Arménie – Finsko 0:2 (kon.) | Irsko – Gruzie 1:0 (kon.) | Švýcarsko – Dánsko 3:3 (kon.)
Malta – Španělsko 0:2 (kon.) | Norsko – Švédsko 3:3 (kon.) | Rumunsko – Faerské ostrovy 4:1 (kon.)
Bosna – Řecko 2:2 (kon.) | Itálie – Lichtenštejnsko 6:0 (kon.)
konec
Norsko
3:3 (1:0)
Švédsko
Úterý 26.03.2019, 20:45 • Ullevaal Stadion, Oslo • Kvalifikace ME • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:50:58)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:12.
     
    Je dobojováno! Kdo se v tento úterní večer rozhodl sledovat skandinávské derby mezi Norskem a Švédskem, tak rozhodně nelituje. Domácí výběr většinu zápasu bránil a spoléhal se na rychlé protiútoky, díky kterým se ujal dvougólového vedení. Švédové se ale nevzdali a zejména díky dvojici Viktor Claesson a Robin Quaison v závěru zápasu otočili na 3:2. Ani to ale nebylo všechno, tříminutové nastavení se natáhlo na sedm minut, přičemž v té poslední z vůbec jediného norského rohu vyrovnal na 3:3 Kamara. Utkání tak končí dělbou bodů, se kterou asi nebude spokojená ani jedna strana.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+7. Ola KAMARA - 3:3
     
    90+7
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je naprosto epická koncovka už tak skvělého zápasu! Zatímco mnozí norští fanoušci už odešli, tak Martin Ödegaard kopl rohový kop přesně na střídajícího OLA KAMARU, jenž nechytatelným koníčkem uklidil svou hlavičku k pravé tyči.
     
    90+6
    Hraje se už hodně přesčas. Nordtveitův nákop prodloužil pozorný Ludwig Augustinsson na roh, který je vůbec první pro Nory!
     
    90+5
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Kristoffer Olsson, přichází Sebastian Andersson.
     
    90+4
    Olsson na hranici šestnáctky zablokoval Henriksenovu střelu. Poté se skácel k zemi a vynutil si ošetření, které se pravděpodobně hodně protáhne.
     
    90+3
    Norové musí najít poslední zbytky fyzických i psychických sil. Menší zmatky u pokutového území skončily resolutním švédským odkopem do autu.
    90+1. Robin QUAISON - 2:3
     
    90+1
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Na začátku nastaveného času hosté kompletují famózní obrat z 0:2 na 3:2! Isak roztáhl hru doprava na Viktora Claessona, který ošálil Aleesamiho a prudce odcentroval na ROBINA QUAISONA, od jehož nohy se míč odrazil k pravé tyči bezmocného gólmana.
     
    90
    Čtvrtý rozhodčí zveřejnil, že se nad rámec druhého poločasu budou přidávat další tři minuty.
     
    89
    Kingovi byl těsně za půlící čarou odmáván ofsajd. Švédská protiakce měla rychlý konec, neboť centr zprava letěl přímo do Jarsteinových rukavic.
     
    88
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Björn Maars Johnsen, přichází Alexander Sörloth.
    87. Robin QUAISON - 2:2
     
    87
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Muži ve žlutém naprosto zaslouženě vyrovnávají na 2:2! Claesson vběhl do otevřeného prostoru před pokutovým územím, kde přenechal míč ROBINU QUAISONOVI. Ten vypálil z dvaceti metrů a díky výrazné teči Nordtveita uklidil balón mimo dosah brankáře Jarsteina.
     
    85
    Ole Selnaes získal pro Elabdellaouiho autové vhazování, s jehož provedením domácí kapitán rozhodně nespěchá.
     
    83
    Talentovaný mladíček Isak si na hranici pokutového území připravil míč na levačku a nanejvýš o půlmetr přestřelil pravý horní roh Jarsteinovy brány.
     
    82
    Trochu krkolomnou norskou akci před vstupem do velkého vápna uťal faul Selnaese na Granqvista, se kterém domácí hráči ani fanoušci rozhodně nesouhlasí.
     
    81
    Domácí rychlé protiútoky na švédskou obranu rozhodně fungují. Ödegaard dobře načasovaným pasem nastartoval Kinga. Tomu ve výsledku rychlost překážela, protože z plného běhu vypálil hodně mimo.
     
