Olomouc – Liberec 2:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:1 (1:0)
FC Slovan Liberec
Pondělí 11.03.2019, 18:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • FORTUNA:LIGA • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Sudí nastavuje 3 minuty nad standardní hrací čas!
     
    90
    Na řadě je poslední střídání ze strany Sigmy. Místo Tomáše Zahradníčka míří na hřiště Milan Lalkovič.
     
    86
    Hanáci si připravili druhé střídání. Na hrotu útoku tak nahradil Martina Nešpora agilní Jakub Yunis.
    86. Libor KOZÁK - 2:1
     
    86
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je tu pořádné drama! Hanáci totiž zaspali na ose hřiště, kde se dokázal prosadit za obrannou linií LIBOR KOZÁK jako správný lídr týmu. I přesto, že napoprvé napálil liberecký bomber ze zadních řad balón jen do Buchty, dorážka vyšla útočníkovi Slovanu na výbornou. Olomoucký brankář ležel na opačné straně brány.
     
    81
    Liberec nebyl daleko od kontaktní trefy! Při snaze o hlavičkování se totiž nejvýše vznesl Oršula, který parádním pokusem málem zamířil pod břevno. Míč letěl jen pár milimetrů nad horní tyč.
     
    79
    Buchta nyní musel být velmi pozorný ve své brance, neboť Breite s Kozákem nakonec hlavičkovali směrem na branku. Pokus to však nebyl ideální, letěl příliš nízko, kde si jej domácí golman pohlídal.
     
    72
    Olomoucká snaha o zastavení brejku je okamžitě potrestána. Lukáš Kalvach (OLO) totiž signifikantně podržel spurtujícího Oršulu, který spadl rázem na zem.
     
    72
    A znovu Malinský! Parádní bomba libereckého záložníka zpoza vápna letěla přímo na šibenici, jenomže zamířila nakonec přeci jen těsně nad bránu. Buchta si může pořádně oddechnout.
     
    68
    Liberecký kouč Hornyak využívá posledního střídání, místo Martina Koscelníka na hřiště přichází Filip Oršula.
     
    66
    Matěj Hybš (LIB) nezvládl chytit sprintujícího Zahradníčka v rámci pravidel, po přidržení za dres tak dostal logicky žlutou kartu. Sudí Orel měl zákrok jako na talíři.
     
    60
    Hanáci taktéž poprvé střídají. Hřiště v této chvíli opouští Jiří Texl, za něhož do hry naskakuje Šimon Falta.
     
    59
    Kozák měl při rohu obrovskou tutovku! Jeho hlavička ale letěla těsně vedle brány. Liberecký kanonýr se asi oprávněně drží za hlavu.
     
    57
    Olomoučtí obránci byli pod obrovským tlakem! Nejprve se dostal ke střelbě Oscar, jenže jho ránu zblokovali domácí pouze k Malinskému, který mířil do brejku. Buchtu ale neobstřelil, ten míč vyrazil mimo hřiště.
     
    56
    Liberec podruhé střídá. Místo Jana Sýkory se postaví do středu hřiště Petar Musa.
    56. Martin NEŠPOR - 2:0
     
    55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu další domácí úder! MARTIN NEŠPOR se dostal za libereckou obranu a po krásné české uličce se k němu dostal balón přímo na levačku. Olomoucký sniper nakonec zvládl dost nečekaně z velkého úhlu prostřelit i vyběhlého Nguyena. Olomouckou jedenáctku zaplavuje velká euforie.
     
    50
    Liberecká útočná řada je nyní trestána za svůj agresivní presink. Roman Potočný (LIB) si totiž podržel Vepřka za dres, což ohodnotil sudí Orel žlutou kartou.
     
    50
    Kalvach vymyslel parádní nahrávku vzduchem směřující přímo na Plška, jenomže olomoucký sniper centr pouze promáchl. Nguyen si tak mohl oddechnout, nacházel se totiž na opačné straně branky.
     
    46
    Liberec během pauzy vystřídal, místo Jakuba Peška šel na hřiště Tomáš Malinský.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu nad standardní hrací čas!
    44. Nezastavitelný Nešpor zblízka mířil těsně vedle
     
    44
    A další olomoucká šance! Nešpor se zvládl uvnitř vápna obtočit kolem protihráče a vyslal na libereckou bránu pořádnou bombu. Jeho zakončení ale nebylo nakonec přesné, letělo o čtvrt metru vedle tyčky.
    35. Fantom Buchta znovu vyzrál na Kozáka
     
    35
    Další tutovka Kozáka! Liberecký bomber se dostal před vápnem k odraženému míči a vzal celou iniciativu na sebe, jenomže naprosto nečekaně ještě dokázal vyskočit Miloš Buchta a konečky prstů jeho ránu vyrazil. Liberec měl kopu smůly.
    30. Vít BENEŠ - 1:0
     
    30
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc se dostává do vedení! Fantasticky zahraný centr od Zahradníčka z rohového kopu totiž našel přesně naběhlého VÍTA BENEŠE, který se hlavou trefil přímo do pravé šibenice. Nguyen se sice snažil přesunovat, avšak byl přeci jen příliš vlevo. Liberec tak celkem překvapivě jako první inkasuje.
     
    24
    A znovu Libor Kozák! Bývalá opora Lazia Řím a Aston Villy se nijak nerozpakoval a na hranici vápna si sebral míč pro sebe. Jeho bomba placírkou ale letěla doprostřed brány, Buchta ji tak chytil na hruď.
     
    22
    Kozák byl jen kousek od první trefy utkání! Liberecká hvězda na hrotu se dostal na levé straně do výborné pozice, avšak vyběhlý Buchta mu zmenšil střelecký úhel. Domácí tým si může pořádně oddechnout.
    16. Po rychlém kontru mířil těsně vedle Nešpor
     
    16
    Tutovka Olomouce! Nešpor se dostal velmi dobře před bránícího hráče a volej z pravé strany ještě zvládl i trefit. Brejkovou situaci ale ke sladkému konci nezakončil, pálil těsně vedle.
    14. Breite vybídl Kozáka ke skórování, jenže ten jasnou šancí pohrdl
     
    14
    Liberec měl stoprocentní šanci! Breite se dostal po minele Sigmy po pravém křídle až k parádnímu centrování, kterým vybídl Kozáka k zakončení. Zkušený hrot však selhal, skákající volej netrefil. Míč letěl vedle domácí brány.

    Johan Čáp

    Branky: 30. Beneš (Zahradníček), 55. Nešpor (Zahradníček) – 86. Kozák

    Karty:   72. Kalvach (OLO) – 50. Potočný (LIB), 66. Hybš (LIB)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:20.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Chvátal, Beneš, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (90. Lalkovič), Houska, Kalvach, Plšek, Texl (60. Falta) – Nešpor (86. Yunis).
    Náhradníci: Reichl – Lalkovič, Yunis, Štěrba, P. Dvořák, Polom, Falta.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník (68. Oršula), Mikula, Karafiát, Hybš – Breite (C), Oscar – Potočný, Sýkora (56. Musa), Pešek (46. Malinský) – Kozák.
    Náhradníci: Knobloch – Malinský, Oršula, Musa, Mara, Lehoczki, Nešický.

    Rozhodčí: Orel – Nádvorník, Mokrusch

    Diváci: 2832
    bahis siteleri