Dijon – PSG 0:4 (kon.)
konec
Dijon FCO
0:4 (0:2)
Paris Saint-Germain
Úterý 12.03.2019, 19:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Dijon FCO a Paris Saint-Germain FC.
     
    Dijon FCO

    Fotbalisté Dijonu neprožívají zrovna povedený ročník, po sedmaadvaceti kolech se totiž nacházejí na osmnácté pozici, což by v konečném součtu znamenalo baráž o udržení. Dijon v minulém kole po dlouhé době dokázal bodovat, na domácím stadionu totiž remizoval s pátým Reims, přičemž od třetí minuty hrál bez vyloučeného Coulibalyho. Dijonu se na domácím stadionu zrovna moc nedaří, dohromady zde odehrál třináct zápasů, přičemž dokázal zvítězit pouze ve třech případech. Poslední tři domácí zápasy nabídly pouze jeden jediný bod, poslední vítězství přišlo koncem ledna, kdy Dijon na domácím stadionu porazil trápící se Monako poměrem 2:0.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Na opačné straně stojí suverénní lídr celé soutěže, kterým je Paris Saint-Germain. Pařížané mají v tuto chvíli na druhé Lille náskok čtrnácti bodů, avšak stále mají hned dvě utkání k dobru. Hostující tým tohoto zápasu letos ztratil body pouze ve třech případech, pouze jednalo z toho byla porážka. Paris Saint-Germain v posledním kole zvládlo souboj proti devatenáctému Caenu, který dlouho sahal po bodovém zisku, avšak nakonec prohrál výsledkem 1:2. Pařížané jsou vůbec nejlepším celkem v rámci venkovních zápasů, přičemž z celkových dvanácti vyhráli hned devět z nich. Jediná venkovní porážka přišla v souboji s Lyonem, který se nakonec radoval z vítězství 2:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Dijon FCO: Rúnarsson – Marié, Yambéré, Lautoa (C), Aguerd – Balmont, Abeid – Amalfitano, Jeannot, Saïd – Tavares.
    Náhradníci: Allain – Chafik, Kwon Čang-hoon, Keita, Loiodice, Sammaritano, Tegar.

    Paris Saint-Germain FC: Aréola – Meunier, Silva (C), Kimpembe, Bernat – Marquinhos, Verratti – Nkunku, Di María, Kurzawa – Mbappé.
    Náhradníci: Buffon – Dagba, Diaby, Choupo-Moting, Kehrer, Nsoki.

    Rozhodčí: Stinat – Danizan, Mouysset.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu jsme sledovali dalekonosný nákop v podání Mariého, který na druhé straně hrací plochy našel Kimpembeho, jenž přihrával do strany.
     
    4
    Následně Paris Saint-Germain kombinovalo na útočné polovině, načež si nedovoleným zákrokem pomohl Marié, jenž trefil do dolní končetiny Nkunkua.
     
    5
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop tohoto zápasu. K oné rozehrávce se postavil hostující Di María, jehož centrovanou nabídku odklidil Amalfitano.
     
    6
    Posléze se míč dostal na hostující polovinu, kde s ním pracoval obránce Marquinhos, který okamžitě vyslal prudkou přihrávku na kopačku Abeida.
     
    7
    Domácí obránce Aguerd ještě dokázal zachytit míč na hrací ploše, avšak poté ho odkopával pouze do zámezí. K autovému vhazování se postaví Meunier.
     
    7
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Pařížané zahrávali další rohový kop, ke kterému se i tentokráte postavil Di María. Jeho nadýchaný bochánek se zakroutil přesně na hlavu MARQUINHOSE, který prudkou hlavičkou bez větších starostí prostřelil brankáře Rúnarssona.
    7. MARQUINHOS - 0:1
     
    8
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme tak nemuseli dlouho čekat, v tuto chvíli jsou na tahu domácí hráči, kteří mají na vyrovnání dostatek času.
     