    80
    Ze standardní situace Švédové nezahrozili. Stále ale mají dostatek času na vyrovnání, do konce zápasu nás dělí zhruba třináct minutek.
     
    79
    Krafth zprava odcentroval na Berga, který krásně zakončil nůžkami. Jarstein s problémy míč vyrazil a měl kliku, že Claessonova dorážka byla ztečovaná na roh.
     
    78
    Emil Krafth skočil na Kingovu zasekávačku a před norskou střídačkou fauloval. Defenziva Norska si může po dlouhé době odfrknout.
     
    77
    Na stadionu v Oslu panuje mnohem nervóznější atmosféra, než tomu bylo před čtvrthodinou. Slyšet jde zejména zaplněný kotel švédských fans.
     
    76
    Gustav Svensson ve vzduchu zboural Selnaese, který se hodně ztěžka staví zpět na nohy. Mnozí hráči už toho mají plné zuby.
     
    75
    Dalekonosný pokus Olssona byl hodně ambiciózní, ale nikoliv nebezpečný. Jarstein pomalý míč jednoduše zastavil.
     
    73
    O zajímavé situace v těchto minutách rozhodně není nouze. Po nepřesné hlavičce Granqvista šli dopředu Norové, načež Helanderovo stáhnutí Kinga bylo posozeno jako faul za žlutou kartu.
     
    72
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Mohamed Elyounoussi, přichází Ola Kamara.
     
    72
    No vida, Švédsku se během pár vteřin málem podařilo vyrovnat! Proti byl Rune Jarstein, který úžasným zákrokem zneškodnil téměř gólovou hlavičku Quaisona!
    71. Viktor CLAESSON - 2:1
     
    71
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Skandinávské derby má novou zápletku! Míč si na penaltový puntík postavil Granqvist, kterého Jarstein vychytal, avšak na bezprostřední dorážku VIKTORA CLAESSONA už neměl žádný nárok.
     
    70
    Andreas Granqvist (Švédsko) neproměňuje pokutový kop.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Kristoffer Ajer (Norsko).
     
    69
    Berg sklepl Olssonův centr na Claessona, který se snažil ze vzduchu zakončovat. Přitom byl faulován Ajerem a je z toho penalta!
     
    68
    Krafthův nadýchaný nákop nenadělal norské obraně žádné problémy. Hosté se museli vrátit s balónem na půlku hřiště.
     
    67
    Mohamed Elyounoussi si na levé straně nepřišel na Kraftha, který ho nepustil k centru a naopak doprovodil míč za koncovou čáru.
     
    66
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Albin Ekdal, přichází Gustav Svensson.
     
    65
    Aby švédské smůly nebylo málo, tak Ekdal po své šanci utržil krvavé zranění na pravé noze. Následovat musí ošetření.
    64. Albin Ekdal (SWE)
     
    64
    Hostům není přáno! Nádhernou kombinaci na jeden dotek zakončoval po spoluhráčově patičce Ekdal, jenž obstřelil gólmana, ale míč skončil na tyči.
     
    63
    Žlutou kartu dostává norský reprezentant Björn Maars Johnsen, který ve vzdušném souboji fauloval Kristoffera Olssona.
     
    62
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Sebastian Larsson, přichází Alexander Isak.
     
    60
    Držení míče: 43% – 57%.
    59. Joshua KING - 2:0
     
    59
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je hodně kruté pro Švédy, kteří všemožně útočí, ale sami už podruhé inkasují! JOSHUA KING u středového kruhu překvapil Ekdala a založil protiútok. Přes Ödegaarda a centrujícího Henriksena se k němu míč vrátil a Robin Olsen si s prudkou hlavičkou neporadil.
     
    58
    A do třetice jenom odkop nazdařbůh. Norové nemají vepředu nikoho, kdo by mohl aspoň na pár vteřin balón podržet.
     
    57
    Mohamed Elyounoussi pomohl norské obraně a sérii urputných soubojů uťal nekompromisním odkopem na polovinu soupeře. Ten pak napodobil i Ödegaard.
     
    56
    Selnaesův prudký centr odstartoval menší závar v pokutovém území. Olsen každopádně nemusel zasahovat a veškeré vzrušení bylo zbytečné kvůli ofsajdu Ajera.
     
