
    Pohádkový start pro Astanu, domácí v první minutě otevírají skóre! Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se ke kotouči dostal DARREN DIETZ, který z prostoru mezi kruhem a modrou čárou propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:0! Asistence: Patrice Cormier, Valerij Orechov.
     
    00:37
    Pod první střelu utkání se podepsal Damir Žafjarov. Henrik Karlsson jeho pokus ze zadní hranice kruhu s přehledem zachytil do lapačky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na to! Na úvodním vhazování domácí Brandon Bochenski síly s Denisem Paršinem.
     
    Torpedo už je na ledě, hokejisté Barysu se k němu pomalu připojují. Obě mužstva se za chvilku seřadí na modrých čarách, před buly ještě uslyšíme hymny.
     
    V potemnělé Barys Areně je vše připraveno pro dnešní duel, oba celky jsou stále ještě v kabinách. Od startu rozhodujícího zápasu nás dělí jen pár minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Barys Astana: H. Karlsson (Hrachovina) – Svedberg, Makljukov, Dietz, Orechov, M. Semjonov (A), Blacker, Lipin – Valk, Bochenski (C), Frattin – Michajlis, Cormier, A. Petersson – Akolzin, Boyd, Ševčenko – Petuchov, Sagadejev, Asetov.

    Torpedo Nižnij Novgorod: Brust (Tichomirov) – Barancev (A), Orlov, Nazarevič, Holm, Volčenkov, Aljajev, Rodionyčev – Galuzin (A), Paršin, Žafjarov – Miele, Sabolič, Calof – Šenfeld, Varnakov (C), D. Sjomin – Makarenko, Smolin, Urakov – Verjajev.

    Rozhodčí: Sidorenko, Olenin – Zacharenkov, Sadovnikov.
     
    NA KOHO SI DNES DÁT POZOR?

    Astanu v této sérii táhne hlavně její první lajna. Trojice Brandon Bochenski (3+6), Matt Frattin (5+2) a Curtis Valk (1+5) se podepsala po více než polovinu gólů Barysu v osmifinále, a je tak hlavním strašákem Torpeda. Obránci jelenů si s ní prostě neví rady.

    Na druhé straně barikády bychom jasné vůdce hledali jen těžko. Tabulku střelců vede Robert Sabolič se třemi góly, o trůn pro krále produktivity se pak se čtyřmi body na kontech dělí Michail Varnakov (2+2), Denis Paršin (2+2) a Damir Žafjarov (1+3).

    Co se situace v brankovišti týče, Torpedo má na rozdíl od svého soupeře jasno. Ve všech duelech zatím jeho svatyni střežil Barry Brust (úsp. 92,2%). Za Astanu pak dnes bude velmi pravděpodobně chytat Henrik Karlsson (úsp. 90,8%). Nelze však stoprocentně vyloučit ani start Dominika Hrachoviny (91,7%), který zatím v sérii odchytal dvě utkání.
     
    STAV SÉRIE: AST – NNO 3:3

    Mělo být rychle hotovo. Druhá Astana do série se sedmým Novgorodem vstupovala jako jasný favorit a všichni čekali, že se s jeleny mazlit nebude. Jenže outsider velmi rychle ukázal, že se svého soupeře ani trochu nezalekl. V prvním duelu sice padl 1:4, ve druhém ale kazašského soka hodně potrápil – v jednu chvíli vedl dokonce 4:0. Barys ale předvedl famózní obrat a po gólu Romana Starčenka z druhé minuty prodloužení slavil i druhou výhru.

    Některé celky by takové selhání odrovnalo. Torpedo se ovšem nenechalo rozhodit a kousalo dál. Série se po prvních dvou duelech přesunula do Ruska, přičemž průběh dalších zápasů až podezřele připomínal ty první dva. Oba týmy si akorát prohodily role. Domácí nejprve zvítězili 3:1, v druhém duelu v Nagorny Areně pak smazali vysoké manko a v prodloužení rozhodli o svém úspěchu. Stav série – 2:2.

    Pravidlo "můj dům, můj hrad" platilo i v pátém a šestém střetnutí. Irbisové na svém ledě ve středu uspěli 3:1, Novgorod pak stejným výsledkem o dva dny později odvrátil jejich mečbol. O osudu poslední osmifinálové série tak bude muset rozhodnout sedmé utkání, které se bude hrát v Astaně. Ubrání se i dnes domácí před ruskými nájezdníky, nebo si Torpedo vybojuje čtvrtfinále? Čeká nás pořádná bitva!

    26. února: Astana – N. Novgorod 4:1
    28. února: Astana – N. Novogord 5:4 po prodl.
    2. března: N. Novgorod – Astana 3:1
    4. března: N. Novogrod – Astana 5:4 po prodl.
    6. března: Astana – N. Novgorod 3:1
    8. března: N. Novgorod – Astana 3:1
     
    Den D nastal! Všechny osmifinálové série letošního play-off Kontinentální hokejové ligy už znají svého vítěze. Krom jedné jediné. Barys Astana dnes na svém ledě už počtvrté přivítá hokejisty Novgorodu, přičemž vítěz utkání bere vše. Jednomu z těchto celků dnes skončí sezóna, ten druhý zamíří mezi elitní osmičku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 1. Dietz (Cormier, Orechov), 33. Frattin, 52. Dietz (Ševčenko) – 17. Volčenkov (Galuzin, Aljajev), 37. D. Sjomin (Varnakov)


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Hrachovina) – Svedberg, Makljukov, Dietz, Orechov, M. Semjonov (A), Blacker, Lipin – Valk, Bochenski (C), Frattin – Michajlis, Cormier, A. Petersson – Akolzin, Boyd, Ševčenko – Petuchov, Sagadejev, Asetov.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Brust (Tichomirov) – Barancev (A), Orlov, Nazarevič, Holm, Volčenkov, Aljajev, Rodionyčev – Galuzin (A), Paršin, Žafjarov – Miele, Sabolič, Calof – Šenfeld, Varnakov (C), D. Sjomin – Makarenko, Smolin, Urakov – Verjajev.

    Rozhodčí: Sidorenko, Olenin – Zacharenkov, Sadovnikov.

    Diváci: 10 420
    Barys 4 3 N.Novgorod
    #1 Úterý 26.02.2019 • 14:30
    Barys - N.Novgorod 4:1
    #2 Čtvrtek 28.02.2019 • 14:30
    Barys - N.Novgorod 5:4 po prodl.
    #3 Sobota 02.03.2019 • 15:00
    N.Novgorod - Barys 3:1
    #4 Pondělí 04.03.2019 • 17:00
    N.Novgorod - Barys 5:4 po prodl.
    #5 Středa 06.03.2019 • 14:30
    Barys - N.Novgorod 3:1
    #6 Pátek 08.03.2019 • 15:00
    N.Novgorod - Barys 3:1
    #7 Neděle 10.03.2019 • 12:00
    Barys - N.Novgorod 3:2
    bahis siteleri