    9
    I o malý moment později se s míčem zahrál brankář Rúnarsson, který na jistotu rozehrával do strany, kde se nacházel zcela osamocený Marié.
     
    10
    Následovala kombinace v podání hostujících hráčů, přičemž to přenesením hry na levou stranu zkoušel Silva, kterému se podařilo najít Bernata.
     
    11
    Na opačné straně se po levém křídle prodíral vpřed Jeannot, který nakonec přenechal míč do tandemu na Balmonta, jenž pro změnu útočil přes pravou stranu.
     
    12
    Až nyní se Dijon dostal k souvislejší práci s míčem, která zatím nepřináší nic moc nebezpečného. Domácí se totiž stále nacházejí daleko od branky soupeře.
     
    13
    Jenomže poté přišla velice nepřesná přihrávka, kterou na hrací ploše nedokázal zastavit Marié. Místo toho bude následovat další autové vhazování.
     
    14
    Nyní moc nechybělo Mbappému, který by se v opačném případě dostal před brankáře Rúnarssona. Nakonec se tak nestalo, bude se rozehrávat od branky.
     
    15
    Neúnavné napadání Mariého nakonec vytlačila rozehrávajícího Kimpembeho na jeho vlastní polovinu, kde došlo k hodně svižné kombinaci.
     
    16
    Na zeleném pažitu se sice ocitl Mbappé, avšak dle sudího se o nedovolený zákrok nejednalo. Opakovaný záběr nabídl pravý opak, Mbappé by ale měl pokračovat ve hře.
     
    17
    Kombinace na jeden dotek v podání Paris Saint-Germain nakonec nepřinesla nic nebezpečného, Meunier totiž podklouzl s míčem, což zabrzdilo akci.
     
    18
    Záhy se Amalfitanovi podařilo roztáhnout hru na levou stranu, kam se ale včas vrátil Meunier. Proto domácí raději otočily hru na opačný pól hrací plochy.
     
    19
    Yambéré si gestem ruky řekl o přihrávku, kterou také obdržel. Následovalo přesunutí na kopačku Amalfitana, pod jehož kopačky včas "přijel" hostující Bernat.
     
    20
    Posléze se na útočnou polovinu podíval Lautoa, který měl cestičku vpřed zatarasenou. Opět jsme tak sledovali zpětnou přihrávku až na Yambérého.
     
    21
    Dijon je v těchto momentech aktivnější, avšak stále chybí moment překvapení. Nyní navíc přišla špatná přihrávka, která skončila až u brankáře Aréoly.
     
    22
    Hra musela být přerušena, neboť na zemi zůstal ležet hostující zadák Silva, kterého zřejmě přišlápl Abeid. Chvíli se tak hrát nebude, na scénu míří lékaři.
     
    23
    Nehrálo se dobrou minutu, nakonec by ale Silva měl pokračovat ve hře. Brazilský zadák se postavil zpět na nohy, nadcházející minuty by tak neměl prošvihnout.
     
    24
    Silva sám rozjel další akci svého celku, avšak zdravotní stav nevypadá stoprocentně dobře. Mezitím Verratti tvrdě dohrál jednoho z protihráčů.
     
    25
    Hodně nepříjemný centr nyní vyprodukoval domácí Abeid, který kroutil balón směrem do branky. Aréola neměl problém, naopak míč sevřel do svých rukavic.
     
    26
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, PSG stále vede o jednu branku. Nyní nesledujeme pohlednou podívanou, avšak domácí mají více ze hry
     
    27
    Aby toho nebylo málo, tak ani Amalfitano přesně nepřihrával, naopak našel pouze jednoho z protihráčů, který posléze do kombinace zapojil Aréolu.
     
    28
    Následoval další nebezpečný centr v podání domácí hráčů, kteří tentokráte mířili kousek vedle branky. Aréola si tak bude moci vyzkoušet odkop od branky.
     
    29
    Málem to bylo o dvě branky! Nkunku potáhl míč k hranici pokutového území, načež se mu podařilo najít Mbappého, který po zasekávačce pálil do brankáře Rúnarssona.
     