    55
    Martin Ödegaard využil nízkého těžiště k tomu, aby si pokryl míč před Claessonem. Ten ho kousek před šestnáctkou zastavil jen za cenu žlutého faulu.
     
    54
    Augustinsson rozehrál standardku z blízkosti rohu pokutového území. Tečovaný centr přistál u Helandera, od jehož hlavy šel balón nad branku.
     
    53
    Quaison měl mnohem větší rychlost než Nordtveit. Ten ho ve skluzu sestřelil a moc dobře věděl, že nemá cenu proti žluté kartě protestovat.
     
    51
    Norům se daří rychle vracet, takže po faulu Henriksena na Berga sledujeme dobývání zataženého bloku.
     
    50
    Ödegaard vystihl míč letící přes šířku hřiště. Udělal s ním několik rychlých kroků a z nějakých sedmadvaceti metrů vystřelil vedle levé tyče Olsenovy branky.
     
    49
    Selnaesova střela z dálky neprošla přes Larssona. Švédové chtěli rychle otočit hru, ale k žádnému ohrožení Jarsteinovy branky se nedostali.
     
    48
    Kingovu přihrávku z úhlu Olsen úplně nezastavil. Využít toho chtěl Elyonoussi, jenže k celé situaci přiběhl pozdě.
     
    47
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém byli Švédové podle statistik lepší, nicméně gólové šance se urodily výhradně na jejich vlastní polovině. King v jednom případě nepřesně zakončoval protiútok a posléze hlavičkoval do břevna. Změnu skóre tak přinesla až jednačtyřicátá minuta a znovu u toho byl King, který připravil snadnou dorážku pro Johnsena. Hosté zahrozili jen ve dvou případech, které vždy přinesly jen střely doprostřed branky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Krafth pomohl hostům získat rohový kop. Po rozehrávce na krátko centroval z koncové čáry Olsson, ale našel jen dlaně brankáře Jarsteina.
     
    45+1
    Johnsen si pomohl faulem na Olssona. Nařízenou standardku hosté promrhali, protože Larssonův centr proletěl přes vápno až za postranní čáru.
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    43
    Filip Helander zvládl těžký souboj u koncové čáry a nenechal Švédy rozehrát rohový kop. Místo toho se rozehrává od Robina Olsena.
    41. Björn Maars Johnsen - 1:0
     
    41
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Domácí se v jednačtyřicáté minutě dostávají do vedení! Henriksen šikovně píchl míč do strany, kde měl Elabdellaoui moře prostoru na centr. Ten propadl na Kinga, který pravděpodobně střílel, nicméně z kroku poslal míč na BJORNA MARSE JOHNSENA a ten už to měl s dorážkou z malého vápna jednoduché.
     
    40
    Z rohového Sebastiana Larssona už nic nebylo. Bergovi byl totiž odpískán útočný faul na Aleesamiho.
     
    39
    Další norská ztráta v dosti nebezpečném prostoru. Berg vyhodnotil brejkovou situaci a přihrál na Quiasiona, jehož tečovaná střela proletěla kousek nad břevnem.
     
    38
    Martin Ödegaard se ihned po přijetí míče dostal pod tlak dvou dotěrných soupeřů. Ti se o něj rychle postarali a na řadu přichází další postupný útok Švédů.
     
    37
    Haitam Aleesami v křídelním prostoru poslal na párek Larssona a měl dostatek času na centr, po kterém se balón zase rychle vrátil do klidnějších vod.
     
    36
    Po faulu Larssona na Selnaese rozehrával Nordveit, jenže nepřesným nákopem doslova odevzdal balón Olsenovi.
     
    35
    Snadná práce pro Runeho Jarsteina, který si doskočil pro Augustinssonův centr a sklidil za to potlesk od zaplněných tribun.
     
    34
    K centru z rohového kopu se dostal King a vrátil míč za koncovou čáru. Augustinsson si rozehrávku z pravé strany bude moci zopakovat.
     
    33
    Znovu Norové vyřešili problémy jen částečně. Claesson v pokračujícím útoku přihrál na volného Larssona, který však trefil jedinou překážku v podobě Aleesamiho.
     
    32
    Velký zmatek u hranice norského pokutového území částečně ukončil Nordveit, který zakopl neposedně odrážející se balón ke středovému kruhu.
    31. Viktor Claesson (SWE)
     
    31
    Po norské ztrátě uprostřed hřiště zaútočil do nezformované defenzivy Claesson. Ke smůle Švédů vystřelil jen doprostřed branky, kde měl Jarstein situaci pod kontrolou.
     
    30
    Držení míče: 52% – 48%.
     
    29
    Uteklo jen pár vteřin a hlavní rozhodčí tasí žlutou kartu podruhé. Tentokrát ji za zbytečný zákrok po odpískání dostal Olsson.
     
    28
    Ole Selnaes nastavil svou pravou nohu před rozběhnutého Claessona, který měl míč pod kontrolou. O první žluté kartě nemůže být sporu.
     
    27
    Než se Berg stihl rozmyslet, co s míčem udělá, tak mu ho od nohy ukradl vracejícím se Elabdellaoui. Hrát mohou Norové.
     
    26
    Henriksen hlavou posunul míč ke Kingovi, který byl trochu držen Augustinssonem. Po ochotném pádu se však penalta nepíská.
     
    25
    Johnsen byl při zpracování Elabdellaouiho vhazování zezadu faulován Ekdalem. Následovat bude dlouhý nákop do norského vápna.
     
    24
    Nakonec se o faul nejednalo, takže pokračovat mohou hosté. Ti mají chvíli výhodu o jednoho muže, neboť King je po ošetření v zámezí.
     
    23
    Dlouhý nákop směrem dopředu Norům nevyšel. K míči se ale vrací, protože Quaison při otočce šlápl na nohu Kinga.
     
    22
    Domácí uklidnili boj o střed hřiště a nyní si v poklidu přihrávají na vlastní polovině. Do kombinace byl zapojen i brankář Jarstein.
     
    21
    Jarstein nezkrotil letící centr. Míč spadl pod nohy Claessona, který napálil dobře postaveného Mohameda Elyounoussiho.
     
    20
    Markus Henriksen zneškodnil Larssonův pas na Quaisona za cenu rohového kopu, o jehož rozehrávku se postará Augustinsson.
     
    18
    Larssonův nákop z osy hřiště našel Granqvista. Ten ještě sklepával balón na Quaisona, jenže tomu byl odpískán útočný faul na Johnsena.
     
    17
    Henriksen šel ve středovém kruhu do skluzu. Místo balónu trefil nohy Berga a může být rád, že vyvázl jen se slovní domluvou.
     
    16
    Norové vytlačili hostující fotbalisty z blízkosti vlastního vápna k půlící čáře a pak dokonce až k brankáři Robinu Olsenovi.
    15. Joshua King (NOR)
     
    15
    Velká šance pro Nory! Joshua King se vyšplhal do vzduchu a po skvělém centru Selnaese poslal balón do břevna!
     
    14
    Berg nedokázal ukořistit míč po autu Elabdellaouiho a navíc fauloval Henriksena. Kopat se bude proti brance Robina Olsena.
     
    12
    Sklepnutý centr přinesl Švédům roh, ze kterého paradoxně vyplynula domácí šance. King na konci protiútoku ale minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    11
    Berg ucítil obejmutí od Nordtveita a spadl k zemi, čímž pro Sebastiana Larssona a celé Švédsko vybojoval standardní situaci.
     
    10
    Olsenovi se úplně nepovedl odkop, který zmizel v zámezí. Nordveit bude vhazovat z prostoru před střídačkami.
     
    9
    Quaison roztáhl hru doprava, jenže další ze švédských reprezentantů odcentroval jen do nejbližšího protihráče.
     
    8
    Ekdal udělal zbytečnou chybu uprostřed hřiště. Norové zaútočili po levé straně, nicméně se nedostali k centru ani pořádné střele.
     
    6
    Aleesamiho přihrávka přes téměř celou šířku hrací plochy byla pro Elabdellaouiho příliš rychlá. Za Švédsko vhazuje Augustinsson.
     
    5
    Augustinsson musel jít do skluzu, aby nepustil do trháku Kinga. Norskou akci přerušil a následovat bude aut Nordveita.
     
    4
    Robin Olsen vyrazil centr z hloubi pole k dalším norským fotbalistům, kteří si vytvářejí zajímavý tlak poblíž pokutového území.
     