    34
    Před malým momentem to z větší vzdálenosti zkoušel domácí Jeannot, který ale pálil vysoko nad branku. Aréola nemusel ani tentokráte zasahovat.
     
    35
    Kimpembe nyní trochu zachyboval v rozehrávce, avšak měl dostatek času na nápravu. Zpětnou přihrávku přeci jenom poslal na kopačku Aréoly.
     
    36
    Paris Saint-Germain se opět prodralo na útočnou polovinu, kde se ale nedokáže dostat přes blok protihráčů. To se například nepovedlo ani Mbappému.
     
    37
    Máme tady první žlutou kartu tohoto zápasu, taktickým způsobem si totiž pomohl Marquinhos, který rukama zastavoval Abeida.
     
    38
    Na hranici vlastního pokutového území si obrannou povinnost splnil Balmont, kterému se podařilo odzbrojit Nkunkua, avšak jeho celek se k míči nedostal.
     
    39
    Nakonec to hodně propagačním pokusem zkoušel Marquinhos, jehož projektil neměl dobrý směrem. Rúnarsson pohledem zkontroloval dráhu letu míče.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Zničehonic tu máme druhou branku dnešního zápasu! Di Maríovi se podařilo projít až k pokutovému území, kde kolmicí našel naběhnuvšího Kurzawu, který ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na KYLIANA MBAPPÉHO, jenž ve skluzu dopravil míč do sítě.
    40. Kylian MBAPPÉ - 0:2
     
    41
    U středového kruhu si nedovoleně počínal domácí Balmont, který zaškobrtl o nohu Verrattiho. Krátce poté přišel také nedovolený zákrok ze strany PSG.
     
    42
    S míčem si zahrál také brankář Rúnarsson, který tentokráte rozehrával k levé straně hrací plochy, kde se Amalfitanovi podařilo vybojovat autové vhazování.
     
    44
    Dijon se na delší dobu usadil na vlastní polovině, což soupeři zatím vyhovuje. Stále totiž probíhá kombinace daleko od branky francouzského brankáře.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Další střelecký pokus obstaral právě Mbappé, který obelstil přesilu protihráčů, avšak poté zamířil vysoko nad horní konstrukci.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem očekávaný průběh. Hned v úvodu utkání se PSG dostalo do vedení, načež jsme sledovali hodně nezáživnou pasáž, která trvala celkem dlouho. Také Dijon se dostal k několika náznakům šancí, avšak k vážnějšímu ohrožení hostující branky nedošlo. Naopak si PSG připsalo druhou branku, o kterou se tentokráte postaral talentovaný Mbappé. Dijon to bude mít hodně složité, na vyrovnání ale má ještě celý druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v samotném úvodu přišel nedovolený zákrok na Verrattiho, který uviděl také hlavní rozhodčí. Jeden z domácích hráčů se za svůj čin omluvil.
     
    49
    Nyní kousek od pokutového území fauloval domácí Lautoa, který za nedovolený zákrok obdržel žlutý kartónek.
     
    50
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Máme tu třetí branku v domácí svatyni! K rozehrávce přímého kopu se postavil hodně aktivní ÁNGEL DI MARÍA, kterému se podařilo obstřelit zeď, což vedlo k ráně do brankové konstrukce, od které se míč odrazil za stojícího brankáře Rúnarssona.
    50. Ángel Di María - 0:3
     
    51
    S domácím celkem to nevypadá vůbec dobře, krátce po startu druhého poločasu prohrává o tři branky. Dijon bude chtít alespoň zkorigovat výsledek.
     
    52
    Jenomže soupeř rozjel další útočnou akci, přičemž Marquinhos v pokutovém území zkoušel najít Mbappého, před kterým ale zasahoval Yambéré.
     
    53
    Na pořadu dne byl další rohový kop. Di María i tentokráte hledal spoluhráče na hranici malého vápna, kde nadvakrát zasahoval pozorný Tavares.
     
    54
    Rohový kop se nakonec opakoval, avšak s úplně stejným výsledkem. I tentokráte zasahovala domácí obrana, která posléze odehrála balón do autu.
     
    55
    Na druhé straně kouzlil s míčem Said, který ale kolem sebe neměl potřebnou podporu spoluhráčů. Nakonec centr pravou nohou odklízel Silva.
     
    56
    Dijon se rovněž dostal k rozehrávce rohového kopu, po kterém ještě napřahoval Lautoa. Jeho rána nebyla dobrá, Aréola tak měl snadnou práci.
     
    57
    Abeid se cenu nedovoleného zákroku zastavil Di Maríu, avšak tentokráte se žlutit nebude. Hosté se tak rozhodli rozehrát nakrátko na kapitána Silvu.
     
    58
    U postranní čáry si obrannou povinnost splnil hostující Meunier, který za sebe nepustil Amalfitana, jenž alespoň otřel hrací předmět o nohu protihráče.
     
    59
    Dalekonosné autové vhazování směřovalo na Jeannota, který si s padajícím míčem nedokázal poradit. Na druhé straně se Mbappé zjevil v ofsajdu.
     
    60
    Said neúnavně napadal rozehrávku soupeře, čímž donutil Marquinhose ke zpětné přihrávce, po které se Jeannot snažil překvapit brankáře Aréolu.
     
    61
    Pařížané se nikam bezhlavě neženou, naopak zvolili zdlouhavou kombinaci na vlastní polovině, kde to se štěstím zvládl Silva, jenž prostrčil míč na Kurzawu.
     
    62
    Druhý jmenovaný se dokázal prohnat až do šestnáctky, kde zkoušel štěstí levou nohou, což nebylo dobré řešení. Balón totiž proletěl daleko vedle branky.
     
    63
    V náběhu se ocitl dnes nevýrazný Bernat, který se pokoušel prodrat kolem Yambérého, avšak záhy byl odmáván ofsajd. Dijon se rozhodl rozehrát po zemi.
     
    64
    Amalfitano chtěl odcentrovat z pravé strany, avšak trefil pouze protihráče před sebou. Výsledkem byl zisk rohového kopu, Balmont našel pouze Kimpembeho.
     
    65
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Julio Tavares, přichází Jules Keita.
     
    66
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Dijon stále prohrává o tři branky. Hosté jsou navíc nebezpečnější, Di María si ale neporadil s prudkou přihrávkou.
     
    67
    Di María vypustil z vlastní poloviny dalekonosný pas na Mbappého, avšak včas byl u míče brankáře Rúnarsson, který nakonec nezahrál mimo šestnáctku rukou.
     
    68
    Záhy přišel další nedovolený zákrok, i tentokráte se jednalo o faul domácího hráče. Paris Saint-Germain ihned roztáhlo hru k postranní lajně.
     
    69
    Di María zkoušel zbytečnou finesu ve středu hrací plochy, což vedlo k protiútoku soupeře. Balmont ale neadresoval vůbec dobrou přihrávku na Abeida.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Jules Keita (Dijon FCO).
     
    71
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Mehdi Abeid, přichází Frédéric Sammaritano.
     
    74
    Nyní na útočné polovině dokázal kombinovat domácí Balmont, který byl donucen ke zpětné přihrávce na Aguerda, jenž nyní váhá s rozehrávkou.
     
    75
    Na opačné straně musel rychle z branky domácí Rúnarsson, který dokázal sevřít míč před napadajícím Meunierem. Následovalo vyhození do strany.
     
    76
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Layvin Kurzawa, přichází Colin Dagba.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Eric Choupo-Moting.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Moussa Diaby.
     
    77
    Paris Saint-Germain využilo hned tři střídání v jeden moment, hostující lodivod tak už nemůže sahat do sestavy. Naopak domácí kormidelník ještě může.
     
    78
    Po pravém křídle se dostával do pokutového území Meunier, kterého včas dokázal zastavit Amalfitano, jenž navíc vytasil náramně čistý zákrok skluzem.
     