    3
    Aleesami si nerozuměl s Elyounoussim a Norové se sami vyhnali mimo hřiště. Po hostujícím autu ale získali míč zpět.
     
    2
    Hned první útočnou akci se domácím povedlo zakončit. Aleesamim obtěžovaný Quaison ale vystřelil jen doprostřed branky, kde byl brankář Jarstein.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali Švédové, kteří nastupují ve žlutých, zatímco domácí v červenomodrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Norsko: Jarstein – Elabdellaoui (C), Nordtveit, Ajer, Aleesami – Ödegaard, Selnaes, Henriksen, M. Elyounoussi – Johnsen, J. King.
    Náhradníci: Grytebust, Brätveit – Möller Daehli, T. Elyounoussi, Fossum, Hovland, Johansen, Kamara, Linnes, Rosted, Sörloth, J. Svensson.

    Švédsko: Olsen – Krafth, Helander, Granqvist (C), Augustinsson – Seb. Larsson, Ekdal, K. Olsson, Claesson – Quaison, Berg.
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Andersson, Durmaz, Fransson, Sam Larsson, Lustig, Papagiannopoulos, Sema, Svensson, Tinnerholm, Isak.

    Rozhodčí: Rocchi – Tegoni, Peretti (všichni ITA).
     
    Vzájemné zápasy

    13.06.2017 Norsko – Švédsko 1:1
    08.06.2015 Norsko – Švédsko 0:0
    14.08.2013 Švédsko – Norsko 4:2.
     
    Švédsko

    Čtvrtfinalista posledního světového šampionátu odehrál v předchozích patnácti měsících hned dvacet zápasů, a to s bilancí sedmi výher, šesti remíz a sedmi porážek. Naposledy se Švédové radovali z vítězství během uplynulého víkendu, kdy na domácím stadionu hostili Rumuny a díky podařené první půli získali do tabulky kvalifikační skupiny F tři body za výsledek 2:1. O góly se postarali Robin Quaison a Viktor Claesson.
     
    Norsko

    Domácí výběr, ve kterém figuruje jen jeden hráč hrající v nejvyšší norské soutěži, vstoupil do kvalifikace o mistrovství Evropy 2020 nejtěžším možným zápasem, který parta okolo kapitána Stefana Johansena zvládla velmi obstojně. Norové ještě v sedmdesáté minutě drželi na půdě favorizovaného Španělska remízu 1:1, o kterou přišli kvůli faulu v pokutovém území a proměněné penaltě Sergia Ramose.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z kvalifikace na Mistrovství Evropy 2020. Od dvaceti hodin a pětačtyřiceti minut se v rámci skupiny F můžeme těšit na utkání mezi Norskem a Švédskem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Břuchanský

    Branky: 41. Johnsen (J. King), 59. J. King (Henriksen), 90+7. Kamara (Ödegaard) – 71. Claesson, 87. Quaison (Claesson), 90+1. Quaison (Claesson)

    Karty:   28. Selnaes (NOR), 53. Nordtveit (NOR), 63. Johnsen (NOR), 69. Ajer (NOR) – 29. K. Olsson (SWE), 55. Claesson (SWE), 73. Helander (SWE)

    Neproměněná penalta: 70. Granqvist (SWE), brankář Jarstein zneškodnil


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:12.
    Norsko: Jarstein – Elabdellaoui (C), Nordtveit, Ajer, Aleesami – Ödegaard, Selnaes, Henriksen, M. Elyounoussi (72. Kamara) – Johnsen (88. Sörloth), J. King.
    Náhradníci: Grytebust, Brätveit – Möller Daehli, T. Elyounoussi, Fossum, Hovland, Johansen, Kamara, Linnes, Rosted, Sörloth, J. Svensson.

    Švédsko: Olsen – Krafth, Helander, Granqvist (C), Augustinsson – Seb. Larsson (62. Isak), Ekdal (66. Svensson), K. Olsson (90+5. Andersson), Claesson – Quaison, Berg.
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Andersson, Durmaz, Fransson, Sam Larsson, Lustig, Papagiannopoulos, Sema, Svensson, Tinnerholm, Isak.

    Rozhodčí: Rocchi – Tegoni, Peretti (všichni ITA)
    bahis siteleri