    79
    Střídající Diaby dokázal načasovat přihrávku na Mbappého, který se po přešlapovačce dostal k táhlé ráně levou nohou, která vyprodukovala nepřesný pokus.
     
    80
    Na opačné straně si nedovolený zákrok snažil vymodlit Said, kterému tato snaha vůbec nevyšla. Vzápětí Choupo-Moting přeposlal na Meuniera, který trefil protihráče do zad.
     
    81
    Logicky přišel na řadu další rohový kop, který z pravé strany obstaral obránce Bernat. Jeho centr našel Meuniera, který ani tentokráte nepálil kloudně.
     
    82
    Tohle už byla vyložená šance! Kimpembe dokázal načasovat přihrávku na Mbappého, který si v pokutovém územím pohrál s protihráčem, načež trefil pouze zadní konstrukci.
     
    83
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Benjamin Jeannot, přichází Kwon Čang-hoon.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Dijon by chtěl zkorigovat nepříznivý výsledek. Na to už ale nemá zrovna dostatek času.
     
    85
    Verrattiho kolmice měla najít naběhnuvšího Dagbu, který se po míči natahoval ze všech sil, avšak ani to nestačilo. Rúnarsson tak bude vykopávat.
     
    88
    Roztažení hry směřovalo na levou stranu, kde se nacházel Aguerd. Jeho střílená nabídka měla hodně špatné parametry, míč nakonec skončil vedle branky.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. PSG v poklidu kráčí za dalším vítězstvím, ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Až nyní první kloudnější výstraha z domácí strany, avšak Aréola zasahoval u své konstrukce včas. I tentokráte hostující brankář rozehrál po zemi.
     
    90+2
    Na druhé straně zkoušel dloubáčkem přehodit brankáře Mbappé, rovněž mu to ale nevyšlo.
     
    90+2
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom ještě jedna branka! Pařížané rozjeli jednu z posledních akcí tohoto zápasu, Mbappé si na půlící čáře narazil s protihráčem, načež roztáhl hru na Meuniera. Ten pro změnu servíroval míč do malého vápna, kde skluzem zakončil do branky MAXIM CHOUPO-MOTING.
    90+2. Eric CHOUPO-MOTING - 0:4
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Paris Saint-Germain, které svého soupeře porazilo poměrem 4:0. Hosté měli v tomto celku výraznou územní převahu, navíc byli směrem dopředu nebezpečnějším celkem. V prvním poločase jsme se dočkali dvou branek, ta třetí přišla v samotném úvodu druhého dějství, přičemž v ní měl prstý Ángel Di María. I postupem času si PSG vytvořilo další šance na zvýšení náskoku, nakonec čtvrtá branka přišla v poslední minutě nastaveného času.
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:5. (20:50:38)

    David Suchý

    Branky: 7. Marquinhos (Di María), 40. Mbappé (Kurzawa), 50. Di María, 90+2. Choupo-Moting (Meunier)

    Karty:   49. Lautoa (DIJ), 69. Keita (DIJ) – 37. Marquinhos (PSG)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:5.
    Dijon FCO: Rúnarsson – Marié, Yambéré, Lautoa (C), Aguerd – Balmont, Abeid (71. Sammaritano) – Amalfitano, Jeannot (83. Kwon Čang-hoon), Saïd – Tavares (65. Keita).
    Náhradníci: Allain – Chafik, Kwon Čang-hoon, Keita, Loiodice, Sammaritano, Tegar.

    Paris Saint-Germain: Aréola – Meunier, Silva (C), Kimpembe, Bernat – Marquinhos, Verratti – Nkunku (76. Diaby), Di María (76. Choupo-Moting), Kurzawa (76. Dagba) – Mbappé.
    Náhradníci: Buffon – Dagba, Diaby, Choupo-Moting, Kehrer, Nsoki.

    Rozhodčí: Stinat – Danizan, Mouysset
    thejrc.org